Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκαν όπλα στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ν. Μίχου και Ιω. Λαγού
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Μαζί στον αγώνα για κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας
  • [03] Ομόφωνη απόφαση των πρυτάνεων για κοινή προσφυγή στο ΣτΕ
  • [04] Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, φρουροί βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [05] ΤΑΙΠΕΔ: Τρία επενδυτικά σχήματα για τη ROSCO
  • [06] Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα Sprider Stores
  • [07] Σ. Μπερλουσκόνι: Να ψηφιστούν άμεσα οικονομικά μέτρα-κλειδιά και η χώρα να πάει σε εκλογές
  • [08] 'Εμειναν στο "Χ" Πλατανιάς και Πανθρακικός

  • [01] Βρέθηκαν όπλα στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ν. Μίχου και Ιω. Λαγού

    Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του συλληφθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μίχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, μία επαναληπτική καραμπίνα και μία γεμιστήρα.

    Στην έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του, επίσης, συλληφθέντα βουλευτή, Ιωάννη Λαγού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, πέντε φυσίγγια και δύο καπνογόνα.

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Μαζί στον αγώνα για κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας

    «Θα δώσουμε μαζί τον αγώνα για μια κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας και για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνομιλία του με τον Κύπριο ομόλογό του, Φώτη Φωτίου.

    Ο κ. Αβραμόπουλος έφτασε το απόγευμα στη Λευκωσία για επίσημη επίσκεψη με την ευκαιρία και της αυριανής επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

    Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

    Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, το Κυπριακό και ενεργειακά θέματα.

    [03] Ομόφωνη απόφαση των πρυτάνεων για κοινή προσφυγή στο ΣτΕ

    Ακόμη μια έκκληση για άμεση συνάντηση απηύθυναν προς τον υπουργό Παιδείας οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων με ομόφωνη απόφαση που έλαβαν κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου συντονιστικού οργάνου της συνόδου των πρυτάνεων.

    Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι πρυτάνεις «συζήτησαν τις δυσμενείς εξελίξεις και το καθεστώς δυσλειτουργίας, στο οποίο έχουν περιέλθει τα Ιδρύματα, λόγω της κατάργησης των 1.349 θέσεων διοικητικού προσωπικού».

    Παράλληλα, συμφωνήθηκε η κατάθεση των ένδικων βοηθημάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες από κοινού και από τα οκτώ πληττόμενα Πανεπιστήμια.

    [04] Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί, φρουροί βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί, δύο αρχιφύλακες κι ένας αστυφύλακας, με αποφάσεις του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Οι τρεις αστυνομικοί είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

    Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκαν:

    Στο σπίτι 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταλλική σιδερογροθιά, στο σπίτι 41χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια και στο σπίτι 40χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm , 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm , 8 φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm, σπρέι πιπεριού, 4 κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

    [05] ΤΑΙΠΕΔ: Τρία επενδυτικά σχήματα για τη ROSCO

    Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρία επενδυτικά σχήματα, έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO), που κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

    Τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα αξιολογήσουν οι σύμβουλοι αξιοποίησης, προκειμένου να εισηγηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

    [06] Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα Sprider Stores

    Αναστέλλεται από αύριο η λειτουργία των καταστημάτων της Sprider Stores. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση.

    [07] Σ. Μπερλουσκόνι: Να ψηφιστούν άμεσα οικονομικά μέτρα-κλειδιά και η χώρα να πάει σε εκλογές

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να δήλωσε απόψε ότι «μέσα σε μια εβδομάδα μπορεί να ψηφισθεί το πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ, ο νέος κρατικός προϋπολογισμός και η οριστική κατάργηση για φέτος του φόρου ιδιοκατοίκησης» και στη συνέχεια «η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές», εντός ακόμη και του Νοεμβρίου.

    Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να περιορίσει την έκταση της πολιτικής κρίσης στο εσωτερικό της παράταξής του, μετά την παραίτηση των πέντε υπουργών της από την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα. «Αποφάσισα μόνος μου (σ.σ. για τις παραιτήσεις των υπουργών), η Φόρτσα Ιτάλια δεν είναι μια εξτρεμιστική δύναμη», είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της κεντροδεξιάς.

    Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μπερλουσκόνι με τους 188 βουλευτές και γερουσιαστές του. Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεν εκδηλώθηκαν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Εκτός από τον Μπερλουσκόνι, μίλησαν μόνο οι εκπρόσωποι της «νέας Φόρτσα Ιτάλια» στη βουλή και στη γερουσία.

    [08] 'Εμειναν στο "Χ" Πλατανιάς και Πανθρακικός

    Ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση των Περιβολίων ανάμεσα στον Πλατανιά και τον Πανθρακικό, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κάσες στο 49΄, για να «σώσει» τον βαθμό για την ομάδα των Χανίων με το τέταρτο φετινό γκολ του ο Ναζλίδης, στο 87΄. Η ομάδα της Θράκης έπαιξε από το 82ο λεπτό με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Χρήστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 September 2013 - 18:30:55 UTC