Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα ευρήματα ενοχοποιούν τον ανθυπαστυνόμο, πρώην φρουρό του βουλευτή της ΧΑ Γ. Γερμενή
  • [02] Επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014
  • [03] Δεν είναι επιλογή οι αγωγοί προς την Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου
  • [04] Συνελήφθη στη Λιβύη ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα
  • [05] Νικητής ο Φέτελ στο γκραν πρι Νότιας Κορέας

  • [01] Νέα ευρήματα ενοχοποιούν τον ανθυπαστυνόμο, πρώην φρουρό του βουλευτή της ΧΑ Γ. Γερμενή

    Νέα αντικείμενα που ενοχοποιούν τον αστυνομικό, πρώην φρουρού του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, ο οποίος είχε συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες, εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, στο Αστυνομικό Τμήμα Αρτέμιδας, όπου υπηρετούσε ο συγκεκριμένος αστυνομικός.

    Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε ένα φοριαμό που ήταν κλειδωμένος, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα τσαντάκι που ανήκε στον ανθυπαστυνόμο και το οποίο περιείχε 10 χιλιάδες ευρώ μετρητά, βιβλιάρια καταθέσεων και δύο "φιξάκια", πιθανόν με ηρωίνη. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός, μετά την απολογία του για τα αδικήματα που είχε συλληφθεί, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, χθες.

    Για τα νέα ευρήματα σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

    [02] Επιστροφή στην ανάπτυξη προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2014

    Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014, που θα προβλέπει επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και διεύρυνση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Κατά το προσχέδιο, το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ ή 2,8 δισ. ευρώ σύμφωνα με τους στόχους του οικονομικού προγράμματος, από περίπου 300 εκατ. ευρώ φέτος.

    Παράλληλα, θα προβλέπεται θετικός ρυθμός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία της τάξης του 0,6% για το 2014, τερματίζοντας έτσι την πολυετή περίοδο ύφεσης της ελληνικής οικονομίας που ξεκίνησε το 2008. Για το 2013 ο προϋπολογισμός θα προβλέπει ύφεση της τάξης του 4%.

    Ο νέος προυπολογισμός θα περιλαμβάνει αυξήσεις εσόδων ύψου 1,5 δισ. ευρώ καθώς και μειώσεις πρωτογενών δαπανών 3,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για το έλλειμμα και το χρέος το 2014.

    Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού θα οριστικοποιηθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Σημειώνεται ότι αυτός δε θα κινείται στη γραμμή των αποφάσεων που αναμένεται να δρομολογηθούν με την επιστροφή της τρόικας, σχετικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικου κενού του ελληνικού προγράμματος.

    Παράλληλα, το απόγευμα, με τον καθιερωμένο αγιασμό, ξεκινούν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. Τον αγιασμό θα τελέσει ο μητροπολίτης Σκύρου, Σεραφείμ, επικεφαλής μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Η νέα Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής θα είναι η δεύτερη Σύνοδος της 15ης περιόδου της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Πρόκειται για μια κρίσιμη Σύνοδο, η οποία θα επεξεργαστεί τον Προϋπολογισμό του 2014, τον πρώτο -σύμφωνα με την κυβέρνηση- πλεονασματικό Προϋπολογισμό, μετά τον αντίστοιχο του 2001, το πρώτο νομοσχέδιο κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας (σε συσχέτιση με τη σχετική απόφαση- πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), καθώς και το πρωτοφανές φαινόμενο της κατηγορίας εναντίον αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος (της Χρυσής Αυγής) και βουλευτών του, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

    Τα πρώτα νομοσχέδια που πρόκειται να επεξεργαστεί η Ολομέλεια, αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αναμόρφωση του Μεταλλευτικού Κώδικα, επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων, την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας κ.α.- τη δε επόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν και πέντε αιτήσεις άρσης ασυλίας κατά βουλευτών.

    [03] Δεν είναι επιλογή οι αγωγοί προς την Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου

    Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κόμματος για την ενεργειακή πολιτική ότι «η συζήτηση περί αγωγών (σ.σ: φυσικού αερίου) στην Τουρκία, δεν είναι καν επιλογή, "εμείς τα λέμε εμείς τα ακούμε", δεν είναι καν επιλογή».

    Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι η Κύπρος θέλει να γίνει ενεργειακός κόμβος με επίκεντρο της στρατηγικής της το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

    «Ναι έχουμε αβεβαιότητες και τις αναφέραμε, για παράδειγμα οι εκτιμήσεις του 2011 δεν επιβεβαιώθηκαν στη γεώτρηση, μπορεί σε μερικούς μήνες, όταν θα γίνει η δεύτερη γεώτρηση να έχουμε ανατροπή, μπορεί να είναι επιπλέον ανακαλύψεις από το οικόπεδο 12», σημείωσε.

    Ο Υπουργός ανέφερε ότι η Noble, στις ανακοινώσεις της την περασμένη Πέμπτη ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη έξι δυνητικοί στόχοι και ότι επεξεργάζονται αυτή την ώρα τα σεισμογραφικά δεδομένα για να θέσουν τις προτεραιότητες και τους στόχους τους.

    «Πέραν αυτών έχουμε τα υπόλοιπα κοιτάσματα που έχουν αδειοδοτηθεί, φαίνονται πολύ προσοδοφόρα, έχουμε τα τεμάχια που δεν έχουν αδειοδοτηθεί, βλέποντας λοιπόν τι έχουμε, μπορώ εύκολα να πω ότι η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι θέμα ποσοτήτων, αλλά θέμα χρόνου, είναι το timing, εδώ είναι το κλειδί, το πότε», εξήγησε ο κ. Λακκοτρύπης.

    Για την επιλογή του συμπιεσμένου αερίου (CNG) για την εγχώρια αγορά, είπε ότι δεν υπάρχει άλλη τεχνολογία που να έχει οικονομίες κλίμακος όπως το τερματικό υγροποίησης και πρόσθεσε ότι για τις εξαγωγές η πολιτική παραμένει για το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου.

    [04] Συνελήφθη στη Λιβύη ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα

    Οι αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν στην Λιβύη τον Αμπού Άνας αλ Λίμπι, ένα από τα θεωρούμενα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα, ο οποίος καταζητείται στις ΗΠΑ για τον ρόλο του στις επιθέσεις το 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και την Κένυα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

    «Έπειτα από μία αμερικανική επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας, ο Αμπού Άνας αλ Λίμπι βρίσκεται νομίμως κρατούμενος από τον αμερικανικό στρατό σε ασφαλή τοποθεσία εκτός Λιβύης», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του ο Λιτλ, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες πληροφορίες.

    [05] Νικητής ο Φέτελ στο γκραν πρι Νότιας Κορέας

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε στη Νότια Κορέα την όγδοοη εφετινή νίκη του και τέταρτη στη σειρά, με την οποία πλησίασε ακόμη πιο κοντά στον τέταρτο διαδοχικό του τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Ρεντ Μπουλ, που εκκίνησε από την «pole position», τερμάτισε πρώτος στο γκραν πρι της Νότιας Κορέας, στο Γιονγκάμ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό, Κίμι Ραϊκόνεν (Λότους), και στην τρίτη τον Γάλλο, Ρομέν Γκροσάν (Λότους).

    Ο Γερμανός πιλότος πήρε μια άνετη νίκη, παρά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας δύο φορές στην πίστα. Το ρόλο του πρωταγωνιστή της εκκίνησης ανέλαβε ο Φελίπε Μάσα, αφού ο Βραζιλιάνος έχασε τον έλεγχο της Φεράρι, παρεμποδίζοντας τον ομόσταβλό του, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος γλύτωσε τα χειρότερα, συνεχίζοντας κανονικά τον αγώνα του. Στο μεταξύ ο Κίμι Ραϊκόνεν κέρδισε εφτά θέσεις, αφού εκκίνησε ένατος και είδε την καρό σημαία δεύτερος, προσπερνώντας εντυπωσιακά τον ομόσταβλό του, Ρομέν Γκροσάν, δευτερόλεπτα πριν τη δεύτερη είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα.

    Καλός ήταν ο ρυθμός του Γκροσάν, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της Κορέας. Στην εκκίνηση προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον και άντεξε στην πίεση του στους πρώτους γύρους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 October 2013 - 12:30:21 UTC