Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν αποκλείεται η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής
  • [02] Σύλληψη 52χρονου για παράνομη οπλοκατοχή στην Κορινθία
  • [03] Πρωτοβουλίες Ναπολιτάνο για να μην πάει η Ιταλία σε εκλογές
  • [04] Μεγάλη δημοσιότητα για τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στα ΜΜΕ της Αυστραλίας

  • [01] Δεν αποκλείεται η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου η υπόθεση της Χρυσής Αυγής να ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή.

    Πάντως, μέχρι στιγμής η κυρία Κουτζαμάνη δεν έχει δρομολογήσει καμία ενέργεια της για τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών. Η εισαγγελική λειτουργός αναμένει την πορεία του έργου των δύο ειδικών ανακριτών, Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκτιμήσει την αναγκαιότητα ή μη της σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών για να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή.

    Ακόμη, έγινε γνωστό ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουλιώτης στο 9σέλιδο πόρισμά του που παρέδωσε στην κυρία Κουτζαμάνη για το έργο, τη δομή, τη δράση, κ.λπ. της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται και στη στρατολόγηση ανηλίκων παιδιών από 14 έως 17 ετών, όπως και στη συγκρότηση ειδικής ομάδας ανηλίκων, η οποία είχε δράση.

    [02] Σύλληψη 52χρονου για παράνομη οπλοκατοχή στην Κορινθία

    Ένας 52χρονος συνελήφθη χθες βράδυ στο Δερβένι Κορινθίας για παράνομη οπλοκατοχή και πυρομαχικά.

    Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του τμήματος Ξυλοκάστρου, συνέλαβαν στο Δερβένι Κορινθίας, έναν 52χρονο κάτοικο της περιοχής, γιατί σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα μακρύκανο όπλο τύπου «ΦΛΟΜΠΕΡ», ένα συλλεκτικό δίκαννο, εκατόν πέντε φυσίγγια, καθώς και ένας γεμιστήρας, τα οποία κατείχε παράνομα.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κορίνθου.

    [03] Πρωτοβουλίες Ναπολιτάνο για να μην πάει η Ιταλία σε εκλογές

    Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, επιβεβαίωσε και σήμερα την πρόθεσή του να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να μην αναγκασθεί να διαλύσει την βουλή και την γερουσία και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

    «Θα προσπαθήσω να διαπιστώσω, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μην λήξει πρόωρα η νομοθετική περίοδος», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους στην Νάπολη.

    «Θα προχωρήσω έχοντας υπόψη την διαχείριση των προηγούμενων κρίσεων, ιδίως εκείνων των κυβερνήσεων του Ρομάνο Πρόντι», τόνισε ο Ιταλός πρόεδρος.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα αναμένεται να συναντηθεί, σήμερα το απόγευμα, με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και να συζητήσουν, σε βάθος, τις τελευταίες εξελίξεις της πολιτικής κατάστασης αλλά και τις πλέον πρόσφορες μελλοντικές κινήσεις τους.

    Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, πάντως, χαρακτήρισε, μέσω διαδικτύου, «παραληρηματική» την κίνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (ο οποίος ζήτησε , χθες, την παραίτηση των πέντε υπουργών της κεντροδεξιάς) προσθέτοντας ότι «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τα προσωπικά του συμφέροντα».

    [04] Μεγάλη δημοσιότητα για τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής στα ΜΜΕ της Αυστραλίας

    Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης και κυρίως το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του ABC δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στη σύλληψη του ηγέτη, βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

    Μάλιστα το ABC που χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή νεοναζιστικό κόμμα κάνει λόγο για «πρωτόγνωρες εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας» και στο αναλυτικό ρεπορτάζ του δίνει όλες τις λεπτομέρειες μαζί με την δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «αποκλείονται οι πρόωρες εκλογές» αλλά και ότι η δύναμη της Χρυσής Αυγής συρρικνώθηκε, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, μετά το φόνο του καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, Αυστραλοί πολιτικοί αλλά και η ομογένεια έδειξαν ξέχωρο ενδιαφέρον για την Χρυσή Αυγή μετά την εκπροσώπησή της στο ελληνικό κοινοβούλιο και η αντίδραση της ελληνικής πολιτείας, όπως εκδηλώθηκε το Σάββατο προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση.

    Όταν έγινε γνωστό πως το κόμμα αυτό ήθελε να ανοίξει γραφεία στην Αυστραλία τόσο η ομογένεια όσο και Αυστραλοί πολιτικοί τόνισαν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη.

    Μάλιστα όταν η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, δήλωνε στο «Νέο Κόσμο» ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην Αυστραλία ο βουλευτής της, Ηλίας Παναγιώταρος, μιλώντας στην εκπομπή «Dateline», η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS της υπενθύμιζε ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της Χ.Α. στην Αυστραλία», αναφέρθηκε στην «ιστορία της Αυστραλίας και στην περίπτωση των γηγενών, Αβορίγινων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» λέγοντας ότι η Αυστραλία δεν μπορεί να μας δίνει μαθήματα και κατέληγε:

    «Εμείς, θέλει δεν θέλει η αυστραλιανή κυβέρνηση, θα έρθουμε στην Αυστραλία».

    Η τότε πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, είχε δηλώσει στο «Νέο Κόσμο»:

    «Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία. Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 September 2013 - 14:30:20 UTC