Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιχμές Ιω. Μιχελάκη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης της ΧΑ
  • [02] Άρχισε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τον σεισμό στην Κρήτη
  • [03] Απολογείται ο 32χρονος με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία του Π. Φύσσα
  • [04] Έκλεισε ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Τρίπολης
  • [05] Κρ. Νουαγέ: Μια στάση πληρωμών των ΗΠΑ θα προκαλούσε παγκοσμίως βίαιες αναταράξεις
  • [06] ΗΠΑ: Τέσσερις ημέρες προθεσμία για να καθησυχάσουν τον κόσμο σχετικά με το δημόσιο χρέος τους
  • [07] Οι ακανόνιστες ώρες ύπνου αυξάνουν τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών

  • [01] Αιχμές Ιω. Μιχελάκη για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης της ΧΑ

    Αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής από τον κρατικό προϋπολογισμό, διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

    «Στην τροπολογία που έχουμε καταθέσει για την αναστολή χρηματοδότησης των κομμάτων που τελούν υπό δικαστική κρίση, έχουμε βάλει δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Το ένα αφορά την εγκληματική δραστηριότητα και το άλλο την τρομοκρατική. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει μόνο το ένα άρθρο, αυτό για την εγκληματική δραστηριότητα. Τι φοβάται; Γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που θέλει να δεχθεί ότι η τρομοκρατική δραστηριότητα είναι προς συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    «Tο ζήτημα είναι εάν υπάρχουν ακραίοι και ακραίες συμπεριφορές, από μεμονωμένα στελέχη. Εγώ δεν κάνω τέτοιες ταυτίσεις (σ.σ.: ΣΥΡΙΖΑ με Χρυσή Αυγή)» δήλωσε για τα "περί δυο άκρων" και πρόσθεσε: «ο πρωθυπουργός έκανε μια συγκεκριμένη αναφορά. Μίλησε για τις Σκουριές και αν θυμάστε το βίντεο, ήταν κάποιοι με κουκούλες που έβαλαν φωτιά, απειλούσαν και πυροβολούσαν. Και λέμε ότι αυτό δεν είναι μία μορφή βίας, την οποία πρέπει να καταδικάσεις χωρίς αστερίσκους; Ένα δεύτερο που λέμε, δεν είναι εγκληματική δράση αυτή αυτών που έβαλαν φωτιά στη Μαρφίν; Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι τρομοκρατική δράση».

    [02] Άρχισε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τον σεισμό στην Κρήτη

    Αυτοψία σε κτίρια και υποδομές όπου αναφέρθηκαν ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση το απόγευμα του Σαββάτου στα Χανιά, πραγματοποιούν από το πρωί μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων.

    Νωρίς το πρωί τα κλιμάκια των μηχανικών βρέθηκαν στην αντιπεριφέρεια Χανίων προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με βαση και τα στοιχεία των αναφορών που υπάρχουν, ενώ οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στην περιοχή της Κισάμου και την πόλη των Χανίων.

    Από το μικροσκόπιο των μηχανικών θα περάσουν δημόσια κτίρια, υποδομές, οικίες και επιχειρήσεις ενώ με την ολοκλήρωση των ελέγχων, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, θα υπάρχει μια πλήρης αποτύπωση της κατάστασης και θα συνταχθεί τεχνική έκθεση.

    Κλειστό και σήμερα παραμένει το φαράγγι της Σαμαριάς, ενώ η απόφαση για το αν θα λειτουργήσει αύριο αναμένεται το απόγευμα της Δευτέρας.

    Έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και σε σχολικές μονάδες των Χανίων όπου οι διευθυντές ανέφεραν ρωγμές, ωστόσο σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλία Ποντικάκη, σε όλα τα σχολεία τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

    Ρωγμές έχουν αναφερθεί στο νέο κτίριο του 6ου δημοτικού στα Χανιά, στο 14ο και 16ο δημοτικό σχολείο της πόλης, στο 2ο νηπιαγωγείο Βαμβακοπούλου, το νηπιαγωγείο Παϊδοχωρίου, στο δημοτικό σχολείο Παλαιόχωρας και στο παλιό κτίριο του δημοτικού σχολείου Περιβολίων.

    Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων δόθηκαν διευκρινήσεις, για τη θολότητα του νερού που παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές, κυρίως στο δήμο Χανίων. Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΧ, αρχικά παρατηρήθηκε μικρή θολότητα στο νερό των πηγών της Αγιάς, η οποία διήρκησε περίπου 15 λεπτά, αλλά κυρίως έντονη θολότητα στο αντλούμενο από τις γεωτρήσεις του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. στα Μυλωνιανά, νερό που κυρίως διατίθεται στις περιαστικές περιοχές των Χανίων.

    Οι γεωτρήσεις διεκόπησαν για ένα τρίωρο, ήδη όμως οι δύο δεξαμενές στην περιοχή των Μυλωνιανών - χωρητικότητας 11.000 m3 - είχαν επηρεαστεί και το νερό αυτό κατέληξε στο δίκτυο.

    Από τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου, είχε ξεθολώσει το νερό των γεωτρήσεων και στο δίκτυο και στις δεξαμενές του Ο.Α.Δ.Υ.Κ. εισέρχεται καθαρό νερό.

    Μέχρις ότου αντικατασταθούν τα 11.000 m3 που εισήλθαν στο δίκτυο ύδρευσης, αναμένεται να επηρεαστούν οι δημοτικές ενότητες Ακρωτηρίου, Ελευθεριου Βενιζέλου, Θερίσου, Ν. Κυδωνίας και Σούδας, καθώς και οι συνοικίες της Νέας Χώρας και Πασακακίου (οδός Γογονή) της Δημοτικής Ενότητας Χανίων.

    Από την ΔΕΥΑΧ παρακαλούνται οι κάτοικοι, στις οικίες των οποίων θα παρουσιασθεί θολό νερό στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

    [03] Απολογείται ο 32χρονος με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία του Π. Φύσσα

    Στη 6η τακτική ανακρίτρια Πειραιά, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο 32χρονος, που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

    Ο 32χρονος είχε προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας το πρωί της περασμένης Τετάρτης, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

    Πρόκειται για το άτομο που φέρεται να ήταν στο αυτοκίνητο μαζί με τον Γ. Ρουπακιά, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί και έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

    Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία. 'Εξω απο τα δικαστήρια, την ώρα της προσαγωγής του συλληφθέντος ήταν ο πατέρας του αλλά και συγγενείς.

    [04] Έκλεισε ο ένας κλάδος της σήραγγας Αρτεμισίου στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Τρίπολης

    Διακόπηκε η κυκλοφορία στον ένα κλάδο της σήραγγας Αρτεμισίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της σήραγγας.

    Συγκεκριμένα, έκλεισε ο κλάδος της σήραγγας με κατεύθυνση προς Καλαμάτα και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τον δεύτερο κλάδο της σήραγγας σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.

    Η σήραγγα θα παραμείνει κλειστή μέχρι την προσεχή Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το μεσημέρι.

    [05] Κρ. Νουαγέ: Μια στάση πληρωμών των ΗΠΑ θα προκαλούσε παγκοσμίως βίαιες αναταράξεις

    Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ προειδοποίησε εναντίον των συνεπειών από μια στάση πληρωμών στις ΗΠΑ η οποία θα προκαλούσε, όπως υπογραμμίζει, εξαιρετικά βίαιη αναταραχή στο σύνολο των χρηματαγορών του πλανήτη.

    "Αν επρόκειτο να έχουμε (...) ένα ατύχημα στο αμερικανικό χρέος, αυτό θα αποτελούσε, όπως είπε το ΔΝΤ, ένα κεραυνό για τις χρηματαγορές, θα προκαλούσε εξαιρετικά βίαιες και βαθιές παγκόσμιες αναταράξεις", υπογράμμισε ο Νουαγέ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Λε Φιγκαρό".

    Ο Νουαγέ εξήγησε πως η ανακοίνωση της Ομάδας των Είκοσι (G20), η οποία συνεδρίασε αυτό το Σαββατοκύριακο στην αμερικανική πρωτεύουσα και κάλεσε την Ουάσινγκτον να άρει το αδιέξοδο, είχε στόχο "να κάνει την αμερικανική κοινή γνώμη να αντιληφθεί τα τεράστια προβλήματα από ένα μπλοκάρισμα τέτοιου τύπου". Ένας μπλοκάρισμα διαρκείας της αμερικανικής κυβέρνησης θα επέφερε "μείωση της εμπιστοσύνης και αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και αυτό θα αποτελούσε σοβαρή τροχοπέδη για την αμερικανική ανάπτυξη", υπογράμμισε.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] ΗΠΑ: Τέσσερις ημέρες προθεσμία για να καθησυχάσουν τον κόσμο σχετικά με το δημόσιο χρέος τους

    Τα μάτια της διεθνούς κοινότητας είναι από σήμερα στραμμένα προς την Ουάσινγκτον όπου ο Μπαράκ Ομπάμα και το Κονγκρέσο δεν έχουν παρά τέσσερις ημέρες στη διάθεσή τους για να επιτύχουν τον συμβιβασμό που θα αποτρέψει την πρώτη στην ιστορία στάση πληρωμών των ΗΠΑ επί του αμερικανικού δημοσίου χρέους.

    Μετά τα μεσάνυκτα της Πέμπτης το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα έχει ικανότητα δανεισμού και ότι κινδυνεύει να μην είναι σε θέση να εξασφαλίσει τις πληρωμές. Ενα μονοσέλιδο κείμενο νόμου, το οποίο θα ψηφισθεί από το αμερικανικό Κονγκρέσο, αρκεί για να αυξήσει το ανώτατο όριο του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ και να αποτρέψει τη στάση πληρωμών.

    Οι διεθνείς αγορές περιμένουν σήμερα με νευρικότητα τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον, καθώς πλησιάζει η 17η Οκτωβρίου. Ο Μπαράκ Ομπάμα αρνείται να διαπραγματευθεί "με το πιστόλι στον κρόταφο" και κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους για ανευθυνότητα. Η στάση πληρωμών του αμερικανικού κράτους θα προκαλούσε διεθνές χάος με πολύ σοβαρές συνέπειες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη, οι πολιτικές ηγεσίες παρακολουθούν με ανησυχία την αμερικανική διελκυστίνδα.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    Διαβάστε επίσης:

    Κρ. Νουαγέ: Μια στάση πληρωμών των ΗΠΑ θα προκαλούσε παγκοσμίως βίαιες αναταράξεις

    [07] Οι ακανόνιστες ώρες ύπνου αυξάνουν τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών

    Τα παιδιά που δεν πέφτουν για ύπνο κάποια τακτική ώρα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής την καθηγήτρια Ιβόν Κέλι του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο παιδιατρικό περιοδικό "Pediatrics", ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 10.000 παιδιά και τις ώρες που αυτά έπεφταν να κοιμηθούν σε ηλικία τριών, πέντε και επτά ετών.

    Η μελέτη διαπίστωσε μια σαφή σχέση ανάμεσα στην ώρα του ύπνου και στη συμπεριφορά του παιδιού τη μέρα. Όσο πιο ακανόνιστες ήσαν οι ώρες του ύπνου, τόσο πιο προβληματική ήταν η συμπεριφορά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό οφείλεται στο ότι η απουσία κανονικότητας στον ύπνο διαταρράσσει το «βιολογικό ρολόι» των παιδιών (τον λεγόμενο κιρκαδιανό ρυθμό τους), με συνέπεια να επέρχεται στέρηση ύπνου και, τελικά, διαταραχή στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους.

    Οι ακατάστατες ώρες ύπνου, σύμφωνα με την έρευνα, είναι συχνότερες στην ηλικία των τριών ετών, όταν περίπου ένα στα πέντε παιδιά πάει στο κρεββάτι σε πολύ διαφορετικές ώρες. Έως την ηλικία των επτά ετών, η κατάσταση τείνει να ομαλοποιηθεί, οπότε πάνω από τα μισά παιδιά πέφτουν για ύπνο συνήθως μεταξύ 7:30 και 8:30 μ.μ. Τα επτάχρονα παιδιά που πέφτουν για ύπνο μετά τις 9 μ.μ., συνήθως προέρχονται από οικογένειες με περισσότερα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 October 2013 - 8:30:21 UTC