Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καψής: Έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής
  • [02] Κ. Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν χρόνο
  • [03] Προφυλακιστέος ο Αθ. Τσόρβας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • [04] "Κόκκινο" το πρώτο ντέρμπι

  • [01] Π. Καψής: Έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής

    Έκκληση να αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής από τους καταληψίες, καθώς όπως είπε, υπάρχει ο κίνδυνος να μην καταφέρει η χώρα μας να ανταποκριθεί στις ανάγκες που απαιτούνται για την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας, έκανε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με το θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, επεσήμανε ότι αν δεν επανέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα η Δημόσια Τηλεόραση στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, και αυτό όπως είπε, «ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους».

    Ο κ. Καψής, παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση για την σύσταση του νέου φορέα της ΝΕΡΙΤ και συμφώνησε με τον κ. Κρεμαστινό ότι το πρόγραμμα που εκπέμπεται είναι υποδεέστερο σε σχέση με αυτό που πρέπει να εκπέμπει η Δημόσια Τηλεόραση, ενώ απέδωσε τα προβλήματα αυτά στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου που συνεχίζεται και εξακολουθεί, όπως επεσήμανε, να κρατά ομήρους και τα 1200 άτομα τα ονόματα των οποίων είχαν ανακοινωθεί για την πρόσληψή τους στον ενδιάμεσο φορέα.

    «Όσο παρατείνεται η εκκρεμότητα, τόσο οι προσλήψεις χάνουν το νόημα» τους, επεσήμανε ο κ. Καψής ενώ διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των νέων θέσεων για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ και οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ουσίας, αξιοκρατικά, με πολλές δικλείδες ασφαλείας αλλά και με απόλυτη διαφάνεια.

    [02] Κ. Μητσοτάκης: Οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν χρόνο

    Τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ανχελ Γκούρια, καθώς και τη Γαλλίδα ομολόγό του, Μαριλίζ Λεμπρανσύ, συνάντησε σήμερα στο Παρίσι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Η συνάντηση στον ΟΟΣΑ έγινε ύστερα από πρόσκληση του κ. Γκούρια, ο οποίος και παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη την πρόοδο της δεύτερης φάσης των εργασιών που έχει αναλάβει ο ΟΟΣΑ για τον εντοπισμό των διοικητικών βαρών στις ελληνικές επιχειρήσεις και σε 13 τομείς.

    Τη θέληση να «επιταχυνθούν οι ρυθμοί υλοποίησης αυτής της προσπάθειας ώστε να τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα» εξέφρασε ο υπουργός. «Δίνω μεγάλη σημασία σε αυτήν την προσπάθεια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «γιατί έρχεται και χτυπάει στην καρδιά τη γραφειοκρατία και συνδέει με τον πιο απτό τρόπο τη διοικητική μεταρρύθμιση με την ανάπτυξη».

    Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, ο ΟΟΣΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει έως τον Ιανουάριο του 2014 την εργασία, με την οποία θα έχουν εντοπισθεί αλλά και κοστολογηθεί τα διοικητικά βάρη. Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το 20% των σημαντικότερων βαρών ώστε να περιορισθούν ή να απαλειφθούν.

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε την ευκαιρία να υπεραμυνθεί των θέσεών του για τον «παράγοντα χρόνο» που απαιτείται για μια αποτελεσματική μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση.

    Εξήγησα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται η διοικητική μεταρρύθμιση στην κινητικότητα, στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις. Δεν μπορεί να έχει ως αποκλειστικό γνώμονα τη μείωση του κόστους, είναι μεταρρυθμίσεις σύνθετες που απαιτούν χρόνο και επενδύσεις και όχι μόνο περικοπές, πρόσθεσε.

    [03] Προφυλακιστέος ο Αθ. Τσόρβας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

    Προφυλακιστέος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε ο 36χρονος Αθανάσιος Τσόρβας. Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα κινητοποιήθηκε γιατί πίστευε ότι θα πάνε για «διανομή ψαριών».

    Ο 36χρονοςπου φέρεται να ήταν στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του μουσικού, Γιώργου Ρουπακιά, αρνείται ότι βρισκόταν στο επίμαχο αυτοκίνητο και υποστήριξε ότι ενώ ήταν με το δικό του όχημα στη Λεωφόρο Θηβών λίγο πριν από τις 11.30 μ.μ. έλαβε κι αυτός μήνυμα στο κινητό του για να πάει στα γραφεία της Νίκαιας: «Φτάνοντας στη διασταύρωση "Δηλαβέρι" έλαβα μήνυμα με αποστολέα "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" και με περιεχόμενο "Όσοι είστε κοντά στα γραφεία και θέλετε να βοηθήσετε, ελάτε". Σκέφτηκα ότι μας καλούσαν για να πάμε να κουβαλήσουμε ψάρια γιατί μας είχαν πει για επικείμενη διανομή».

    Όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, στον δρόμο αναγνώρισε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και το ακολούθησε νομίζοντας και πάλι πως «κατευθύνονταν προς την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου» πλην όμως -όπως υποστηρίζει- το έχασε από μπροστά του, όταν ο Ρουπακιάς μπήκε ανάποδα στην οδό Τσαλδάρη.

    Στο μεταξύ, στοιχεία για διακίνηση όπλων από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και άλλες παράνομες δραστηριότητες έδωσε στους ανακριτές της υπόθεσης προστατευόμενος μάρτυρας, προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση.

    Ο μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι είναι δημοσιογράφος και κατέθεσε πως υπήρξε γραμματέας της τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στα νότια προάστια.

    Στην κατάθεση του, ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι είχε ακούσει πως χρηματοδοτούν το κόμμα «δύο μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές», πλην όμως δεν θέλησε να τους κατονομάσει «επί του παρόντος» καθώς, όπως είπε, «δεν έχει διασταυρώσει αυτήν την πληροφορία».

    Εξάλλου, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε βάρος των γονέων του φερόμενου ως συνεργού του Ρουπακιά καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φωτοβολίδες, σε σάκο με ρουχισμό που προόριζαν για τον κρατούμενο.

    Ο φερόμενος ως συνεργός του Ρουπακιά κρατείται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να μεταχθεί αύριο στις φυλακές.

    Διαβάστε επίσης:

    Προφυλακιστέος ο 32χρονος συνοδηγός του Γ. Ρουπακιά

    [04] "Κόκκινο" το πρώτο ντέρμπι

    Στο πρώτο φετινό ντέρμπι της Α1 Ανδρών, στο οποίο η αγωνιστική ανετοιμότητα των «αιωνίων» ήταν εμφανέστατη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα του... τερματισμού με 55-45 επί του Παναθηναϊκού, στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ.

    Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρώπης με 14 πόντους, ενώ από τους «πράσινους» μόνο ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν... διψήφιος (16π.).

    Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 October 2013 - 18:30:23 UTC