Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Ας έλθει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας να πάρει την απάντηση που του πρέπει
  • [02] Συναντήσεις Αντ. Σαμαρά με Α. Μέρκελ και Μ. Ραχόϊ
  • [03] Στα χέρια των ανακριτριών άλλες τρεις δικογραφίες για τη Χρυσή Αυγή
  • [04] Διαθεσιμότητα: Νέοι προσωρινοί πίνακες υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ
  • [05] Το ΔΝΤ διαψεύδει ότι θέλει να επιβληθεί ειδικός φόρος στους πλούσιους
  • [06] Ευρωκοινοβούλιο: Πράσινο φως για την υποψηφιότητα ένταξης της Αλβανίας
  • [07] Άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών, ζητά από την Ουάσινγκτον ο Βεστερβέλε
  • [08] ΠΑΟΚ - Μακάμπι Χάιφα 2-2 στο ημίχρονο

  • [01] ΠΑΣΟΚ: Ας έλθει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας να πάρει την απάντηση που του πρέπει

    Σε έντονο ύφος σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τις "συνεχιζόμενες χυδαίες" αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέροντας σε σχόλιο που εξέδωσε ότι ο κ. Τσίπρας "για τις συκοφαντίες που ανεπίγνωστα επαναλαμβάνει, ας έλθει στη Βουλή να πάρει την απάντηση που του πρέπει. Ας μην πει όμως ότι δεν τον προειδοποιήσαμε".

    Επιπλέον, στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι "ο κ. Τσίπρας μην έχοντας τίποτα να πει επί της ουσίας για την προοπτική της χώρας νομίζει δυστυχώς ότι μπορεί να ασχολείται με το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού με τον βαθμό σοβαρότητας που αντιστοιχεί στο «υποβρύχιο» γλυκό βανίλια".

    [02] Συναντήσεις Αντ. Σαμαρά με Α. Μέρκελ και Μ. Ραχόϊ

    Κατ' ιδίαν συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της εικοσάλεπτης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την 'Αγκελα Μέρκελ, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ο Α. Σαμαράς επεσήμανε τα ελληνικά επιχειρήματα, τα οποία όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δικαιώνουν την ελληνική πλευρά.

    Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να ενημερώσει τους ομολόγους του για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

    [03] Στα χέρια των ανακριτριών άλλες τρεις δικογραφίες για τη Χρυσή Αυγή

    Στις δυο εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, τρεις δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής για επιθέσεις κατά αλλοδαπών ατόμων που έγιναν στην Αιτωλοακαρνανία, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

    Ειδικότερα, η πρώτη δικογραφία αφορά επίθεση περίπου 80 ατόμων σε κατοικίες Ρομά στο Αιτωλικό στις 4.1.2013.

    Από τα στοιχεία που έχουν διασταυρωθεί, οι 8 από τους 80 δράστες κινούνται στον χώρο της Χρυσής Αυγής, ενώ η δεύτερη αφορά συμβάν που εξελίχθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν σε καταυλισμό Ρομά Βουλγαρικής καταγωγής και πέταξαν εύφλεκτα υλικά και εξαφανίστηκαν.

    Σύμφωνα με την τρίτη δικογραφία, άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν το τζάμι σπιτιού πακιστανού στη Ναύπακτο και πέταξαν μέσα στουπί φλεγόμενο.

    [04] Διαθεσιμότητα: Νέοι προσωρινοί πίνακες υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ

    Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα κατήρτισε το ΑΣΕΠ, που αφορούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ.

    Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων.

    Επισημαίνεται δε ότι για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

    [05] Το ΔΝΤ διαψεύδει ότι θέλει να επιβληθεί ειδικός φόρος στους πλούσιους

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διέψευσε σήμερα ότι επιθυμεί να επιβάλλει έναν ειδικό φόρο στους πλούσιους για να μειώσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα των χωρών, όπως αναφέρει μια πρόσφατη έκθεσή του.

    Ασφαλώς «δεν συστήνουμε την επιβολή φόρου στους πλούσιους», δήλωσε ο Ουίλιαμ Μάρεϊ, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ουάσινγκτον.

    Ωστόσο, σε μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του μήνα, το ΔΝΤ ανέφερε ότι ένας ειδικός φόρος στους πλούσιους θα είχε «σημαντικές πιθανότητες» επιτυχίας, διευκρινίζοντας ότι ένας φόρος 10% σε 15 χώρες μέλη της ευρωζώνης θα τους επέτρεπε να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα στο επίπεδο που ήταν προ κρίσης.

    «Πρόκειται απλώς για μια ανάλυση (....) που λέει "αν κάνετε αυτό, ορίστε τι θα μπορέσετε να αποκομίσετε", όμως δεν είναι ένα μέτρο που το Ταμείο προτείνει επισήμως» διαβεβαίωσε ο Μάρεϊ.

    [06] Ευρωκοινοβούλιο: Πράσινο φως για την υποψηφιότητα ένταξης της Αλβανίας

    Ο εισηγητής για την Αλβανία στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Nikola Vuljanic, παρουσίασε σήμερα κατά τη συνάντηση στο Στρασβούργο, ψήφισμα με το οποίο προτείνει στο Συμβούλιο των Υπουργών της Ένωσης να χορηγηθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη, όπως και η έκθεση προόδου που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Το ψήφισμα που συνέταξε ο εισηγητής Vuljanic σήμερα, αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί από την Αλβανία σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων της και ιδιαίτερα των εκτεταμένων μεταρρυθμίσεων.

    [07] Άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών, ζητά από την Ουάσινγκτον ο Βεστερβέλε

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε ζήτησε σήμερα να ριχθεί άπλετο φως "πλήρως και εντίμως" όσον αφορά την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    "Αναμένουμε ότι εντέλει θα ριχθεί φως" στην υπόθεση αυτή, είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας ο οποίος κάλεσε για εξηγήσεις τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Βερολίνο. "Είναι απαράδεκτο να παρακολουθείς τους στενούς εταίρους σου. Κάτι τέτοιο μας προσβάλλει. Οι άνθρωποι που έχουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους δεν βασίζονται σε παρακολουθήσεις. Αυτός που το κάνει, ακυρώνει τη φιλία" συνέχισε ο Βεστερβέλε.

    Ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει εάν ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της Μέρκελ. Υπογράμμισε όμως ότι το Βερολίνο δεν θα καλούσε τον Αμερικανό πρεσβευτή για εξηγήσεις εάν δεν είχε σοβαρούς λόγους να το κάνει.

    [08] ΠΑΟΚ - Μακάμπι Χάιφα 2-2 στο ημίχρονο

    Ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μακάμπι Χάιφα. ΗΜακάμπι προηγήθηκε με τέρματα του Εντλόβου στο 13΄ και του Γκολάσα στο 21΄.

    Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Μιγκέλ Βιτόρ στο 35΄ και ισοφάρισε με κεφαλιά του Νίνη στο 39΄.

    Ο "Δικέφαλος" έχασε δύο πέναλτι με τον Στοχ στο 38' και στο 43'.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 October 2013 - 18:30:21 UTC