Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενώπιον του ανακριτή ο Χρήστος Παππάς. Στον Κορυδαλλό ο Νίκος Μιχαλολιάκος
  • [02] Με τον Μ. Σουλτς συναντάται σήμερα ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Την καλύτερη επίδοση εδώ και 14 χρόνια εμφανίζει το ισοζύγιο εργασίας σύμφωνα με το "Εργάνη"
  • [04] Επιτόπιο πρόστιμο 1.000 ευρώ σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων
  • [05] Η ΔΕΠΑ αναφορικά με την τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου
  • [06] Οι Γερμανοί γιορτάζουν την επανένωση της χώρας τους
  • [07] Ο Σόιμπλε θέλει σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία το συντομότερο
  • [08] Ογδόντα δύο οι νεκροί σε ναυάγιο πλοίου με λαθρομετανάστες στη N. Ιταλία
  • [09] Επιστολή της UNESCO προς τη βρετανική κυβέρνηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
  • [10] Ο Άρης είχε κάποτε σούπερ-ηφαίστεια
  • [11] Και τα χνουδωτά κοάλα απειλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη
  • [12] Υπογράφει ο Βενγκέρ το νέο του συμβόλαιο στην Άρσεναλ
  • [13] Δύο εβδομάδες εκτός ο Μπέιλ στη Ρεάλ

  • [01] Ενώπιον του ανακριτή ο Χρήστος Παππάς. Στον Κορυδαλλό ο Νίκος Μιχαλολιάκος

    Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

    Ο βουλευτής που είναι κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, φώναξε προς τους δημοσιογράφους ότι "η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν".

    Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ενώ το απόγευμα θα μεταφερθεί με τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη Νίκαια, στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον Κορυδαλλό το απόγευμα ο Ν. Μιχαλολιάκος

    Ελεύθεροι άλλοι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορούμενου οι τρεις βουλευτές της ΧΑ που αφέθηκαν ελεύθεροι

    Προφυλακίστηκε η ανθυπαστυνόμος που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

    Στον Κορυδαλλό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός

    Δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων για τις μη προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    Παραδόθηκε καταζητούμενη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

    [02] Με τον Μ. Σουλτς συναντάται σήμερα ο Αλ. Τσίπρας

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί αργά το μεσημέρι στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Mάρτιν Σουλτς.

    Θα γίνει συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το χρέος και τα μνημόνια.

    [03] Την καλύτερη επίδοση εδώ και 14 χρόνια εμφανίζει το ισοζύγιο εργασίας σύμφωνα με το "Εργάνη"

    Σε 63.122 περισσότερες νέες θέσεις εργασίας διαμορφώθηκε το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων το Σεπτέμβριο καταγράφοντας την υψηλότερη εδώ και 14 χρόνια αύξηση των ροών απασχόλησης.

    Το αποτέλεσμα αυτό κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», του υπουργείου Εργασίας ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των προσλήψεων προέκυψαν μετά την ανακοίνωση των νέων αυστηρών προστίμων για αδήλωτη εργασία στις 12 Σεπτεμβρίου.

    Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος ακόμη και από τις προσλήψεις του 2001 (6.161), του 2002 (7.818) και του 206) 5.138.

    Για δικαίωση της επιλογής «να επιβληθεί το υψηλότερο ιστορικά πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία» έκανε λόγο στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΡΓΑΝΗΣ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε ότι «οι εκτεταμένοι και διεξοδικοί έλεγχοι, χάρη και στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιακής ευθύνης των στελεχών της Επιθεώρησης Εργασίας, κατέδειξαν ότι η άμεση και επιτόπια επιβολή αυτού του υψηλού προστίμου «έπιασε τόπο».

    «Μια ολόκληρη «πόλη» 63.122 εργαζομένων εμφανίστηκε στην επίσημη αγορά εργασίας το Σεπτέμβριο λόγω των ελέγχων και των νέων προστίμων, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος συμμόρφωσης των εργοδοτών και τη μετατροπή της «μαύρης εργασίας» σε νόμιμες θέσεις απασχόλησης, συνέχισε ο υπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι «το ζήτημα της πάταξης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας δε σταματά εδώ».

    [04] Επιτόπιο πρόστιμο 1.000 ευρώ σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεων

    Επιτόπου πρόστιμο 1.000 ευρώ θα μπορούν να επιβάλουν τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Οικονομικών αλλά και το ένστολο προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας εφόσον διαπιστώνεται μη έκδοση αποδείξεων. Αν η αξία της συναλλαγής για την οποία δεν εκδόθηκε ή εκδόθηκε ανακριβώς απόδειξη είναι πάνω από 1.000 ευρώ, τότε το πρόστιμο θα μπαίνει στο διπλάσιο αυτής.

    Αυτό ορίζει στο άρθρο 33 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», στο οποίο ορίζεται ακόμα αποκλειστική προθεσμία 20 ημερών για την εξόφληση του προστίμου, ενώ στην αντίθετη περίπτωση η οφειλή βεβαιώνεται ταμειακά στη ΔΟΥ και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, γεγονός που σημαίνει ότι ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

    [05] Η ΔΕΠΑ αναφορικά με την τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου

    Το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και τη GAZPROMEXPORT για την αναθεώρηση της τιμής του φυσικού αερίου. Στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγήσουν σε συμφωνία τότε προβλέπεται προσφυγή σε διεθνή διαιτησία.

    Όλα τα παραπάνω υπενθυμίζει η ΔΕΠΑ σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην οποία είχε επισημάνει την ανάγκη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με την Gazprom, ώστε να επιτευχθεί μείωση στην τιμή του Φυσικού Αερίου. Ο βουλευτής επικαλείτο και δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του ρωσικού ομίλου με τις οποίες έχουν παραδεχθεί ότι η χώρα μας προμηθεύεται φυσικό αέριο σε τιμή υψηλότερη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Όπως ωστόσο επισημαίνει η ΔΕΠΑ στο έγγραφό της, «οι συμβάσεις προμήθειας αερίου καλύπτονται από όρους εμπιστευτικότητας σύμφωνα με τους οποίους οι τιμές προμήθειας αερίου δεν είναι ανακοινώσιμες σε τρίτα μέρη. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε αναφορά σχετιζόμενη με την ύπαρξη χαμηλότερων τιμών προμήθειας ρωσικού αερίου στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί». Η ΔΕΠΑ αναφέρει πάντως ότι «παράγοντες όπως η συνολική ετήσια ποσότητα, η απόσταση της κάθε χώρας από το σημείο παραγωγής του αερίου, η ύπαρξη μη ανταγωνιστικής αγοράς και άλλοι επιδρούν στη διαμόρφωση της τελικής τιμής αγοράς του αερίου και συνεπεία αυτών, η τιμή πώλησης φυσικού αερίου προς τους βιομηχανικούς καταναλωτές δεν είναι ίδια σε όλες τις χώρες».

    Ως προς τις διαπραγματεύσεις, η ΔΕΠΑ αναφέρει ότι η GAZPROMEXPORT αποτελεί τον κυριότερο προμηθευτή φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ με την από 26 Ιουλίου 1988 σχετική σύμβαση στην οποία καθορίζεται και η τιμή πώλησης του αερίου, με δικαίωμα των μερών να αιτούνται αναθεώρηση της τιμής το νωρίτερο κάθε τρία έτη. Η τελευταία αναθεώρηση έγινε τον Απρίλιο του 2011. Ωστόσο, η ΔΕΠΑ έχει ξεκινήσει πριν από μήνες τη διαδικασία έκτακτης αναθεώρησης της τιμής όπως προβλέπεται στη σύμβαση, βασιζόμενη κύρια σε πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της GAZPROMEXPORT, περί προμήθειας αερίου σε χώρες της Ευρώπης, σε τιμές πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με την τιμή προμήθειας της ΔΕΠΑ.

    [06] Οι Γερμανοί γιορτάζουν την επανένωση της χώρας τους

    Εθνική αργία είναι για τους Γερμανούς η σημερινή ημέρα της επετείου της επανένωσης της χώρας τους. Η 3η Οκτωβρίου εορτάζεται κάθε χρόνο ως Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας, τιμώντας τον τερματισμό, το 1990, της διαίρεσης της χώρας σε Ανατολική και Δυτική.

    Για τον εορτασμό της φετινής επετείου ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ και η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελβρέθηκαν στην Στουτγκάρδη, πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης, η οποία ασκεί την προεδρία στην 'Ανω Βουλή, ενώ εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα και βεβαίως στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο.

    Η 9η Νοεμβρίου, ημέρα πτώσης του Τείχους του Βερολίνου το 1989, θεωρήθηκε ακατάλληλη ως εθνική επέτειος, καθώς συμπίπτει με την επέτειο της Νύχτας των Κρυστάλλων το 1939, την αποτυχημένη απόπειρα του Αδόλφου Χίτλερ να καταλάβει την εξουσία το 1923 και την ίδρυση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης το 1919. Φέτος, όπως παρατηρούν οι «προληπτικοί», για πρώτη φορά η ημερομηνία παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να διαβάζεται το ίδιο και αντιστρόφως (3.10.2013), κάτι που δεν θα επαναληφθεί παρά μόνο σε χίλια χρόνια.

    Η ένωση ωστόσο, 23 χρόνια μετά, δεν φαίνεται σε καμία περίπτωση ολοκληρωμένη, παρά το γεγονός ότι έχει δαπανηθεί για αυτήν περίπου 1,5 τρισ. ευρώ. Τα κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας δεν έχουν ως τώρα κατορθώσει να ακολουθήσουν τους δυτικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ανεργία είναι σχεδόν διπλάσια, οι μισθοί κατά 20% χαμηλότεροι, οι συντάξεις κατά 10% μικρότερες και πολλοί πρώην Ανατολικογερμανοί, παρά το γεγονός ότι τόσο ο κ. Γκάουκ όσο και η κ. Μέρκελ προέρχονται από τα μέρη τους, εξακολουθούν να αισθάνονται πολίτες β' κατηγορίας στη χώρα τους.

    [07] Ο Σόιμπλε θέλει σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία το συντομότερο

    «Ο κόσμος γύρω μας δεν μένει ακίνητος. Έχουμε ευθύνη όχι μόνο για την χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη και ακόμη πιο πέρα», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και στην δήλωση του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ ότι δεν πρέπει να ξεπεραστεί το διάστημα των οκτώ εβδομάδων.

    «Δεν θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει ούτε στους πολίτες μας ούτε στους ανθρώπους κάπου αλλού, γιατί η Γερμανία, έπειτα από ένα τόσο ξεκάθαρο αποτέλεσμα, να μην μπορεί να σχηματίσει νέα κυβέρνηση», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild και εκφράζει την βεβαιότητα ότι η προσπάθεια θα έχει επιτυχία, ενώ τάσσεται κατά του ενδεχομένου είτε κυβέρνησης μειοψηφίας είτε νέων εκλογών.

    «Υπάρχει ένας καθαρός νικητής και δύο πιθανοί κυβερνητικοί εταίροι. Θέλουμε να συζητήσουμε με ειλικρίνεια με τους Πράσινους και ελπίζουμε ότι και εκείνοι είναι έτοιμοι για ουσιαστικές συνομιλίες μαζί μας. Πρέπει όμως πρώτα να εκλέξουν νέα ηγεσία και θα έχει αποφασιστική σημασία ποιος θα επιλεγεί», τονίζει ο γερμανός Χριστιανοδημοκράτης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η αλλαγή ηγεσίας στους Πράσινους καθιστά ευκολότερη την συνεννόηση μαζί τους.

    Με την ευκαιρία του εορτασμού, σήμερα, της Ημέρας της Γερμανικής Ενότητας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φωτογραφίζεται για την εφημερίδα μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και χαρακτηρίζει «υπέροχο» το γεγονός ότι από το πρώην σύμβολο της διαίρεσης, περνούν καθημερινά χιλιάδες Γερμανοί και τουρίστες. Ο ίδιος ωστόσο εκτιμά ότι το Διαδίκτυο άλλαξε τον κόσμο πολύ περισσότερο από ό,τι η γερμανική επανένωση.

    [08] Ογδόντα δύο οι νεκροί σε ναυάγιο πλοίου με λαθρομετανάστες στη N. Ιταλία

    Ογδόντα δύο άνθρωποι έχουν περισυλλεγεί νεκροί μέχρι στιγμής κοντά στη Λαμπεντούζα της Σικελίας και πάνω από 150 έχουν διασωθεί, μετά το ναυάγιο του πλοίου που μετέφερε περίπου 500 λαθρομετανάστες από το Κέρας της Αφρικής, ανακοίνωσε η δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι.

    Εκπρόσωπος του λιμενιού δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται κοντά στο νησάκι Ιζολα ντεϊ Κονίλι σε μικρή απόσταση από τη Λαμπεντούζα.

    Νωρίτερα, η Νικολίνι δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky TG24 ότι μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά "μικρά" παιδιά και γυναίκες.

    Η Νικολίνι τόνισε ότι κάποιοι από τους επιβάτες άναψαν φωτιές για να στείλουν σήμα κινδύνου και το πλοίο πήρε φωτιά λόγω των καυσίμων. "Βρίσκονται στο νερό από τα ξημερώματα", δήλωσε η Νικολίνι.

    "Πρέπει να έλθουν εδώ οι τηλεοπτικές κάμερες να δείξουν τα πτώματα, διαφορετικά θα είναι σαν να μη συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες", τόνισε η Νικολίνι.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [09] Επιστολή της UNESCO προς τη βρετανική κυβέρνηση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

    Σε μια σημαντική στιγμή για την εξέλιξη της προσπάθειας της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα γίνεται η Διεθνής Σύσκεψη των επί μέρους επιτροπών την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

    Μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη γενική διευθύντρια της UNESCO τον Ιούλιο στο Παρίσι, κατά την οποία ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από την Ιρίνα Μπόκοβα να ασκήσει την προσωπική και θεσμική επιρροή της προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία της Διαμεσολάβησης με τη βρετανική πλευρά, ο κορυφαίος αυτός διεθνής πολιτιστικός οργανισμός απηύθυνε επιστολή προς τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Ουίλιαμ Χαγκ, τη Βρετανίδα Υπουργό Πολιτισμού κα Μαρία Μίλερ και τον Διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου κ. Ρόμπερτ Νιλ Μακ Γκρέγκορ.

    Με την επιστολή αυτή οι Βρετανοί αξιωματούχοι ενημερώνονται επισήμως για το αίτημα της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει η διαδικασία της Διαμεσολάβησης, ώστε να επιτευχθεί μια ρύθμιση της διαφοράς που αφορά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

    Αν η βρετανική πλευρά συμφωνήσει στη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας, θα είναι η πρώτη φορά που η UNESCO θα ενεργοποιήσει το θεσμό αυτό για την επίλυση πολιτιστικής διαφοράς μεταξύ δυο κρατών.

    [10] Ο Άρης είχε κάποτε σούπερ-ηφαίστεια

    Ο 'Αρης είχε κάποτε γιγάντια ηφαίστεια, πολύ μεγαλύτερα από εκείνα που υπήρξαν στη Γη, τα οποία, με τις τεράστιες εκρήξεις τους, κατέκλυσαν με δισεκατομμύρια τόνους λάβας και στάχτης την επιφάνεια και τον ουρανό του «κόκκινου πλανήτη», σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις αμερικανών επιστημόνων, οι οποίες όμως δεν βρίσκουν σύμφωνη όλη τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται η ύπαρξη αρχαίων σούπερ-ηφαιστείων στον 'Αρη, σε γεωλογικές περιοχές (καλδέρες) που ως τώρα θεωρούνταν απλώς κρατήρες πρόσκρουσης.

    [11] Και τα χνουδωτά κοάλα απειλούνται από την υπερθέρμανση του πλανήτη

    Το αυστραλιανό κοάλα μπορεί να εξαφανιστεί εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εάν δε γίνει κάτι "επειγόντως" ώστε να φυτευτούν δέντρα που το προστατεύουν από τον καύσωνα και ευκάλυπτοι με τους οποίους τρέφεται, προειδοποιεί αυστραλιανή έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ο Μάθιου Κρόουτερ, του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, παρατήρησε επί τρία χρόνια μέσω δορυφόρου 40 κοάλα στην επαρχία της Νέας-Νότιας Ουαλίας για να μελετήσει το περιβάλλον που ζουν και τη διατροφή τους.

    Ο Κρόουτερ παρατήρησε ότι τα κοάλα αναζητούν καταφύγιο την ημέρα σε μεγάλα δέντρα το πυκνό φύλλωμα των οποίων τα προστατεύει από τον ήλιο και σε θάμνους.

    "Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ότι τα κοάλα περνούν την ημέρα σε διάφορα είδη δέντρων και ότι το βράδυ πηγαίνουν στους ευκάλυπτους για να τραφούν. Διαπιστώσαμε ότι όσο πιο πολλή ζέστη κάνει την ημέρα τόσο περισσότερο τα κοάλα έχουν την τάση να αναζητούν δέντρα με πυκνό φύλλωμα για ν' αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες", εξηγεί ο ερευνητής.

    Το ένα τέταρτο των κοάλα που μελετήθηκαν, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα το 2009, γεγονός ανησυχητικό για τους επιστήμονες "δεδομένης της αυξανόμενης συχνότητας των ακραίων κλιματικών φαινομένων".

    [12] Υπογράφει ο Βενγκέρ το νέο του συμβόλαιο στην Άρσεναλ

    Τις επόμενες ημέρες ο Αρσέν Βενγκέρ θα βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Αρσεναλ. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ η διοίκηση του λονδρέζικου συλλόγου ήρθε σε συμφωνία με τον διάσημο Γάλλο προπονητή και πρόκειται ν' ανανεώσουν τη συνεργασία τους για τρία ακόμη χρόνια, καθώς το τρέχον συμβόλαιο ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Η συμφωνία περιλαμβάνει αύξηση των ετήσιων αποδοχών του 64χρονου κόουτς από τα 9.5 στα 11 εκατ. ευρώ.

    Ο Βενγκέρ ανέλαβε τα ηνία της Άρσεναλ την 1η Οκτωβρίου του 1996 και στη διάρκεια της θητείας του την έχει οδηγήσει στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων (1998, 2002 και 2004), τεσσάρων Κυπέλλων (1998, 2002, 2003 και 2005) και ισάριθμων Σούπερ Καπ (1998, 1999, 2002 και 2004), ενώ έχει ψηφιστεί τρεις φορές κορυφαίος προπονητής της χρονιάς (1998, 2002 και 2004).

    Η καριέρα του Αλσατού τεχνικού είχε αρχίσει από τη Νανσί, στην οποία παρέμεινε μία τριετία. Ακολούθησαν έξι χρόνια στη Μονακό, ένα μικρό διάλειμμα και στη συνέχεια δύο σεζόν στο πρωτάθλημα Ιαπωνίας και συγκεκριμένα στη Ναγκόγια Γκράμπους Έιτ.

    [13] Δύο εβδομάδες εκτός ο Μπέιλ στη Ρεάλ

    Δύο εβδομάδες εκτός δράσης θα μείνει ο Γκάρεθ Μπέιλ, καθώς τον ταλαιπωρεί ένα τράβηγμα στο γαστροκνήμιο.

    Αυτός είναι ο λόγος που αποκλείστηκε από την αποστολή της Ρεάλ για τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κοπεγχάγη. Αυτός είναι ο λόγος που θα μείνει περίπου για 15 ημέρες εκτός προπονήσεων, όπως επιβεβαίωσε ο τεχνικός της διάσημης ισπανικής ομάδας, Κάρλο Αντσελότι.

    Ο Ουαλός μεσοεπιθετικός είχε αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα πριν από δέκα ημέρες, κατά την προθέρμανση πριν τον εντός έδρας αγώνα με τη Χετάφε, με συνέπεια να αποσυρθεί από την ενδεκάδα και να χάσει και το εκτός έδρας ματς με την Ελτσε, την περασμένη Τετάρτη. Το Σάββατο αγωνίστηκε για 45 λεπτά στο τοπικό ντέρμπι με την Ατλέτικο, αλλά το πρόβλημα επανήλθε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 October 2013 - 10:30:26 UTC