Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης
  • [02] Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη
  • [03] Στον ανακριτή οι τέσσερις για την επίθεση στο Πέραμα
  • [04] Κλειστά για τέσσερις ώρες τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής
  • [05] Πρόθυμο το ΔΝΤ να συνεργαστεί για σταθεροποίηση της οικονομίας της Αιγύπτου
  • [06] Κοινή αποστολή διεθνών φορέων για καταστροφή των χημικών της Συρίας πρότεινε ο Μπαν Κι Μουν
  • [07] «Η μουσική είναι σαν ένα αέναο soundtrack στην ταινία ζωή»
  • [08] «Με την καινοτομία η Ελλάδα θα βγεί από την κρίση»
  • [09] To κάπνισμα κόβει τουλάχιστον δέκα χρόνια ζωής
  • [10] Ο Τεννές ανέλαβε τον Απόλλωνα Σμύρνης

  • [01] Στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα έχει σήμερα, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τη συνάντηση του Κύπριου προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας αναμένεται να απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως των προσπαθειών για έναρξη του διαλόγου, και τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών, τόσο του κ. Αναστασιάδη όσο και του κ. Σαμαρά, στις ΗΠΑ.

    Τον πρόεδρο της Κύπρου θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Νίκος Χριστοδουλίδης.

    [02] Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στη Θεσσαλονίκη

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8:15 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο 40 χλμ ανατολικά της πόλης.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

    [03] Στον ανακριτή οι τέσσερις για την επίθεση στο Πέραμα

    Στον Ε' ανακριτή Πειραιά, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αναμένεται να απολογηθούν σήμερα τα τέσσερα άτομα, που έχουν αναγνωρισθεί από τα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής, που τους επιτέθηκε με λοστούς και καδρόνια, έξω από τις εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

    Ο ένας από τα τέσσερις, που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων και εμφανίζεται ως «πυρηνάρχης» του Περάματος, έχει ήδη προφυλακιστεί, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή στην Ευελπίδων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση είχε πολιτικές σκοπιμότητες και ότι ήταν ένα απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, στην οποία προσχώρησε για την «αντιμνημονιακή στάση της».

    Σημειώνεται ότι τα εννέα άτομα, μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, που είχαν τραυματιστεί κατά την επίθεση στο Πέραμα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις στον Ε' ανακριτή Πειραιά, φέρεται να έχουν υποστηρίξει ότι τα μέλη της ομάδας της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές προεξοχές ικανές να προκαλέσουν θάνατο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από αυτές τις ιδιοκατασκευές εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη πίσω από μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος στην είσοδο των γραφείων της χρυσής αυγής στο Πέραμα το απόγευμα της επόμενης ημέρας και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    [04] Κλειστά για τέσσερις ώρες τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για τις καταργήσεις- συγχωνεύσεις τμημάτων νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες υγειονομικού προσωπικού.

    Σε κοινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία των εργαζομένων των νοσοκομείων, «Ευαγγελισμός», «Πολυκλινική», «Αγία Βαρβάρα», «Άγιος Σάββας», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ» και το πρώην «7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ» αποφασίστηκε να προχωρήσουνσήμερα σε στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 11:00, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τη Βουλή. Επίσης, στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 και στις 12:00 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

    Στη σημερινήστάση εργασίαςσυμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί του ίδιου νοσοκομείου συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [05] Πρόθυμο το ΔΝΤ να συνεργαστεί για σταθεροποίηση της οικονομίας της Αιγύπτου

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί με τις αιγυπτιακές αρχές ώστε να συμβάλει στη σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Είμαστε πρόθυμοι και έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις αιγυπτιακές αρχές προκειμένου να βοηθήσουμε τη χώρα και το λαό της Αιγύπτου ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να επιλυθούν οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ των αιγυπτιακών αρχών αφενός, εμάς ως χορηγοί αφετέρου και οποιουδήποτε προσφέρεται να βοηθήσει ώστε να επέλθει η σταθεροποίηση της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας», είπε.

    Σε ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη η Νεμάτ Σαφίκ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ, πρότεινε ότι το Ταμείο θα πρέπει να είναι ανοιχτό για ένα κοινό πρόγραμμα της Αιγύπτου με τις χώρες του Κόλπου, οι οποίες έχουν ήδη ενισχυθεί με δισεκατομμύρια δολάρια οικονομικής βοήθειας.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [06] Κοινή αποστολή διεθνών φορέων για καταστροφή των χημικών της Συρίας πρότεινε ο Μπαν Κι Μουν

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν προέβαλε καμία αντίρρηση στην πρόταση που τέθηκε από τον επικεφαλής του Οργανισμού για τη δημιουργία μίας κοινής αποστολής διεθνών φορέων που θα φέρει εις πέρας την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ο γ.γ.του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε επιστολή του προς το Συμβούλιο, συνιστά τη σύσταση ενός σώματος 100 επιθεωρητών από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) προκειμένου να επιβλέπει τις διεργασίες για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

    «Όχι δεν υπάρχει καμία αντίρρηση» στην πρόταση του Μπαν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του 15μελούς συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

    Δώδεκα επιπλέον επιθεωρητές του OPCW έχουν ήδη καταφθάσει στη Συρία, όπου ήδη βρίσκονται 15 ακόμα, οι οποίοι επιβλέπουν τις διαδικασίες για την καταστροφή του οπλοστασίου της χώρας.

    Στην πρότασή του ο Μπαν έχει θέσει ως στόχο να έχει ολοκληρωθεί η καταστροφή των χημικών της Συρίας μέχρι τα μέσα του 2014.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [07] «Η μουσική είναι σαν ένα αέναο soundtrack στην ταινία ζωή»

    «H δημιουργία είναι καθαρή έκφραση. Όταν επιλέγεις να την μοιραστείς με τον υπόλοιπο κόσμο είναι ένα μέσο επικοινωνίας, και αν τύχει αποδοχής, τότε, μεταμορφώνεται σε κατανόηση. Ίσως στην πιο ουσιαστική της μορφή, κατ' εμέ.», λέει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η ανερχόμενη τραγουδίστρια και δημιουργός Dusk.

    Η νεαρή Αθηναία, τραγουδίστρια Dusk (κατά κόσμον Αυγή) κατάφερε με το τραγούδι της «What are the chances», να κερδίσει τις εντυπώσεις και την άμεση αποδοχή του κοινού, κάτι που όπως η ίδια λέει τη γεμίζει γαλήνη και χαρά.

    Με επιρροές από τους Dead Can Dance , Rolling Stones, αλλά και τον Γιάννη Μαρκόπουλο, αποκαλύπτει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, πως τα μουσικά της ερεθίσματα τα χρωστάει στον πατέρα της. Η ίδια δηλώνει λάτρης της μουσικής και φανατικός ακροατής, και, μετά δημιουργός. Δεν αρνείται ότι πολλές φορές έχει «ταξιδέψει», στους δρόμους των Radiohead, των Smith, των Beiru, του Jose Gonzales, της Pj Harvey καθώς και στα φιλοσοφημένα «μονοπάτια» του Σωκράτη Μάλαμα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

    [08] «Με την καινοτομία η Ελλάδα θα βγεί από την κρίση»

    Ο παράγοντας-κλειδί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βγει η Ελλάδα από την κρίση, θα είναι η τεχνολογική καινοτομία, τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιτ. Ο κορυφαίος Αμερικανός μάνατζερ μίλησε χθες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής ενώπιον πολυπληθούς κοινού με θέμα «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ιδίως των νέων.

    «Η κρίση είναι ευκαιρία για να βρείτε νέους τρόπους και μέσα ανάπτυξης» είπε και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι Έλληνες τον κομβικό ρόλο των καινοτομιών, οι οποίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν τον μοχλό και την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

    «Για την Ελλάδα τα δυσάρεστα είναι πίσω της και τα καλά είναι μπροστά της» εκτίμησε ο κ. Σμιτ και κάλεσε τη χώρα μας «να γίνει μια Μέκκα υψηλής καινοτομίας». Επεσήμανε με αισιόδοξο πνεύμα ότι «κάθε κρίση δημιουργεί μια ευκαιρία» και κάλεσε την Ελλάδα να τολμήσει «να εκτεθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό», δημιουργώντας κέντρα καινοτομίας και νέες ευκαιρίες απασχόλησης μέσα από τη στενή συνεργασία κράτους, επιχειρήσεων και μεγάλων πανεπιστημίων.

    [09] To κάπνισμα κόβει τουλάχιστον δέκα χρόνια ζωής

    Τo κάπνισμα κόβει τουλάχιστον δέκα χρόνια ζωής, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα. Ακόμη και 10 ή λιγότερα τσιγάρα τη μέρα διπλασιάζουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 200.000 Αυστραλοί, άνω των 45 χρόνων, καπνιστές του ενός πακέτου τη μέρα, διατρέχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

    Όσο νωρίτερα κόψετε το κάπνισμα τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα προειδοποιούν οι ερευνητές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στα δύο τρίτα μεταξύ των καπνιστών που χάνουν τη ζωή τους, αυτό οφείλεται στο κάπνισμα. «Μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζαμε ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία μας, δεν γνωρίζαμε όμως σε ποιο βαθμό και συγκεκριμένα στην Αυστραλία» λέει η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Έμιλι Μπανκς.

    Περίπου 8% των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα, είναι καπνιστές σήμερα, ενώ το ένα τρίτο υπήρξαν καπνιστές στο παρελθόν. Μόλις τώρα αποδεικνύεται επιστημονικά η πραγματική επίδραση του καπνίσματος, όχι μόνο στην υγεία, αλλά σ' αυτή την ίδια τη ζωή των καπνιστών, σημειώνει η κ. Μπανκς.

    [10] Ο Τεννές ανέλαβε τον Απόλλωνα Σμύρνης

    Ο Μπάμπης Τεννές είναι ο νέος προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Ο έμπειρος τεχνικός, συζήτησε με τους διοικούντες την «ελαφρά ταξιαρχία» και συμφώνησαν να συνεργασθούν, με στόχο να βγει η ομάδα από την αγωνιστική κρίση και να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα.

    Η σχετική ανακοίνωση, έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας».

    Ο Τεννές που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα, Αλέκο Βοσνιάδη, θα πιάσει άμεσα δουλειά, προκειμένου να αντιστρέψει το «βαρύ» κλίμα, που έχουν προκαλέσει οι πέντε ήττες στο πρωτάθλημα στις πρώτες επτά αγωνιστικές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 October 2013 - 6:30:24 UTC