Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ έχει πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα
  • [02] Κηδεύτηκε το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Καρράς
  • [03] Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης για υπόθεση «συμβολαίου θανάτου»
  • [04] Στους "κοριούς" της NSA 35 ξένοι ηγέτες, σύμφωνα με τον Γκάρντιαν
  • [05] Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
  • [06] Μεγάλη ανατροπή στην Τούμπα

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ έχει πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

    Η Δημοκρατική Αριστερά θα καταθέσει το δικό της πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε απόψε στην Πάτρα ο Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο επίσκεψής του. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «πορευόμαστε και προετοιμαζόμαστε για το συνέδριό μας, που θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου, και θα καταθέσουμε το δικό μας πρόγραμμα, για την οικονομία και την ανάπτυξη», ενώ διατύπωσε την εκτίμηση «πως υπάρχει δρόμος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει».

    Στη συνέχεια, μιλώντας για το πρωτογενές πλεόνασμα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ευχόμαστε να υπάρχει», αλλά όπως συμπλήρωσε «δεν ισχύει». Ειδικότερα, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα έχει προκύψει με εντελώς λογιστικό τρόπο, δηλαδή δεν έχουν δοθεί τα χρήματα ακόμα για τις δημόσιες επενδύσεις και όπως συμπλήρωσε, το Δημόσιο χρωστά πολλά χρήματα σε ιδιώτες, οπότε γι? αυτό βρίσκονται χρήματα στα ταμεία.

    [02] Κηδεύτηκε το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Καρράς

    Παρουσία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του αγνού και ασυμβίβαστου αγωνιστή, ιστορικού στελέχους του Κινήματος, Αντώνη Καρρά.

    Στο Α' Νεκροταφείο βρέθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο στον «'Αλκη» (το ψευδώνυμο του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν και είχε πλούσια αντιστασιακή δράση) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτρoπής (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, πολλοί βουλευτές και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος και Θοδωρής Δρίτσας, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ) και ο Πέτρος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

    Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε πως ο Αντώνης Καρράς απέδειξε ότιο πολιτικός αγώνας μπορεί να είναι μια καθημερινή κατάθεση ψυχής. Ο καπετάν Ερμής (κατά κόσμον Βασίλης Πριόβολος) μίλησε με μεγάλη συγκίνηση για τον φίλο και συναγωνιστή του κατά τα χρόνια της ΕΑΜικής αντίστασης. Ο Νίκος Γιαννόπουλος από το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα», επεσήμανε ότι ο Αντώνης Καρράς υπήρξε ένας ξεχωριστός μαχητής της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    [03] Προφυλακιστέος ο Λ. Λαυρεντιάδης για υπόθεση «συμβολαίου θανάτου»

    Προφυλακιστέος και για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 43χρονου επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας τον Ιούνιο του 2012, κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στην 10η ειδική ανακρίτρια, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας για την υπόθεση της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

    Ο επιχειρηματίας που απολογήθηκε στο ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αρνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατηγορία που του αποδίδεται.

    Η κατηγορία σε βάρος του Λαυρεντιάδη αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου τον Ιούνιο του 2012, στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα .

    Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα.

    Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ. Στην υπόθεση ενεπλάκη ο πυροσβέστης ο οποίος συνέστησε στον φερόμενο ως «εντολοδόχο» έναν 46χρονο ο οποίος ανέλαβε έναντι 25 χιλιάδων ευρώ να σκοτώσει με πιστόλι τον Ανδρεαδάκη. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό και έτσι οργανώθηκε η επιχείρηση αποστολής παγιδευμένου πακέτου την οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν ένας 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 27 ετών.

    [04] Στους "κοριούς" της NSA 35 ξένοι ηγέτες, σύμφωνα με τον Γκάρντιαν

    Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις 35 ξένων ηγετών, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν επικαλούμενη ένα απόρρητο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν.

    Τα ονόματα των ηγετών αυτών δεν αναφέρονται στο έγγραφο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ένας μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος παρέδωσε στην NSA τους τηλεφωνικούς αριθμούς τους αφού η υπηρεσία ζήτησε από άλλες αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες να της αποκαλύψουν τις πληροφορίες που διέθεταν για ξένους πολιτικούς, ώστε να εντάξει τα τηλέφωνά τους στο σύστημα παρακολούθησης που είχε θέσει σε λειτουργία.

    Την Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

    Το υπόμνημα που διέρρευσε μέσω του Σνόουντεν χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2006 και σύμφωνα με αυτό από τις παρακολουθήσεις δεν προέκυψαν σημαντικές, αξιοποιήσιμες πληροφορίες.

    [05] Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

    Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε απόψε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις του στο Μίλινγκτον του Τενεσί και ένας ύποπτος έχει συλληφθεί.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter, η βάση του Πολεμικού Ναυτικού αποκλείστηκε προσωρινά για προληπτικούς λόγους.

    "Ο δράστης συνελήφθη" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού Πάτρικ Φάουτι, σύμφωνα με τον οποίο η ζωή των δύο τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο. Δράστης και θύματα είναι μέλη της Εθνοφρουράς του Στρατού Ξηράς.

    Ο Φάουτι δεν διευκρίνισε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το επεισόδιο αυτό σε ένα κτίριο της Εθνοφρουράς που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Ναυτική Βάση του Μίλινγκτον στην οποία εργάζονται σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 7.500 πολίτες και στρατιώτες.

    [06] Μεγάλη ανατροπή στην Τούμπα

    Με μεγάλη ανατροπή συνδύασε ο ΠΑΟΚ το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στην Τούμπα, με τον κόσμο στο πλευρό του, μετά από περίπου 15 μήνες, λόγω της τιμωρίας που του είχε επιβληθεί από την UEFA. Αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Μακάμπι Χάιφα (13΄ Εντλόβου, 21΄ Γκολάσα), η ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-2 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

    Ο Μιγκέλ Βίτορ στο 35΄ μείωσε σε 1-2, στο 39΄ ο Νίνης ισοφάρισε και στο 66΄ ο Σαλπιγγίδης χάρισε στον ΠΑΟΚ τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση. «Μοιραίος» παίκτης των «ασπρόμαυρων» στο πρώτο μέρος ήταν ο Μίροσλαβ Στοχ που νικήθηκε από τον Ισραηλινό γκολκίπερ, Σαράνοφ, σε δύο πέναλτι!


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 October 2013 - 20:30:20 UTC