Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την παραίτηση του Α. Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Διορθωτική δήλωση από τον Α. Τζιτζικώστα ζητά ο Σ. Κεδίκογλου
  • [03] Ικανοποίηση για την πρωτοβουλία Α. Σαμαρά για λαθρομετανάστευση
  • [04] Η μικρή Μαρία θα εγκατασταθεί σε κέντρο υποστήριξης προβληματικών παιδιών και στη συνέχεια θα δοθεί σε ανάδοχους γονείς
  • [05] Επιστρέφει από την ερχόμενη Τρίτη η ελεγχόμενη στάθμευση
  • [06] Ιω. Βρούτσης: «Δεν πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή Ταμεία»
  • [07] Spiegel: Η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη στην Ελλάδα
  • [08] Ανεστάλησαν οι γεωτρήσεις πετρελαίου στην Κένυα μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων
  • [09] Κύμα βομβιστικών επιθέσεων συγκλονίζει τη Βαγδάτη
  • [10] Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν έξω από το Καπιτώλιο κατά των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης
  • [11] «Έφυγε» η «φωνή» της Έντνα Κράμπαπελ στη σειρά «Οι Σίμσονς»

  • [01] Την παραίτηση του Α. Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Την παραίτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την υπόθεση πρόσκλησης της Χρυσής Αυγής στην στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στη θεσσαλονίκη και τις δηλώσεις του για το θέμα.

    «Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη - στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

    «Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Διορθωτική δήλωση από τον Α. Τζιτζικώστα ζητά ο Σ. Κεδίκογλου

    Ως «γκάφα» χαρακτηρίζει τη νέα δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα περί της πρόσκλησης που απηύθυνε προς την Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρακολούθηση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και του ζητά διορθωτική δήλωση.

    Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, ο Σ. Κεδίκογλου τονίζει ότι «όταν κάποιος κάνει μια γκάφα, το μόνο χειρότερο είναι να κάνει μια νέα γκάφα για να την καλύψει. Ο Α.Τζιτζικώστας οφείλει άμεσα να προβεί σε διορθωτική δήλωση».

    Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο Α.Τζιτζικώστας είπε ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης -μακριά από έμενα αυτό- θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

    Διαβάστε επίσης: Την παραίτηση του Α. Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ

    [03] Ικανοποίηση για την πρωτοβουλία Α. Σαμαρά για λαθρομετανάστευση

    Συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες είχεχθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτές τις συσκέψεις εκφράστηκε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα που είχε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συσπειρώσει τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

    Την ίδια ώρα, πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ότι ευρωπαίοι ηγέτες επικροτούν την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για την παράνομη μετανάστευση, θέμα που ταλανίζει και τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης και όχι μόνο αυτές του ευρωπαϊκού Νότου και που μετά τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής, αντιμετωπίζεται με ταχύτητα.

    [04] Η μικρή Μαρία θα εγκατασταθεί σε κέντρο υποστήριξης προβληματικών παιδιών και στη συνέχεια θα δοθεί σε ανάδοχους γονείς

    «Θεωρώ, ότι στην περίπτωση επιστροφής της στη Βουλγαρία, η μικρή Μαρία θα εγκατασταθεί αμέσως σε κέντρο υποστήριξης προβληματικών παιδιών έως ότου εντοπίσουμε την κατάλληλη ανάδοχη οικογένεια, η οποία θα αναλάβει να φροντίζει το παιδί».

    Αυτό δήλωσε η Διάνα Κάνεβα ? διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Υποστήριξης στην πόλη Σταρά Ζαγορά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο της πρόσφατης επιθεώρησης των συνθηκών διαβίωσης των βιολογικών γονέων της μικρής Μαρίας Σάσα και Αθανάς Ρούσεφ που διενήργησε στην ιδιαίτερη πατρίδα της οικογένειας Ρούσεφ στον καταυλισμό των Ρομά στο χωριό Νικολάεβο στη Κεντρική Βουλγαρία.

    Την ίδια άποψη υποστηρίζουν διάφοροι Βούλγαροι αρμόδιοι σε δηλώσεις τους στον Τύπο του Σαββατοκύριακου, ο οποίος αφιερώνει ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις της υπόθεσης μετά την πρόσφατη διαπίστωση της ταυτότητας των βιολογικών γονέων δια της αντιπαραβολής των αποτελεσμάτων της εξέτασης του γεννητικού υλικού τους (DNA test) με εκείνα του «ξανθού αγγέλου» από τις αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας.

    Σύμφωνα με τους Βούλγαρους αρμόδιους, η απόφαση για τη μελλοντική διαβίωση και διαπαιδαγώγηση της Μαρίας αλλά και των εννέα αδερφών της θα ληφθεί κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των πιθανών κινδύνων για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών αυτών κατά την διαμονή τους στην «πατρική εστία».

    [05] Επιστρέφει από την ερχόμενη Τρίτη η ελεγχόμενη στάθμευση

    Επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, η ελεγχόμενη στάθμευση.

    Το έργο της δημοτικής αστυνομίας, που καταργήθηκε μετά από κυβερνητική απόφαση, αναλαμβάνουν υπάλληλοι χωρίς στολή, που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του Δήμου Αθηναίων.

    [06] Ιω. Βρούτσης: «Δεν πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή Ταμεία»

    Δεν πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή Ταμεία, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ΙΚΑ, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του "Mega".

    Συγκεκριμένα, ο κ.Βρούτσης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «η χώρα μας έχει δεσμευτεί και έχει ψηφίσει για κάποια πράγματα. Αυτά θα τηρηθούν απαρέγκλιτα».

    Όπως πρόσθεσε, «δεν θίγουμε κανέναν, δεν αιφνιδιάζουμε».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης της υφιστάμενης νομοθεσίας, ούτε θα θιγούν οι μητέρες με ανήλικο τέκνο που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων.

    Τόνισε επίσης, ότι δεν πρόκειται να περικοπούν οι συντάξεις στα ευγενή Ταμεία, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ΙΚΑ.

    «Η εξίσωση είναι δύσκολη, θα εξαντλήσω τις προσπάθειες να μη θιγούν οι συνταξιούχοι αυτής της ομάδας», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

    [07] Spiegel: Η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη στην Ελλάδα

    Η οικονομική ύφεση πλήττει ιδιαίτερα την μεσαία τάξη στην Ελλάδα υποστηρίζεται σε έρευνα που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel Online.

    Στην έρευνα τονίζεται πως αν κάποιος στην Ελλάδα θέλει να κατανοήσει τις αιτίες της σημερινής κρίσης, πρέπει να ανατρέξει στη δεκαετία του '70. Το τέλος της επτάχρονης δικτατορίας, τον Ιούλιο του 1974, καταγράφεται ως η πιο σημαντική ημερομηνία στη νεότερη ελληνική ιστορία. Τότε δημιουργήθηκαν νέες πολιτικές ελίτ που διεκδικούσαν σταθερή εκλογική βάση. Το κλειδί γι αυτό ήταν οι πελατειακές σχέσεις και ο λαϊκισμός.

    Όλα αυτά συνέβαιναν πολύ πριν την είσοδο στο ευρώ, που σηματοδοτεί και την υποτιθέμενη πτώση. Όταν εισήχθη το ενιαίο νόμισμα, το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος εκτοξεύτηκαν. Ο δανεισμός στη δεκαετία του ενενήντα αυξήθηκε κατά μέσο όρο 4% του ΑΕΠ φτάνοντας πλέον το 10%.

    Το ευρώ έφερε την ψευδαίσθηση της ευημερίας, αλλά οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης ήταν στο πλαίσιο των αναποτελεσματικών πολιτικών που εφάρμοσαν οι πολιτικοί στη δεκαετία του εβδομήντα.

    Παρόλα αυτά η ανάπτυξη στην Ελλάδα είχε θεωρηθεί θετική. «Οι οικονομικές προοπτικές στην Ελλάδα φαίνονται καλές», έγραφαν οι Times το 2007.

    Οικονομολόγοι και αναλυτές αισιοδοξούσαν ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Μόλις στο τέλος της δεκαετίας του 2000 και όταν ξεκίνησε η κρίση, άρχισε και η κριτική για τον δήθεν πολυτελή τρόπο διαβίωσης των Ελλήνων.

    [08] Ανεστάλησαν οι γεωτρήσεις πετρελαίου στην Κένυα μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων

    Η εταιρεία Tullow Oil ανακοίνωσε ότι έχει αναστήλει οι γεωτρήσεις σε δύο μπλοκ στη βορειοδυτική Κένυα, εξαιτίας ανησυχιών ασφαλείας, μετά τις διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής απαιτώντας να τους δοθεί ένα δίκαιο μερίδιο εκ των θέσεων εργασίας στις εγκαταστάσεις.

    «Έχουμε αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές μας στα τετράγωνα 10ΒΒ και 13Τ. Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να σιγουρευτούμε για την ασφάλεια του προσωπικού μας», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    [09] Κύμα βομβιστικών επιθέσεων συγκλονίζει τη Βαγδάτη

    Ένδεκα διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί τη Βαγδάτη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 50 σε σιιτικές συνοικίες της ιρακινής πρωτεύουσας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

    Στόχος των επιθέσεων, που έγιναν με παγιδευμένα αυτοκίνητα, ήταν κεντρικά σημεία πέντε σιιτικών συνοικιών, όπως αγορές και πολυσύχναστοι δρόμοι.

    Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Σάαμπ, στη βόρεια Βαγδάτη, όπου δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε περιοχή γεμάτη καταστήματα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων.

    [10] Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν έξω από το Καπιτώλιο κατά των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης

    Διαδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες Αμερικανοί έξω από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, φωνάζοντας συνθήματα κατά των κυβερνητικών προγραμμάτων παρακολούθησης, τα οποία αποκάλυψε εφέτος ο πρώην συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «Σταματήστε τις μαζικές παρακολουθήσεις», «Σε ευχαριστούμε Έντουρντ Σνόουντεν» και «Βγάλτε από την πρίζα τον Μεγάλο Αδελφό», καθώς συγκεντρώθηκαν έξω από το αμερικανικό Καπιτώλιο διαμαρτυρόμενοι κατά των παρακολουθήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA).

    Οι πορεία διαμαρτυρίας προσέλκυσε διαδηλωτές από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος, αναφέρει το Ρόιτερς. «Θεωρώ τον εαυτό μου συντηρητικό και κανένας συντηρητικός δεν θέλει η κυβέρνησή του να συλλέγει πληροφορίες για τους πολίτες και να τις χρησιμοποιεί», δήλωσε ο Μάικλ Γκριν που πήρε μέρος στη διαδήλωση.

    «Τους τελευταίους μήνες έχουν βγει στη δημοσιότητα τόσες πληροφορίες σχετικά με τις καταχρήσεις (των προσωπικών δεδομένων) που λαμβάνουν χώρα και τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που βλέπουν κάθε πτυχή της ζωής μας. Και πρέπει να απαιτήσουμε από το Κογκρέσο να κάνει κάτι», είπε η Τζένιφερ Γουάιν, μία ακόμη διαδηλώτρια.

    Η διαδήλωση διοργανώθηκε από μια συμμαχία γνωστή ως «Σταματήστε να μας παρακολουθείτε», που αποτελείται από περίπου 100 δημόσιες ομάδες υπεράσπισης και επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ζητήσει από το Κογκρέσο να προβεί σε μεταρρυθμίσεις σχετικά με το νομικό πλαίσιο που υποστηρίζει τη μυστική συλλογή δεδομένων από την NSA για πιθανές ξένες απειλές. Σκοπός τους ήταν να παραδώσουν στο Κογκρέσο ένα επίσημο αίτημα για το οποίο είχαν μαζέψει 570.000 υπογραφές.

    [11] «Έφυγε» η «φωνή» της Έντνα Κράμπαπελ στη σειρά «Οι Σίμσονς»

    Η ηθοποιός Μαρσία Ουάλας, η «φωνή» της Έντνα Κράμπαπελ, της αγαπημένης καθηγήτριας στο σχολείο του νεαρού Μπαρτ Σίμσον, ενός ήρωα της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων "Οι Σίμσονς" πέθανε χθες Σάββατο, ανακοίνωσαν οι συνεργάτες της.

    Η Ουάλας έφυγε σε ηλικία 70 ετών στο Λος Άντζελες από επιπλοκές της πνευμονίας από την οποία είχε προσβληθεί, δήλωσε ο γιος της Μάικ, στην εφημερίδα Los Angeles Times.

    Η δημοφιλής ηθοποιός είχε τιμηθεί το 1992 με βραβείο Emmy για την ερμηνεία της στη σειρά "The Simpsons".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 October 2013 - 10:30:26 UTC