Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο αστυνομικός πρώην φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή
  • [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η Κύπρος δεν είναι μόνη
  • [03] Προσφυγές στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα
  • [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ο Βορράς συμπεριφέρεται περιφρονητικά στον ευρωπαϊκό Νότο
  • [05] Ευρωομόλογα και μεταρρυθμίσεις ειναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί η κρίση, δήλωσε ο Τζ. Σόρος
  • [06] «Σαράντα "αντιφρονούντες" στην παράταξη του Μπερλουσκόνι»

  • [01] Συνελήφθη ο αστυνομικός πρώην φρουρός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή

    Ένας ακόμα αστυνομικός που είχε διατεθεί στο παρελθόν στη φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., στo πλαίσιο του αυτοφώρου, για παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων, καθώς και για πλαστογραφία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν ως προϊόντα λαθρεμπορίας.

    Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα θεωρείται πιθανόν ότι το χρησιμοποιούσε και ως περιπολικό-«μαϊμού».

    Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.

    Πρόκειται για 55χρονο ανθυπαστυνόμο, ο οποίος τώρα υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, αλλά μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν στη φρουρά του βουλευτή Γιώργου Γερμενή, γνωστού και ως «Καιάδα».

    [02] Δ. Αβραμόπουλος: Η Κύπρος δεν είναι μόνη

    Το Κυπριακό, θέματα άμυνας και ζητήματα ενέργειας, συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στις χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κύπρου.

    Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει την αμέριστη στήριξη της Ελλάδος προς την Κύπρο.

    «Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία η Κύπρος δεν είναι μόνη», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα, παρά το ότι έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, είναι στο πλευρό της Κύπρου και παραμένει ισχυρή.

    Ο υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη και «είναι πάντοτε έτοιμη να τα θέσει στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας, του διεθνούς δικαίου και στη συλλογική προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας στην περιοχή μας».

    [03] Προσφυγές στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα

    Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου, ζητώντας να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις οποίες καταργήθηκαν 1.665 οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία και 100 θέσεις στο υπουργείο Εμπορίου, με αποτέλεσμα το προσωπικό (1.765 άτομα) να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι συνδικαλιστικοί φορείς υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις παραβιάζουν σωρεία διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

    Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι η διαθεσιμότητα των 1.765 υπαλλήλων έγινε χωρίς να προηγηθεί κάποια μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων και του υπουργείου Εμπορίου και πως αντίθετα, έγιναν αποσπασματικά και περιστασιακά και αφού προηγουμένως εξαγγέλθηκε ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα.

    [04] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Ο Βορράς συμπεριφέρεται περιφρονητικά στον ευρωπαϊκό Νότο

    «Περιφρονητικό» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Tijd, τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται ο πλούσιος Βορράς στις φτωχές χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Ο Γιούνκερ υπενθυμίζει παράλληλα ότι η έννοια της Ευρώπης είναι συνυφασμένη με την αλληλεγγύη.

    "Μας κατηγορούν διαρκώς για το ότι ο ελληνικός πληθυσμός υποφέρει από την πολιτική μας για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Αποσιωπάται ωστόσο ότι από τις 17 κυβερνήσεις της ευρωζώνης οι 12 είναι σοσιαλιστικές. Σταματήστε λοιπόν να μας παρουσιάζετε ως μια συμμορία άκαρδων συντηρητικών" δήλωσε ο Γιούνκερ.

    [05] Ευρωομόλογα και μεταρρυθμίσεις ειναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί η κρίση, δήλωσε ο Τζ. Σόρος

    Ευρωομόλογα αλλά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μεμονωμένες χώρες κρίνει απαραίτητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ευρωζώνη ο Αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος, όπως δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οικονομολόγων στο Κίελο.

    «Με τα ευρωομόλογα το κόστος δανεισμού θα μειωνότα κατά πολύν», δήλωσε ο κ. Σόρος και τόνισε ότι η Γερμανία έχει συμφέρον από την σταθερότητα της Ευρωζώνης. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν θεωρεί τα ευρωομόλογα πανάκεια και ότι οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες με προβλήματα πρέπει να συνεχιστούν, καθώς, όπως είπε, «κανείς δεν επιθυμεί μια "μεταβιβαστική" ένωση».

    [06] «Σαράντα "αντιφρονούντες" στην παράταξη του Μπερλουσκόνι»

    Μήνυμα στήριξης στον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα έστειλε ο κεντροδεξιός γερουσιαστής και πρώην υπουργός Κάρλο Τζοβανάρντι, ενόψει της αυριανής συζήτησης στη γερουσία της Ρώμης.

    «Υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός ψήφων για να στηριχθεί η κυβέρνηση, θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Τζοβανάρντι στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του οι «αντιφρονούντες» στην παράταξη του Μπερλουσκόνι φθάνουν τους σαράντα.

    Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα αναφέρεται στην πιθανή ονομασία ενός ενδεχόμενου νέου κόμματος -μπορεί να είναι Nuova Italia (Νέα Ιταλία).

    Κατ' άλλες πηγές, οι «αντάρτες» δεν ξεπερνούν τους τριάντα. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο νυν γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο.

    Διαφωνούν επίσης με την γραμμή Μπερλουσκόνι ο υπό παραίτηση υπουργός Συνταγματικών Τροποποιήσεων Γκαετάνο Κουαλιαριέλο, η υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, ο πρώην εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς στη βουλή Φαμπρίτσιο Τσικίτο και ο υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 October 2013 - 16:30:21 UTC