Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της Alco
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα
  • [03] Μπαράζ συλλήψεων στελεχών της ΧΑ - Στον Άρειο Πάγο οδηγήθηκε ο Μιχαλολιάκος

  • [01] Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της Alco

    Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 6,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούνιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει, τότε, το 10,8% των ερωτηθέντων.

    Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 21,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 6,7% των ερωτηθέντων, Λευκό το 3,9%, Αποχή το 8,6%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 12,8% του δείγματος.

    Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 36% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 29%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 5% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 30%.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα

    "Σε μια Δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε" δηλώνει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στην εφημερίδα "Αξία". Σημειώνει ότι είναι η πρωτη φορά που μια τέτοια πράξη βίας αντιμετωπίστηκε με τόση ταχύτητα και προσθέτει "η Δημοκρατία μας έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος".

    Ο κ. Σαμαράς διευκρινίζει, με αφορμή τις απομακρύνσεις αστυνομικών, ότι τιμά την Αστυνομία και πως ήδη το κύρος της έχει ανορθωθεί στο λαό και εξηγεί πως "δεν πρέπει να δίνουν την παραμικρή αφορμή για παρεξηγήσεις".

    Τονίζει πως στρέφεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και κάθε ακρότητας και εξηγεί ότι δεν υπάρχει "καλή και κακή βία". Υπογραμμίζει πως δεν εξομοιώνει κανέναν με κανέναν αλλά "τη δημοκρατική νομιμότητα την υπερασπιζόμαστε από όλες τις πλευρές".

    Ο πρωθυπουργός τονίζει πως "τα εγκλήματα τα κυνηγάμε όλα, είτε γίνονται από ομάδες τραμπούκων στην Αμφιάλη, είτε από ομάδες κουκολοφόρων στη Μαρφίν. Όλα τα αδικοχαμένα θύματα ήταν παιδιά μας! Και όλοι οι δολοφόνοι αξίζουν την ίδια τιμωρία".

    [03] Μπαράζ συλλήψεων στελεχών της ΧΑ - Στον Άρειο Πάγο οδηγήθηκε ο Μιχαλολιάκος

    Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οι συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα από τις δικαστικές αρχές και τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τον βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις (τουλάχιστον δέκα), μέσα στις οποίες είναι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

    Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα για 32 στελέχη της ΧΑ και έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρίστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος.

    Και ο βουλευτής Κεφαλληνίας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Καιάδας», συνελήφθη λίγο πριν τις 11:00 προσερχόμενος από μόνος του στο κτίριο της ΓΑΔΑ. «Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

    Νωρίτερα, το κατώφλι της ΓΑΔΑ, είχε περάσει ο βουλευτής Β΄Αθήνας, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος δήλωσε: «Ντροπή τους. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως ΧΑ, είτε ως άλλο όνομα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 September 2013 - 8:30:19 UTC