Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Τζιτζικώστας: Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση
  • [02] Αισιόδοξος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση
  • [03] Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και ένταση μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης
  • [04] F1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σ. Φέτελ

  • [01] Α. Τζιτζικώστας: Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση

    Σε καμιά περίπτωση δεν υπονόησε και δεν θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση, διευκρινίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σχετικά με όσα είπε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.

    Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει: «Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της δήλωσής μου σε τηλεοπτική εκπομπή σήμερα το πρωί θέλω να διασαφηνίσω ότι: Όπως ξεκάθαρα δήλωσα και στην τηλεοπτική εκπομπή στην οποία ήμουν προσκεκλημένος σήμερα το πρωί, δεν υπονόησα και δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση. Καταδικάζω με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια διαστρέβλωσης της ξεκάθαρης τοποθέτησής μου. Το παράδειγμα που μεταχειρίστηκα ήθελε να καταδείξει ότι η μη τήρηση του νόμου και η θεσμική εκτροπή, μπορεί να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου με τεράστιες αρνητικές συνέπειες. θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στο θέμα της παρέλασης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε απόλυτα τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β' 1488/6-10-2006), ο οποίος ορίζει ότι αποστέλλονται προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

    [02] Αισιόδοξος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση

    Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση, στην οδό Τσιμισκή, στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου. Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης παρέλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, καταχειροκροτούμενοι από πλήθος κόσμου.

    Την μαθητική παρέλαση παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Σ. Σιμόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Α. Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Παππάς, κ.α.

    Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γ' Σώμα Στρατού.

    ΟΠρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,σήμερα, εγκαινίασε την έκθεσηΚειμηλίων με τίτλο "Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε" στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση.

    "Τα μηνύματα είναι εξαιρετικά σύγχρονα, αυτά που με κάνουν να είμαι αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση, γιατί έτσι στο μυαλό μου τοποθετώ τη μάχη που δίνει ο ελληνικός λαός με τις δύσκολες μάχες που έδωσε στο παρελθόν και ήταν νικηφόρες", δήλωσε ο κ. Παπούλιας και για την ίδια την Έκθεση είπε: "Πέρα από το συγκίνηση είναι μια θύμηση σε ένα ιστορικό γεγονός που ξεπερνάει τον άνθρωπο. Όταν μιλάμε για ηρωισμό φαίνεται ότι αυτή εδώ η Έκθεση αναδεικνύει ακριβώς εκείνες τις μέρες".

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου απένειμε στον κ. Παπούλια το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας.

    Διαβάστε επίσης: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και ένταση μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης

    [03] Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και ένταση μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης

    Ενταση επικράτησε στη λήξη της μαθητικής παρέλασης, όταν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαδήλωναν πριν από την παρέλαση στο κέντρο της πόλης, διανέμοντας έντυπο υλικό στην οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, επιδιώκοντας να κάνουν πορεία μετά την λήξη της παρέλασης.

    Ωστόσο, απωθήθηκαν από αστυνομικούς στον πεζόδρομο της οδού Ναυαρίνου και μεταξύ αυτών, "βίαια με την ασπίδα", σύμφωνα με καταγγελία της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

    Επίσης, παράσταση διαμαρτυρίας με πανό, στο σημείο τερματισμού της παρέλασης, στην οδό Βενιζέλου και Τσιμισκή έκανε και η "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή" (ΚΕΕΡΦΑ).

    [04] F1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σ. Φέτελ

    Παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα για τέταρτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

    Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull νίκησε στο Γκραν Πρι της Ινδίας (Νέο Δελχί) και με τους βαθμούς που συγκέντρωσε εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κατάταξη των οδηγών, ενώ απομένουν τρία γκραν πρι έως το τέλος της σεζόν.

    ΟΦέτελ, άφησε στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του, Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes ενώ τρίτος τερμάτισε ο Γάλλος, Ρομέν Γκροζάν με Lotus.

    Σε ηλικία 26 ετών γίνεται ο νεότερος πιλότος που φτάνει τους τέσσερις τίτλους, όσους έχει ο Αλέν Προστ και υπολείπεται μόνο του Χουάν Μανουέλ Φάντζιο (5) και του Μίκαελ Σουμάχερ (7).

    Παράλληλα, η Red Bull εξασφάλισε και μαθηματικά από σήμερα τον τίτλο στους κατασκευαστές, πατρότι ο έτερος οδηγός της, Μαρκ Γουέμπερ, εγκατέλειψε στον 44ο γύρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 October 2013 - 12:30:20 UTC