Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζητείται η άρση ασυλίας της Ελ. Ζαρούλια και του Στ. Μπούκουρα
  • [02] «Το ΔΝΤ διαψεύδει ξανά την κυβέρνηση», λέει ο Πάνος Καμμένος
  • [03] Την προσεχή Τετάρτη η απόφαση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ
  • [04] Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία
  • [05] Διαψεύδει το Γραφείο Τύπου της Βουλής τα περί «τρύπας» στην ασφάλειά της
  • [06] Συνάντηση Ιω. Στουρνάρα με Φ. Γενηματά, εντός της ημέρας, για τις αμυντικές βιομηχανίες
  • [07] Η νομπελίστρια της Λογοτεχνίας 2013, η Καναδέζα Άλις Μονρό
  • [08] Ποιοτικά εξατομικευμένα φάρμακα από το εργαστήρι του φαρμακοποιού με τη χρήση ειδικού λογισμικού

  • [01] Ζητείται η άρση ασυλίας της Ελ. Ζαρούλια και του Στ. Μπούκουρα

    Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του ήδη προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου και του Στάθη Μπούκουρα, βουλευτή Κορινθίας, ζητεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Τα αιτήματα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης θα διαβαστούν εντός της ημέρας στη Βουλή, η οποία και θα κρίνει την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών.

    Η άρση της ασυλίας της κ. Ζαρούλια ζητείται προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψή της στον σύζυγό της κ. Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όταν κρατείτο.

    Εξάλλου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Μπούκουρα προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της ΧΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

    Διαβάστε επίσης:

    Την προσεχή Τετάρτη η απόφαση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ

    [02] «Το ΔΝΤ διαψεύδει ξανά την κυβέρνηση», λέει ο Πάνος Καμμένος

    Διάψευση της κυβέρνησης «ακόμα μια φορά» από το ΔΝΤ, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος την έκθεση του οργανισμού.

    Συγκεκριμένα σε δήλωσή του ο κ. Καμμένος υποστηρίζει πως «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την έκθεση περί μηδενικού πρωτογενούς πλεονάσματος, διαψεύδει ακόμα μια φορά τη συγκυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που θα μοιράσει πλέον το 70% του μηδενός στους χαμηλοσυνταξιούχους».

    [03] Την προσεχή Τετάρτη η απόφαση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ

    Την προσεχή Τετάρτη (16 Οκτωβρίου) προγραμματίστηκε η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, των αιτήσεων άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα.

    Τη σχετική απόφαση έλαβε πριν από λίγο η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

    Το απόγευμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας συζητείται το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των τριών βουλευτών.

    Αμέσως μετά η Επιτροπή θα συντάξει την έκθεσή της, την οποία θα παραδώσει στην Ολομέλεια προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία.

    [04] Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για τις καταργήσεις- συγχωνεύσεις τμημάτων νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες υγειονομικού προσωπικού.

    Σε κοινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία των εργαζομένων των νοσοκομείων, «Ευαγγελισμός», «Πολυκλινική», «Αγία Βαρβάρα», «Άγιος Σάββας», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ» και το πρώην «7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ» αποφασίστηκε να προχωρήσουν αύριο σε στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 11.00, συγκέντρωση στις 9.00 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τη Βουλή. Επίσης, στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 και στις 12.00 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

    Στην αυριανή στάση εργασίας θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί του ίδιου νοσοκομείου συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Στον χορό των αντιδράσεων μπαίνουν και οι ιδιωτικές κλινικές από τις 29 Οκτωβρίου, με επίσχεση παροχής υπηρεσιών. Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) αναφέρει: «Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων, που φθάνουν τα 535 εκατ. (μέχρι και το 2011), καθώς και ο αυθαίρετος τρόπος κατάρτισης ? διάρθρωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στην αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας μας. Η αυθαίρετη επιβολή του clawback και του rebate μάς δίνει τη χαριστική βολή, καλώντας μας, μάλιστα, να επιστρέψουμε ποσά που δεν έχουμε εισπράξει».

    Η επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τον ΣΕΚ, θα συνοδευτεί από νομικές ενέργειες «κατά όσων, από διάφορες θέσεις ευθύνης, προκαλούν με τις εισηγήσεις- αποφάσεις και ενέργειες, σοβαρές ζημίες στις εταιρείες μας».

    [05] Διαψεύδει το Γραφείο Τύπου της Βουλής τα περί «τρύπας» στην ασφάλειά της

    Ο χώρος εντός και εκτός του Κοινοβουλίου καλύπτεται πλήρως από μέτρα (τεχνικός εξοπλισμός και προσωπικό), διευκρινίζει το Γραφείο Τύπου της Βουλής, με αφορμή δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τη Βουλή να έχει «τρύπα» στην ασφάλειά της, στον χώρο που βρίσκεται το κυλικείο των αστυνομικών.

    Η Βουλή διευκρινίζει ότι το κυλικείο των αστυνομικών είναι ήδη ενταγμένο στα μέτρα ασφαλείας και ότι εδώ και δύο χρόνια στην είσοδο είναι τοποθετημένη μαγνητική πύλη ασφαλείας. Διευκρινίζει επίσης, ότι ο εσωτερικός χώρος του κυλικείου φυλάσσεται καθ΄ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του και υπενθυμίζει ότι «όλοι οι εισερχόμενοι στον χώρο του κοινοβουλίου ελέγχονται στο κεντρικό φυλάκιο, αλλά και στις εισόδους του κεντρικού κτιρίου, όπου είναι εγκατεστημένη μαγνητική πύλη και σύστημα X-RAY».

    [06] Συνάντηση Ιω. Στουρνάρα με Φ. Γενηματά, εντός της ημέρας, για τις αμυντικές βιομηχανίες

    Το θέμα της αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας θα τεθεί στη συνάντηση, το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

    Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα, επίσης, με τους οποίους, αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η, αρχικώς προγραμματισμένη για σήμερα, τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Όπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι των δανειστών επικαλέστηκαν φόρτο εργασίας, λόγω της συνόδου του ΔΝΤ.

    [07] Η νομπελίστρια της Λογοτεχνίας 2013, η Καναδέζα Άλις Μονρό

    Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2013 κέρδισε σήμερα η 82χρονη αγγλόφωνη καναδέζα συγγραφέας Άλις Μονρό, η οποία περιγράφεται ως "η βασίλισσα του σύγχρονου διηγήματος".

    "Μερικοί κριτικοί την θεωρούν ένα Καναδέζο Τσέχοφ", αναφέρει η Σουηδική Ακαδημία στη δήλωση στον ιστότοπό της με την οποία ανακοίνωσε τη νικήτρια του βραβείου, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. κορωνών (916.000 ευρώ).

    Η Μονρό είναι η πρώτη πολίτης του Καναδά που κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, με το οποίο έχουν τιμηθεί άλλες 12 γυναίκες. Άρχισε να γράφει διηγήματα στην εφηβεία της και έγινε διάσημη γράφοντας για τη ζωή στις εξοχές του Οντάριο. Στα ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία της "Πάρα πολλή ευτυχία" και "Μ' αγαπάει, δεν μ' αγαπάει" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Είναι η πρώτη φορά σε 112 χρόνια που η Σουηδική Ακαδημία βραβεύει μια συγγραφέα που δεν γράφει παρά διηγήματα.

    [08] Ποιοτικά εξατομικευμένα φάρμακα από το εργαστήρι του φαρμακοποιού με τη χρήση ειδικού λογισμικού

    Η παρασκευή φαρμάκων στο φαρμακείο αναβιώνει τα τελευταία χρόνια καθώς τα βιομηχανοποιημένα φαρμακευτικά σκευάσματα δεν καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ασθενών, ενώ στην περίπτωση έλλειψης , που έχει καταστεί φαινόμενο της εποχής λόγω της οικονομικής κρίσης, ο φαρμακοποιός είναι εκείνος που θα αναλάβει την κάλυψη του κενού. Κι ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι ζυγαριές ακριβείας, οι γυάλινοι ογκομετρικοί σωλήνες, οι συσκευές μέτρησης pH, τα γουδιά, οι αναδευτήρες και οι πιπέτες ήταν τα κύρια εργαλεία που είχε στα χέρια του ο φαρμακοποιός, σήμερα έχει στη διάθεσή του τον ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και ένα λογισμικό, το οποίο εξασφαλίζει την παρασκευή ποιοτικών φαρμάκων με τον καλύτερο τρόπο.

    Το πρώτο αυτό λογισμικό καλών πρακτικών εφαρμογής και διαχείρισης του φαρμακευτικού εργαστηρίου στην Ελλάδα, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά πανελλαδικά ο κλινικός φαρμακοποιός Κωνσταντίνος Κουλουρίδας, το προσεχές Σάββατο στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου PHARMA point που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (12-13 Οκτωβρίου) στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 October 2013 - 14:30:21 UTC