Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η παράνομη μετανάστευση παράγοντας αποσταθεροποίησης της Ευρώπης"
  • [02] Επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ ξεκινούν οι κλινικές
  • [03] Ποινική δίωξη στο ζευγάρι από το Ζεφύρι
  • [04] "Δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα"
  • [05] Αίγυπτος: Διαδηλώσεις υποστηρικτών του Μόρσι
  • [06] Το ζευγάρι των Βούλγαρων Ρομά είναι οι γονείς της Μαρίας

  • [01] "Η παράνομη μετανάστευση παράγοντας αποσταθεροποίησης της Ευρώπης"

    «Το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν αφορά μόνο τις χώρες του Νότου, αλλά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    «Τα κύματα παράνομων μεταναστών αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης για ολόκληρη την Ευρώπη» τόνισε ο Α. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανάληψης κοινής ευθύνης από όλες τις χώρες της ΕΕ και επιμερισμού του κόστους φύλαξης των συνόρων.

    Όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός, το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη έχει αναβαθμιστεί.

    Για πρώτη φορά, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γίνεται σαφής αναφορά στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ έχει ήδη συσταθεί ειδική ομάδα δράσης για τη Μεσόγειο (Mediterenean Task Force), η οποία έχει ζητήσει την εφαρμογή του διμερούς ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής. Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αυτή η Ομάδα Δράσης, με εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεσμεύτηκε σε λιγότερο από δύο μήνες να έχει ολοκληρώσει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, σε θέματα που αφορούν στην καλύτερη επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων.

    [02] Επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ ξεκινούν οι κλινικές

    Tην έναρξη επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ από 29-10-2013 έως 03-11-2013 και για όσο διάστημα καθυστερεί η αποπληρωμή οφειλών ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ).

    «Οι δυνατότητες επιβίωσής μας τερματίσθηκαν. Η ασυνέπεια και η αυθαιρεσία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με μονομερείς ενέργειες και με καθυστερήσεις στην αποπληρωμή παλαιών χρεών μας έφερε στα όρια της καταστροφής - οφείλοντας μας περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ - ξεχείλισαν το ποτήρι. Παραμένουμε απλήρωτοι για υπηρεσίες που παρείχαμε από το 2007 μέχρι και σήμερα και ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα για τα έτη 2012 και 2013 για δύο μήνες, έχουμε λάβει μόνο προκαταβολές και εκκρεμούν όλες οι υπόλοιπες οφειλές» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΕΚ στην ανακοίνωσή του.

    [03] Ποινική δίωξη στο ζευγάρι από το Ζεφύρι

    Δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του ζευγαριού που συνελήφθη στο Ζεφύρι, μετά από καταγγελία ότι είχαν βρέφος του οποίου δεν ήταν βιολογικοί γονείς.

    Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της εμπορίας και της αρπαγής ανηλίκου από κοινού, σύμφωνα δε με πληροφορίες τόσο ο 53χρονος κατηγορούμενος όσο και η 48χρονη σύζυγος παραδέχθηκαν και ενώπιον του εισαγγελέα ότι πλήρωσαν 4 χιλιάδες ευρώ για να έχουν το μωράκι.

    Για την υπόθεση είναι πιθανό να ζητηθεί από την Εισαγγελία άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του ζευγαριού, προκειμένου να εξακριβωθούν οι όποιες συνεννοήσεις έγιναν πριν την αγοραπωλησία του παιδιού και να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν. Ήδη, εξάλλου, δόθηκε εντολή για την υποβολή του βρέφους σε εξετάσεις βιολογικού υλικού.

    [04] "Δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα"

    Δεν τίθεται θέμα λήψης νέων οριζόντιων μέτρων διαβεβαίωναν κατηγορηματικά σήμερα στις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές. Όπως διευκρίνιζαν, αυτό πουεξετάζεται είναι η λήψη διαρθρωτικών μέτρων που αφορούν ζητήματα όπως για παράδειγμα η μείωση της σπατάλης, η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυφής και να μην υπάρχει υπέρβαση ορισμένων ορίων στις δαπάνες των ΔΕΚΟ. «Είμαστε σε διαπραγμάτευση και όχι σε πόλεμο» σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στις συζητήσεις με την τρόικα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος συνιστά"διαβατήριο",ενώ «με τα διαρθρωτικά μέτρα που θα ληφθούν θα προχωρήσουμε και όλα θα πάνε καλά στις διαβουλεύσεις με την Τρόικα».

    Αναφερόμενες στη συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ήταν μια σύντομη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ, σημειώνοντας πως είναι «σε τακτική επαφή», και πως συμφωνήθηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκεγια το περιεχόμενο της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό και ειδικότερα για το εάν ετέθη το θέμα της χαλάρωσης των πολιτικών στην Ελλάδα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αρκέστηκε στην απάντηση ότι επρόκειτογια μια σύντομη συνάντηση και ότι η γερμανικήπολιτικήδεν έχει μεταβληθεί.

    [05] Αίγυπτος: Διαδηλώσεις υποστηρικτών του Μόρσι

    Κάνοντας χρήση δακρυγόνων, αστυνομικοί διέλυσαν τις διαδηλώσεις που οργάνωσαν υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας, και το Σουέζ.

    Οι οπαδοί του Μόρσι διαδηλώνουν συχνά σε διάφορες πόλεις, συνήθως μετά την προσευχή της Παρασκευής, αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο στις 3 Ιουλίου.

    [06] Το ζευγάρι των Βούλγαρων Ρομά είναι οι γονείς της Μαρίας

    Η Σάσα και ο Ατανάς Ρούσεφ, ένα ζευγάρι Βούλγαρων Ρομά, είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του DNA που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

    «Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που ονομάζεται Μαρία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβετλοζάρ Λάζαροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

    Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 October 2013 - 16:30:20 UTC