Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε η ψηφοφορία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ισχύουν οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Δ. Παπαδημούλης: Η τακτική του «ναι σε όλα» έχει αποθρασύνει τους εκπροσώπους των δανειστών
  • [04] Έλεγχοι ΣΕΕΔΔ και ΣΔΟΕ στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων
  • [05] Μ. Βαρβιτσιώτης: Τα νησιά εξυπηρετούνται
  • [06] ΥΠΟΙΚ: Παρεμβάσεις μόνο για τις πρόωρες συντάξεις
  • [07] ΚΕΠΕ: Η οικονομία σε πορεία εξόδου από την ύφεση
  • [08] Ξεκινούν αύριο οι διαπραγματεύσεις για τον «μεγάλο συνασπισμό»
  • [09] Η Ιρλανδική αστυνομία απομάκρυνε μια ξανθή, γαλανομάτα 7χρονη από τους Ρομά γονείς της

  • [01] Απόψε η ψηφοφορία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων

    Απόψεαναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη κατά στελεχών για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή σε τρομοκρατική δραστηριότητα.

    Η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

    Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Δημήτρη Παπαδημούλη, έχει πως θα υπερψηφίσει για λόγους συμβολικής συναίνεσης την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι επιμένει στον όρο της διευρυμένης πλειοψηφίας και διαφωνεί στη συμπερίληψη του αδικήματος της τρομοκρατικής δραστηριότητας (άρθρο 187α του Ποινικού Κώδικα) στις προϋποθέσεις εφαρμογής της.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ισχύουν οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

    Τη συμπαράταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους, εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας σε σχολικούς φύλακες, που ήρθαν στην Αθηνα πεζοί από τη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή τίθενται σε διαθεσιμότητα.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε τους σχολικούς φύλακες ότι ισχύουν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντί τους, εφόσον ο λαός με τους αγώνες και την ψήφο του αναδείξει μια αριστερή κυβέρνηση.

    [03] Δ. Παπαδημούλης: Η τακτική του «ναι σε όλα» έχει αποθρασύνει τους εκπροσώπους των δανειστών

    Η κυβέρνηση θα καταλήξει «σε νέα μέτρα που θα βαπτιστούν πλάγια, κάθετα, διαγώνια, όχι οριζόντια, και ο συμβιβασμός θα γέρνει πολύ προς την πλευρά της τρόικας, όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Η τακτική του «ναι σε όλα» έχει αποθρασύνει τους εκπροσώπους των δανειστών και δεν δίνουν στον κ. Σαμαρά αυτό που ζητάει, λίγο πολιτικό χρόνο, έτσι ώστε, να μην αναγκαστεί να πάρει τα μέτρα πριν από τις ευρωεκλογές, οπότε θα επιτείνει τη συντριβή της ΝΔ και του μνημονιακού μπλοκ» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης.

    «Χωρίς ένα δραστικό κούρεμα του χρέους, δεν είναι δυνατόν να επιστρέψει η Ελλάδα σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό, θα μετατρέψει τη χώρα σε μια αποικία χρέους για δεκαετίες» προσθέτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Έλεγχοι ΣΕΕΔΔ και ΣΔΟΕ στο Ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων

    Το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) μπήκαν σήμερα στο Ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων (τμήμα Γεννήσεων της δ/νσης Αστικής Κατάστασης), ύστερα από αίτημα του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Το ΣΕΕΔΔ μπήκε προκειμένου να συνδράμει στον έλεγχο που έχει ξεκινήσει ο δήμος Αθηναίων για τις ετεροχρονισμένες δηλώσεις γέννησης παιδιών και το ΣΔΟΕ προκείμενου να πάρει και να ελέγξει τα στοιχεία των πολυτεκνικών επιδομάτων.

    Χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στην απότομη αύξηση των δηλώσεων που αφορούν τις ετεροχρονισμένες γεννήσεις εκτός μαιευτηρίου, σημείωσε ότι κατά την εκτίμησή του στόχος του κυκλώματος, που ενδέχεται να εκτείνεται σε όλη τη χώρα, ήταν τα πολυτεκνικά επιδόματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη ζητεί να ελεχθούν όλα τα Ληξιαρχεία της χώρας για παράνομες υιοθεσίες

    [05] Μ. Βαρβιτσιώτης: Τα νησιά εξυπηρετούνται

    Κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες στο βόρειο Αιγαίο, μπορεί να μείωσαν - στο πλαίσιο της ελεύθερης δρομολόγησης - τη συχνότητα των δρομολογίων τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα νησιά δεν εξυπηρετούνται, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στα παράπονα που διατυπώνουν δήμαρχοι νησιών, αναφορικάμετιςγραμμές.

    Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης με αφορμή την απόφαση της Blue Star Ferries να αποσύρει από τη γραμμή Πειραιά - Χίου - Μυτιλήνης το νεότευκτο πλοίο Βlue Star Patmos για την καθιερωμένη ακινησία (συντήρηση του πλοίου) και να μην προχωρήσει σε αντικατάστασή του, μίλησε για την ανάγκη λειτουργίας ενός συντονιστικού φορέων στο Αιγαίο και ότι στην έσχατη περίπτωση, ας ενταχθούν κάποια νησιά στις άγονες γραμμές.

    [06] ΥΠΟΙΚ: Παρεμβάσεις μόνο για τις πρόωρες συντάξεις

    Μόνον για το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το οποίο αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις, επεξεργάζεται παρεμβάσεις η κυβέρνηση.

    Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι σε ουδεμία περίπτωση πρόκειται να αλλάξει το γενικό υφιστάμενο καθεστώς και να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

    Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας χθες, σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, για στοχευμένες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό καθεστώς.

    [07] ΚΕΠΕ: Η οικονομία σε πορεία εξόδου από την ύφεση

    Μηδενική ανάπτυξη και ανεργία στο 29,3% εκτιμά για το 2014 το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Ειδικότερα, στην τετραμηνιαία έκδοσή του «Οικονομικές εξελίξεις», το ΚΕΠΕ προβλέπει για φέτος ύφεση 3,55%, ηπιότερη από τις προηγούμενες εκτιμήσεις του, καθώς, όπως αναφέρει υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία βαίνει προς πορεία εξόδου από την ύφεση. Τον Ιούνιο, προέβλεπε ύφεση 4,1% περίπου για το 2013 και ύφεση 0,55% για το 2014.

    Παρά τις θετικές ενδείξεις για σύντομο τερματισμό της ύφεσης, οι προβλέψεις του ΚΕΠΕ για την ανεργία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, αν και βελτιωμένες κατά μία περίπου ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 27,6% φέτος και θα εκτιναχθεί στο 29,3% την επόμενη χρονιά. Όπως εξηγεί το ΚΕΠΕ, η διατήρηση της ανεργίας σε δραματικά υψηλά επίπεδα οφείλεται τόσο στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας όσο και στην αδυναμία ταχείας αναδιάρθρωσης και προσαρμογής των οικονομικών δομών σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο.

    [08] Ξεκινούν αύριο οι διαπραγματεύσεις για τον «μεγάλο συνασπισμό»

    Αύριο το μεσημέρι ξεκινούν επισήμως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τον σχηματισμό κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» στην Γερμανία.

    Η διαπραγμάτευση θα αρχίσει στα κεντρικά γραφεία του CDU στο Βερολίνο υπό τους αρχηγούς των τριών κομμάτων ?Άγγελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ? και θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις των ομάδων εργασίας, οι οποίες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κομμάτων, θα ολοκληρωθούν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ο αρχηγός του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε ότι στόχος είναι να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση πριν από το τέλος του έτους, ενώ εκτίμησε ότι παρά τις διαφωνίες, είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί τελικά συμφωνία. «Εφόσον αρχίζεις διαπραγματεύσεις, το κάνεις με στόχο την επιτυχή κατάληξη», πρόσθεσε.

    [09] Η Ιρλανδική αστυνομία απομάκρυνε μια ξανθή, γαλανομάτα 7χρονη από τους Ρομά γονείς της

    Οι αρχές της Ιρλανδίας απομάκρυναν σήμερα ένα ξανθό κορίτσι με γαλανά μάτια από την οικογένεια Ρομά με την οποία διέμενε στο Δουβλίνο, καθώς εκφράστηκαν αμφιβολίες για την πραγματική καταγωγή του αφού δεν έχει καμία ομοιότητα με τους γονείς του, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία.

    Η υπόθεση αυτή θυμίζει έντονα την ιστορία της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που εντοπίστηκε τυχαία να ζει με μια οικογένεια Ρομά στα Φάρσαλα.

    Η ιρλανδική αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι το 7χρονο κορίτσι έχει απαχθεί. Παρ' όλ' αυτά, την ανέλαβαν οι υπηρεσίες υγείας αφού οι φερόμενοι ως γονείς της, που επιμένουν ότι το παιδί είναι δικό τους, δεν ήταν σε θέση να αποδείξουν την ταυτότητά της. Το διαβατήριο που παρουσίασαν ήταν πολύ παλιό ενώ ένα πιστοποιητικό γέννησης κρίθηκε "ανεπαρκές" από τις αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 October 2013 - 16:30:22 UTC