Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση στη Ν. Υόρκη θα έχουν Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος
  • [02] «Έστω και αργά η κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο»
  • [03] Επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [04] Αποκλείστηκε ο α΄ όροφος της Βουλής, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ
  • [05] Ουρανία Μιχαλολιάκου: «Είμαι υπερήφανη για τον πατέρα μου»
  • [06] Άνοιξε το ρεύμα καθόδου της λ. Αλεξάνδρας προς την Ομόνοια
  • [07] Άνοιξε και το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας
  • [08] Νέος πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος
  • [09] Στο κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013 συμφώνησαν I. Στουρνάρας - τρόικα

  • [01] Συνάντηση στη Ν. Υόρκη θα έχουν Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος

    Συνάντηση στη Νέα Υόρκη, θα έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συμπέσουν σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) για λίγο στη Νέα Υόρκη και έχουν κανονίσει να συναντηθούν αμέσως μόλις φτάσει ο κ. Σαμαράς, καθώς λίγο αργότερα αναχωρεί επιστρέφοντας στην Αθήνα ο κ. Βενιζέλος.

    [02] «Έστω και αργά η κυβέρνηση πράττει το αυτονόητο»

    Αλλαγή σελίδας διαβλέπει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και σε ανακοίνωσή της επαναφέρει τη θέση για εκλογές, ενώ τονίζει ότι έστω και αργά, ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του πράττουν το αυτονόητο.

    Η Πολιτική Γραμματεία υπενθυμίζει το μέτωπο που έχει ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο χρόνια με την Χρυσή Αυγή, ότι πρόκειται, όχι απλά για ένα φασιστικό κόμμα, αλλά για εγκληματική συμμορία και προσθέτει ότι εδώ και δύο χρόνια μερίδα του πολιτικού, μιντιακού και επιχειρηματικού κατεστημένου έδωσαν τροφή και χώρο να αναπτυχθεί και να θεριέψει το τέρας του φασισμού.

    Έχουν τεράστιες ευθύνες, υπογραμμίζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι όσοι τώρα κάνουν πως ξαφνιάζονται και υποκριτικά, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης, αναγκάζονται να πράξουν τα αυτονόητα. Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες έδειχναν ανοχή και συνενοχή. Είναι οι ίδιοι που έκαναν τα στραβά μάτια για τη διαπλοκή των εγκληματιών με θύλακες μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Είναι οι ίδιοι που ανερυθρίαστα έκαναν σκέψεις ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία μαζί τους.

    Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιούσαν τη ΧΑ για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενοι την άθλια και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων.

    Η ΠΓ σημειώνει ότι σήμερα αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία και το ισχύον νομικό μας πλαίσιο μας παρέχουν κάθε δυνατότητα, ώστε οι εγκληματίες να τεθούν με αποφασιστικότητα ενώπιον του Νόμου και προσθέτει ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αντικειμενικά γυρίζουμε σελίδα. Τόσο η πολιτική επιλογή της ανοχής στους νεοναζί όσο και η αθλιότητα των δύο άκρων καταρρέει με πάταγο, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Εντούτοις αυτό που προέχει τώρα, σύμφωνα με την ΠΓ, είναι το μαχαίρι να φθάσει στο κόκαλο και να αποξηλωθούν οι παρακρατικοί και ναζιστικοί θύλακες στον κρατικό μηχανισμό.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν και θα βρίσκεται πάντα στη πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον φασισμό, στη πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας,

    Με βάση τη θέση ότι ο αγώνας αυτός είναι πρωτίστως πολιτικός και ιδεολογικός, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον ελληνικό λαό να απομονώσει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά το φασισμό. Αυτή, προσθέτει, είναι η μόνη εγγύηση για τη δημοκρατία και την ομαλότητα. Τη δημοκρατία και την ομαλότητα που δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να εγγυηθεί η κυβέρνηση του μνημονίου, μόνον ο λαός μας μπορεί να την εγγυηθεί.

    Καταλήγοντας, η ΠΓ αναφέρει ότι το αποφασιστικό χτύπημα στη φασιστική απειλή είναι η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η λαϊκή κυριαρχία. Είναι η δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας. Είναι η δημοκρατική διέξοδος και η λαϊκή ετυμηγορία.

    [03] Επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Απρόκλητη επίθεση δέχθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο του τμήματος "web - tv" του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, καθώς κατέγραφε τα γεγονότα έξω από τη ΓΑΔΑ.

    Το τηλεοπτικό συνεργείο του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων βρισκόταν στην περιοχή μαζί με πολλά άλλα τηλεοπτικά συνεργεία, όταν δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα.

    Η επίθεση έγινε χωρίς αφορμή. Ο εικονολήπτης του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατέγραφε δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά εκείνη τη στιγμή άλλο στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Στην προσπάθειά του να έχει σωστή γωνία λήψης, ο εικονολήπτης παρακάλεσε τον βουλευτή Ευστάθιο Μπούκουρα, να τον διευκολύνει, ανοίγοντας το οπτικό πεδίο. Αιφνιδίως, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στράφηκε με απειλητικές διαθέσεις εναντίον του εικονολήπτη και με εκφράσεις πεζοδρομίου τον απώθησε βιαίως.

    [04] Αποκλείστηκε ο α΄ όροφος της Βουλής, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ

    Αποκλείστηκε ο α΄όροφος της κτιρίου της Βουλής, με εντολή του φρουράρχου.

    Όπως έγινε γνωστό, απαγορεύτηκε η προσέγγιση απ΄όποιονδήποτε στον όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

    [05] Ουρανία Μιχαλολιάκου: «Είμαι υπερήφανη για τον πατέρα μου»

    "Είμαι περήφανη για τον πατέρα μου, όπως θα όφειλε κάθε παιδί του οποίου ο πατέρας γίνεται θύμα πολιτικής δίωξης. Δεν μας τρομάζει τίποτα" δήλωσε πριν λίγο, εξερχόμενη του κτιρίου της Γ..Α.Δ.Α, η κόρη του Ν.Μιχαλολιάκου, Ουρανία Μιχαλολιάκου.

    [06] Άνοιξε το ρεύμα καθόδου της λ. Αλεξάνδρας προς την Ομόνοια

    Άνοιξε το ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας με κατεύθυνση την Ομόνοια καθώς οι αστυνομικοί απομάκρυναν ομάδα διαδηλωτών-υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής από το πεζοδρόμιο που βρίσκεται απέναντι από την ΓΑΔΑ.

    [07] Άνοιξε και το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας

    'Ανοιξε και το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας με αποτέλεσμα η οδική κυκλοφορία να διεξάγεται ομαλά και στα δύο ρεύματα, καθώς οι αστυνομικοί απομάκρυναν από το πεζοδρόμιο της ΓΑΔΑ τους διαδηλωτές-υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

    [08] Νέος πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος

    Ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος θα αναλάβει πρόεδρος στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

    Ο κ. Μανιατόπουλος ήταν έως σήμερα πρόεδρος στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και μέλος του εποπτικού συμβουλίου στον ΔΕΣΦΑ και πριν από τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

    Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ με τους επικεφαλής της τρόικας, από την ελληνική πλευρά είχε αναφερθεί ότι οι καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα sale and lease back για τα ακίνητα του Δημοσίου, οφείλονται στην απουσία προέδρου στο Ταμείο.

    [09] Στο κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013 συμφώνησαν I. Στουρνάρας - τρόικα

    Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο του νέου γύρου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και οι επικεφαλής της τρόικας αναχωρούν από την Αθήνα, έχοντας συμφωνήσει ουσιαστικά μόνον στο κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2013.

    Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη σημερινή ολιγόωρη συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο, τις επόμενες 15- 20 ημέρες οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν μέσω αλληλογραφίας, με διττό στόχο: η ελληνική πλευρά να δείξει ότι προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και οι εκπρόσωποι των δανειστών να συντονίσουν τις θέσεις τους.

    Τα «ανοικτά μέτωπα» είναι πολλά και ενδεικτικά, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

    Ο προϋπολογισμός του 2014, με τον υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να επισημαίνει από χθες το βράδυ, ότι «υπάρχουν ακόμη περιοχές να ερευνήσουμε», και να αναφέρει τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία με την τρόικα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «αυτά είναι μεγάλες περιοχές, αφορούν σε δισεκατομμύρια ευρώ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 September 2013 - 14:30:25 UTC