Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες της Ολομέλειας
  • [02] Επέκταση των ερευνών για τη ΧΑ προαναγγέλλει ο Ν. Δένδιας
  • [03] Στην κηδεία του Δημητρίου Ζάννα θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς
  • [04] "Ριζοσπαστική εφαρμογή των θεσμών" για τη ΧΑ
  • [05] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ
  • [06] "Αναληθή" τα περί πτώχευσης του Καζίνου Λουτρακίου
  • [07] Δευτέρα ή Τρίτη η ετυμηγορία για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
  • [08] Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014
  • [09] Στο Κουβέιτ ο πρόεδρος της Κύπρου για την προσέλκυση επενδύσεων
  • [10] Βραδιά με ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ στην Τούμπα

  • [01] Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εργασίες της Ολομέλειας

    Με τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκινούν το απόγευμα της Δευτέρας, οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής.

    Τον αγιασμό θα τελέσει ο μητροπολίτης Σκύρου, Σεραφείμ, επικεφαλής μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Η νέα Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής, θα είναι η δεύτερη Σύνοδος της 15ης περιόδου της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια κρίσιμη Σύνοδο, η οποία θα επεξεργαστεί τον Προϋπολογισμό του 2014, τον πρώτο -σύμφωνα με την κυβέρνηση- πλεονασματικό Προϋπολογισμό, μετά τον αντίστοιχο του 2001, το πρώτο νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας (σε συσχέτιση με τη σχετική απόφαση- πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), καθώς και το πρωτοφανές φαινόμενο της κατηγορίας εναντίον αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος (της Χρυσής Αυγής) και βουλευτών του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να επεξεργαστεί η Ολομέλεια, αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναμόρφωση του Μεταλλευτικού Κώδικα, επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων, την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας κ.α.- τη δε επόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν και πέντε αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά βουλευτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014

    [02] Επέκταση των ερευνών για τη ΧΑ προαναγγέλλει ο Ν. Δένδιας

    Επέκταση των ερευνών διωκτικών και δικαστικών αρχών για τη Χρυσή Αυγή, προαναγγέλλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του στην "Καθημερινή" της Κυριακής, ενώ υπόσχεται πλήρη κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ.

    «Οι έρευνες δεν σταματούν μόνο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις για τις οποίες, έγιναν προσωρινές κρατήσεις» τονίζει ο κ. Δένδιας και προσθέτει ότι «θα διερευνηθεί ό,τι είναι δυνατόν να διερευνηθεί και δεν θα μείνει τίποτα που να μην ελεγχθεί».

    Σε ότι αφορά την ΕΛΑΣ, σημειώνει ότι «η πολιτική εντολή είναι η πλήρης κάθαρση, ώστε να μην υπάρχει υπόνοια σκιάζουσα τη μεγάλη πλειονότητα των εντίμων αστυνομικών» και επιβεβαιώνει ότι «υπήρξαν περιπτώσεις διεφθαρμένων αστυνομικών που συνεργάζονταν με τη Χρυσή Αυγή».

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογραμμίζει, ακόμα, πως «αποτελεί προσβολή για τη ΝΔ και την ιστορία της, το να διανοείται και μόνον κάποιος ότι η παράταξή μας είναι δυνατόν να αποτελέσει κοινοβουλευτικό εταίρο της Χρυσής Αυγής ή έστω να διαλέγεται μαζί της. Μιλάμε για κόμμα που πέραν της αποκρουστικής ιδεολογίας του είναι εθισμένο σε πρακτικές του υποκόσμου...» και κάνει γνωστό ότι στο εξής σε ότι αφορά το υπουργείο του δεν θα απαντά σε ερωτήσεις του συγκεκριμένου κόμματος, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ότι υπάρχει ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

    Σε ερώτηση πώς κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις, o κ. Δένδιας χαρακτηρίζει «μικρόψυχη» του θέματος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για το ενδεχόμενο να επωφεληθεί πολιτικά η κυβέρνηση από τις εξελίξεις. Αντιθέτως, σημειώνει, ήταν πολύ σοβαρή η αντιμετώπιση του ζητήματος από τα άλλα δύο κόμματα της Αριστεράς, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

    Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, απαντά:«δεν έχω προσωπική ατζέντα. Η ατζέντα μου είναι η ατζέντα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».

    [03] Στην κηδεία του Δημητρίου Ζάννα θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να παραστεί στην κηδεία του Δημητρίου Ζάννα, με τον οποίο είχε συγγενική σχέση από την πλευρά της μητέρας του, Ελένης Ζάννα (ήταν αδελφός του παππού του).

    Ο Δημήτριος Ζάννας πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 93 ετών.

    Ήταν γιος του Κωνσταντίνου Ζάννα και εγγονός του Μακεδονομάχου Δημητρίου Ζάννα. Στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής φυλακίστηκε και στη χούντα του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την Ελλάδα. Το 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας διετέλεσε δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    Έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και από το κράτος του Ισραήλ για τη συμβολή του στη διάσωση Εβραίων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

    Ο Δημήτριος Ζάννας είχε δυναμική παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης, καθώς υπήρξε: Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του πρώτου ΔΣ της, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια, μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, μέλος του ΔΣ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έφορος του Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια», πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της ΧΑΝΘ, μέλος του ΔΣ της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, νομικός Σύμβουλος της Mobil Hellas, ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» για πολλά χρόνια, ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και στη συνέχεια Επίτιμος Πρόεδρός του.

    Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για τις 2.30 το μεσημέρι, από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

    [04] "Ριζοσπαστική εφαρμογή των θεσμών" για τη ΧΑ

    «Ριζοσπαστική εφαρμογή των θεσμών στο όνομα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τους χειρισμούς που γίνονται σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, χαιρετίζοντας την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του κράτους και της δικαιοσύνης.

    Παραδέχεται ότι η αντίδραση των δημοκρατικών και δικαιοκρατικών θεσμών ήταν καθυστερημένη, αλλά όπως σημειώνει, «είναι άλλο η κριτική για την καθυστερημένη αντίδραση την οποία δικαιούμαστε και δικαιούμαι και προσωπικά να διατυπώσω και άλλο το να είμαστε έκπληκτοι, αμήχανοι ή και "ένοχοι" επειδή η Δημοκρατία αυτοπροστατεύεται και αμύνεται. Αλλιώς είμαστε καταδικασμένοι να παρακολουθούμε τη δολοφονία της Δημοκρατίας επειδή σεβόμαστε τη νομιμότητα της αδράνειας ή την αδράνεια της νομιμότητας και φωνάζουμε, όπως οι Βουρβώνοι, "η Δημοκρατία μας σκοτώνει"».

    Σε ερώτηση της εφημερίδας αν τον ξάφνιασε ή τον ενόχλησε ο χειρισμός στην υπόθεση της ΧΑ, απαντά: «Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που έχουμε σύλληψη βουλευτών για αυτόφωρο κακούργημα με μία διαδικασία η οποία είναι αμιγώς δικαστική, χωρίς να παρεμβάλλεται καθόλου η Βουλή. Αλλά αυτό είναι κάτι που προβλέπεται ρητά από το Σύνταγμα. Πρόκειται λοιπόν για την πρώτη εφαρμογή μας παλιάς κλασικής διάταξης της ελληνικής συνταγματικής τάξης. Γιατί να με ξαφνιάσει αυτό και να το συζητώ και να μην με έχει ξαφνιάσει ο εκφασισμός, το γεγονός ότι εκπροσωπείται στη Βουλή ένα αντικοινοβουλευτικό, ανοιχτά αντιδημοκρατικό κόμμα. Αυτό είναι που θα έπρεπε να μας ξαφνιάσει και όχι η ενεργοποίηση του Συντάγματος και της Δικαιοσύνης αλλά το γεγονός ότι αυτή πράγματι καθυστέρησε να συμβεί.Η πολιτική δολοφονία ενός 'Ελληνα πολίτη είναι γεγονός σοκαριστικό, Αλλά, εξίσου, σοκαριστικό είναι να έχεις δολοφονίες αλλοδαπών, πράξεις βίας, απειλές, σωματικές βλάβες. Να έχεις έναν μακρύ κατάλογο σοβαρών αδικημάτων του κοινού ποινικού δικαίου».

    Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι δεν πιστεύει στη θεωρία των δύο άκρων διότι, όπως λέει, «θεωρώ ότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επί μέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Υπάρχει ένα ενιαίο πρόβλημα βίας, μία ενιαία στάση καθολικής απόρριψης της βίας. Όπως έχει προσφυώς λεχθεί, η βία δεν είναι δύο άκρα, είναι ένα άκρο», ενώ σε ερώτηση «για ιστορικές ρίζες της ακροδεξιάς στην Ελλάδα», σημειώνει πω «η ακροδεξία έχει ιστορικές ρίζες σε όλη την Ευρώπη... Η ΕΕ έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τέτοια προβλήματα εδώ και δεκαετίες».

    Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Σαμαράς το εννοεί όταν λέει ότι θα ξεριζώσει τη Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει «πως η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχουν κάνει μία επιλογή, έστω και με καθυστέρηση, η οποία είναι βαθιά ριζοσπαστική. Αυτό που γίνεται τώρα σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή είναι μία- με την καλύτερη δυνατή έννοια του όρου- ριζοσπαστική εφαρμογή των θεσμών στο όνομα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

    Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει πως «όλη η Ευρώπη έχει κάνει και συντηρητική στροφή γιατί σε περιόδους κρίσης ο κάθε πολίτης επιλέγει λύσεις όσο γίνεται πιο απλές και πιο φυσικές στη ροπή τους. Η Κεντροαριστερά, η σοσιαλδημοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη, τα κοινωνικά δικαιώματα είναι επεξεργασίες σε πολύ μεγάλο βαθμό πολιτιστικού χαρακτήρα. Απαιτούν υπερβάσεις. Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή για την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία να παρουσιάσει μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση, για την οποία όμως χρειαζόμαστε και εθνικές κυβερνήσεις, γιατί χωρίς εθνικές κυβερνήσεις δεν μπορείς να συγκροτήσεις νέο ευρωπαϊκό συσχετισμό δυνάμεων. Γι? αυτό λέω ότι οι ευρωεκλογές, όπως ακριβώς και οι δημοτικές εκλογές, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, είναι δύο εξαιρετικά πρόσφορα εργαλεία για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς, η οποία στην πραγματικότητα είναι μια μορφή έκφρασης της δημοκρατικής παράταξης».

    Τέλος, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα πάει συντεταγμένα στην περίοδο μετά την κρίση και άρα μετά το μνημόνιο» και κατέστησε σαφές: «Εμείς θέλουμε να ακυρώσουμε την ύπαρξη του μνημονίου. Και όταν λέμε όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, όχι νέοι περιορισμοί σε μισθούς και συντάξεις, ναι στα διαρθρωτικά μέτρα, ναι σε άλλο κράτος το οποίο είναι αναπτυξιακό και φιλικό προς τον πολίτη το εννοούμε. Αυτό θα κάνουμε... ».

    [05] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ

    Για το Ισραήλ αναχωρεί, αύριο το απόγευμα, ο Αντώνης Σαμαράς επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας εν όψει της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα, που ξεκινά την Τρίτη. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Ανώτατου Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών από τις δύο χώρες. Στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα διμερούς συνεργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά, ενώ θα υπογραφούν και διμερείς συμφωνίες για τη στενότερη οικονομική συνεργασία σε πολλά επίπεδα όπως είναι ο τουρισμός και οι νεες τεχνολογίες.

    Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ στο Τελ Αβίβ θα κηρύξει την έναρξη του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετάσχουν και πάνω από 100 Ελληνες επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο Ισραήλ.

    Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν στο Ισραήλ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην κηδεία του Δημητρίου Ζάννα θα παραστεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

    [06] "Αναληθή" τα περί πτώχευσης του Καζίνου Λουτρακίου

    «Αναληθή και ανυπόστατα», όσα δημοσιεύονται περί αίτηση υπαγωγής του Καζίνου Λουτρακίου στον πτωχευτικό κώδικα, χαρακτήρισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του Καζίνου Ιωάννης Βραχάτης.

    Το Καζίνο Λουτρακίου δεν ζητά προστασία από τους πιστωτές του, αλλά έχει έρθει σε συμφωνία μαζί τους, ανέφερε ο κ. Βραχάτης και πρόσθεσε ότι «η κοινοπραξία του Καζίνο Λουτρακίου υπέβαλε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου, αίτημα έγκρισης της συμφωνίας ρύθμισης οφειλών με τους πιστωτές της. Η έγκριση αυτής της συμφωνίας από το δικαστήριο θα εξασφαλίσει την συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης και της απασχόλησης 1.400 εργαζομένων».

    Η έγκριση της συμφωνίας θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Κορίνθου την προσεχή Τετάρτη.

    [07] Δευτέρα ή Τρίτη η ετυμηγορία για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

    Λίγες ώρες πριν την ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρίσκονται ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος και οι 18 συγκατηγορούμενοι του, στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός.

    Μετά από πεντάμηνη διαδικασία με περίπου 60 συνεδριάσεις, το δικαστήριο αναμένεται αύριο ή την Τρίτη να εκδώσει την απόφαση του για την μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς που απασχόλησε επί ένα χρόνο την κοινή γνώμη.

    Οι εφέτες καλούνται με την απόφαση τους να εκφράσουν την πεποίθηση τους για την ποινική ευθύνη, καθενός εκ των 19 κατηγορουμένων και να επιβάλουν τιμωρία σε αυτούς που θα κηρυχθούν ένοχοι, προσμετρώντας στην ποινή τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εμπλοκής του αλλά και της προσωπικότητας του.

    Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση που αποκαλείται «οι χρυσές μίζες Τσοχατζόπουλου» πλην του πρώην υπουργού κάθονται η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης Σταμάτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, οι εκπρόσωποι της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, οι δικηγόροι Σπυρίδων Χατζηνικολάου και Γιώργος Κωνσταντάτος, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς και ο πρώην βουλευτής επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών Φώτης Αρβανίτης.

    Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, οι κατηγορούμενοι "τέλεσαν ενεργώντας από κοινού ή και μόνοι τους το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία συνίσταται στο αδίκημα της κατ' εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας του πρώην υπουργού στρεφόμενης κατά του ελληνικού δημοσίου". Στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι το σύνολο των κατηγορουμένων διέπραξαν τις πράξεις που τους αποδίδονται ως μέλη οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1998 «?.. ενεργώντας κατ' επάγγελμα διότι από την επανειλημμένη τέλεση της πράξης και την υποδομή που είχε διαμορφώσει προκύπτει σκοπός του για πορισμό εισοδήματος και σταθερή ροπή του προς τη διάπραξη του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

    Κατά το κατηγορητήριο που κρίνουν οι Εφέτες λίγο πριν την εκφώνηση της απόφασης τους μέσω της οργάνωσης «τοποθετήθηκαν και αποκρύβηκαν σημαντικότατου ύψους παράνομα έσοδα μέσω ενός καλοστημένου και πολύπλοκου δικτύου εγχώριων και εξωχώριων εταιριών και της χρησιμοποίησης πλήθους τραπεζικών λογαριασμών για την εξαφάνιση των ιχνών των χρημάτων μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές έχοντας διαμορφώσει οργανωμένη ετοιμότητα τέλεσης νομιμοποίησης εσόδων».

    Η εισήγηση των εισαγγελέων Γ. Αδειλίνη και Π. Παναγιωτόπουλου για την πολύκροτη υπόθεση είναι να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, πλην των Σπύρου Χατζηνικολάου και Παντελή Ζαχαριάδη, των οποίων ζήτησαν απαλλαγή λόγω αμφιβολιών.

    [08] Κατατίθεται αύριο στη Βουλή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014

    Κατατίθεται αύριο, Δευτέρα, στη Βουλή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014, τα βασικά μεγέθη του οποίου θα παρουσιάσει το μεσημέρι προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρας.

    [09] Στο Κουβέιτ ο πρόεδρος της Κύπρου για την προσέλκυση επενδύσεων

    Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει, την Τρίτη και την Τετάρτη, επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ.

    Το πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον Εμίρη, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και ομιλία σε επιχειρηματικό φόρουμ, όπως επίσης και υπογραφή αριθμού συμφωνιών.

    Την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει το επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κουβέιτ και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Ακολούθως, θα έχει συνάντηση με την Αρχή Επενδύσεων του Κουβέιτ (Kuwait Investment Authority. Τον πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και μεγάλη αντιπροσωπεία Κυπρίων επιχειρηματιών.

    [10] Βραδιά με ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ στην Τούμπα

    Το ντέρμπι της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει στις 20.30 τον Παναθηναϊκό σε μία ανοικτή αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα λόγω έδρας και τους φιλοξενούμενους να βελτιώνονται διαρκώς, κλέβει την παράσταση στη δεύτερη ημέρα της 7ηςτης Σούπερ Λίγκας.

    Νωρίτερα, στις 16.00, ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βέροια και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τους τρεις βαθμούς, ενώ χωρίς ασφαλή πρόβλεψη θα διεξαχθούν στις 18.15 οι αγώνες Ξάνθη-Απόλλων, Λεβαδειακός-Καλλονή και Πανθρακικός-ΟΦΗ.

    Σε χθεσινούς αγώνες, βαθμούς κι εντυπώσεις μοιράστηκαν ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος (2-2), ενώ σημαντικές νίκες πέτυχαν Άρης και Εργοτέλης, καθώς επικράτησαν του Πανιωνίου και του Πλατνιά, αντίστοιχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 October 2013 - 10:30:23 UTC