Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα κατηγορητήρια για τους 21 της ΧΑ ετοιμάζουν οι ανακριτές της υπόθεσης
  • [02] ΚΚΕ: Ο λαός έχει τη δύναμη να απομονώσει τη ΧΑ
  • [03] Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων ισλαμιστών σε κολλέγιο, στη Νιγηρία
  • [04] Τι λένε τα ιταλικά ΜΜΕ για τις συλλήψεις βουλευτών της ΧΑ

  • [01] Τα κατηγορητήρια για τους 21 της ΧΑ ετοιμάζουν οι ανακριτές της υπόθεσης

    Κατηγορητήρια για τους πέντε βουλευτές και τα 16 στελέχη της Χρυσής Αυγής που πέρασαν χθες το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ετοιμάζουν οι δύο Ειδικοί Ανακριτές Διαφθοράς .

    Οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει , στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο Εισαγγελέας για Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές βάση του υλικού που περιέχεται ήδη στην δικογραφία είναι σε θέση να συνδέσουν «πρόσωπα και γεγονότα» ώστε να απεικονιστεί ποινικά η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος καθενός εκ των κατηγορουμένων σε συγκεκριμένες υποθέσεις με κορυφαίες τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών , δύο αλλοδαπών και την τελευταία του 34χρονου Παύλου Φύσσα , επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών αλλά και την πρόσφατη επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα.

    Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει την Τρίτη με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ αμέσως μετά, μετά τις 2 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι απολογίες του Γενικού Γραμματέα του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Ηλία Κασσιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου. Οι ανακριτές προσδιόρισαν τις απολογίες των υπολοίπων εκ των 21 χθεσινών συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και τρείς γυναίκες, για την Τετάρτη. Εντός της εβδομάδας θα προσδιοριστεί και η απολογία του έκτου κατηγορούμενου βουλευτή του κόμματος Χρήστου Παππά ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία σήμερα μετά το μεσημέρι ενώ εκρεμμεί η σύλληψη άλλων 12 προσώπων

    Όπως αναφέρουν έγκυρες δικαστικές πηγές κρίσιμα στοιχεία μεγάλου ποινικού ενδιαφέροντος που θα αξιοποιηθούν από την ανάκριση περιλαμβάνονται τόσο στις καταθέσεις που έδωσαν στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαραλ. Βουρλιώτη δύο πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής όσο και από καταγεγραμμένες συνομιλίες μελών της.

    Νομικοί επίσης τονίζουν ότι το εισαγγελικό πόρισμα, που προσδιορίζει χρονικά την ύπαρξη του επίμαχου σχήματος ως «ιδεολογικό μόρφωμα από το 1980» και «ως πολιτικός σχηματισμός από το 1987», δεν επικαλείται αναίτια την «Αρχή του Ηγέτη» κατά τα πρότυπα δομής του ναζιστικού σχήματος αλλά με διάθεση ποινικής αξιολόγησης για την πυραμιδική λειτουργία της οργάνωσης.

    Η ανάκριση, βάση του πορίσματος Βουρλιώτη που αναφέρεται σε διερεύνηση πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων, διαδικασία που θεωρείται κρίσιμη για την συλλογή στοιχείων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε απαγγελία της κατηγορίας με διεύρυνση και του αριθμού των κατηγορουμένων.

    Να σημειωθεί ότι όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές αρνήθηκαν χθες ενώπιον των δικαστικών Αρχών όσα τους αποδίδονται ενώ διατυπώνουν την άποψη ότι η ποινική διαδικασία σε βάρος τους αποτελεί δίωξη φρονημάτων.

    [02] ΚΚΕ: Ο λαός έχει τη δύναμη να απομονώσει τη ΧΑ

    «Ο λαός έχει τη δύναμη να απορρίψει και να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική δράση και θεωρία της ΧΑ. Έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την αντιφασιστική Νίκη. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και τη νεολαία, οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες, να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού» επισημαίνει με σχόλιό του, το ΚΚΕ τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

    Το ΚΚΕ αναφέρει πως πρέπει να ισχυροποιηθεί ο αγώνας του εργατικού-λαϊκού κινήματος εναντίον του ναζισμού και της εγκληματικής του δράσης και εναντίον του συστήματος και των συμφερόντων που γεννούν και εκτρέφουν τέτοια μορφώματα.

    «Σήμερα μπορεί (ο λαός) να δει πιο καθαρά ότι ο δήθεν «αντισυστημικός» λόγος της ΧΑ είναι ψευδεπίγραφος. Το αποδεικνύουν και οι επανειλημμένες προτάσεις της στη Βουλή για αύξηση των προνομίων των εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, τα οποία πληρώνει ο λαός. Το αποδεικνύουν τα «δουλεμπορικά» γραφεία που στήνει, οι σχέσεις της με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αποδείχτηκε και με τα γεγονότα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Το αποδεικνύουν οι σχέσεις με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

    [03] Πολύνεκρη επίθεση ενόπλων ισλαμιστών σε κολλέγιο, στη Νιγηρία

    ΄Ενοπλοί στη βορειοανατολική Νιγηρία άνοιξαν πυρ στο Γιόμπε και σκότωσαν στο Κολλέγιο αγροτικών σπουδών τουλάχιστον 26 σπουδαστές μέσα στους κοιτώνες τους πριν να ξημερώσει, βεβαίωαν τοπικές νοσοκομειακές πηγές και η τοπική αστυνομία.

    Στο νεκροτομείο στην επαρχιακή πρωτεύουσα Νταματούρου παρελήφθησαν σήμερα το πρωί 26 σοροί, βεβαίωσαν οι ίδιες νοσοκομειακές πηγές.

    Στη βορειοανατολική Νιγηρία οι ένοπλοι ισλαμιστές πραγματοποιούν επανειλημμένως επιθέσεις με στόχο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην περιοχή.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [04] Τι λένε τα ιταλικά ΜΜΕ για τις συλλήψεις βουλευτών της ΧΑ

    Εκτενή άρθρα δημοσιεύει σήμερα ο ιταλικός Τύπος για τη χθεσινή επιχείρηση κατά βουλευτών και μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

    «Η Ελλάδα προσπαθεί να σπάσει το απόστημα της Χρυσής Αυγής», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης «Λα Ρεπούμπλικα».

    «Σήμερα -προσθέτει η ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα - αναμένεται να παρουσιασθούν αναλυτικά από τους εισαγγελείς τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου και των άλλων συλληφθέντων βουλευτών».

    O απεσταλμένος της Λα Ρεπούμπλικα στην Αθήνα, Έττορε Λιβίνι, υπογραμμίζει, επίσης ότι πρόκειται για μια εντυπωσιακή αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία οφείλεται, πιθανότατα «και στα γκάλοπ -όπως υποστηρίζουν αρκετοί πολλοί παρατηρητές- από την στιγμή που η μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, τις τελευταίες ημέρες, συνέπεσε με αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας».

    Η εφημερίδα του Μιλάνου, Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, υπογραμμίζει την ικανοποίηση αλλά και την ανησυχία, συγχρόνως, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «η οποία, συνήθως, δεν σχολιάζει εσωτερικές εξελίξεις των κρατών μελών»

    «Η στρατιωτική δικτατορία των συνταγματαρχών είναι το μοντέλο αναφοράς του Μιχαλολιάκου: προσπαθεί να μιμηθεί τις ομιλίες του Γεωργίου Παπαδόπουλου, ο οποίος ηγήθηκε του πραξικοπήματος του 1967. Είναι βέβαιο ότι οι ομάδες του κόμματος αυτού, τα τελευταία χρόνια, κινούνταν στους δρόμους της Αθήνας σαν να επρόκειτο για στρατιωτική δύναμη, με απόσπαση χρημάτων μέσω εκβιασμών και προσφορά προστασίας», προσθέτει ο σχολιαστής της «Κορριέρε» Ντάβιντε Φραττίνι.

    Η κεντροαριστερή εφημερίδα «Λ΄Ουνιτά», τέλος, υπογραμμίζει ότι η όλη επιχείρηση πρέπει ακόμη να ολοκληρωθεί και να φανούν οι πρακτικές της συνέπειες, με την διακοπή της δημόσιας χρηματοδότησης του κόμματος και-όπως διαρρέει- την πιθανή επέκταση της κατηγορίας εγκληματικής δράσης από τα μεμονωμένα πρόσωπα στο σύνολο της «Χρυσής Αυγής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 September 2013 - 12:30:19 UTC