Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Καμίνης: Η δίωξη της Χρυσής Αυγής «βοηθάει το έργο μας»
  • [02] Μίνι υπουργικό ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ισραήλ
  • [03] Υποχώρηση του ρυθμού ύφεσης στην Ελλάδα, διαπιστώνει ο Χρ. Πισσαρίδης
  • [04] Έξαρση της χολέρας στο Μεξικό
  • [05] Ν. Αναστασιάδης: Σε πορεία διόρθωσης η κυπριακή οικονομία

  • [01] Γ. Καμίνης: Η δίωξη της Χρυσής Αυγής «βοηθάει το έργο μας»

    Τα τελευταία γεγονότα με τη δίωξη της Χρυσής Αυγής «βοηθάνε το έργο μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μίλησε χθες στα Ηνωμένα Έθνη, στο πλαίσιο του Υψηλού Επιπέδου Διαλόγου για την Παγκόσμια Μετανάστευση και την Ανάπτυξη.

    Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ομιλίας του στον ΟΗΕ, ο κ. Καμίνης τόνισε: «ευτυχώς, δεν μείναμε τόσο στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Εγώ αναφέρθηκα βέβαια, γιατί είναι μια από τις σημαντικές παραμέτρους, εν γένει του μεταναστευτικού θέματος. Μιλήσαμε περισσότερο για τα θετικά μέτρα κοινωνικής ένταξης των νομίμων μεταναστών στις χώρες προορισμού. Και τους είπα τι κάνουμε στην Αθήνα, πως προέκυψε όλο το μεταναστευτικό, γιατί για μας είναι σχετικά πρόσφατο, τους είπα τα μέτρα που έχει πάρει ο δήμος, πρώτα απ' όλα για να καταπολεμήσει κάθε διάκριση σε βάρος των μεταναστών, που είναι αντισυνταγματική, με βάση θρησκεία, εθνικότητα, φυλή. Επίσης, τους είπα ότι απ' εκεί και πέρα, όλες οι δράσεις που αναλαμβάνει ο δήμος είναι δράσεις οι οποίες βασίζονται σε πρακτικές μη διακρίσεως σε βάρος κανενός και ότι επιπλέον δημιουργούμε και κάποιες ευκαιρίες για τους μετανάστες και ανέφερα το παράδειγμα με τους Κινέζους. Οι Κινέζοι, οι οποίοι όπως γνωρίζουμε, είχαν δραστηριοποιηθεί κυρίως στο εισαγωγικό εμπόριο από την Κίνα, τώρα, τους βοηθάμε να εξάγουν προς την Κίνα ελληνικά προϊόντα».

    Στη συνέχεια, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «οι νόμιμοι μετανάστες στην Αθήνα αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού της πόλης, ενώ ο αριθμός των παράνομων μεταναστών έχει μειωθεί αισθητά και είναι κάτι που το βλέπει κανείς όταν περπατάει στην Αθήνα».

    Στην ερώτηση «αν τα τελευταία γεγονότα, με τη δίωξη της Χρυσής Αυγής, σας βοηθούν ως δήμο, γιατί εκτιμάται ότι περιορίζεται το πρόβλημα?» ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «στον βαθμό που υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση, η οποία έχει κάνει σημαία της τον διωγμό των μεταναστών και προβαίνει σε εγκληματικές πράξεις, φυσικά οι πρόσφατες εξελίξεις βοηθάνε το έργο μας και τις στηρίζουμε. 'Αλλωστε, εμείς πρώτοι στον δήμο σταθήκαμε με πάρα πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές. Οπότε, ότι γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, από το Δήμο θα χαιρετίζεται».

    Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση αν βλέπει ότι «σιγά-σιγά, αρχίζει να διαφαίνεται πως τα δύσκολα για τον δήμο Αθηναίων, σε σχέση με την οικονομική κρίση, έχουν ξεπεραστεί?» ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «τα δύσκολα δεν έχουν ξεπεραστεί. Τώρα, γίνεται μία, κάποια στροφή. Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε, ίσως, στην αρχή του να αρχίζουμε να τα ξεπερνάμε» προσθέτοντας: «να δούμε πως θα πάει με το οικονομικό πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει τόσες πολλές θυσίες από τον ελληνικό λαό ώστε δεν υπάρχει άλλη διέξοδος που να τον ανακουφίσουμε. Και η αρχή πρέπει να γίνει τώρα».

    [02] Μίνι υπουργικό ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ισραήλ

    Μίνι υπουργικού συμβουλίου θα ηγηθεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράςμε αφορμή την αναχώρησή του, τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, για το Ισραήλ.

    Σε μήνυμα που απηύθυνε χθες με αφορμή την 39η επέτειο από την ίδρυση της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκεγια «νέους αγώνες δημοκρατίας, ανάταξης και ανάτασης» της χώρας και συσπείρωση για απόκρουση της βίας.

    [03] Υποχώρηση του ρυθμού ύφεσης στην Ελλάδα, διαπιστώνει ο Χρ. Πισσαρίδης

    Η παράταση των προθεσμιών αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας θα πρέπει να επαρκεί, καθώς ο ρυθμός της οικονομικής ύφεσης υποχωρεί και υπάρχει έντονη μείωση των μισθών, η οποία θα λειτουργήσει επιβοηθητικά, εκτιμά ο νομπελίστας καθηγητής Χριστόφορος Πισσαρίδης σε συνέντευξή του στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης «Europolitique».

    Ο κ. Πισσαρίδης ασκεί έντονη κριτική για την ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική στην Ευρωζώνη και τονίζει ότι αυτή πλήττει τις χώρες του Νότου και επισημαίνει ότι «οι πολιτικές της ΕΚΤ και οι δημοσιονομικές πολιτικές που επιβάλλονται εξυπηρετούν τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, τις οικονομικές δομές τους και τα επίπεδα του χρέους τους, αλλά όχι το Νότο της ευρωζώνης, όπου απαιτείται μια πιο ευέλικτη νομισματική πολιτική».

    Σχετικά με τις επικρίσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών , Βόλφανγκ Σόιμπλε, σε όσους δεν βλέπουν την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομία χαρακτηρίζει «απογοητευτικό το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός περιγράφει τι συμβαίνει στη Γερμανία και σε άλλες βόρειες χώρες σαν αυτή να ήταν η κατάσταση για το σύνολο της Ευρώπης, αγνοώντας την πραγματικότητα».

    Σύμφωνα με τον Κύπριο νομπελίστα, μια αξιόλογη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι αδύνατη υπό αυτό το καθεστώς λιτότητας, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Τα χρήματα που διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων είναι πολύ λίγα, χωρίς πόρους, χωρίς ζήτηση, τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας δεν είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά, ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι προθεσμίες για εξισορρόπηση των εθνικών προϋπολογισμών θα πρέπει να αλλάξουν σημαντικά, ώστε να μην χρειάζεται να γίνουν τα πάντα τόσο γρήγορα.

    «Η Ευρώπη δεν έχει όραμα και δεν έχει την απαιτούμενη ηγεσία για να αποκτήσει όραμα, όλα γίνονται αποσπασματικά και αργά, δεν υπάρχει μια συνολική εικόνα που να θέτει ερωτήματα όπως ?οδεύουμε πράγματι προς μια οικονομική και δημοσιονομική ένωση; Τι είδους Ευρώπη θα έχουμε για τα επόμενα δέκα χρόνια;», σημείωσε. Κανείς δεν ξέρει, είπε, προσθέτοντας ότι το δικό του όραμα για την Ευρώπη, είναι ο στενότερος δημοσιονομικός και οικονομικός συντονισμός και η υποστήριξη επενδυτικών σχεδίων. Για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση τονίζει ότι οι εξουσίες στο θέμα της εκκαθάρισης τραπεζών θα πρέπει να ανήκουν στην ΕΚΤ, την εποπτική αρχή. Η εποπτεία, η αναδιάρθρωση και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να συγκεντρωθούν σε μια ενιαία Αρχή, την ΕΚΤ, είπε.

    Ο κ. Πισσαρίδης αναφέρεται και στην πρότασή του για έναν ανεξάρτητο φορέα που θα παρακολουθεί τους εθνικούς προϋπολογισμούς, ένας ρόλος που σήμερα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται ένας ανεξάρτητος φορέας, ο έλεγχος της Επιτροπής αφορά μόνο τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μετά από σχετικό μνημόνιο, συνεπώς χρειάζεται ένας ανεξάρτητος φορέας για όλα τα μέλη της ζώνης του ευρώ και αυτός θα πρέπει να θεσμοθετηθεί» τόνισε.

    Ερωτηθείς σχετικά με τα πλεονεκτήματα αυτού του φορέα, απάντησε ότι θα βρίσκεται έξω από την πολιτική, και δεν θα δεσμεύεται από πολιτικές ατζέντες, όπως πολλοί φοβούνται ότι συμβαίνει σήμερα.

    [04] Έξαρση της χολέρας στο Μεξικό

    Στα 77 ανήλθε ο αριθμός από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χολέρας στο κεντρικό Μεξικό, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, αποφεύγοντας όμως να χαρακτηρίσουν την έξαρση αυτή ως επιδημία.

    Η ομοσπονδιακή υπουργός Υγείας Μερσέδες Χουάν επέμεινε μάλιστα πως η έξαρση κρουσμάτων χολέρας στην Πολιτεία του Ιδάλγο «είναι περιορισμένη κι ελεγχόμενη».

    «Βρίσκεται υπό έλεγχο, εμείς εργαζόμαστε σε συνδυασμό με τις πολιτειακές αρχές προκειμένου να αποκλείσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης», επεσήμανε η ίδια έπειτα από επίσκεψή της σε νοσοκομείο της πόλης Ουεχούτλα ντε Ρέγιες.

    Έως σήμερα έχει καταγραφεί ένας θάνατος ασθενούς, με προηγούμενο ιστορικό προβλημάτων στα νεφρά.

    Ο κυβερνήτης της Ιδάλγο Χοσέ Φρανσίσκο Ολιβέρα Ρούις δήλωσε πως ειδικοί ερευνούν την αιτία της εμφάνισης της νόσου, που όπως φαίνεται οφείλεται στην ποιότητα του νερού. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το στέλεχος του ιού προσομοιάζει με εκείνα στις αντίστοιχες εξάρσεις χολέρας στην Κούβα, την Αϊτή και τη Δομηνικανή Δημοκρατία.

    [05] Ν. Αναστασιάδης: Σε πορεία διόρθωσης η κυπριακή οικονομία

    «O κίνδυνος της πλήρους χρεοκοπίας έχει παρέλθει, η οικονομία εισήλθε σε πορεία διόρθωσης και το τραπεζικό σύστημα σε πορεία σταθεροποίησης» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

    Σε ομιλία του χθες βράδυ στα εγκαίνια της 38ης διεθνούς έκθεσης Κύπρου, έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα τόσο για τις προοπτικές στον τομέα της ενέργειας, όσο και στον τομέα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

    «Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχω αναλάβει πρωτοβουλία και θα ηγηθώ εκστρατείας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με μια σειρά αποστολών σε χώρες στρατηγικής σημασίας για τις επενδύσεις. Η πρώτη επίσκεψή μου, επικεφαλής μεγάλης αποστολής οικονομικών παραγόντων και επιχειρηματιών, θα πραγματοποιηθεί στο Κουβέιτ. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στο Κατάρ και στην Κίνα και προγραμματίζονται άλλες στη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και χώρες του Αραβικού Κόλπου» ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 October 2013 - 8:30:25 UTC