Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: Δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι "άκρο"
  • [02] Ιω. Στουρνάρας: «Όχι» σε μείωση μισθών και κύριων συντάξεων
  • [03] Η Αργεντινή αρνείται να ενταφιάσει στο έδαφός της τον ναζιστή Έριχ Πρίμπκε
  • [04] Τουλάχιστον 33 οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Σικελίας
  • [05] Νεκρός από κακοποίηση ο 2χρονος γιος του Αντριαν Πίτερσον

  • [01] Ν. Δένδιας: Δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι "άκρο"

    «Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία, που υπάρχουν στο εσωτερικό του», σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατοκύριακο», διευκρινίζοντας ωστόσο πως «αξιωματικά, δεν μπορεί να δεχθεί κάποιος ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι "άκρο". Ειδικά, αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού».

    Απαντώντας σε ερώτηση περί «παρακολουθήσεων» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάνει σαφές ότι «καμία υπηρεσία αυτού του υπουργείου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται θεσμικά να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα, βουλευτές ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Αναφερόμενος, δε, στο άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα περί της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης», σημειώνει πως αυτό «δεν αφορά κόμματα», αλλά «ο,τιδήποτε λειτουργεί ως μαφία» και ως υπόθεση εργασίας, ερμηνεύει τα «αντανακλαστικά που πιθανώς διεγείρονται από κάποιους πολιτικούς χώρους από τη χρήση του άρθρου 187» ως ότι «οραματίζεται κανείς τον εαυτό του ως κάτι που προσομοιάζει με λειτουργία μαφίας».

    [02] Ιω. Στουρνάρας: «Όχι» σε μείωση μισθών και κύριων συντάξεων

    «Όχι» σε μείωση των μισθών και κύριων συντάξεων, «όχι» σε αύξηση φόρων και «όχι» σε ενδεχόμενο νέου ασφαλιστικού, είναι οι δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τις οποίες διατυπώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής».

    Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο κ. Στουρνάρας σημειώνει πως η στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η μείωση του χρέους, «δηλαδή, το να γίνει βιώσιμο», πως «ονομαστικό κούρεμα δεν μπορεί να γίνει» και πως «η μείωση του χρέους πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να τον θέλουν όλοι».

    Τονίζει πως με την τρόικα γίνεται συνεχής διαπραγμάτευση και πως έως στιγμής, η Ελλάδα έχει πετύχει αυτά που θέλει και εκτιμά πως το 2014 είναι πολύ πιθανό η χώρα να βγει στις αγορές για ένα μικρό ποσό. Διευκρινίζει, δε, πως η επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να βγει στις αγορές έστω και δοκιμαστικά, αλλά γι αυτό υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: «να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα βιώσιμο και θετικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης».

    Στην προοπτική μιας νέα δανειακής σύμβασης απαντά «δανειακό πρόγραμμα δεν σημαίνει απαραίτητα μέτρα» και αναρωτιέται: «Επιτέλους, τι μέτρα παραπάνω να πάρουμε; Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και δεν χρειάζονται...».

    [03] Η Αργεντινή αρνείται να ενταφιάσει στο έδαφός της τον ναζιστή Έριχ Πρίμπκε

    Η Αργεντινή δεν θα επιτρέψει να ενταφιαστεί στο έδαφός της ο ναζί εγκληματίας πολέμου Έριχ Πρίμπκε, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή στη Ρώμη, σε ηλικία 100 ετών, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

    Ο Πρίμπκε είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη από ιταλικό στρατοδικείο για το ρόλο του στη σφαγή 335 αμάχων, το 1994, από Γερμανούς στρατιώτες. Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του και επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εξέτιε την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό, στο διαμέρισμα του δικηγόρου του.

    "Ο υπουργός Εξωτερικών Έκτορ Τίμερμαν έδωσε την εντολή να μην επιτρέψουμε την επιστροφή της σορού του ναζί εγκληματία Έριχ Πρίμπκε στη χώρα μας. Οι Αργεντίνοι δεν θα δεχτούν αυτού του είδους την προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια", ανέφεραν οι αρχές της Αργεντινής.

    Ο δικηγόρος του Πρίμπκε, Πάολο Τζακίνι, δήλωσε την Παρασκευή ότι επιθυμία του πελάτη του ήταν να ενταφιαστεί δίπλα στη γυναίκα του στο Μπαριλότσε της Αργεντινής, όπου έζησε επί σχεδόν 40 χρόνια, μετά τη φυγή του από την Ευρώπη το 1948.

    [04] Τουλάχιστον 33 οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Σικελίας

    Συνολικά 143 παράνομοι μετανάστες, από τους 206 επιζώντες από το ναυάγιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στη Μάλτα, στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας, έφτασαν σήμερα το πρωί στη Βαλέτα.

    Στη Μάλτα έχουν μεταφερθεί και οι σοροί μιας γυναίκας, δύο παιδιών και ενός βρέφους.

    Στο πλοιάριο επέβαιναν περισσότεροι από 230 άνθρωποι, τελικός προορισμός των οποίων ήταν η Λαμπεντούζα.

    Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή από τη Μάλτα, έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί από τη θάλασσα τα πτώματα 33 ανθρώπων, όμως η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από επίσημα χείλη. Το ιταλικό πρακτορείο Άνσα από την πλευρά του έκανε λόγο για 34 νεκρούς, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά. Από τα θύματα αυτά τα 22 έχουν μεταφερθεί στην Λαμπεντούζα.

    Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ δήλωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι τα νοσοκομεία της Βαλέτας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής ώστε να φροντίσουν τους επιζώντες που θα χρειαστούν ιατρική περίθαλψη. Ορισμένοι από τους μετανάστες ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που κρίθηκε ότι δεν θα άντεχαν το 10ωρο ταξίδι με πλοίο μέχρι τη Μάλτα και για αυτο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα πάντα με το Άνσα, εννέα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του νησιού για νοσηλεία.

    Ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, το Λίμπρα, περισυνέλεξε 56 ανθρώπους, εκ των οποίων 8 γυναίκες και 9 παιδιά. Το Λίμπρα κατευθύνεται προς το Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας.

    Το ναυάγιο σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 60 ναυτικών μιλίων από τη Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τις αρχές της Μάλτας το πλοιάριο που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες αποσταθεροποιήθηκε και αναποδογύρισε όταν εκείνοι, στην προσπάθειά τους να τραβήξουν την προσοχή ενός στρατιωτικού αεροσκάφους που πετούσε από πάνω, κινήθηκαν όλοι τους προς τη μία πλευρά του.

    Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε εξάλλου ότι επενέβη για να βοηθήσει 85 παράνομους μετανάστες που έπλεαν με μια σωστική λέμβο περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια της Λαμπεντούζας ενώ εντόπισε και ένα πλοιάριο που πλησίαζε το νησί και στο οποίο επέβαιναν άλλα 183 άτομα.

    [05] Νεκρός από κακοποίηση ο 2χρονος γιος του Αντριαν Πίτερσον

    Ο μόλις 2 ετών γιος του Άντριαν Πίτερσον, του αστέρα του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον σύντροφο της μητέρας του.

    Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία του Σιου Φολς, στη Νότια Ντακότα, ανακοίνωσε ότι το αγοράκι πέθανε την Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ταυτότητα του παιδιού. Ο παππούς του και πατέρας του 28χρονου Άντριαν Πίτερσον δήλωσε ότι πρόκειται για τον μικρό εγγονό του.

    Ο Πίτερσον, που είχε αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του NFL κατά την περασμένη σεζόν, ευχαρίστησε όσους του εξέφρασαν την υποστήριξή τους, όπως τον σταρ του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς, όμως ζήτησε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική του ζωή. Πρόσθεσε ότι θα αγωνιστεί κανονικά την Κυριακή στον αγώνα της ομάδας του εναντίον των Καρολάινα Πάνθερς.

    Το αγοράκι είχε μόλις μετακομίσει στο σπίτι της μητέρας του. Ο φερόμενος ως δράστης, ο Τζόζεφ Ρόμπερτ Πάτερσον, 27 ετών, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για οικογενειακή βία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 October 2013 - 10:30:20 UTC