Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ζευγάρι για αρπαγή ανηλίκου στα Άνω Λιόσια
  • [02] Σε επιφυλακή η Τροχαία για την έξοδο του τριημέρου
  • [03] Προανάκριση διέταξαν οι βουλγαρικές αρχές για τη συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της Μαρίας, σε εμπορία βρεφών
  • [04] Διαβάστε πού θα ισχύσουν ελαφρύνσεις για το νέο φόρο ακινήτων και ποιες περιοχές θα επιβαρυνθούν
  • [05] Συζητήσεις επί τεχνικών θεμάτων ενόψει έλευσης της τρόικας
  • [06] Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να υπάρξει πεδίο συνεννόησης με την Ουάσινγκτον στο θέμα της συλλογής πληροφοριών
  • [07] Αυστραλία: Οι πυροσβέστες φαίνεται ότι παίρνουν επιτέλους το πάνω χέρι στη μάχη με τις πυρκαγιές
  • [08] Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο στο Μεξικό
  • [09] Μέρκελ και Ολάντ πρέπει να ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με τις αναφορές κατασκοπείας απο τις ΗΠΑ, ζήτησαν οι ηγέτες της ΕΕ
  • [10] Ο Τζέιμι Ντόρναν θα πρωταγωνιστήσει τελικά στην ταινία "Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι"

  • [01] Συνελήφθη ζευγάρι για αρπαγή ανηλίκου στα Άνω Λιόσια

    Ζευγάρι Ελλήνων που είχε πάρει βρέφος απο Ρομά, πληρώνοντας 4.000 ευρώ, επειδή δεν είχε παιδιά, συνελήφθη στα 'Ανω Λιοσια απο αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

    Πρόκειται για έναν 53χρονο και την 48χρονη σύζυγο του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, κατά συναυτουργία.

    Η υποδιεύθυνση Ανηλίκων, δέχτηκε καταγγελία για ζεύγος Ελλήνων που είχε στην οικία του βρέφος, ένα μικρό κορίτσι, χωρίς να είναι οι βιολογικοί του γονείς. Διερευνώντας την πληροφορία η αστυνομία, προσήγαγε από την περιοχή των 'Ανω Λιοσίων το ζευγάρι.

    Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά την εξέταση των προσαχθέντων προέκυψε ότι τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα Ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, βρέφος το οποίο είχε γεννηθεί στις 25 Φεβρουαρίου του 2013 από άλλη γυναίκα Ρομά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

    [02] Σε επιφυλακή η Τροχαία για την έξοδο του τριημέρου

    Αυξημένα είναι από σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, κατά μήκος του οδικού δικτύου της χώρας.

    Τις ημέρες αυτές, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

    Παρασκευή (25.10.2013): ώρες 16.00- 21.00

    Σάββατο (26.10.2013: ώρες 08.00- 13.00

    Δευτέρα (28.10.2013): ώρες 15.00- 21.00.

    Οι απαγορεύσεις αφορούν τα ρεύματα εξόδου των εθνικών οδών την Παρασκευή και το Σάββατο και τα ρεύματα εισόδου τη Δευτέρα.

    [03] Προανάκριση διέταξαν οι βουλγαρικές αρχές για τη συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της Μαρίας, σε εμπορία βρεφών

    Την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, κυρίως στην καταπολέμηση της εμπορίας βρεφών, αλλά ειδικότερα στη βοήθεια των βουλγαρικών αρχών στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, που εντοπίστηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, συζήτησαν χθες, εκτός των άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, Τ. Γιόβτσεβ.

    Στο μεταξύ, στη Βουλγαρία η περιφερειακή εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ, διέταξε να αρχίσει προανάκριση για συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της μικρής Μαρίας σε εμπορία βρεφών.

    Στην εν λόγω γυναίκα πραγματοποιήθηκε τέστ DΝΑ.

    [04] Διαβάστε πού θα ισχύσουν ελαφρύνσεις για το νέο φόρο ακινήτων και ποιες περιοχές θα επιβαρυνθούν

    Ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες με ακίνητα σε περιοχές με χαμηλή και μέση αντικειμενική αξία και επιβαρύνσεις σε κατέχοντες, φέρνει σε σύγκριση με σήμερα, ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα τεθεί σε ισχύ από το 2014 και θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

    Ενδεικτικά είναι συγκεκριμένα παραδείγματα που έχει επεξεργασθεί το υπουργείο Οικονομικών.

    Σύμφωνα με αυτά, για ένα διαμέρισμα στο Αιγάλεω Αττικής 100 τμ ηλικίας 17 ετών στον πρώτο όροφο με μία πρόσοψη, ο ιδιοκτήτης του το 2014 θα καταβάλλει ενιαίο φόρο (ΕΝΦΑ) 400 ευρώ, ενώ με το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων καταβάλει εφέτος 468 ευρώ (μείωση 68 ευρώ ή 14%). Ανάλογη είναι η εικόνα και για άλλες περιοχές της χώρας με χαμηλή ή μεσαία αντικειμενική αξία. Αντίθετα ο ιδιοκτήτης μονοκατοικίας στην Εκάλη, 220 τμ, ηλικίας 22 ετών, με δύο προσόψεις, θα πληρώσει ενιαίο φόρο ακινήτων το 2014 3.605 ευρώ, ενώ εφέτος πληρώνει ειδικό τέλος ακινήτων 2.749 ευρώ. Δηλαδή θα καταβάλει υψηλότερο φόρο 856 ευρώ ή 31% περισσότερο.

    Επίσης ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου στη Μύκονο, έξι στρεμμάτων, με δεύτερη κατοικία 180 τμ ηλικίας 15 ετών, κοντά στη θάλασσα, θα καταβάλει το 2014 για ενιαίο φόρο ακινήτων 2.795 ευρώ, ενώ εφέτος με το ειδικό τέλος ακινήτων πληρώνει 2.111 ευρώ (επιβάρυνση 32,4%).

    Αναλυτικά, τα παραδείγματα του υπουργείου Οικονομικών είναι τα ακόλουθα:

    ΕΚΑΛΗ

    μ2 ηλικία προσόψεις όροφος

    Μονοκατοικία 220 22 2+ -

    ΕΝΦΑ 3.605

    ΕΕΤΑ 2.749

    Διαφορά 856

    31%

    ΑΙΓΑΛΕΩ

    Διαμέρισμα 100 17 1 1

    ΕΝΦΑ 400

    ΕΕΤΑ 468

    Διαφορά -68

    -14%

    ΙΛΙΟ

    Διαμέρισμα 120 12 1 3

    ΕΝΦΑ 427

    ΕΕΤΑ 469

    Διαφορά -43

    -9%

    ΚΟΡΔΕΛΙΟ

    Διαμέρισμα 85 30 1 2

    ΕΝΦΑ 234

    ΕΕΤΑ 289

    Διαφορά -55

    -19%

    ΠΡΕΒΕΖΑ

    Μονοκατοικία 120 30

    σε οικόπεδο 4 στρέμματα εντός σχεδίου

    ΕΝΦΑ 306

    ΕΕΤΑ 303

    ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ

    Χωράφι 50 στρέμματα μονοετής καλλιέργεια σε επαρχιακό δρόμο

    ΕΝΦΑ 90

    [05] Συζητήσεις επί τεχνικών θεμάτων ενόψει έλευσης της τρόικας

    Αρχές Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα η αποστολή της τρόικας, όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

    Σύμφωνα με τον κ. Μάρεϊ, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις επί τεχνικών θεμάτων.

    Πρόσθεσε ότι με τις ελληνικές αρχές θα συζητηθούν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2014 και όχι η βιωσιμότητα του χρέους.

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο "επιπρόσθετων μέτρων" επανέλαβε την πρόσφατη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα, δεν θα είναι επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και δεν θα είναι οριζόντια, αλλά παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα.

    [06] Παρίσι και Βερολίνο θέλουν να υπάρξει πεδίο συνεννόησης με την Ουάσινγκτον στο θέμα της συλλογής πληροφοριών

    Η Γαλλία και η Γερμανία ανέλαβαν κοινή πρωτοβουλία, με την υποστήριξη και των άλλων Ευρωπαίων, για να βρεθεί ως το τέλος του χρόνου ένα πεδίο συνεννόησης με τις ΗΠΑ στα θέματα των πληροφοριών, μετά τις αποκαλύψεις για το εύρος της αμερικανικής κατασκοπείας.

    "Πρέπει να σταματήσει και να απαιτήσουμε εξηγήσεις", δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την πρώτη ημέρα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Η γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία παρουσιάσθηκε κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, "με στόχο να καταλήξουμε πριν από το τέλος της χρονιάς σε μια συμφωνία για τις αμοιβαίες σχέσεις" Ευρωπαίων και Αμερικανών σε ό,τι αφορά τη συλλογή πληροφοριών, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.

    "Είμαστε όλοι σύμφωνοι πάνω στο κείμενο, και οι 28", διευκρίνισε ο Βαν Ρόμπαϊ, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για αντιρρήσεις των Βρετανών, παραδοσιακών συμμάχων των ΗΠΑ που έχουν και οι ίδιοι κατηγορηθεί ότι κατασκοπεύουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα την Ιταλία.

    Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχε "θετική στάση", δήλωσε ο ιταλός ομόλογός του Ενρίκο Λέτα. Πράγμα σπάνιο, ο Κάμερον δεν έκανε δηλώσεις ούτε κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής ούτε κατά την έξοδό του.

    [07] Αυστραλία: Οι πυροσβέστες φαίνεται ότι παίρνουν επιτέλους το πάνω χέρι στη μάχη με τις πυρκαγιές

    Οι πυροσβέστες στην Αυστραλία φαίνεται σήμερα να παίρνουν το πάνω χέρι στη μάχη με τις πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Σίδνεϊ.

    Χιλιάδες άνθρωποι δίνουν εδώ και εννέα ημέρες μάχη με τις φλόγες που έχουν καταστρέψει περισσότερες από 200 κατοικίες, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους και έχουν κατακάψει περισσότερα από 1,240 εκατ. στρέμματα στη Νέα Νότια Ουαλία, την πιο πολυάνθρωπη Πολιτεία της Αυστραλίας.

    «Σήμερα το πρωί υπάρχουν 67 πυρκαγιές σ' όλη την Πολιτεία, 23 δεν είναι υπό έλεγχο» ανακοίνωσαν οι πυροσβέστες μέσω της σελίδας τους στο Facebook.

    «Οι θερμοκρασίες πέφτουν σήμερα, αλλά οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή», πρόσθεσαν.

    [08] Τουλάχιστον ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο στο Μεξικό

    Ένας λέβητας σε εργοστάσιο παραγωγής ζαχαρωτών στο βόρειο Μεξικό εξερράγη χθες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες εργαζόμενοι και να προκληθούν μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις.

    Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή Σιουδάδ Χουάρες, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

    Οι πυροσβέστες κάνουν προσπάθειες προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

    Οεπικεφαλής των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης δήλωσεότι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ4 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Τριάντα ακόμα άτομα διακομίστηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για μικροτραυματισμούς.

    Ένας δεύτερος αξιωματούχος, δήλωσε ότι περίπου 20 εργαζόμενοι του εργοστασίου αγνοούνται.

    [09] Μέρκελ και Ολάντ πρέπει να ζητήσουν διευκρινίσεις σχετικά με τις αναφορές κατασκοπείας απο τις ΗΠΑ, ζήτησαν οι ηγέτες της ΕΕ

    Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ να απαιτήσουν διευκρινίσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με τις αναφορές για πρακτικές κατασκοπείας από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

    [10] Ο Τζέιμι Ντόρναν θα πρωταγωνιστήσει τελικά στην ταινία "Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι"

    Ο βορειο-Ιρλανδός ηθοποιός Τζέιμι Ντόρναν θα αντικαταστήσει τον Τσάρλι Χάναμ στο ρόλο του δισεκατομμυριούχου Κρίστιαν Γκρέι, στην κινηματογραφική μεταφορά του μπεστ-σέλερ μυθιστορήματος «Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», δήλωσε η συγγραφέας Ε. Λ. Τζέιμς.

    Η αποχώρηση του Χάναμ από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας ανάγκασε τους παραγωγούς να αναζητήσουν εσπευσμένα έναν αντικαταστάτη, αφού τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου μήνα.

    Ο Ντόρναν, 31 ετών και πρώην μοντέλο του οίκου Κάλβιν Κλάιν, θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της ηθοποιού Ντακότα Τζόνσον στην ταινία που θα σκηνοθετήσει η Σαμ Τέιλορ Γουντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 October 2013 - 6:30:25 UTC