Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξησαν τα ποσοστά τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις
  • [02] Το «κίνημα της πατάτας» άνοιξε την όρεξη των καταναλωτών για αγορές χωρίς μεσάζοντες
  • [03] «Η κατάσταση στο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είναι διαρκώς επιδεινούμενη»
  • [04] Δύο εμπρησμοί σε ΑΤΜ τα ξημερώματα στην Αττική
  • [05] Παραδόθηκε ο 23χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας έξω από κλαμπ στο Παγκράτι
  • [06] Ιω. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει κανένας φόβος για κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα
  • [07] Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μπερλουσκόνι να κατέχει δημόσιο αξίωμα για δύο χρόνια
  • [08] Τουλάχιστον 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση και μάχες σε προάστιο της Δαμασκού

  • [01] Αύξησαν τα ποσοστά τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις

    Προβάδισμα 1,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Metrisis, και η οποία δήμοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

    Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%.

    Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 5,7%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό (5,1%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7% ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 1,9% των ερωτηθέντων.

    Στην πρώτη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», ενώ στις δυνάμεις που συγκεντρώνουν το κυβερνών κόμμα και η αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρείται «Χάσμα Γενεών».

    Η Χρυσή Αυγή χάνει περίπου το ένα τρίτο των δυνάμεών της, παραμένοντας όμως στην τρίτη θέση. Τέταρτο κατά σειρά το ΠΑΣΟΚ με ελαφρά ενίσχυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΔΗΜΑΡ δίνει μάχη για την είσοδο της στη Βουλή.

    Η δημοσκόπηση έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου και η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα έφτανε τη μιάμιση μονάδα, ενώ και τα δύο κόμματα εμφανίζουν ενίσχυση των ποσοστών τους.

    [02] Το «κίνημα της πατάτας» άνοιξε την όρεξη των καταναλωτών για αγορές χωρίς μεσάζοντες

    Άνοιξε την «όρεξη» των καταναλωτών για αγορές χωρίς μεσάζοντες το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας», σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, καθώς σε ποσοστό άνω του 80% οι αγοραστές δηλώνουν, πλέον, ότι επιδιώκουν να προμηθεύονται αγροτικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό.

    Ικανοποιημένοι εμφανίζονται και οι παραγωγοί, αν και τόσο αυτοί, όσο και οι καταναλωτές, επισημαίνουν ότι αντίστοιχες δράσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται στο μέλλον με αρτιότερη οργάνωση, καλύτερο χρονικό προγραμματισμό και συντονισμό και πιο ευέλικτα δίκτυα διανομής και όρους μεταφοράς.

    Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα σε δείγμα 100 καταναλωτών και 65 παραγωγών (το 23% των οποίων -των παραγωγών- είναι, σημειωτέον, απόφοιτοι ανώτατης εκπαίδευσης), που διενήργησαν τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2012 οι Γεώργιος Γκάρος, Ευάγγελος Γενίτσαρης και Αριστοτέλης Νανιόπουλος, από τον Τομέα Μεταφορών, Συγκοινωνιακής Υποδομής, Διαχείρισης Έργων και Ανάπτυξης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

    Η εργασία της ομάδας, με τίτλο «Τα logistics των άμεσων πωλήσεων αγροδιαγροφικών προϊόντων: η περίπτωση του κινήματος της πατάτας» παρουσιάστηκε στο 6ο συνέδριο για την έρευνα στις μεταφορές, που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

    Με βάση τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας, που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διάθεση των καταναλωτών για αγορές χωρίς μεσάζοντες είχε αρχίσει να "αφυπνίζεται" -λόγω της οικονομικής κρίσης- και πριν από το κίνημα της πατάτας: συγκεκριμένα, το 33% των ερωτηθέντων (και κυρίως τα άτομα μέχρι 45 ετών) δήλωσαν ότι προσπαθούσαν και νωρίτερα να αγοράζουν είδη διατροφής πρώτης ανάγκης απευθείας από τους παραγωγούς.

    Ωστόσο, με το κίνημα το ποσοστό αυτό "απογειώθηκε". Πλέον, σε ποσοστό 85%, οι καταναλωτές υποστηρίζουν ότι προσπαθούν καθημερινά να παρακάμψουν τους μεσάζοντες, ενώ το 94% επισημαίνει ότι επιθυμεί να συνεχιστούν τέτοιες προσπάθειες, με πιο ένθερμους υποστηρικτές τα άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

    [03] «Η κατάσταση στο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είναι διαρκώς επιδεινούμενη»

    «Η κατάσταση στο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο είναι διαρκώς επιδεινούμενη, ποτέ η χώρα μας δεν ήταν σε χειρότερο σημείο» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ .

    «Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών, που προσπαθούν να εξωραΐσουν την πραγματικότητα, ηχούν ως ειρωνεία στα αυτιά των άνεργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενώ η «επιτυχία» σχετικά με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, είναι αντιληπτό πως είναι το παράγωγο μιας εσωτερικής στάσης πληρωμών, αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής και μιας απίστευτα αντικοινωνικής και υφεσιακής πολιτικής» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

    [04] Δύο εμπρησμοί σε ΑΤΜ τα ξημερώματα στην Αττική

    Δύο εμπρησμοί σε ΑΤΜ τραπεζών σημειώθηκαν τα ξημερώματα, στο Περιστέρι και στο Γαλάτσι.

    Συγκεκριμένα, την 04.52 στο Περιστέρι, άγνωστοι έριξαν εύφλεκτο υγρό σε Α.Τ.Μ. τράπεζας, το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο μπροστα σε σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές.

    Την 05.55 στο Γαλάτσι, άγνωστοι τοποθέτησαν βαμβάκι και προσάναμα τζακιού σε πληκτρολόγιο του Α.Τ.Μ. τράπεζας και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές το πληκτρολόγιο.

    Οι φωτιές σβήστηκαν απο την Πυροσβεστική, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    [05] Παραδόθηκε ο 23χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας έξω από κλαμπ στο Παγκράτι

    Παραδόθηκε προχτές το βράδυ στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ο 23χρονος οπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος καταζητείτο ως δράστης της ανθρωποκτονίας έξω από κλαμπ στην οδό Υμηττού στο Παγκράτι, στις 13 του περασμένου Οκτώβρη, κατά την διάρκεια συμπλοκής με οπαδούς του ΠΑΟ.

    Ο 23χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε 24χρονο υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος παρενέβη στο επεισόδιο.

    Σε βάρος του 23χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με βάση το οποίο συνελήφθη και χτες οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Ο εισαγγελέας τον παράπεμψε στην 20η τακτική ανακρίτρια, από την οποία έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

    [06] Ιω. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει κανένας φόβος για κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα

    Δεν υπάρχει κανένας φόβος για κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

    Διαβεβαιώνει πως δεν θα υπάρξει αύξηση των φόρων και δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αναφέρει πως κανέναν δεν συμφέρει να προβάλει παράλογες θέσεις,ενώ για το χρέος θα ζητήσει έκτακτο Eurogroup τον Απρίλιο μετά την επικύρωση της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Ο κ. Στουρνάρας εκτιμά ότι πάμε σε λύση για το χρέος με πολλά χρόνια επιμηκυνσης και μειώσεις επιτοκίων.

    [07] Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μπερλουσκόνι να κατέχει δημόσιο αξίωμα για δύο χρόνια

    Δικαστήριο του Μιλάνου αποφάνθηκε σήμερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι απαγορεύεται να κατέχει δημόσιο αξίωμα για δύο χρόνια ύστερα από την καταδίκη του για φοροδιαφυγή.

    Ωστόσο, επειδή ο Μπερλουσκόνι είναι γερουσιαστής, η απόφαση δεν θα έχει άμεση εφαρμογή και η αποπομπή του από τη Γερουσία θα εξαρτηθεί από διαφορετική ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί στην Άνω Βουλή τον επόμενο μήνα.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Τουλάχιστον 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση και μάχες σε προάστιο της Δαμασκού

    Τουλάχιστον 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και μάχες ανάμεσα στα στρατεύματα του καθεστώτος και ισλαμιστές αντάρτες κοντά στη Δαμασκό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι του Μετώπου Αλ-Νόσρα που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, ακολούθησαν σφοδρές μάχες σε στρατηγικής σημασίας θέση ανάμεσα στην τοποθεσία Μλέχα που ελέγχεται από τους αντάρτες και την Τζαραμάνα, μια πόλη-προάστιο της Δαμασκού όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί και δρούζοι και θεωρείται προπύργιο του καθεστώτος.

    Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana είχε μεταδώσει νωρίτερα πως μια επίθεση "τρομοκρατών" (οι αντάρτες, σύμφωνα με την ορολογία του καθεστώτος) είχε προκαλέσει "νεκρούς και τραυματίες" στην είσοδο της Τζαραμάνα από την πλευρά της Μλέχα.

    Σφοδρές μάχες ξέσπασαν ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά την επίθεση και βλήματα όλμου που εβλήθησαν από την πλευρά των ανταρτών έπεσαν στη Τζαραμάνα, σύμφωνα με κατοίκους και το Παρατηρητήριο.

    Οι μάχες, στις οποίες παίρνουν μέρος ισλαμιστές αντάρτες, είναι οι σφοδρότερες που έχουν διεξαχθεί ως τώρα στις πύλες της Τζαραμάνα.

    "Η στρατηγικής σημασίας θέση είναι ουσιαστικά υπό τον έλεγχο των ανταρτών και η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε τέσσερις επιδρομές στη ζώνη για να επιχειρήσει να τους απωθήσει", εξήγησε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, αν οι αντάρτες πάρουν τον πλήρη έλεγχο της θέσης, θα είναι "εκτεθειμένη" η Τζαραμάνα, που αποτελεί ένα από τα προπύργια του καθεστώτος.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 October 2013 - 10:30:21 UTC