Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων για τις μη προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [02] Νέα ομάδα κατηγορουμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε ενώπιον των ανακριτών
  • [03] Ομόφωνα δεκτές οι προτάσεις του Ευ. Μεϊμαράκη για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής
  • [04] Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος αναφορικά με την υπόθεση της ΧΑ
  • [05] Προς αναβολή η συνεδρίαση της ΚΟ της Χρυσής Αυγής
  • [06] Καταργείται η μηχανογραφική άδεια έξι ημερών τον χρόνο στους δημοσίους υπαλλήλους
  • [07] Διακόπηκε και πάλι η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής
  • [08] Δουλειές με ...φούντες είχε ο πρώην διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα
  • [09] Άνοιξε και πάλι η κυκλοφορία στην οδό Αλεξάνδρας
  • [10] Kάτω από 3% του ΑΕΠ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2013
  • [11] Στα 4,9 δισ. ευρώ οι οφειλές προς ιδιώτες που αποπλήρωσε το Δημόσιο
  • [12] Σε επένδυση ύψους 2,2 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα προχωρά η GlaxoSmithKline
  • [13] Ο Μαρκ Τζέικομπς εγκαταλείπει τον Louis Vuitton
  • [14] Η κυβέρνηση Λέτα κέρδισε με άνεση την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας
  • [15] Φόβοι ότι η παράλυση του αμερικανικού κράτους θα φρενάρει την ανάπτυξη στη Γαλλία

  • [01] Δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων για τις μη προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    «Το σημαντικό νομικά γεγονός δεν είναι η ποινική μεταχείριση ενός εκάστου. Το σημαντικό νομικά είναι η άσκηση ποινικής δίωξης. Και, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι που δημιουργεί πολιτικά ζητήματα. Η ποινική μεταχείριση ενός εκάστου κατηγορουμένου, είναι κάτι που απολύτως επαφίεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Αυτό, λοιπόν, που είναι κρίσιμο αυτήν τη στιγμή, είναι η απόφαση για την άσκηση ποινικής δίωξης. Το ότι κρίθηκε ένας από αυτούς προφυλακιστέος, προφανώς έχει μια αξία. Το ότι για τους τρεις άλλους κρίθηκε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι, επίσης έχει μια αξία. Η αξία αυτών των ενεργειών και μιλάω τώρα νομικά, δεν συνδέεται με την κατάγνωση της ενοχής ή της αθωότητας» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης αναφορικά με την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να μην προφυλακιστούν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

    Εξάλλου, ο βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον ίδιο σταθμό υπογράμμισε πως «η δουλειά της δικαιοσύνης είναι αυτή που έκανε. Νομίζω ότι ήταν στο πλαίσιο του νόμου και προφανώς του ανακριτικού υλικού, το οποίο δεν έχουμε υπόψη μας. Εδώ, τέθηκαν στο σύνολο των ανακρινομένων και σε αυτούς που απολογήθηκαν, σοβαροί περιοριστικοί όροι, οι οποίοι είναι υψηλότατη εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι σοβαροί περιοριστικοί όροι που έχουν τεθεί, δίνουν το συμπέρασμα ότι έχουμε μια κρίση του εισαγγελέα και του ανακριτή, ότι χρειάζονταν επιπλέον μέτρα για να διασφαλιστεί όλη η διαδικασία. Δεν αφέθησαν χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο».

    Ο δε γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Καρύδης ανέφερε: «Αυτή η εξέλιξη, μπορεί επικοινωνιακά να δημιουργεί ένα κλίμα, αλλά εμείς πρέπει να κρατήσουμε την ουσία των πραγμάτων. Άλλωστε, είναι σε εξέλιξη η προανακριτική έρευνα. Νομίζω ότι το καλύτερο από όλα, είναι να υπάρξει ψυχραιμία και ουσιαστική νηφαλιότητα σε όλες αυτές τις εξελίξεις».

    Και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα» συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα και πρόσθεσε: «Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι μέτρο. Άρα, επειδή δεν προφυλακίστηκαν, δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι. Θεωρούμε, έχοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, πως όταν θα προχωρήσει η διαδικασία των ερευνών, είναι βέβαιο ότι όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες, θα είναι σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από όσα συζητάμε τώρα».

    [02] Νέα ομάδα κατηγορουμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε ενώπιον των ανακριτών

    Άλλη μία ομάδα κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση μεταφέρθηκε ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

    Μεταξύ των κατηγορουμένων που θα ξεκινήσουν σε λίγο τις απολογίες τους είναι και πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια, Γ. Π., ο οποίος από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γιώργο Ρουπακιά πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα και με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό μετά το έγκλημα. Ακολούθως, ο βουλευτής φαίνεται να συνομιλεί πολλές φορές με τον γγ του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο.

    [03] Ομόφωνα δεκτές οι προτάσεις του Ευ. Μεϊμαράκη για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής

    Πράξεις κανονιστικού χαρακτήρα, αλλά και πράξεις διορισμού, αποζημιώσεων και αμοιβών επιτροπών ή ομάδων εργασίας, επικαιροποιημένοι ανά τρίμηνο πίνακες με τον αριθμό του προσωπικού, είναι μόνο μερικά από όσα εφεξής θα δημοσιεύονται στο link της Βουλής, με στόχο τη μέγιστη διαφάνεια στις όποιες αποφάσεις.

    Πριν λίγο η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του Σώματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι οποίες έχουν στόχο να γνωρίζουν οι πολίτες και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν τα του Κοινοβουλίου. Πρόκειται για αλλαγές, για τις οποίες ο κ. Μεϊμαράκης είχε δεσμευτεί πριν από ένα εξάμηνο και προχωρούν κατ' εφαρμογήν του άρθρου 5Α του Συντάγματος για το δικαίωμα στην πληροφόρηση και την υποχρέωση του κράτους να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά.

    [04] Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, δηλώνει ο Ευ. Βενιζέλος αναφορικά με την υπόθεση της ΧΑ

    Κανένας δεν πρέπει να βιάζεται, διότι δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη δικαστική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις, γύρω από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

    Ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια ποινική υπόθεση, η οποία μόλις αρχίζει να ερευνάται, είναι «στην πρώτη, πρώιμη φάση της». Είναι, τόνισε, μια ιστορική υπόθεση θεσμών, αξιών, δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

    Ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει όλοι οι θεσμοί, βουλή, κόμματα και κυρίως η Δικαιοσύνη, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

    Επιτέθηκε σε όσες πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να βλέπουν από τη μια τη Χρυσή Αυγή και από την άλλη το μνημόνιο και τα δύσκολα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα και ζήτησε να μη κρύβεται, όπως είπε, κανείς πίσω από τη Χρυσή Αυγή.

    [05] Προς αναβολή η συνεδρίαση της ΚΟ της Χρυσής Αυγής

    Στη Βουλή αποδίδει η Χρυσή Αυγή το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης, για αύριο, συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας.

    Όπως υποστηρίζεται από το Γραφείο Τύπου του κόμματος, η βουλή δεν διέθεσε την αίθουσα της Γερουσίας, που είχε ζητήσει, με το επιχείρημα ότι γίνονται εργασίες, αντιπρότεινε άλλη αίθουσα, μικρότερη, και ως εκ τούτου ίσως δεν είναι δυνατό να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα σε συνεδρίαση.

    Από την πλευρά της Βουλής έγινε γνωστό ότι στην αίθουσα της Γερουσίας είναι προγραμματισμένες εργασίες εδώ και δύο μήνες και ότι στη Χρυσή Αυγή είχε αντιπροταθεί να της διατεθεί η αίθουσα 223 του δευτέρου ορόφου, η οποία είναι επίσης άνετη αίθουσα, ικανή για να καλύψει συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας κόμματος.

    [06] Καταργείται η μηχανογραφική άδεια έξι ημερών τον χρόνο στους δημοσίους υπαλλήλους

    Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», το οποίο ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο των αλλαγών στον δημόσιο τομέα, που προωθεί ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είναι ο εξορθολογισμός των αδειών των εργαζομένων και θέματα πειθαρχικής ευθύνης, ενώ παράλληλα αποκαθίστανται αδικίες απέναντι σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.

    «Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Δημοσίου. Βάζουμε τέλος σε αναχρονιστικές πρακτικές που κρατούσαν δέσμιο τον δημόσιο τομέα και δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις του με τον πολίτη», και «ταυτόχρονα αποκαθιστούμε -όπως οφείλουμε- αδικίες ετών απέναντι σε συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Δέσμευσή μου η συνεχής προώθηση μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δημοσίου, το οποίο θα "χτίσουμε" με τους άξιους και ικανούς δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και μαζί με τους πολίτες».

    Όσον αφορά το θέμα των αδειών, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου καταργείται η μηχανογραφική άδεια έξι ημερών τον χρόνο στους δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, το οποίο χορηγείται από το 1989. Με τον τρόπο αυτόν, εξοικονομούνται ετησίως, περίπου, 1,8 εκατ. εργατοώρες στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το υπουργείο.

    Επίσης, εξορθολογίζονται οι αναρρωτικές και οι εκπαιδευτικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές με ιατρική γνωμάτευση μειώνονται από 10 μέρες τον χρόνο σε 8, ενώ οι μέρες αναρρωτικής που χορηγούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου μειώνονται από 4 σε 2 -και όχι συνεχόμενες.

    Για τις άδειες εξετάσεων που χορηγούνται σε φοιτητές - δημοσίους υπαλλήλους, αυτές μειώνονται από 20 μέρες σε 10 ανά εκπαιδευτικό έτος, ενώ για κάθε μέρα εξετάσεων χορηγείται πλέον μια ημέρα αντί 2 που ισχύει σήμερα.

    Ακόμη, χορηγείται εκπαιδευτική άδεια για τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή για την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής στο εσωτερικό έως 3 μέρες την εβδομάδα (αντί 3 και 4 ετών που ισχύει σήμερα).

    Όσον αφορά στις γονικές άδειες, παρέχονται πρόσθετες διευκολύνσεις στους γονείς δημοσίους υπαλλήλους. Ειδικότερα, σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων κλπ τέκνων χορηγείται επιπρόσθετη άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας 3 μηνών -με αποδοχές- για κάθε τέκνο πέραν του ενός. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται.

    [07] Διακόπηκε και πάλι η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

    Διακόπηκε και πάλι, μετά το μεσημέρι, η λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή, εξαιτίας της παράνομης εισόδου ρακοσυλλεκτών, με σκοπό τον προσπορισμό διαφόρων υλικών, που καθιστούσαν αδύνατη την εκτέλεση των εργασιών υγειονομικής ταφής.

    Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός «οι εργασίες της υγειονομικής ταφής δεν μπορεί να γίνουν υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Ο ΧΥΤΑ είναι δημόσιος χώρος και πρέπει να προστατευθεί η νομιμότητα και η απρόσκοπτη λειτουργία του».

    Υπενθυμίζεται, ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο ΧΥΤΑ Φυλής διακόπτει τη λειτουργία του για τον ίδιο λόγο.

    [08] Δουλειές με ...φούντες είχε ο πρώην διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα

    «Δουλειές» με όπλα, προϊόντα-μαϊμού, εκμετάλλευση, (τουλάχιστον) αλλοδαπών και «προστασίες» σε παράνομες λέσχες στην Αθήνα, με συνεργάτες ανθρώπους της Χρυσής Αυγής, φέρεται να έκανε ο 54χρονος αστυνομικός υποδιευθυντής, πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος κατηγορείται εκτός των άλλων και για αγορά και κατοχή ναρκωτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία, που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία.

    Ο αξιωματικός συνελήφθη προχθές από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, που αφορούσε μίζες, που έπαιρνε από παράνομες λέσχες, και από την έρευνα προέκυψε πλούσιο υλικό, το οποίο τον έστειλε με χειροπέδες στη Δικαιοσύνη.

    Ο αστυνομικός υποδιευθυντής φαίνεται πως είχε συστήσει κανονική συμμορία, με «ταμία» της επιχείρησης 60χρονο συνταξιούχο αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετούσε μαζί του στον Άγιο Παντελεήμονα, μέχρι που πήρε σύνταξη, την 52χρονη σύζυγο του τελευταίου και μια 50χρονη, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ενώ εξετάζεται πιθανή συνεργασία σε παράνομες δραστηριότητες και με άλλο στέλεχος του κόμματος.

    Το σημαντικό είναι ότι μετά το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το 2011, ο αξιωματικός μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, απ' όπου εξακολουθούσε να ελέγχει την περιοχή των παράνομων συμφερόντων του, με 36 κινητά τηλέφωνα, που είχε στην κατοχή του.

    Μαζί με τον αξιωματικό συνελήφθη και η 52χρονη σύζυγος του συνταξιούχου αρχιφύλακα, ο οποίος αναζητείται, όπως και η 50χρονη μέλος της ΧΑ. Από τα ευρήματα κατό την έρευνα στους χώρους ιδιοκτησίας των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ενδιαφέρον παρουσιάζει λίστα με ονόματα, διευθύνσεις και σχεδιαγράμματα σπιτιών αλλοδαπών, που βρέθηκε στην οικία της 50χρονης και εξετάζεται για ποιο σκοπό την κατείχε.

    Ο 54χρονος αστυνομικός διευθυντής κατηγορείται ακόμα και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αφού βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή του, περισσότερα από 160.000 ευρώ, σε καταθέσεις και μετρητά, που δεν είχε δηλώσει και δεν δικαιολογούνται από την εργασία του στην Αστυνομία.

    [09] Άνοιξε και πάλι η κυκλοφορία στην οδό Αλεξάνδρας

    Άνοιξε και πάλι η κυκλοφορία στο ρεύμα καθόδου προς την Ομόνοια, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς θα καθυστερήσει η μεταγωγή του Ν. Μιχαλολιάκου στην οδό Ευελπίδων.

    Σημειώνεται ότι η λεωφόρος είχε κλείσει, προκειμένου να μεταχθεί από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ο γγ της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος.

    Όπως έγινε, ωστόσο, γνωστό από την αστυνομία, η μεταγωγή του κ. Μιχαλολιάκου αναμένεται να γίνει αργά το απόγευμα.

    [10] Kάτω από 3% του ΑΕΠ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2013

    Κάτω από το 3% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης το 2013 όσο και το 2014, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Σημειώνεται ότι ο νέος προϋπολογισμός, το προσχέδιο του οποίου θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, θα προβλέπει επίσης πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

    [11] Στα 4,9 δισ. ευρώ οι οφειλές προς ιδιώτες που αποπλήρωσε το Δημόσιο

    Κονδύλια ύψους 5,8 δισ. ευρώ έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες, αλλά το ποσό που έχει χορηγηθεί στην αγορά ανέρχεται σε 4,9 δισ. ευρώ.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος απέδωσε την καθυστέρηση αυτή σε σημαντική επιβράδυνση που παρατηρείται στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που ήταν καταγεγραμμένες στο τέλος του 2011 και αφορούσαν τον κλάδο υγείας των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης που μεταφέρθηκε στον ΕΟΠΥΥ καθώς και στους δήμους.

    [12] Σε επένδυση ύψους 2,2 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα προχωρά η GlaxoSmithKline

    «Ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και την εγχώρια φαρμακευτική αγορά αποτελεί η απόφαση της ερευνητικής φαρμακευτικής εταιρείας GlaxoSmithKline να ενισχύσει τις επενδύσεις της στη χώρα, με 2,2 εκατ. ευρώ, διευρύνοντας τη συνεργασία της με τη ΦΑΜΑΡ για την παραγωγή των προϊόντων της», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Λιμνίδης γενικός διευθυντής GSΚ Consumer Healthcare Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.

    Στην εκδήλωση το "παρών" έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε ότι «η επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας της GlaxoSmithKline στην Ελλάδα και της συνεργασίας της με τη ΦΑΜΑΡ, είναι μια ακόμη θετική είδηση, μία ένδειξη πως βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, τα πράγματα αλλάζουν».

    [13] Ο Μαρκ Τζέικομπς εγκαταλείπει τον Louis Vuitton

    Ο κορυφαίος Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Μαρκ Τζέικομπς εγκαταλείπει τον Louis Vuitton, δήλωσε σήμερα στην "Βίβλο" της μόδας "Women's wear daily" (WWD) ο Μπερνάρ Αρνό, ο επικεφαλής του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, στον οποίο ανήκει και ο γαλλικός οίκος.

    Την είδηση επιβεβαίωσε στην αμερικανική εφημερίδα και ο ίδιος ο Τζέικομπς, όπως και ο συνεργάτης του Ρόμπερτ Ντάφι, δίνοντας τέλος στις σχετικές φήμες που οργίαζαν για μήνες.

    Ο 50χρονος Τζέικομπς, ο οποίος παρουσίασε σήμερα την τελευταία του συλλογή στο Παρίσι, ήταν για 16 χρόνια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Louis Vuitton, ο οποίος εξασφαλίζει το κύριο μέρος της κερδοφορίας του LVMH, του πρώτου παγκοσμίως ομίλου ειδών πολυτελείας.

    "Δεν λέω ποτέ αντίο", δήλωσε ο Μαρκ Τζέικομπς μετά την επίδειξη, η οποία δεν άφηνε καμία αμφιβολία. Σε σημείωμά του προς τους προσκεκλημένους, ο Τζέικομπς ευχαριστούσε τις γυναίκες που τον ενέπνευσαν, από την Εντίθ Πιαφ ως την Κέιτ Μος, το περιβάλλον του, όπως και τον Ρόμπερτ Ντάφι και τον Μπερνάρ Αρνό.

    [14] Η κυβέρνηση Λέτα κέρδισε με άνεση την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας

    Η ιταλική κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα κέρδισε με άνεση σήμερα το απόγευμα την κρίσιμης σημασίας ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας μετά τη μεταστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε αρχικά επιδιώξει την πτώση της κυβέρνησης.

    Οι γερουσιαστές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα ήταν 235 σε σύνολο 307 παρόντων.

    Εβδομήντα γερουσιαστές ψήφισαν κατά της κυβέρνησης αυτής, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο και στην οποία συμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιταλίας η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά.

    [15] Φόβοι ότι η παράλυση του αμερικανικού κράτους θα φρενάρει την ανάπτυξη στη Γαλλία

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί φοβάται ότι η παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους στις ΗΠΑ μπορεί να "φρενάρει" την επανεκκίνηση της γαλλικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.

    "Αναμένουμε να υπάρχουν πιο συγκεκριμένα στοιχεία, όμως φαίνεται ότι κάθε ημέρα που συνεχίζεται (η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών) οδηγεί σε σημαντικές οικονομικές απώλειες για τη χώρα (τις ΗΠΑ) και κατά συνέπεια υπάρχουν επιπτώσεις στους εταίρους της", είπε η εκπρόσωπος κάνοντας μια σύνοψη της συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο.

    "Ο Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι το διεθνές περιβάλλον βελτιωνόταν για τη Γαλλία, ότι στις ΗΠΑ η ιδιωτική ζήτηση ανέκαμπτε αλλά η έλλειψη πολιτικής συμφωνίας στο Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου του χρέους, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσε να φρενάρει την ανάκαμψη", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 October 2013 - 14:30:57 UTC