Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας των Ηλ. Κασιδιάρη και Δ. Κουκούτση
  • [02] ΔΗΜΑΡ: Χωρίς νόημα η πρόταση Βενιζέλου για συμπαράταξη
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει «success story» με τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση
  • [04] Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ελέγχους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ
  • [05] Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν μονάδες απεξάρτησης, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή
  • [06] Εγκρίθηκε ο πρόσθετος διορθωτικός κοινοτικός προϋπολογισμός
  • [07] Ο Ζ. Μπαρόζο κατά του "ολοκληρωτισμού" μετά τις νέες αποκαλύψεις για υποκλοπές
  • [08] Η NSA φέρεται ότι παρακολουθούσε στελέχη και της ιταλικής κυβέρνησης
  • [09] Η γερμανική δικαιοσύνη επιλαμβάνεται της φερόμενης υπόθεσης κατασκοπείας σε βάρος της Μέρκελ
  • [10] Έφυγε από τη ζωή ο Σερ Άντονι Κάρο, ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα

  • [01] Αίτημα άρσης βουλευτικής ασυλίας των Ηλ. Κασιδιάρη και Δ. Κουκούτση

    Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε σήμερα στη Βουλή δύο δικογραφίες, στις οποίες εμπλέκονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης και Δημ. Κουκούτσης, για να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών, προκειμένου να ασκηθούν σε βάρος τους ποινικές διώξεις.

    Ειδικότερα, για τον κ. Κασιδιάρη ζητείται η άρση της ασυλίας του για τα αδικήματα της δυσφήμησης εταιρείας κατ? εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ? εξακολούθηση.

    Η άρση της ασυλίας ζητείται μετά από μηνυτήρια αναφορά της τηλεοπτικής Ανώνυμης Εταιρείας «Δορυφορική» (Άλφα) και της δημοσιογράφου Ειρήνης Κουβελιώτη, για τα όσα είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης για τη συνέντευξη που παραχώρησε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.

    Ως προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Κουκούτση ζητείται η άρση της ασυλίας για αδικήματα που τελέστηκαν στην Αθήνα και αφορούν εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και σωματικές βλάβες.

    [02] ΔΗΜΑΡ: Χωρίς νόημα η πρόταση Βενιζέλου για συμπαράταξη

    Δεν παλινδρόμησε η ΔΗΜΑΡ, αλλά ο κ. Βενιζέλος έκανε τη στρατηγική επιλογή σύμπλευσης με τη ΝΔ, αναφέρεισχόλιο του γραφείου Τυπου της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας με τον τρόπο αυτόν στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

    «Ο κ. Βενιζέλος έκανε την επιλογή του, στρατηγικού χαρακτήρα, για την πλήρη σύμπλευση με τη ΝΔ και την αδιέξοδη πολιτική» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ στο σχόλιό της και προσθέτει ότι «η πρότασή του για συμπαράταξη με τη ΔΗΜΑΡ είναι χωρίς νόημα. Ο τρίτος πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει «success story» με τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση

    Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για «success story» τη στιγμή που η κοινωνία βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του κόμματος για την Υγεία στη Βουλή.

    Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για στήριξη της δημόσιας υγείας και ιδίως της πρωτοβάθμιας, ενώ χαρακτήρισε «ανεκδιήγητους» τους χειρισμούς του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

    Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που να στηρίζεται σε ένα καθολικό σύστημα υγείας.

    Υπογράμμισε, δε, ότι η υγειονομική βόμβα στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής για χώρα της Ευρώπης και υποσκάπτει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

    Αναφερόμενος στην προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση επιμένοντας να εφαρμόζουν τα ίδια μνημονιακά μέτρα είναι «οικονομικοί δολοφόνοι», ενώ για το πλεόνασμα είπε ότι «θυμίζει το "λεφτά υπάρχουν" του Γ. Παπανδρέου».

    [04] Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά ελέγχους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

    Σε διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού την οποία διαβίβασε ο υπουργός Παιδείας Κ Αρβανιτόπουλος.

    Η απόφαση αναμένεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στην πολιτεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο είναι ήδη τεταμένο λόγω του μέτρου της διαθεσιμότητας, που εφαρμόστηκε σε οκτώ ιδρύματα.

    Σημειώνεται δε, ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφάσισαν να συνεχίσουν για όγδοη συνεχή εβδομάδα την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενώ εκκρεμεί η απόφαση των υπαλλήλων του ΕΜΠ.

    [05] Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν μονάδες απεξάρτησης, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή απεξάρτησης, έδωσε σήμερα η υφυπουργός υγείας Ζέττα Μακρή, κατά την επίσκεψή της στο κτίριο των νέων υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ, στη Θεσσαλονίκη.

    Απαντώντας σε ερώτηση, για το επικείμενο κλείσιμο των ψυχιατρείων που θα έχει ως αποτέλεσμα και τη διακοπή λειτουργίας και της μονάδας απεξάρτησης, που λειτουργεί μέσα στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης, η κ.Μακρή υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιες ευαίσθητες μονάδες να καταργηθούν. "Οχι μόνο δεν θα συρρικνώνονται, αλλά θα αναπτύσσονται, αν και θα ήθελα να δημιουργήσω αυτές τις συνθήκες ώστε να μη χρειάζεται να αναπτυχθούν", είπε χαρακτηριστικά η κ.Μακρή.

    [06] Εγκρίθηκε ο πρόσθετος διορθωτικός κοινοτικός προϋπολογισμός

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον πρόσθετο διορθωτικό προϋπολογισμό των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ που ζήτησε η Κομισιόν προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κηρύξει στάση πληρωμών, με την προϋπόθεση ότι το Συμβούλιο θα συμφωνήσει στην κατάθεση των 3,9 δισ. ευρώ που υπολείπονται.

    Ύστερα από διεξοδική συζήτηση το πρωί και μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου για το ότι ως την 30ή Οκτωβρίου θα έχει δοθεί η έγκριση και για την καταβολή του ποσού των 3,9 δισεκ. ευρώ που υπολείπονται από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον πρόσθετο προϋπολογισμό των 2,7 δισεκ. ευρώ.

    Ο εισηγητής σχετικής έκθεσης Τζιοβάνι Λα Βία τόνισε ότι η ψήφιση αυτού του "πακέτου" του διορθωτικού προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2013 δεν αποτελεί λύση του προβλήματος, αλλά ένα τέχνασμα για να αποφευχθεί στάση πληρωμών από την πλευρά της Κομισιόν, στα μέσα Νοεμβρίου.

    [07] Ο Ζ. Μπαρόζο κατά του "ολοκληρωτισμού" μετά τις νέες αποκαλύψεις για υποκλοπές

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπεραμύνθηκε σήμερα του «θεμελιώδους δικαιώματος» του σεβασμού της ιδιωτικότητας και προειδοποίησε κατά του «ολοκληρωτισμού», μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην Ευρώπη.

    «Η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι πολύ σημαντική για την Ευρώπη», δήλωσε ο Μπαρόζο όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα των αμερικανικών υποκλοπών, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

    «Στην Ευρώπη, θεωρούμε το δικαίωμα του σεβασμού στην ιδιωτικότητα ένα θεμελιώδες δικαίωμα» υπογράμμισε.

    [08] Η NSA φέρεται ότι παρακολουθούσε στελέχη και της ιταλικής κυβέρνησης

    Το ιταλικό περιοδικό L'Espresso αποκαλύπτει στο τεύχος του το οποίο κυκλοφορεί αύριο ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν στελέχη και της ιταλικής κυβέρνησης.

    Το περιοδικό επικαλείται έγγραφα τα οποία έχει στην κατοχή του ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ, τα οποία παρέλαβε από τον πληροφορικό Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο οποίος αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις που γίνονταν στην Ευρώπη.

    Ο Γκρίνγουολντ είπε στο Εσπρέσο ότι «η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών κατασκοπεύει πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ιταλικής».

    [09] Η γερμανική δικαιοσύνη επιλαμβάνεται της φερόμενης υπόθεσης κατασκοπείας σε βάρος της Μέρκελ

    Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, η οποία είναι αρμόδια για υποθέσεις κατασκοπείας, ανακοίνωσε σήμερα ότι μελετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν υποκλοπές στο κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, προοίμιο μιας ενδεχόμενης επίσημης έρευνας.

    Προς το παρόν, η ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία έχει την έδρα της στην Καρλσρούη, έχει αρχίσει μια "διαδικασία παρατήρησης" στη διάρκεια της οποίας θα "ζητήσει απ' όλες τις αρμόδιες αρχές να της διαβιβάσουν τα στοιχεία" που έχουν στην κατοχή τους για το θέμα αυτό, εξήγησε ο εκπρόσωπός της, ο Μάρκους Κέλερ.

    Η εισαγγελία είχε αρχίσει μια παρόμοια έρευνα στη διάρκεια του θέρους, μετά τη δημοσίευση πληροφοριών για την ηλεκτρονική παρακολούθηση γερμανών πολιτών από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA.

    Διαβάστε επίσης:

    Η NSA φέρεται ότι παρακολουθούσε στελέχη και της ιταλικής κυβέρνησης

    [10] Έφυγε από τη ζωή ο Σερ Άντονι Κάρο, ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα

    Ένας από τους μεγαλύτερους γλύπτες της γενιάς του κι ένας από τους καλλιτέχνες που σημάδεψαν την Τέχνη στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, ο Σερ Άντονι Κάρο, του οποίου οι μορφές από μεταλλικές συναρμογές έγιναν διάσημα σε όλον τον κόσμο, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών από καρδιακή προσβολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

    Γεννημένος το 1924 στο Νιού Μάλντεν του Σάρεϊ, ο Κάρο υπήρξε βοηθός του εμβληματικού για το κίνημα της μοντερνικότητας γλύπτη Χένρι Μουρ και ευρέως θεωρείται ως ο σημαντικότερος σύγχρονος Βρετανός γλύπτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 October 2013 - 14:30:22 UTC