Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός στη άσκηση «Πυρπολητής»
  • [02] Ναζιστικό «μουσείο» και οπλοστάσιο η έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία
  • [03] Απεργούν οι φυσικοθεραπευτές την Παρασκευή
  • [04] Συμφώνησαν στη Γερουσία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ
  • [05] "Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας"

  • [01] Ο πρωθυπουργός στη άσκηση «Πυρπολητής»

    Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε η διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», την οποία παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιβαίνων της φρεγάτας Σαλαμίς.

    Η άσκηση διεξήχθη ανοικτά της Ύδρας στη νησίδα Δοκό. Το σενάριο της προέβλεπε κατάληψη και ανακατάληψη νήσου.

    Η επιτυχημένη αυτή άσκηση δείχνει το υψηλό φρόνημα, την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    [02] Ναζιστικό «μουσείο» και οπλοστάσιο η έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία

    Ειδικό χώρο, «μνημείο» του ναζισμού και πλήθος όπλων, επιπλέον από αυτά που βρέθηκαν χτες, εντόπισαν, ο εισαγγελέας και οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατά την έρευνα στην έπαυλη του φυγόδικου επιχειρηματία, στο Πανόραμα της Βούλας, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ολοκληρώθηκε σήμερα.

    Σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, μέσα σε βιτρίνες, μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

    Από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο επιστάτης της έπαυλης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    [03] Απεργούν οι φυσικοθεραπευτές την Παρασκευή

    Τέλος οι «δωρεάν» θεραπείες στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, προειδοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), ο οποίος προχωρεί την Παρασκευή σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενος για την ακολουθούμενη πολιτική του υπουργείου Υγείας «που εξοντώνει», όπως αναφέρει, «τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας, "κλείνοντας το μάτι" στις μεγάλες επιχειρήσεις των Κέντρων Αποκατάστασης, ετοιμάζοντας νέους Κανονισμούς Υγείας με στόχο να στέλνουν εκεί τους ασφαλισμένους».

    Οι φυσικοθεραπευτές χαρακτηρίζουν αδιανόητη και κατάφορη την απόφαση του ΕΟΠΥΥ, για μείωση του προϋπολογισμού της φυσικοθεραπείας από τα 70 εκ. ευρώ στα 49 εκ. ευρώ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες εργαστήρια φυσικοθεραπείας, αφού τα δεδουλευμένα τους θα περικοπούν σε ποσοστό άνω του 60%.

    Ο ΠΣΦ ζητά αλλαγή πολιτικής διαφορετικά, όπως αναφέρει, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα υποχρεώνονται από την Δευτέρα να καταβάλουν στους φυσικοθεραπευτές τους ολόκληρο το αντίτιμο για τις συνεδρίες φυσικοθεραπειών και να διεκδικούν, στη συνέχεια, την αποζημίωσή τους από τις οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού.

    [04] Συμφώνησαν στη Γερουσία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ

    Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ ανακοίνωσε και επισήμως ότι επιτεύχθηκε διακομματική συμφωνία στο Σώμα προκειμένου να ψηφιστεί η αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ και να επαναλειτουργήσουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες που παραμένουν κλειστές από την 1η Οκτωβρίου.

    Ο Ρέιντ είπε ότι κατόπιν διαπραγματεύσεων ο ίδιος και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Μιτς Μακόνελ κατέληξαν σε συμφωνία για την έξοδο από την κρίση.

    Με βάση τη συμφωνία αυτή, την οποία ανακοίνωσαν οι δύο πολιτικοί στο ημικύκλιο της Γερουσίας, θα αυξηθεί το όριο του χρέους και θα ανοίξουν αμέσως οι υπηρεσίες που είχαν κλείσει ενώ θα συγκληθεί μια επιτροπή που θα διαπραγματευτεί τον προϋπολογισμό του 2014.

    Ο Μακόνελ είπε ότι η ψηφοφορία στη Γερουσία ενδέχεται να γίνει σήμερα.

    Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, ο οποίος είχε αρνηθεί οποιοδήποτε συμβιβασμό εάν δεν περιλάμβανε όρους για τον τερματισμό της χρηματοδότησης του προγράμματος μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας, του λεγόμενου Obamacare, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προκαλέσει καθυστερήσεις στην έγκριση της συμφωνίας. Και αυτό γιατί, όπως είπε, το χρονικό σημείο στο οποίο θα γίνει τελικά η ψηφοφορία "δεν θα κάνει καμία διαφορά" στο αποτέλεσμα.

    [05] "Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας"

    «Εκεί, στις αναμνήσεις μου τις παιδικές, βασίζεται ό,τι έκανα» έχει πει ο Γιάννης Τσαρούχης. Με μια σπουδαία έκθεση από τα πρώτα βήματα του ζωγράφου, σε παιδική ηλικία ακόμα, έως το ξέσπασμα του Πολέμου το 1940, ο επισκέπτης μπορεί να «διαβάσει» το αφήγημα της ζωής του Τσαρούχη, όπως εκείνος το αποτύπωσε στην τέχνη του.

    Η έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης. Εικονογράφηση μιας αυτοβιογραφίας. Πρώτο Μέρος (1910-1940)», που εγκαινιάστηκε απόψε στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, εντυπωσιάζει με την τεκμηρίωσή της και την ερμηνεία που επιχειρεί στην καλλιτεχνική πορεία του δημιουργού.

    Σκηνογραφεί μια συναρπαστική ατμόσφαιρα, καθώς αναπλάθει το περιβάλλον που έζησε ο Τσαρούχης, μέσα από κείμενα του ίδιου του ζωγράφου, τις αυτοβιογραφικές του σημειώσεις, τις προφορικές του διηγήσεις και φυσικά με τα έργα του. Αποκρυπτογραφεί τις καλλιτεχνικές του επιρροές, τους δασκάλους του, τον Φώτη Κόντογλου, τον Κωνσταντίνο Παρθένη, τι κράτησε από εκείνους και τι απέρριψε, τη σχέση και τη θέση του στην γενιά του, την περίφημη γενιά του ΄30, τη μεγάλη του αγάπη για το θέατρο.

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου και το δεύτερο μέρος της «εικονογράφησης της αυτοβιογραφίας του Γιάννη Τσαρούχη 1940 έως 1989» θα παρουσιαστεί το 2014 στο Μουσείο Μπενάκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 October 2013 - 18:30:21 UTC