Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του
  • [02] "Ικανοποιητική" η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ως κυβέρνηση με τη συνέχιση του μνημονίου, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Στον ενικό» που μεταδίδεται αυτή την ώρα τηλεοπτικά από το «STAR» και διαδικτυακά από το «Enikos.gr»

    O κ. Τσίπρας τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάζονταν, αυτό θα σήμαινε την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην αξιοπιστία του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμα ότι μια κυβέρνηση του κόμματός του θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και πρόσθεσε ότι το κόμμα του δεν έχει τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις των κομμάτων που κυβέρνησαν και ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα όπως το σκάνδαλο Ζήμενς.

    [02] "Ικανοποιητική" η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία

    Τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα, που εξελίσσεται πλέον σε «κεντρική τουριστική αγορά για την Ελλάδα», πραγματοποιεί η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία επεσήμανε σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς τη χώρα μας είναι απόλυτα ικανοποιητική».

    «Βασική μας επιδίωξη είναι να ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τους τουριστικούς δεσμούς μας, να προβάλλουμε θεματικές ενότητες, που προσελκύουν το ενδιαφέρον Ρώσων τουριστών, όπως ο θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός υγείας και άλλες μορφές», είπε η κ. Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας ότι «στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον πρώτο τουριστικό προορισμό των Ρώσων τουριστών, αξιοποιώντας τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών μας, να αναδείξουμε νέες τουριστικές περιοχές και να κατανείμουμε περισσότερο ισόρροπα το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, όλες τις εποχές του χρόνου».

    Στο πλαίσιο αυτών των επαφών η ελληνική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετέχει επίσης ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Π. Λειβαδάς και Χ. Καπαρουνάκης, συναντήθηκε ήδη με την αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Άλα Μανίλοβα, με την οποία συζήτησαν κυρίως την προετοιμασία και υλοποίηση των εκδηλώσεων για το Έτος Φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας το 2016. «Για μας οι σχέσεις με την Ελλάδα, μια χώρα, με την οποία μας συνδέουν τόσα κοινά, είναι σχέσεις στρατηγικού χαρακτήρα», είπε η κ. Μανίλοβα, προσθέτοντας ότι «το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας θα κάνει ό,τι εξαρτάται από το ίδιο, ώστε η συνεργασία μας στον τομέα του Τουρισμού να είναι στο μέγιστο αποτελεσματική». Σημείωσε μάλιστα, υποδεχόμενη την κ. Κεφαλογιάννη ότι «θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο ώστε οι τουρίστες μας να επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα προορισμού, προσελκύοντας ειδικά ως τουρίστες τη νεολαία».

    Η ρωσική πλευρά πρότεινε επίσης τη διαφοροποίηση και «απομονοπωλιοποίηση» των τουριστικών ροών από την Ελλάδα προς τις περιφέρειες της Ρωσίας με την αξιοποίηση απευθείας συνδέσεων με σειρά ρωσικών πόλεων, εκτός της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, ακόμη και με μικρότερες και παλαιές ρωσικές πόλεις, όπως το ιστορικό Βελίκι Νόβγκοροντ στη ΒΔ Ρωσία, γεγονός, που θα μειώσει και το κόστος των μετακινήσεων και των τουριστικών πακέτων.

    Κατά την αντιφώνησή της η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα προκαταρκτικά στοιχεία της τουριστικής περιόδου, καθώς η κίνηση των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα αυξάνεται, «με τις θεωρήσεις προς τους Ρώσους πολίτες να έχουν αυξηθεί κατά 60% σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά», φέρνοντας στην Ελλάδα πλέον και τον εκατομμυριοστό Ρώσο τουρίστα, «γεγονός, που αποτελεί μεγάλη επιτυχία».

    Συνοψίζοντας τις έως τώρα επαφές της η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι «οι συζητήσεις μας γίνονται σε άριστο κλίμα και αυτό ενισχύει την αισιοδοξία μας για νέες σημαντικές τουριστικές συμφωνίες».

    Αργά απόψε η κ. Κεφαλογιάννη παρέθεσε ενημερωτικό κοκτέιλ σε εκπροσώπους της τουριστικής ρωσικής αγοράς, «που δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 October 2013 - 22:30:23 UTC