Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στη συνάντηση Αντ. Σαμαρά-Κρ. Λαγκάρντ
  • [02] Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης
  • [03] Π. Καψής: Κανονικά οι ασφαλιστικές κρατήσεις των εργαζομένων στη ΔΤ
  • [04] Δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των 5 υπουργών της κεντροδεξιάς, ο Ιταλός πρωθυπουργός
  • [05] Μπ. Ομπάμα: Ιδεολογική σταυροφορία από τους Ρεπουμπλικάνους

  • [01] Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στη συνάντηση Αντ. Σαμαρά-Κρ. Λαγκάρντ

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε στην Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    Η συνάντηση, η οποία ήταν μόνο μεταξύ του κ. Σαμαρά και της κ. Λαγκάρντ, διήρκεσε 45 λεπτά και συζητήθηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως προκύπτει μετά και από τον τελευταίο έλεγχο της τρόικας.

    Εξερχόμενος της συνάντησης ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

    Ο κ. Σαμαράς στις 5.30 το απόγευμα, τοπική ώρα, θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πήτερσον.

    Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και θα έχει επαφές με μέλη της Βουλής

    [02] Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Ηλίας Κασιδιάρης

    Ολοκληρώθηκε πριν λίγο, μετά από περίπου 5 ώρες, η απολογία του πρώτου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Ηλία Κασιδιάρη, που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι' αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

    Επίσης, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

    Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες του καθενός εκ των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δηλαδή των Γιάννη Λαγού, Νίκου Μίχου και Ηλία Παναγιώταρου.

    Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

    [03] Π. Καψής: Κανονικά οι ασφαλιστικές κρατήσεις των εργαζομένων στη ΔΤ

    Στη διαβεβαίωση ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση έχουν υπογράψει συμβάσεις και οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις γίνονται κανονικά», προέβει ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μετά την καταγγελία εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΤ εργάζονται χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη.

    Ειδικότερα, ο κ. Καψής, αφού σχολίασε πως «για μια ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ αναπαράγει ανακριβείς πληροφορίες», επεσήμανε ότι «όλοι οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Τηλεόραση έχουν υπογράψει συμβάσεις, οι ασφαλιστικές τους κρατήσεις γίνονται κανονικά και θα αποδοθούν στα οικεία ταμεία όταν γίνει η εκκαθάριση του μήνα, όπως προβλέπει ο νόμος».

    Στην ανακοίνωση του αρμόδιου υφυπουργού σημειώνεται, επίσης, ότι «η Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες αιφνιδιαστικό έλεγχο στη Δημόσια Τηλεόραση, το ίδιο έκαναν και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, χωρίς να διαπιστωθεί καμία παρατυπία».

    Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι η ΔΤ «δεν έχει αναγγείλει ακόμη στα ταμεία των δημοσιογράφων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ, ούτε και στο ΙΚΑ, καμία πρόσληψη συναδέλφου».

    [04] Δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των 5 υπουργών της κεντροδεξιάς, ο Ιταλός πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα δεν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις των πέντε υπουργών της κεντροδεξιάς.

    Η κίνηση δείχνει ότι ο Λέτα συνεχίζει να ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει αύριο ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όμως συνεχίζει από την πλευρά του να «τραβάει το σκοινί».

    Ο Μπερλουσκόνι συναντάται εκ νέου απόψε με στενούς του συνεργάτες προσπαθώντας να αποτρέψει την επαπειλούμενη ανταρσία και απόσχιση των πιο στελεχών του που θέλουν να παραμείνει η κυβέρνηση στη θέση της.

    Ο πρώην πρωθυπουργός σε επιστολή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Τempi χαρακτηρίζει «αφερέγγυα πρόσωπα» τον πρωθυπουργό Λέτα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

    «Έπρεπε να καταλάβουν πως την στιγμή που αποφάσισαν να μην θέσουν θέμα σεβασμού των πολιτικών δικαιωμάτων του ηγέτη της κεντροδεξιάς, κατέστρεφαν ένα καίριας σημασίας στοιχείο της αξιοπιστίας τους, υπονόμευαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία», είπε ο Μπερλουσκόνι. «Πώς μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος κάποιος ο οποίος δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ελεύθερη πολιτική δράση του κύριου κυβερνητικού εταίρου του;».

    «Έστω κι αν ξέρω πόσα ρίσκα αναλαμβάνω, αποφάσισα να θέσω τέλος στην κυβέρνηση Λέτα», είπε εξάλλου ο Μπερλουσκόνι.

    Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η ιταλική κεντροδεξιά βρίσκεται ένα βήμα πριν την διάσπαση. Ήδη θρυλείται η ονομασία «Νέα Ιταλία» για το κόμμα κεντρώων βουλευτών και γερουσιαστών που προτίθενται να εγκαταλείψουν το στρατόπεδο Μπερλουσκόνι.

    Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες εξάλλου αναζωπυρώνονται οι φήμες που θέλουν την μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, να αναλαμβάνει σύντομα την ηγεσία των «σκληροπυρηνικών» του κόμματος που μετονομάστηκε εκ νέου Φόρτσα Ιτάλια.

    [05] Μπ. Ομπάμα: Ιδεολογική σταυροφορία από τους Ρεπουμπλικάνους

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε σήμερα τους Ρεπουμπλικάνους για μια "ιδεολογική σταυροφορία" που έχει στόχο τη μεταρρύθμισή του για το σύστημα υγείας και κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν άνευ όρων για να συνεχιστεί η λειτουργία των κυβερνητικών υπηρεσιών.

    "Κλείσανε την κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας ιδεολογικής σταυροφορίας για τη στέρηση μιας προσιτής οικονομικά υγειονομικής περίθαλψης από εκατομμύρια Αμερικανούς" δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα από τον κήπο του Λευκού Οίκου.

    "Πολλά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέστησαν σαφές ότι αν τους είχε επιτραπεί από τον πρόεδρο (Τζον) Μπένερ να ψηφίσουν απλώς με ένα ναι ή ένα όχι στο να παραμείνει σε λειτουργία η κυβέρνηση χωρίς όρους, αρκετές ψήφοι και από τα δύο κόμματα θα είχαν κρατήσει την κυβέρνηση του αμερικανικού λαού ανοιχτή και σε λειτουργία" πρόσθεσε.

    Ο Δημοκρατικός πρόεδρος κάλεσε εξάλλου τους Ρεπουμπλικάνους να δώσουν ένα τέλος σε αυτήν την παράλυση, την πρώτη εδώ και 17 χρόνια, η οποία άρχισε κατά την διάρκεια της νύχτας λόγω της έλλειψης συμφωνίας στο Κογκρέσο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 October 2013 - 20:30:20 UTC