Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να απομονώσει τα άκρα που βρίσκονται εντός της ΝΔ καλεί τον Ν. Δένδια ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση στα Χανιά

  • [01] Να απομονώσει τα άκρα που βρίσκονται εντός της ΝΔ καλεί τον Ν. Δένδια ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, «έστω και με καθυστέρηση, να καταδικάσει τις δηλώσεις στελεχών του κόμματός του που φλέρταραν με την ιδέα μιας πιθανής συγκυβέρνησης με το εγκληματικό αυτό μόρφωμα, τη Χρυσή Αυγή και να απομονώσει έστω και εκ των υστέρων τα άκρα που βρίσκονται εντός της ΝΔ».

    Απαντώντας στη συνέντευξη του κ. Δένδια στην εφημερίδα «τα ΝΕΑ», ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η λάσπη και η σπέκουλα απέναντι στην Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες έχουν όρια. Και ο λαός μας δεν έχει επιλεκτική μνήμη όπως ο κ. Δένδιας και γνωρίζει πολύ καλά ποιοι έχουν κάνει σημαία της πολιτικής τους την ακραία πόλωση και τον διχασμό». Στην ιδιαίτερα επικριτική ανακοίνωση κατά του κ. Δένδια, ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «πιστός στην επικίνδυνη γραμμή που έχει χαράξει ο κ. Σαμαράς, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υποκριτικά αρνείται τις κυβερνητικές ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ επαναλαμβάνει-έστω και με πιο χαμηλούς τόνους από τον πρωθυπουργό- την προσφιλή στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ θεωρία των δυο άκρων».

    Αντί, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δένδιας, να προβεί σε αυτοκριτική για το ότι ο ίδιος υποσχόταν μηνύσεις σε ξένες εφημερίδες για τις αποκαλύψεις τους, την ίδια στιγμή που άφηνε την Χρυσή Αυγή να αλωνίζει ελεύθερα κλείνοντας τα μάτια στις δεκάδες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διεθνών οργανισμών, φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έδρασε στη θέση του. Δεν γνωρίζουμε αν ο υπουργός είχε την απαίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ να συλλάβει κιόλας τους δράστες των 32 υποθέσεων που γέμιζαν τα συρτάρια του, εμείς απλώς οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις οποίες ο ίδιος σφύριζε αδιάφορα, υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «η απομόνωσή τους από την κοινωνία όχι μόνο δεν μικραίνει με τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γίνεται πλέον τεράστια».

    [02] Ισχυρή σεισμική δόνηση στα Χανιά

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:12 το απόγευμα του Σαββάτου δυτικά του νομού Χανίων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα και μέχρι στιγμής σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις μετασεισμοί, μικρότερου μεγέθους.

    Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη, στα νησιά των Κυκλάδων αλλά και στην Αττική.Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός ακόμη και από οδηγούς οχημάτων που βρισκόταν σε κίνηση.

    Στους δρόμους πετάχτηκαν οι κάτοικοι των Χανίων, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις και όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.

    Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής.

    Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

    Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.

    Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός δεν πρέπει να είναι πολύ επιφανειακός και εκτίμησε πως δεν πρέπει να έχει σχέση με τους πρόσφατους σεισμούς νότια της Κρήτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 October 2013 - 14:30:19 UTC