Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Παπούλιας για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου
  • [02] Μ. Νίμιτς: Η προσπάθεια θα συνεχιστεί
  • [03] Συνελήφθησαν δύο άτομα με όπλα και πυρομαχικά
  • [04] Μικρό τσουνάμι έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας
  • [05] Σεισμός 7,6 βαθμών στην Ιαπωνία
  • [06] Ιράκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε επιθέσεις
  • [07] Μόνο το ένα κινητό της Μέρκελ είχε σύστημα ασφάλειας

  • [01] Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Παπούλιας για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.

    Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών. Αύριο στις 11 το πρωί ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη 1.30 το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει προσφώνηση από τον διοικητή του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Νικόλαο Δεβετζή και αντιφώνηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την κυβέρνηση στο γεύμα θα εκπροσωπήσει ο κ,. Βενιζέλος.

    [02] Μ. Νίμιτς: Η προσπάθεια θα συνεχιστεί

    Δυο ώρες διήρκησε η σημερινή κοινή συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

    Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι η προσπάθεια, μέσα στα πλαίσια της διαδικασίας του ΟΗΕ, για επίλυση του θέματος της «ονομασίας» θα συνεχιστεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει αποφασιστεί το «επόμενο βήμα» και ούτε πότε και που θα πραγματοποιηθούν ξανά νέες συναντήσεις.

    Ο κ. Νίμιτς επισήμανε επίσης ότι χθες είχε δίωρες χωριστές συναντήσεις με τους κ.κ. Βασιλάκη και Γιόλεφσκι, ενώ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το έγγραφο που είχε δώσει στις δυο πλευρές τον περασμένο Απρίλιο.

    Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στις συνομιλίες κ. Βασιλάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο εκπρόσωπος των Σκοπίων επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της χώρας του».

    [03] Συνελήφθησαν δύο άτομα με όπλα και πυρομαχικά

    Δύο άτομα συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τρία πιστόλια, δύο περίστροφα, ένα τυφέκιο, πέντε κυνηγετικά όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτική ύλη, κροτίδες, μαχαίρια, ανιχνευτές μετάλλων κ.α.

    Η Ασφάλεια Πατρών συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση.

    [04] Μικρό τσουνάμι έπληξε τις ακτές της Ιαπωνίας

    Ένα μικρό τσουνάμι, με κύματα ύψουςενός μέτρου, έπληξε απόψε την επαρχία της Φουκουσίμα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα.

    Η αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 320 χιλιομέτρων από την πόλη Ισινομάκι, στην επαρχία Μιγιάγκι της νήσου Χονσού. Σημειώθηκε στις 03:10 του Σαββάτου, τοπική ώρα (20:10 απόψε, ώρα Ελλάδας) και προερχόταν από εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

    [05] Σεισμός 7,6 βαθμών στην Ιαπωνία

    Σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών σημειώθηκε 231 μίλια ανατολικά της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας, κι ένα τσουνάμι ύψουςενός μέτρου αναμένεται να φθάσει στη Φουκουσίμα, ανακοίνωσαν το USGS και η Ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία αντίστοιχα.

    [06] Ιράκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε επιθέσεις

    Τουλάχιστον 10 βόμβες εξερράγησαν σήμερα στο Ιράκ και ο απολογισμός έως το απόγευμα ανερχόταν σε 11 νεκρούς, ενώ ένας υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης δολοφονήθηκε στην Βαγδάτη, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρούς.

    Πάνω από 570 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ από τις αρχές του μήνα και πάνω από 5.250 από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει στοιχείων από ιατρικές πηγές και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

    Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη Αμερικανών, Καναδών και Ιρακινών ερευνητών σχεδόν 500.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στη χώρα μετά τη αμερικανική εισβολή του 2003.

    [07] Μόνο το ένα κινητό της Μέρκελ είχε σύστημα ασφάλειας

    Δύο τηλεφωνικές συσκευές είχε στην κατοχή της η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, εκ των οποίων όμως μόνον η μία διέθετε σύστημα ασφάλειας, όπως αποκάλυψε η ίδια.

    Επιπλέον, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα, η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της γινόταν πιθανότατα από την έδρα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το γραφείο της.

    Η Καγκελάριος διέθετε δύο συσκευές, μία για τις κυβερνητικές υποθέσεις και μία για την οποία πλήρωνε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU). Η κυρία Μέρκελ εξήγησε ότι το κυβερνητικό κινητό της, μάρκας Blackberry, ήταν εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα ασφαλείας, ενώ το δεύτερο ήταν ένα απλό Nokia.

    Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ το τηλέφωνο που της διαθέτει η κυβέρνηση προκειμένου να συζητήσει ζητήματα του κόμματός της και, όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, αυτό που πιθανότατα παρακολουθούσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες ήταν το τηλέφωνο του κόμματος. «Μάλλον δεν είναι σύμπτωση ότι οι γραμμές που συνήθως παρακολουθούνται είναι οι λιγότερο προστατευμένες» δήλωσε η κα Μέρκελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 October 2013 - 18:30:21 UTC