Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή δράση Ελλάδας - Ιταλίας για την παράνομη μετανάστευση
  • [02] Συνάντηση Χαρ. Αθανασίου με Χορστ Ράιχενμπαχ
  • [03] Ιω. Στουρνάρας: Δεν ευνοούνται μικροπολιτικά παιχνίδια
  • [04] Μπούντεσμπανκ: Επιτάχυνση της γερμανικής οικονομίας το χειμώνα
  • [05] Ελπίδα σε φαλακρούς δίνει νέα μέθοδος
  • [06] Μεγάλο διπλό του Πανιωνίου

  • [01] Κοινή δράση Ελλάδας - Ιταλίας για την παράνομη μετανάστευση

    Ταύτιση απόψεων και κοινή δράση ενόψει των δύο προεδριών Ελλάδας και Ιταλίας στην ΕΕ το 2014 ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ενρίκο Λέτα στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

    «Θέτουμε ουσιαστικά σημεία ώστε η Ευρωπαϊκή Σύνοδος της 24ης και 25ης Οκτωβρίου να μην αντιμετωπίσει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης με τρόπο επιφανειακό» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αποσαφηνίζοντας ότι πρόκειται «για την ενίσχυση της Frontex, την έναρξη της δραστηριότητας του Eurosur (Ευρωπαϊκού Συστήματος Περιπολίας των Συνόρων) από τις 2 Δεκεμβρίου και μια νέα και διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος του ασύλου».

    Οι δυο πρωθυπουργοί υπογράμμισαν ότι θα πρέπει να δοθούν σαφέστερες απαντήσεις από τις χώρες εκείνες, από τις οποίες ξεκινούν τα παράνομα μεταναστευτικά κύματα, όπως την Λιβύη.

    «Συζητήσαμε τα δύο κύριας σημασίας θέματα, της παράνομης μετανάστευσης και της ανεργίας των νέων. Η παράνομη μετανάστευση δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα και μια πρόκληση, διότι οι τραγωδίες δεν λαμβάνουν χώρα μόνον όταν υπάρχουν ναυάγια, αλλά και όταν οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν στην στεριά» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    «Πρόκειται για ανθρώπους χωρίς μέλλον και χωρίς παρελθόν, οι οποίοι φτάνουν στις χώρες μας αφήνοντας πίσω τους εμπόλεμες καταστάσεις και κράτη με οικονομικά προβλήματα. Δεν είμαστε, όμως, σε θέση να τους απορροφήσουμε και δημιουργείται αστάθεια» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, έθεσε ως προτεραιότητες νέες πολιτικές επαναπροώθησης στις χώρες προέλευσης, νέες διαδικασίες για την διαπίστωση της ταυτότητας των μεταναστών και την ενίσχυση της Frontex.

    «Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με ανθρωπιά, η Ευρώπη πρέπει να είναι σημείο αναφοράς , με αξίες και ελπίδα για τους ανθρώπους αυτούς», υπογράμμισε στη συνέχεια.

    Οι δυο πρωθυπουργοί αποφάσισαν επίσης τη δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για τον καλύτερο συντονισμό των δυο κυβερνήσεών τους, ενόψει των δύο ευρωπαϊκών συνόδων και των προεδριών της Ελλάδας και της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [02] Συνάντηση Χαρ. Αθανασίου με Χορστ Ράιχενμπαχ

    Τη δεύτερη συνάντησή του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου πραγματοποίησε σήμερα, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force for Greece), Χορστ Ράιχενμπαχ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και ο κ. Ράιχενμπαχ, εξέφρασε «για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δύο μερών σχετικά με τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης σε θέματα Δικαιοσύνης, καθώς και για τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τη συνεργασία αυτή κατά την τελευταία διετία».

    Τα θέματα, τα οποία αναπτύχθηκαν κατά τη συνάντηση και στα οποία συζητήθηκε η περαιτέρω δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Ομάδας Δράσης ήταν: 1) Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη (E-justice), 2) Στατιστικά στοιχεία Δικαιοσύνης, 3) Διαμεσολάβηση και πρόγραμμα επικοινωνίας και δημοσιότητας του θεσμού και 4) Αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

    Στη σύσκεψη εκτός από τους κ.κ. Αθανασίου και Ράιχενμπαχ μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλος, ενώ από την πλευρά της «Ομάδας Δράσης» συμμετείχε ο Πάν. Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η Ζωρζέττα Λάλη, επικεφαλής του Γραφείου Αθήνας της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    [03] Ιω. Στουρνάρας: Δεν ευνοούνται μικροπολιτικά παιχνίδια

    Τη σημασία του τουρισμού στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ανέδειξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη».

    Ο υπουργός επεσήμανε ότι την τελευταία δεκαετία, ο τουρισμός παράγει άμεσα και έμμεσα περίπου το 16% του ΑΕΠ και απασχολεί το 19% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

    Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα καθαρά έσοδα του τουρισμού καλύπτουν το 1/3 του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, ρόλος ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο, όπως είπε.

    Σε ό,τι αφορά την καθεαυτή οικονομική ατζέντα ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα προέλθει πλέον από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα. Αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους, επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας.

    Οι περιστάσεις δεν ευνοούν μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, που δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, που, με το υστέρημά τους, κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε την χώρα όρθια, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι το σχέδιο διάσωσης, που προτείνουν ορισμένοι από την αντιπολίτευση, είναι ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου από την Ευρωζώνη.

    Το σχέδιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση φέρνει απτά θετικά αποτελέσματα, με σταθεροποίηση σε όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, αύξηση της ανταγωνιστικότητας και σταδιακή αναπτυξιακή τροχιά, κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

    [04] Μπούντεσμπανκ: Επιτάχυνση της γερμανικής οικονομίας το χειμώνα

    Η οικονομία της Γερμανίας αναπτύχθηκε πιθανότατα με μέτριο ρυθμό το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά αναμένεται να επιταχυνθεί το χειμώνα, με τις βιομηχανικές παραγγελίες να καταγράφουν αυξητική τάση και τις επικρατούσες συνθήκες να προοιωνίζονται ρωμαλέα ιδιωτική κατανάλωση, ανέφερε σήμερα η Μπούντεσμπανκ.

    Η οικονομία της χώρας παρέμεινε στάσιμη το πρώτο τρίμηνο του 2013, πριν ο ρυθμός ανάπτυξης τονωθεί φθάνοντας το 0,7% το δεύτερο. Πολλοί οικονομολόγοι σημείωσαν ότι η επιτάχυνση αυτή οφειλόταν στην ανάνηψη του κατασκευαστικού τομέα μετά από το βαρύ χειμώνα και αποκρύπτει την άτονη, αλλά σταθερή αναπτυξιακή προοπτική. Ωστόσο η Μπούντεσμπανκ είπε ότι βλέπει την ανοδική τάση της οικονομίας να παραμένει άθικτη το χειμώνα. "Η οικονομική παραγωγή εκτιμάται ότι αυξήθηκε το θερινό (τρίτο) τρίμηνο του 2013", ανέφερε η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας στο μηνιαίο της δελτίο που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα.

    "Οι βιομηχανικές και κατασκευαστικές παραγγελίες όπως και οι δείκτες προσδοκιών του (ινστιτούτου) Ifo κατατείνουν στην ενίσχυση της οικονομικής τάσης το χειμερινό εξάμηνο", πρόσθεσε η Μπούμπα.

    "Αυτό υποστηρίζεται επίσης από τις συνθήκες που αφορούν την ιδιωτική κατανάλωση, οι οποίες παραμένουν ιδιαίτερα ευνοϊκές", προσέθεσε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας.

    Η πιο πρόσφατη έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα κατέδειξε μια ελαφριά βελτίωση, φθάνοντας πάντως στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών τον Σεπτέμβριο.

    Η Μπούντεσμπανκ παράλληλα προειδοποίησε ότι οι αυξανόμενες τιμές των ακινήτων αρχίζουν να αποσυνδέονται από τις ρεαλιστικές, αλλά πρόσθεσε πως ακόμη δεν κρίνει πως δημιουργούν σημαντικό κίνδυνο για την χρηματοοικονομική σταθερότητα.

    "Οι αυξήσεις των τιμών μέχρι στιγμής επικεντρώνονται στις μεγάλες πόλεις. Υπολογιζόμενες με βάση πιο μακροπρόθεσμους δημογραφικούς και οικονομικούς παράγοντες, οι υπερεκτιμήσεις (των τιμών των ακινήτων) ενδέχεται να κυμαίνονται μεταξύ του 5 και του 10%", σύμφωνα με το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας.

    "Στις ελκυστικές μεγάλες πόλεις οι αποκλίσεις φθάνουν έως και το 20%", προσέθεσε στο μηνιαίο της δελτίο η Μπούμπα.

    Οι προσδοκίες για περαιτέρω αύξηση των τιμών ή ακόμη και οι κερδοσκοπικές τάσεις μπορεί να συμβάλλουν στην περαιτέρω αύξηση της αξίας των ακινήτων περιουσιών, σημείωσε, προβλέποντας πως οι τιμές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν βραχυπρόθεσμα.

    Αν και οι δυνητικές μελλοντικές διορθώσεις των τιμών των ακινήτων θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημίες στα νοικοκυριά, οι τιμές των ακινήτων στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης δεν κρίνεται ακόμα ότι αποτελούν έναν σημαντικό μακροοικονομικό κίνδυνο, κατά την Μπούντεσμπανκ.

    [05] Ελπίδα σε φαλακρούς δίνει νέα μέθοδος

    Τη λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανδρών και αρκετών γυναικών που προσπαθούσαν μάταια επί χρόνια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους με κρέμες, μαντζούνια και περούκες, ήρθαν να δώσουν Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι χάρισαν νέα ελπίδα στους καραφλούς όλου του κόσμου, καλλιεργώντας στο εργαστήριο ανθρώπινα κύτταρα της θηλοειδούς στιβάδας του δέρματος, κάνοντας τα μαλλιά να ξαναφυτρώσουν.

    Μετά από πολλά χρόνια άκαρπων προσπαθειών, οι ερευνητές κατάφεραν να κλωνοποιήσουν τριχοθυλάκια, τα μικροσκοπικά "εργοστάσια" παραγωγής μαλλιών, χρησιμοποιώντας δερματικά κύτταρα.

    Μέχρι σήμερα οι θεραπείες που υπήρχαν επιβράδυναν την απώλεια των μαλλιών αλλά δεν οδηγούσαν στην ανάπτυξη νέων τριχών που θα αντικαθιστούσαν όσες έμεναν στην. . . τσατσάρα. Με αυτήν τη νέα μέθοδο, τα ανθρώπινα κύτταρα, αφού καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο, επανεμφυτεύτηκαν σε δέρμα ποντικών, κάτι που επέτρεψε την παραγωγή τριχοθυλακίων.

    "Η μέθοδος επιτρέπει να αναπτύσσουμε μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων ή να αναζωογονούμε τα υπάρχοντα τριχοθυλάκια, χρησιμοποιώντας δερματικά κύτταρα από πολλούς δωρητές μαλλιών", εξήγησε η Δρ. Άντζελα Κριτιάνιο, καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και εκ των συγγραφέων της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences). Η τεχνική αυτή καθιστά δυνατή τη μεταμόσχευση μαλλιών σε ανθρώπους που έχουν ελάχιστα τριχοθυλάκια, άνδρες και γυναίκες, είτε λόγω τριχόπτωσης είτε επειδή έχουν υποστεί εγκαύματα, εξήγησε η Κριτιάνιο.

    Στο πλαίσιο της έρευνας αυτή, καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο κύτταρα από επτά δωρητές. Στη συνέχεια, εμφυτεύτηκαν στην πλάτη ποντικών και μέσα σε λίγες ημέρες τα μοσχεύματα άρχισαν να παράγουν νέες τρίχες, στις πέντε από τις επτά δοκιμές που έγιναν.

    Από τους γενετικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι τα νέα τριχοθυλάκια ήταν ανθρώπινα και γενετικά παρόμοια με εκείνα των αρχικών δωρητών. Οι συγγραφείς της μελέτης πάντως έχουν και άσχημα νέα για τους ενδιαφερόμενους φαλακρούς, αφού προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί να περάσει αρκετός χρόνος και να γίνουν περισσότερες δοκιμές αυτής της τεχνικής προτού να δοκιμαστεί η μέθοδός τους στους ανθρώπους.

    [06] Μεγάλο διπλό του Πανιωνίου

    Ο Πανιώνιος «απέδρασε» με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τους Ζωσιμάδες επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με τέρμα του Ντούνη στο 37΄ λεπτό στον αγώνα που «έπεσε» η αυλαία της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 October 2013 - 20:30:20 UTC