Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για την σύμβαση των ΤΟΡ-Μ1 απολογήθηκε ο Γιάννης Σμπώκος
  • [02] ΝΔ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται να μην επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα
  • [03] Μ. Γλέζος: Η λογική του "μαντριού" έχει απλωθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Αντ. Σαμαράς: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης
  • [05] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το "ηλεκτρονικό βραχιολάκι"
  • [06] Ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας
  • [07] Φορτίο με 120 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
  • [08] Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη για τη Marfin
  • [09] Αρχές Νοεμβρίου η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα
  • [10] Alpha Bank: Η Ελλάδα μεταξύ των πλεονασματικών οικονομιών

  • [01] Για την σύμβαση των ΤΟΡ-Μ1 απολογήθηκε ο Γιάννης Σμπώκος

    Απολογία για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με τη σύναψη της σύμβασης για τα ΤΟR-M1, έδωσε στον Ειδικό Ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο πρώην Γενικός Διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου 'Αμυνας, επί θητείας 'Ακη Τσοχατζόπουλου, Ι. Σμπώκος.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γ. Σμπώκος φέρεται να είχε ζητήσει από συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση των ρωσικών όπλων, να χρησιμοποιήσει την εταιρεία συμφερόντων του Glavis International.

    Στην εν λόγω εταιρία φαίνεται να κατέληξε ποσό 12.247.000 ευρώ που κατά το κατηγορητήριο είναι προϊόν δωροδοκίας από την προμηθεύτρια των TOR-M1 ρωσική εταιρία ANTEY, το οποίο διακινήθηκε μέσω του επιχειρηματία Βλάσση Καμπούρογλου που βρέθηκε νεκρός πέρυσι σε ξενοδοχείο στην Τζακάρτα.

    Ο Ι. Σμπώκος που αρνείται την κατηγορία, κρίθηκε προφυλακιστέος.

    [02] ΝΔ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται να μην επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα

    «Δυστυχώς γι' αυτόν, μέχρι και τα περιθωριακά ευρωπαϊκά παλαιοκομμουνιστικά κόμματα που εκπροσωπεί, τον πήρανε χαμπάρι» αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ για τη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Τελικά με ποιον είναι ο κ. Τσίπρας; Με τον ελληνικό λαό ή με όσους ποντάρουν στην αποτυχία των προσπαθειών του;», συνεχίζει η ΝΔ η οποία κατηγορεί επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «όπου βρεθεί και όπου σταθεί, εύχεται και προσεύχεται να μην καταφέρουμε να πετύχουμε Πρωτογενές Πλεόνασμα».

    [03] Μ. Γλέζος: Η λογική του "μαντριού" έχει απλωθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ

    Στη δική μας Αριστερά δεν υπήρχε «μαντρί», τονίζει σε δήλωσή του, που φιλοξενείται στο ιστολόγιο «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

    Σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, αυτή η λογική έχει εξαπλωθεί «σαν ίωση» και στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Με αφορμή, δε, τη στάση του κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής (σ.σ. ήταν απών) ο κ. Γλέζος επισημαίνει ότι «Για να κάνουμε την αντιγραφή πλήρη, φτιάξαμε και τους "κύκλους". Κύκλους που "διαρρέουν"!Πού έμαθαν αυτοί οι κύκλοι ότι δεν εξήγησα την στάση μου;» αναρωτιέται ο κ. Γλέζος και καταλήγει: Με το να αφομοιώνουμε συνήθειες και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην άκρη του γκρεμού απλά διαψεύδουμε τους πολίτες που στηρίζουν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Αντ. Σαμαράς: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης

    Το "οξύ" και "μακροχρόνιο" πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου, υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

    Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε τα εξής: «Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ψηφιακή οικονομία, την τραπεζική ενοποίηση, για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, κυρίως για την απασχόληση των νέων. Είμαστε όμως εδώ και για να βρούμε λύση σε ένα οξύ και μακροχρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και έχει να κάνει με τη λαθρομετανάστευση. Έχουν τεθεί πολλοί στόχοι και προχωράμε».

    [05] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το "ηλεκτρονικό βραχιολάκι"

    Δεκτό κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και των τροπολογιών έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων.

    Στο επίκεντρο των επικρίσεων της αντιπολίτευσης, παρά τις βελτιωτικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, βρέθηκε και σήμερα η επίμαχη τροπολογία η οποία προέβλεπε την επιβολή ποινής τουλάχιστον μέχρι 6 μήνες για όσους παραβιάζουν ή προσβάλουν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν κράτη, οργανισμούς ή οντότητες.

    Η απάλειψη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, της αναφοράς στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και η επιβολή ποινής μόνο σε ό,τι αφορά παραβίαση κανονισμών της ΕΕ, καθώς και η διαβεβαίωση του ότι «θα γίνει παρέμβαση σε περίπτωση που στην πορεία δημιουργηθούν προβλήματα που θα βλάπτουν αξιακά θέματα», δεν έπεισαν τους βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, που επέμειναν στην απόσυρσή της.

    [06] Ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας Ελλάδας - Βουλγαρίας

    Την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, κυρίως στην καταπολέμηση της εμπορίας βρεφών, αλλά ειδικότερα στη βοήθεια των βουλγαρικών αρχών στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, συζήτησαν, εκτός των άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, Τ. Γιόβτσεβ.

    Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    [07] Φορτίο με 120 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

    Οι διωκτικές αρχές εντόπισαν, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεγάλο φορτίο με κοκαΐνη, που ξεπερνάει τα 120 κιλά, ενώ ήδη έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος.

    Όπως έγινε γνωστό, την αστυνομική επιχείρηση οργάνωσε η υποδιεύθυνση δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της DEA, της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, του ΣΔΟΕ και των υποδιευθύνσεων δίωξης ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

    Όπως έγινε γνωστό, το κοντέινερ, στο οποίο βρισκόταν η ποσότητα της κοκαΐνης, προερχόταν από το Εκουαδόρ. Σύμφωνα με τα παραστατικά, το κοντέινερ μετέφερε φορτίο με μπανάνες.

    [08] Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη για τη Marfin

    Στις 9 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για τον εμπρησμό της Τράπεζας Marfin, που κόστισε την ζωή τριών υπαλλήλων και την επίθεση σε βάρος του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, τον Μάιο του 2010 κατά τη διάρκεια πανελλαδικού συλλαλητηρίου για το Μνημόνιο.

    Στη δικογραφία για τα δύο περιστατικά είναι κατηγορούμενοι δύο πρόσωπα, ο ένας για την τράπεζα και ο άλλος για το βιβλιοπωλείο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, ο ένας κατηγορούμενος θεωρείται ως δράστης, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, της επίθεσης με μολότωφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, ενώ ο συγκατηγορούμενος του στην δικογραφία κατηγορείται για την επίθεση στον ΙΑΝΟ, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρείς άγνωστοι δράστες.

    Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    [09] Αρχές Νοεμβρίου η αποστολή της τρόικας στην Αθήνα

    Αρχές Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα η αποστολή της τρόικας, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

    Σύμφωνα με τον κ. Μάρεϊ, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις επί τεχνικών θεμάτων. Πρόσθεσε ότι με τις ελληνικές αρχές θα συζητηθούν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2014 και όχι η βιωσιμότητα του χρέους.

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο "επιπρόσθετων μέτρων" επανέλαβε την πρόσφατη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα, δεν θα είναι επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και δεν θα είναι οριζόντια, αλλά παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα.

    [10] Alpha Bank: Η Ελλάδα μεταξύ των πλεονασματικών οικονομιών

    Την εκτίμηση ότι «η Ελλάδα εισέρχεται πλέον με το σπαθί της στην χορεία των πλεονασματικών οικονομιών» διατυπώνουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «με βάση τα στοιχεία για το ισοζύγιο πληρωμών του οκταμήνου 2013, η Ελλάδα θα εμφανίσει πλεόνασμα άνω του 1% του ΑΕΠ στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών (ΙΤΣ) το 2013».

    «Επίσης, η συνέχιση της πολιτικής των πρωτογενών πλεονασμάτων στη γενική κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τη σημαντική βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της χώρας, που ευνοεί την εγχώρια παραγωγή εις βάρος των εισαγωγών και συντελεί στην αύξηση των εξαγωγών, σηματοδοτούν τη διατήρηση του πλεονασματικού χαρακτήρα του ΙΤΣ της χώρας τα επόμενα χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα δεν μπορεί να έχει έλλειμμα στο ΙΤΣ σε κάποιες περιόδους. Κάτι τέτοιο, όμως, θα οφείλεται κυρίως στην εισροή σημαντικών επιχειρηματικών κεφαλαίων και τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην εγχώρια οικονομία» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αναλυτές της τράπεζας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 October 2013 - 16:30:26 UTC