Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: «Το Δημόσιο δεν θα είναι ποτέ ο μεγάλος εργοδότης, που ήταν στο παρελθόν»
  • [02] Ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας
  • [03] Η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης, Β. Φεγγούλη, μιλά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • [04] ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστια απόσταση χωρίζει τον πρωθυπουργό από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα
  • [05] "Να τηρείται το ακατάσχετο από λογαριασμούς μισθοδοσίας και σύνταξης"
  • [06] Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών
  • [07] Aύξηση του επιδόματος θέρμανσης και προκαταβολή του 25%
  • [08] Ιω. Στουρνάρας: Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται κανονικά
  • [09] Τέσσερις ελιές τη μέρα τον καρκίνο κάνουν πέρα

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: «Το Δημόσιο δεν θα είναι ποτέ ο μεγάλος εργοδότης, που ήταν στο παρελθόν»

    «Το Δημόσιο δεν θα είναι ποτέ ο μεγάλος εργοδότης που ήταν στο παρελθόν, το πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτό» τονίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης,Κυριάκος Μητσοτάκης,σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Οι υπάλληλοι που θα απολυθούν από το δημόσιο θα αντικατασταθούν ένας προς έναν με νέους υπαλλήλους που θα προσληφθούν βάσει όμως μιας κεντρικής στρατηγικής προσλήψεων,την οποία ελέγχει και χαράσσει το δικό μας υπουργείο σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και τα υπόλοιπα υπουργεία,ώστε να προσλαμβάνουμε ανθρώπους που είναι πραγματικά απαραίτητοι, με προσόντα και με διαδικασίες σκληρά αξιοκρατικές,υπαλλήλους που δεν μπορούμε να βρούμε μέσα από την κινητικότητα» σημειώνει ο κ.Μητσοτάκης και προσθέτει:

    «Θα κοιτάξουμε να προσλάβουμε εξειδικευμένο προσωπικό, με υψηλά προσόντα γιατί θέλουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να συμβάλουμε και στην ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου. Τέτοιες προσλήψεις θα γίνουν μία προς μία για κάθε απόλυση που θα γίνει από σήμερα μέχρι το τέλος του 2014. Δεν θα λύσουν οι 15.000 προσλήψεις το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας,αλλά θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, κυρίως ποιοτικής αναβάθμισης και αξιοκρατίας».

    Απευθυνόμενος στην τρόικα ο κ.Μητσοτάκης τονίζει ότι «δεν υπάρχουν πλέον άλλες αντοχές στην κοινωνία για οριζόντια μέτρα, ούτε για φορολόγηση ούτε για άλλες περικοπές.

    Θυμίζουμε με κάθε ευκαιρία στους πιστωτές μας ότι όταν είχε υπογραφεί το πρώτο μνημόνιο,η πρόβλεψη τότε ήταν για μια συνολική ύφεση στα χρόνια του μνημονίου της τάξης του 5% και βρεθήκαμε με πάνω από 25% και με 1,5 εκατομμύριο ανέργους και μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης». Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκλείει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία,όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός. Θυμίζω ότι πολλοί,όταν είχε συγκροτηθεί αυτή η κυβέρνηση,είχαν σπεύσει να προεξοφλήσουν τονσύντομο πολιτικό της βίο, πέρασε από μια βαθιά κρίση τον περασμένο Ιούνιο, επιβίωσε,πιστεύω ότι σήμερα έχει μια στέρεη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

    Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη βουλή, ο κ.Μητσοτάκης τονίζει ότι «εξορθολογίζει το πλαίσιο των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων και κάνει πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις στο ζήτημα της"Διαύγειας",όπου ξεκαθαρίζουμε με απόλυτη σαφήνεια πως αν υπάρχει μια απόκλιση ανάμεσα στην πρωτότυπη απόφαση και την αναρτημένη στη Διαύγεια ισχύει η αναρτημένη».

    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος της κινητικότητας «πρώτη προτεραιότητα η αναμόρφωση του υγειονομικού χάρτη της χώρα σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Κύριος πυλώνας αυτής της μεταρρυθμιστικής δράσης θα είναι ο νέος χάρτης της πρωτοβάθμιας φροντίδας στη χώρα μας και μέσα από αυτές τις διατάξεις θα προκύψει και συνεισφορά στην κινητικότητα,καθώς θα αλλάξει η εργασιακή σχέση αρκετών υπαλλήλων».

    [02] Ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε, εφόσον προκύψουν απολύσεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων να προσμετρηθούν στις απολύσεις.

    Επίσης, εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίσει την απόλυση συμβασιούχων υπαλλήλων που παραμένουν στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, και αυτές να προσμετρηθούν στις απολύσεις.

    «Είναι θέματα που είχαν τεθεί στην τρόικα και θα δοθεί μεγάλη πολιτική μάχη σε όλα τα επίπεδα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Επιπλέον εκτιμάται ότι οι υπάλληλοι που θα βρεθούν εκτός, επειδή είναι πειθαρχικά ελεγχόμενοι, μέχρι τέλος του χρόνου, θα είναι συνολικά 400-500.

    Στο κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης έγινε συζήτηση για την εκκρεμότητα των 1349 διοικητικών πανεπιστημιακών για την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος κινητικότητας.

    «Μη απογραφή σημαίνει πειθαρχικές συνέπειες», σημείωσαν πηγές τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας.

    Επιπρόσθετα έγινε μια πρώτη κουβέντα και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας για το οποίο έχει ζητηθεί από την τρόικα δίμηνη παράταση, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

    Σε αυτό το αίτημα δεν υπάρχει απάντηση και η αντίδραση της τρόικας δεν είναι ούτε αρνητική, ούτε θετική.

    [03] Η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης, Β. Φεγγούλη, μιλά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είναι μόλις 26 χρονών και δήμαρχος Αγραφιωτών, ενός ορεινού δήμου 12.000 ανθρώπων στην Ευρυτανία, που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τόσο με τις οδικές μεταφορές όσο και με τις χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες. Η δημοσιογράφος κα Βασιλική Φεγγούλη είναι η νεότερη δήμαρχος στην Ευρώπη και, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς λιγότερη γραφειοκρατία για τα επιδόματα θέρμανσης και κοινωνικής προστασίας, αλλά και παραμονή σε λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής «που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί το μισό Νομό Ευρυτανίας».

    Κυρία Φεγγούλη, στα 26 σας χρόνια δεν είστε μόνο η νέα δήμαρχος στην περιοχή των Αγράφων, αλλά και η νεώτερη σε όλη τη χώρα, όπως και στην Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτό για σας;

    Μεγάλη τιμή, πρώτον, και δεύτερον πολλές ευθύνες στην πλάτη μου. Χαίρομαι, όμως, έχω και την όρεξη και τη δύναμη να δουλέψω και να αντεπεξέλθω στις ευθύνες και στις προσδοκίες που έχουν στο πρόσωπό μου τόσο οι αιρετοί συνάδελφοί μου που με στήριξαν και με όρισαν αναπληρωτή δήμαρχο στη θέση του κ. Τάτση όσο και στο πρόσωπο όλων των Αγραφιωτών που θεωρώ και πιστεύω ότι στο πρόσωπό μου βλέπουν μια νέα ελπίδα για το Δήμο Αγράφων.

    Με τι προβλήματα έχετε να αναμετρηθείτε;

    Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα του Δήμου Αγράφων που είναι οι οφειλές. Είναι ένα νομικό κομμάτι μετά τη συνένωση 5 Καποδιστριακών δήμων και τη δημιουργία του νέου Καλλικρατικού δήμου, δυστυχώς κληρονομήσαμε και οφειλές που έφθαναν το ύψος των 7 εκατ. Το ποσό αυτό έχει μειωθεί, απλώς εξακολουθεί να είναι μεγάλο, το οποίο πρέπει μέχρι τη λήξη της θητείας μας να μηδενιστεί. Είναι το πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε άμεσα, Πρώτον, αυτό. Από ?κει και πέρα έχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα καθημερινότητας ?μιλάμε για έναν ορεινό δήμο, έναν ορεινό όγκο, μιλάμε για την παλιά δημοτική ενότητα Αγράφων.

    Τα προβλήματα, λοιπόν, που έχετε τώρα και ενόψει και του χειμώνα ποια είναι;

    Κατ' αρχήν, το οδικό δίκτυο. Οδικό δίκτυο, πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμη δεν μας έχει έρθει για το επίδομα, δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα όσον αφορά και τους δημότες μας - οι περισσότεροι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, δεν μιλάμε για πολίτες ούτε ενός κατώτερου θεού, προς Θεού, απλώς τα εισοδήματά τους είναι τόσο χαμηλά που ακόμη και το επίδομα θέρμανσης που ενδέχεται να πάρουν πρέπει να το προπληρώσουν. Και για να φτάσουν να προπληρώσουν το πετρέλαιο είναι δύσκολο. Εμείς ως δήμος, δεν έχει εγκριθεί ακόμη ούτε οι επιχορηγήσεις για τα σχολεία, να βάλουμε πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία. Δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής μας πάει καλά ο καιρός και δεν χρειάζεται να βάλουμε πετρέλαιο θέρμανσης ούτε στα κτίρια ούτε πουθενά. Αλλά μέχρι πότε; Φθάνουμε στα τέλη Οκτωβρίου. Θέλω και γι? αυτό η Πολιτεία να μεριμνήσει και να σκύψει πάνω από τους ορεινούς κύριους δήμους. Γιατί δεν είναι μόνο ο Δήμος Αγράφων και ο Δήμος Καρπενησίου, είναι και άλλοι νομοί στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν το αντίστοιχο πρόβλημα.

    Τι θα ζητάγατε από τον υπουργό, τον κ. Μιχελάκη, αν τον είχατε απέναντί σας;

    Τεράστια βοήθεια. Να μην κολλάμε σε γραφειοκρατίες. Έχουμε προβλήματα και μας καθυστερούν για χαρτιά. Δηλ. ήμαρτον. Κύριο θέμα, να δούμε τι θα κάνουμε -εμπλέκεται και το ΥΠΟΙΚ- για τα επιδόματα θέρμανσης, για επιδόματα κοινωνικής προστασίας σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Να δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς. Πέρα από τον υπουργό Εσωτερικών, θέλω να μιλήσω και με του υπουργό Υγείας, τον κ. Γεωργιάδη. Έχουμε ένα Κέντρο Υγείας που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί το μισό Νομό Ευρυτανίας. Αυτό το Κέντρο Υγείας όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, είμαστε κάθετοι, ενάντια σε αυτή τη σκέψη, αν υπάρχει τέτοια σκέψη, όπως μαθαίνουμε, στο υπουργείο για να κλείσουν τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, αλλά να ενισχυθεί περισσότερο και με νοσοκόμες και με ιατρούς γιατί εξυπηρετεί πραγματικά τη μισή Ευρυτανία.

    [04] ΣΥΡΙΖΑ: Τεράστια απόσταση χωρίζει τον πρωθυπουργό από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα

    Στις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη λαχαναγορά του Ρέντη, καταγράφεται για μία ακόμη φορά η τεράστια απόσταση που τον χωρίζει από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετικό σχόλιό του και προσθέτει ότι πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Αγοράς του Καταναλωτή, δεν μπορούν να ωραιοποιήσουν την τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τη μνημονιακή λαίλαπα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τη στιγμή που η φτώχεια και η ανεργία φτάνουν σε πρωτοφανή επίπεδα, η αγορά ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, ενώ τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ο κ. Σαμαράς επαίρεται για τις κυβερνητικές επιτυχίες.

    Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, χρειάζεται ριζική αλλαγή στρατηγικής της χώρας, στην κατεύθυνση της στήριξης της ανάπτυξης, της απασχόλησης και του κοινωνικού κράτους, κάτι το οποίο ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει.

    [05] "Να τηρείται το ακατάσχετο από λογαριασμούς μισθοδοσίας και σύνταξης"

    Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει, κάθε φορά που δίδεται εντολή κατάσχεσης, να επαναλαμβάνει στις τράπεζες και να εφιστά την προσοχή περί ακατάσχετου στους λογαριασμούς μισθοδοσίας, σύνταξης κλπ. Αυτό τονίζει ο Συνήγορος του Πολίτη με αφορμή πλήθος αναφορών που έχει δεχθεί για κατάσχεση ποσών, τα οποία προέρχονται από μισθούς ή συντάξεις, χωρίς να τηρηθεί από την τράπεζα ο περιορισμός του ακατάσχετου, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο.

    Η Ανεξάρτητη Αρχή προτείνει στις περιπτώσεις αυτές να υπάρχει μεγαλύτερη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ ΔΟΥ- τραπεζών προκειμένου να μην παρουσιάζονται παρόμοια φαινόμενα.

    Επισημαίνει δε ότι, όπως και σε κάθε πλέον υπόθεση που αφορά την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη, οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να λαμβάνουν πάντα υπόψη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και την επιβίωση του πολίτη. Επίσης, έχει προτείνει την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων ώστε να τηρείται το όριο του ακατάσχετου των 1.000 ευρώ και σε κάθε άλλο λογαριασμό ?όχι μόνο για ποσά που προέρχονται από μισθούς, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα (π.χ. ποσά από μισθώματα-ενοίκια), όταν τα ποσά αυτά αποτελούν αποδεδειγμένα το μοναδικό εισόδημα του πολίτη.

    [06] Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών

    Ανοίγουν από τη Δευτέρα οι γραμματείες των πανεπιστημίων για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, καθώς η Ομοσπονδία των Διοικητικών Υπαλλήλων πρότεινε στα μέλη της να λειτουργήσουν τα ιδρύματα με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων αποφάσισαν εξάλλου, να συνεχίσουν για έβδομη συνεχή εβδομάδα την απεργιακή τους κινητοποίηση ζητώντας την άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας από το οποίο πλήττονται 1.349 συνάδελφοί τους.

    «Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση, εξέτασε ενδελεχώς την κοινωνική διάσταση που απορρέει από τη απεργία μας και, με δεδομένο ότι το υπουργείο Παιδείας αποδεδειγμένα δεν συμβάλλει στην επίλυση της κατάστασης και προχωρά με γοργά βήματα σε στυγνό εκβιασμό του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας, αποφάσισε να εισηγηθεί στη σημερινή Γενική Συνέλευση, να προχωρήσει στη διεύρυνση του προσωπικού ασφαλείας, από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, σε ό,τι αφορά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών του ιδίου Ακαδημαϊκού έτους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

    [07] Aύξηση του επιδόματος θέρμανσης και προκαταβολή του 25%

    Η απόφαση με τα κριτήρια και τις διαδικασίες για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών. Στην απόφαση προβλέπεται η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα 35 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά πέρυσι και η προκαταβολή του 25% του ποσού στους δικαιούχους. Παράλληλα, περιγράφονται τα βήματα για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης καταβολής του είτε από φορολογούμενους που διαμένουν σε μονοκατοικίες είτε από τους διαχειριστές των πολυκατοικιών. Το επίδομα θα καταβάλλεται εντός 20 ημερών από την υποβολή των δικαιολογητικών.

    Σημειώνεται ότι η αίτηση θα υποβάλλεται μέσω του TAXIS net όταν θα ενεργοποιηθεί η ειδική εφαρμογή σ αυτό, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

    Στην απόφαση προβλέπεται ότι το συνολικό ποσό που θα διατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης το 2013 θα ανέλθει στο ποσό των 170 εκατ. ευρώ, για το 2014 σε 190 εκατ. ευρώ και για το 2015 και στο εξής σε 210 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης είναι τα ακόλουθα:

    - Εισοδηματικά:

    Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά να ανέρχεται έως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

    - Ακίνητης Περιουσίας:

    Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων, να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

    [08] Ιω. Στουρνάρας: Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται κανονικά

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνεδρίασε το κυβερνητικό συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης, ερωτηθείς αν υπάρχει αδιέξοδο με την τρόικα και πλέον πάμε σε πολιτική διαπραγμάτευση, απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο.

    «Η διαπραγμάτευση είναι μεν δύσκολη, αλλά συνεχίζεται κανονικά. Και η δουλειά μας συνεχίζεται κανονικά» ανέφερε.

    Εξάλλου, τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να αποδεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τη βελτίωση όλων των δεικτών που έχουμε στην οικονομία, όπως στις επενδύσεις, ξένο ενδιαφέρον, spreads κλπ».

    [09] Τέσσερις ελιές τη μέρα τον καρκίνο κάνουν πέρα

    Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.

    Μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνης η οποία θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα του περιφερικού αίματος.

    Προκειμένου να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση 50 ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος οργανισμός θα προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρας ή συνδυασμό κατανάλωσης ελαιολάδου και ελιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 October 2013 - 14:30:23 UTC