Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραδόθηκε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς
  • [02] Ν. Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής»
  • [03] Επίθεση με μολότωφ σε αστυνομικούς, στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Στις πρώτες ειδήσεις στον Καναδά οι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής
  • [05] Τουλάχιστον 12 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε λύκειο στη Συρία
  • [06] Νέες έρευνες για τα χημικά της Συρίας
  • [07] Στις κάλπες οι Πορτογάλοι
  • [08] Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο στην Πόλυ Πάνου

  • [01] Παραδόθηκε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς

    Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήλθε πριν από λίγο για να παραδοθεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

    «Ζήτω η Χρυσή Αυγή, ζήτω», δήλωσε ο καταζητούμενος από χθες υπαρχηγός του κόμματος μπαίνοντας στο κτίριο.

    [02] Ν. Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής»

    «Δεν μπορεί να γίνουν εκλογές, 14 μήνες μετά τις διπλές εκλογές του 2012, για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να βρούμε μια λύση για να μην οδηγήσουμε τον ελληνικό λαό σε μία περιπέτεια χωρίς να υπάρχει λόγος. Τώρα δεν υπάρχει θέμα εκλογών», δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του κόμματος στην Καλαμαριά.

    «Εκλογές γίνονται όταν υπάρχει ένα κυρίαρχο ερώτημα. Πρέπει να γίνουν εκλογές για ένα ερώτημα που θα αφορά το μέλλον της χώρας, την εποχή μετά το Μνημόνιο, ώστε κάθε κόμμα να τοποθετηθεί πως θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσει η χώρα μετά το πέρας του Μνημονίου», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης. Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να κατέβουν τα άλλα κόμματα με κοινό ψηφοδέλτιο σε περίπτωση που προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές η Χρυσή Αυγή, απάντησε πως αυτό θα το συζητήσουν όταν προκύψει αυτό το ζήτημα. Σχετικά με τις συλλήψεις βουλευτών, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Η δικαιοσύνη είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός που πρέπει να κάνει σωστά το καθήκον της υπερασπιζόμενη το κράτος δικαίου , του δημοκρατικούς θεσμούς. Κι αυτό κάνει από χθες. Από την άλλη το πολιτικό σύστημα πρέπει ενωμένο να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές αξίες βάζοντας στην άκρη το μικροκομματικό συμφέρον. Ολοι μαζί, όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, πρέπει να κινητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη απέναντι στις ιδέες του νεοναζισμού, οι οποίες, δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα απέδειξαν ότι είναι πολύ επικίνδυνες. Καθυστερήσαμε, όμως, είναι καθήκον όλων να μην υπάρξει δεύτερος Παύλος Φύσσας. Ενημερώσαμε τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου ότι θεωρούμε πως κατά άμεση προτεραιότητα πρέπει να έρθει ο αντιρατσιστικός νόμος στη Βουλή, να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση σε ένα κόμμα το οποίο δεν μπορούν οι Ελληνες φορολογούμενοι να πληρώνουν τους δολοφόνους των παιδιών τους και η δικαιοσύνη να κινηθεί ώστε άμεσα να έχουμε αποτελέσματα στη δικαστική έρευνα». Στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κερδίσει πάλι δυσαρεστημένα μέλη του που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το προδώσουν.

    [03] Επίθεση με μολότωφ σε αστυνομικούς, στη Θεσσαλονίκη

    Επίθεση με μολότωφ κατά αστυνομικών εξαπέλυσε ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα, σήμερα τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση, στη συμβολή των οδών Αγ.Δημητρίου με Γούναρη, στο ύψος του τούρκικου Προξενείου, άγνωστοι πέταξαν μολότωφ σε αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή προκαλώντας φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, επί της Εθνικής Αμύνης.

    [04] Στις πρώτες ειδήσεις στον Καναδά οι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής

    Στην κορυφή των ειδήσεων σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια του Καναδά βρίσκεται από χθες η είδηση για τη σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, βουλευτών και στελεχών του κόμματός του με ανταποκρίσεις απο τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορειά.

    Τόσο οι εφημερίδες όσο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του Καναδά αναφέρονται στις αντιδράσεις των μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα Δικαστήρια, ενώ εστιάζουν στις απειλές του Μιχαλολιάκου για την απόσυρση των 14 βουλευτών του κόμματός του με ενδεχόμενο διάλυσης του Κοινοβουλίου και πτώση της δικομματικής κυβέρνησης.

    Σε αναλυτικά ρεπορτάζ-ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων που αναδημοσιεύονται σήμερα στις κυριακάτικες εφημερίδες του Καναδά, υπάρχει το ερώτημα των Ελλήνων πολιτών αν οι μαζικές συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής μπορούν να πατάξουν την άνοδο του φασιστικού φαινομένου στην Ελλάδα ή γίνονται ως κινήσεις εντυπωσιασμού.

    Τέλος, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του Καναδά ανανεώνουν τις ανταποκρίσεις τους σχετικά με τις συλλήψεις με υλικό από τα διεθνή πρακτορεία, δείχνοντας αμείωτο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

    [05] Τουλάχιστον 12 νεκροί από αεροπορική επιδρομή σε λύκειο στη Συρία

    Σε τουλάχιστον 12 ανήλθαν οι νεκροί, στην πλειονότητά τους μαθητές λυκείου και καθηγητές, οι οποίοι σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας του συριακού καθεστώτος κατά ενός σχολικού κτιρίου στην Ράκα, πόλη που ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες στην βόρεια Συρία, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

    "Η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε την είσοδο ενός τεχνικού λυκείου στην πόλη Ράκα προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μαθητές κάτω των 18 ετών, και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση" προσθέτει σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση δημοσιοποίησε στο Ίντερνετ ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο που δείχνει πτώματα μαθητών, ένα εκ των οποίων βρίσκεται κάτω από βιβλία και τετράδια. "Επικρατούσε πανικός, παιδιά έκλαιγαν μέσα στο σχολείο και προσπαθούσαν να κρυφτούν", διηγείται ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Παρατηρητήριο. Την ίδια ώρα σύμφωνα πάντα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση, τουλάχιστον 19 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν από επίθεση των ανταρτών το βράδυ του Σαββάτου προς σήμερα τα ξημερώματα κατά στρατιωτικών θέσεων στην Νασερίγια αλ Καλάμουν, βόρεια της Δαμασκού. "Υπάρχουν επίσης θύματα στις τάξεις των ανταρτών, οι οποίο κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πολλών θέσεων"διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου

    [06] Νέες έρευνες για τα χημικά της Συρίας

    Οι ειδικοί του ΟΗΕ που πραγματοποιούν έρευνα στην Συρία στις τοποθεσίες όπου φέρεται ότι έχουν διαπραχθεί επιθέσεις με χημικά όπλα, αναχώρησαν σήμερα από το ξενοδοχείο τους για μια νέα αποστολή, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι επιθεωρητές, οι οποίοι έφτασαν την Τετάρτη στην συριακή πρωτεύουσα κατά την δεύτερη επίσκεψή τους σε δύο μήνες στην χώρα με στόχο να αποσαφηνιστεί αν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα σε πολλούς τομείς της Συρίας, αναχώρησαν με τέσσερα οχήματα του ΟΗΕ προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Η ομάδα αυτή άρχισε την Πέμπτη τις εργασίες της, οι οποίες συνίστανται στην πραγματοποίηση ερευνών σχετικά με 7 τοποθεσίες στις οποίες φέρεται ότι έγιναν επιθέσεις με χημικά όπλα βάσει των πληροφοριών που έχει δώσει η αντιπολίτευση και το συριακό καθεστώς. Τρεις από αυτές τις τοποθεσίες βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα:Μπαχαριγέ, κοντά στην Δαμασκό (22 Αυγούστου), Τζόμπαρ, συνοικία βορειοδυτικά της Δαμασκού (24 Αυγούστου) και Ασραφιέ Σαχνάγια, στην επαρχία της Δαμασκού (25 Αυγούστου), ενώ οι άλλες βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

    Κατά την τρέχουσα αποστολή τους, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ "έχουν ήδη συγκεντρώσει πολλά έγγραφα και δείγματα και έχουν πραγματοποιήσει πολλές συνεντεύξεις", διευκρίνιζε την Παρασκευή ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσέθετε ότι οι ειδικοί αναμένεται να ολοκληρώσουν την εργασία τους την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου

    [07] Στις κάλπες οι Πορτογάλοι

    Άνοιξαν σήμερα το πρωί οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Πορτογαλία, οι οποίες αποτελούν το πρώτο εκλογικό τεστ για τον κεντροδεξιό συνασπισμό που κυβερνάει την χώρα για δύο χρόνια. Περίπου 9,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ως τις 21:00 ώρα Ελλάδος για την εκλογή αυτών που θα τους εκπροσωπήσουν σε 308 δήμους.

    Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει το ενδεχόμενο οι ψηφοφόροι να επιλέξουν να τιμωρήσουν τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται από το 2011 που χορηγήθηκε το σχέδιο βοήθειας στην Πορτογαλία. Όσον αφορά στην πορτογαλική πρωτεύουσα, την Λισαβόνα, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ευρεία νίκη του σοσιαλιστή νυν δημάρχου Αντόνιο Κόστα.Στις εκλογές αυτές κατεβαίνει εξάλλου ένας σημαντικός αριθμός ανεξάρτητων υποψηφίων.

    Οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται ταυτοχρόνως με τη νέα αξιολόγηση του σχεδίου βοήθειας της Πορτογαλίας από την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) των διεθνών πιστωτών της χώρας.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου

    [08] Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο στην Πόλυ Πάνου

    Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί ε η σορός της Πόλυς Πάνου από τις 09:30 της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου, στο παρεκκλήσι του Α΄ Νεκροταφείου, ενώ στις 15:00, στην εκκλησία του ίδιου χώρου, θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

    Στη συνέχεια, η σορός θα μεταφερθεί στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, όπου θα ταφεί σε οικογενειακό τάφο.

    Η Πολυτίμη Κολιοπάνου,όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1940, μεγάλωσε όμως στην Πάτρα. Ο «νονός» του καλλιτεχνικού της ονόματος ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο άνθρωπος που την ανακάλυψε στην Πάτρα και έμελλε να της αλλάξει τη ζωή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 September 2013 - 10:30:22 UTC