Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στόχος τους να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό
  • [02] Γ. Μανιάτης: Νέο ξεκίνημα για το εθνικό κτηματολόγιο
  • [03] Der Handelsblatt: Η Siemens ενδιαφέρεται για τη Rosco
  • [04] Αναμένεται διάγγελμα Ομπάμα το απόγευμα
  • [05] Ένα... φτωχό ραβανί από τον Κραννώνα με πλούσια γεύση
  • [06] Το «Μικρό Παρίσι» των Αθηνών φιλοξενεί το δικό του πολιτιστικό φεστιβάλ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Στόχος τους να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό

    Επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού, του περιβάλλοντός του στο Μέγαρο Μαξίμου και της ΝΔ, γιατί «επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων» με «προφανή στόχο να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στην εισήγησή του, σήμερα, προς την ΚΟ του κόμματος.

    Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής αποτελεί δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει στο αυτονόητο κάτω από την πίεση της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. «Δεν ήταν επιλογή τους. Αναγκάστηκαν» τόνισε.

    [02] Γ. Μανιάτης: Νέο ξεκίνημα για το εθνικό κτηματολόγιο

    «Ένα νέο ξεκίνημα για το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας, το εθνικό κτηματολόγιο» εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, καθώς εντός της εβδομάδας, προκηρύσσονται οι διαγωνισμοί για 28 νέα έργα κτηματογράφησης, προϋπολογισμού 527 εκατομμυρίων ευρώ από την Κτηματολόγιο ΑΕ, έργα με τα οποία αναμένεται να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες κτηματογράφησης της χώρας.

    Όπως εξήγγειλε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης της χώρας αφορά σε 16 εκατομμύρια δικαιώματα, δηλαδή το εναπομείναν 42% των συνολικών, τα οποία καλύπτουν το 65% της έκτασης της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, αναμένεται να δημιουργηθούν 12.000 νέες θέσεις εργασίας μηχανικών, δικηγόρων, στελεχών πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων, έως το τέλος του 2020.

    «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, για θέματα ρύθμισης του χώρου και προστασίας του περιβάλλοντος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μανιάτης, εκφράζοντας την πολιτική βούληση για οργανωμένη, ταχεία και αποτελεσματική για τον πολίτη, υλοποίηση του έργου εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, που προβλέπονται και από τις κοινοτικές δεσμεύσεις της χώρας.

    [03] Der Handelsblatt: Η Siemens ενδιαφέρεται για τη Rosco

    Για την εταιρεία παροχής υπηρεσιών των ελληνικών σιδηροδρόμων Rosco, ενδιαφέρεται η γερμανική Siemens, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της οικονομικής «Der Handelsblatt».

    «Ο γερμανικός όμιλος εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εν λόγω δημόσια επιχείρηση, δήλωσε χθες πρόσωπο, που γνωρίζει καλά το ζήτημα. Έτσι η Siemens είναι ο πρώτος μεγάλος γερμανικός όμιλος, που θέλει να επωφεληθεί από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας», αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι στον διαγωνισμό είναι πιθανό να συμμετάσχουν και η γαλλική Alstom μαζί με τη Damco Energy, καθώς και την ελληνική ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνεργασία με τη Russian Railways RZD.

    [04] Αναμένεται διάγγελμα Ομπάμα το απόγευμα

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να εκφωνήσει ένα διάγγελμα στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου στις 12:25 σήμερα, τοπική ώρα (19:25, ώρα Ελλάδας), την πρώτη ημέρα της διακοπής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Η ομιλία του Ομπάμα θα δοθεί ενώ περίπου 800.000 ομοσπονδιακοί δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται από σήμερα σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, λόγω της αδυναμίας του Κογκρέσου να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό.

    Είναι η πρώτη φορά από το 1996 που οι υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους διακόπτουν εν μέρει τη λειτουργία τους.

    [05] Ένα... φτωχό ραβανί από τον Κραννώνα με πλούσια γεύση

    Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς μπορεί να έχει λίγα υλικά, αλλά δεν είναι γλυκό για τις τεμπέλες. Χρειάζεται καλό ανακάτεμα μέχρι το σιμιγδάλι του να χωρίσει σπυρί-σπυρί. Ιδρώνει η καλή νοικοκυρά πάνω από την κατσαρόλα μέχρι το μείγμα του χαλβά να γίνει μπάλα που να ξεκολλάει από τον πάτο και μετά συνεχίζει το ανακάτεμα σε μια πήλινη λεκάνη που τη σκεπάζει με μια πετσέτα και κάθε τόσο παίρνει από τα τοιχώματά της τους ατμούς. Αυτά και άλλα μυστικά για τον καλό σιμιγδαλένιο χαλβά, το σαραγλάκια ή το παραδοσιακό ραβανί θα βρούν οι επισκέπτες του Κραννώνα σε μια προσεγμένη έκδοση, που δημιουργήθηκε από το Σύλλογο γυναικών Κραννώνα.

    Και αν το βιβλίο είναι δύσκολο να το αναζητήσει κανείς στο εμπόριο, όπως λένε οι γυναίκες του Κραννώνα, όσοι ενδιαφέρονται θα τις αναζητήσουν γιορτές και σχόλες στις εκδηλώσεις του Συλλόγου και οι πιο προχωρημένοι στο krannonas.blogspot.com .

    [06] Το «Μικρό Παρίσι» των Αθηνών φιλοξενεί το δικό του πολιτιστικό φεστιβάλ

    Στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται «κρυμμένο» ένα μικρό Παρίσι, μια περιοχή που εκτείνεται κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη, ως τις πλατείες Καραϊσκάκη και Μεταξουργείου και ως τον σταθμό Λαρίσης, όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα.

    Εκεί, σε αυτή την υποβαθμισμένη μα και γοητευτική περιοχή, τη γειτονιά του Εθνικού Ωδείου, του κτιρίου της Φίνος Φιλμ, αλλά και πολλών θεάτρων, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο διοργανώνει ένα πολιτιστικό φεστιβάλ από τις 9 ως τις 16 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη του δήμου Αθηναίων.

    Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος θα παρουσιάσουν σε 30 σημεία του «Μικρού Παρισιού» παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις λόγου, εικαστικές εκθέσεις και άλλες δράσεις, με στόχο την αναγέννηση της περιοχής. Το φεστιβάλ που φέρει τον τίτλο «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» είναι αφιερωμένο στον Αλμπέρ Καμύ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.

    Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στην πλατεία Βάθη, όπου μουσικοί, ζωγράφοι του δρόμου, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και μίμοι θα «μεταμορφώσουν» την πλατεία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 October 2013 - 14:30:21 UTC