Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αστυνομικούς συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Αυξάνεται η ανεργία σε Γερμανία και Ιταλία
  • [03] Το πρόγραμμα στήριξης του τραπεζικού τομέα στην Ισπανία, παραμένει εντός στόχων, διαπίστωσαν ελεγκτές της ΕΕ
  • [04] Ο Θυρεός της Κυπριακής Δημοκρατίας αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο
  • [05] Φτάνουν στη Δαμασκό οι επιθεωρητές για τα χημικά όπλα
  • [06] Σε ποιες χώρες είναι καλύτερα να γερνάς και σε ποιες όχι
  • [07] Στο Τορόντο το «All Star Game» του 2016

  • [01] Με αστυνομικούς συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

    Το τρίπτυχο «αναδιοργάνωση-εκπαίδευση-εκδημοκρατισμός», είναι η πολιτική που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνική Αστυνομία, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).

    Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και ιδιαίτερα με αφορμή της αποκαλύψεις για συμμετοχή αστυνομικών σε δράσεις της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κοινωνία χρειάζεται μια σύγχρονη και δημοκρατική αστυνομία που να προστατεύει τον πολίτη. Πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται αναδιοργάνωση, εκπαίδευση και εκδημοκρατισμός -και οι τελευταίες εξελίξεις είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, είπε χαρακτηραστικά.

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του να τεθεί η αστυνομία υπό κοινοβουλευτικό διακομματικό έλεγχο και υπογράμμισε ότι είναι θέμα τιμής και για τους ίδιους τους αστυνομικούς να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά για υπόθαλψη εγκληματιών.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η πλειοψηφία της αστυνομίας δεν θέλει να έχει καμία σχέση με αυτά τα φαινόμενα, ωστόσο σημείωσε την ανάγκη να αποψιλωθούν οι θύλακες που συνεργάζονται με την Χρυσή Αυγή και αυτό, όπως είπε, πρέπει να προέλθει από πρωτοβουλία των ίδιων των αστυνομικών.

    Εκ μέρους της ΠΟΕΣΥ, ο Χρήστος Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι αστυνομικοί κάνουν αγώνα προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να απαλλαγεί η αστυνομία από τα ναζιστικά βαρίδια, ώστε να έχουμε μια αστυνομία που θα σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών.

    [02] Αυξάνεται η ανεργία σε Γερμανία και Ιταλία

    Αιφνιδιαστική άνοδο κατέγραψε το επίπεδο της ανεργίας τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία διαμορφούμενο ως ποσοστό σε 6,9% και σε απόλυτο αριθμό στους 2,975 εκατ. ανθρώπους, ήτοι αυξημένο κατά 25.000 ανέργους, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.

    Βάσει εποχικά μη προσαρμοσμένων στοιχείων, η ανεργία υποχώρησε κατά 97.000 θέσεις εργασίας, στο επίπεδο των 2,849 εκατ.ανέργων.

    Και στην Ιταλία, το επίπεδο της ανεργίας αναρριχήθηκε στο 12,2% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού τον μήνα Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 0,1% σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας Istat.

    Σε ετήσια βάση, η αύξηση του επιπέδου της ανεργίας ήταν 1,5%, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

    [03] Το πρόγραμμα στήριξης του τραπεζικού τομέα στην Ισπανία, παραμένει εντός στόχων, διαπίστωσαν ελεγκτές της ΕΕ

    Το πρόγραμμα στήριξης του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας παραμένει εντός στόχων, διαπίστωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που διενήργησε τον τέταρτο προγραμματισμένο έλεγχό του, μεταξύ 16 και 27 Σεπτεμβρίου.

    Στον έλεγχο συμμετείχε και το ΔΝΤ ως ανεξάρτητος παρατηρητής.

    Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τον έλεγχο αναφέρεται ότι οι ισπανικές χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν σταθεροποιηθεί περαιτέρω. «Μετά την πτώση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, οι χρηματοδοτικές συνθήκες για μεγάλα τμήματα της οικονομίας έχουν βελτιωθεί, εν μέσω μικρότερης μεταβλητότητας. Η κατάσταση ρευστότητας και η χρηματοδοτική διάρθρωση του ισπανικού τραπεζικού τομέα έχουν βελτιωθεί περαιτέρω, καθώς οι τραπεζικές καταθέσεις αυξάνονται και οι ισπανικές τράπεζες επανακτούν πρόσβαση στις αγορές χρηματοδότησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

    [04] Ο Θυρεός της Κυπριακής Δημοκρατίας αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο

    Ο θυρεός της Κυπριακής Δημοκρατίας αναρτήθηκε για πρώτη φορά σήμερα, 53η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, στην πρόσοψη του Προεδρικού Μεγάρου.

    Ο θυρεός παριστάνει ένα λευκό περιστέρι που φέρει στο ράμφος του ένα κλαδί ελιάς. Το περιστέρι, όπως φαίνεται και στην κυπριακή σημαία, τίθεται εντός μιας ασπίδας στο κίτρινο χρώμα του χαλκού, του μετάλλου εκείνου που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την μακραίωνη ιστορία της Κύπρου. Στο κάτω μέρος της ασπίδας αναγράφεται το έτος εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, 1960. Την ασπίδα πλαισιώνουν δύο πράσινα κλαδιά ελιάς με καρπούς, που μαζί με το λευκό περιστέρι αποτελούν ανεξίτηλα σύμβολα ειρήνης.

    Ο θυρεός τοποθετήθηκε πάνω από εκείνον της Βρετανικής Αποικιοκρατίας, γιατί στο προεδρικό μέγαρο στεγαζόταν το Κυβερνείο, όπου διέμενε ο Βρετανός Κυβερνήτης της Κύπρου κατά την εποχή της Αγγλοκρατίας (1878-1960). Η ανάρτηση του θυρεού είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο θυρεός της Βρετανικής Αποικιοκρατίας δεν αφαιρέθηκε, γιατί το προεδρικό μεγάρο είναι διατηρητέο κτίριο. Στην τελετή της ανάρτησης του κυπριακού θυρεού παραβρέθηκε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας , Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε ομιλία του, πριν από τα αποκαλυπτήρια του θυρεού, ανέφερε ότι ο συμβολίζει την ιστορία και τον πολιτισμό στη χώρα μας, αλλά αποτελεί και το προπύργιο των πολιτικών, των κοινωνικών και των πολιτιστικών κατακτήσεων και αξιών της πατρίδας μας. Τόνισε ότι « δεν θα ήταν νοητό, το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας να απουσιάζει από τον χώρο, από τον οποίο ξεκινά και τελειώνει η έκφραση και η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    [05] Φτάνουν στη Δαμασκό οι επιθεωρητές για τα χημικά όπλα

    Οι αρμόδιοι επιθεωρητές για την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων αναμένονται σήμερα στη Δαμασκό για την έναρξη της ιστορικής επιχείρησης καταστροφής, μεσούσης της σύγκρουσης, ενός αποθέματος 1.000 τόνων των απαγορευμένων αυτών όπλων.

    Αποστολή της 20μελούς ομάδας των επιθεωρητών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OΑΧΑ) που έφθασε το βράδυ της Δευτέρας στη Βηρυτό του Λιβάνου είναι να εφαρμόσει την απόφαση του ΟΗΕ, η οποία καθορίζει το πλαίσιο για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου.

    Πρόκειται για μια από τις πιο φιλόδοξες και πιο επικίνδυνες αποστολές αφοπλισμού που έχουν επιχειρηθεί ποτέ. Ανάλογες επιχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στο Ιράκ και στη Λιβύη, αλλά πότε κατά τη διάρκεια του πολέμου, όμως η Συρία βυθίζεται κάθε μέρα σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 110.000 ανθρώπων σε διάστημα 30 μηνών.

    Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, η χώρα φέρεται να διαθέτει τουλάχιστον 1.000 τόνους χημικών όπλων, εκ των οποίων 300 τόνοι αερίου μουστάρδας και σαρίν, που είναι αποθηκευμένοι σε περίπου 45 αποθήκες.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [06] Σε ποιες χώρες είναι καλύτερα να γερνάς και σε ποιες όχι

    Πού συμφέρει κανείς να γερνάει και πού όχι; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα για τις συνθήκες γήρανσης διεθνώς, σίγουρα δεν είναι ίδιες όλες οι χώρες του πλανήτη για έναν ηλικιωμένο και συνταξιούχο. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Δείκτη Global AgeWatch, χαμηλότερα από την Αλβανία (39η), την Κύπρο (57η) και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες πλην της Πολωνίας (62η). Ο Δείκτης δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Ηλικιωμένων του ΟΗΕ.

    Για μια ακόμη φορά οι Σκανδιναβοί κυριαρχούν σε μια παγκόσμια κατάταξη. Καλύτερη χώρα για τους ηλικιωμένους ανακηρύχθηκε η Σουηδία, ενώ την πρώτη πεντάδα κατά σειρά συμπληρώνουν η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ολλανδία και ο Καναδάς, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην 8η θέση. Στον «πάτο» της λίστας βρίσκεται το Αφγανιστάν (91η θέση), ενώ η γειτονική Τουρκία είναι 70ή. Σε υψηλότερη θέση από την Ελλάδα εμφανίζονται χώρες όπως η Ουρουγουάη, η Κόστα Ρίκα, ο Ισημερινός, η Σρι Λάνκα, η Γεωργία, οι Φλιππίνες, το Τατζικιστάν και η Κολομβία.

    Η έκθεση τονίζει ότι, όπως και οι άλλες χώρες στη νοτιανατολική Ευρώπη, η Ελλάδα έχει πολλούς ηλικιωμένους. Ο πληθυσμός των ατόμων άνω των 60 ετών στη χώρα μας υπολογίζεται σε περίπου 2,8 εκατ. ή 24,7% του ελληνικού πληθυσμού (ένας στους τέσσερις κατοίκους).

    [07] Στο Τορόντο το «All Star Game» του 2016

    Ιστορική σημασία αποκτά το «All Star Game» του 2016, καθώς για πρώτη φορά από την καθιέρωση του, ο αγώνας των «αστέρων» θα διεξαχθεί εκτός συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από την διοργανώτρια αρχή, το «All Star Game» θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου στο Τορόντο, και συγκεκριμένα στο «Air Canada Centre», έδρα των «Ράπτορς».

    «Με δεδομένο ότι φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα του ΝΒΑ, το Τορόντο είναι ο ιδανικός τόπος για να γίνει το All Star Game εκτός ΗΠΑ», δήλωσε σχετικά ο βοηθός κομισσάριου του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 October 2013 - 10:30:25 UTC