Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ευ. Βενιζέλος δεν θα παραστεί στην αυριανή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Διαλακτικός εμφανίζεται ο Β. Σόιμπλε όσον αφορά τα δημοσιονομικά της Γερμανίας
  • [03] Με την όπερα "Σταχτοπούτα" άνοιξε το φετεινό πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής
  • [04] "Έφυγε" ο Λου Ριντ, μια εμβληματική μορφή της ροκ μουσικής
  • [05] Με νίκη συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

  • [01] Ο Ευ. Βενιζέλος δεν θα παραστεί στην αυριανή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα παραστεί, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, στην αυριανή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αποδοκιμάζοντας με πολύ έντονο τρόπο τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος, παρά την υπόδειξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, που χαρακτήρισε «γκάφα» τις δηλώσεις του, δεν προέβη σε διορθωτική δήλωση, που να ικανοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

    Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Αντώνης Σαουλίδης, αλλά και αυτός θα αποχωρήσει σε περίπτωση που προσέλθει για να παραστεί εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

    [02] Διαλακτικός εμφανίζεται ο Β. Σόιμπλε όσον αφορά τα δημοσιονομικά της Γερμανίας

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μοιάζει να έχει απεμπολήσει την επιμονή του να αρχίσει να αποπληρώνεται το χρέος της χώρας από το 2015 και κατόπιν, δεχόμενος να επικεντρωθεί στους στόχους της αποτροπής του περαιτέρω δανεισμού της χώρας και της αποφυγής της αύξησης των φόρων.

    Οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που πρόκειται να δημοσιευθούν στο ειδησεογραφικό περιοδικό Focus αναμένεται να δώσουν στην παράταξη των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ μεγαλύτερα περιθώρια όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που ζητούν να δοθεί ώθηση σε επενδύσεις σε υποδομές όπως το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

    [03] Με την όπερα "Σταχτοπούτα" άνοιξε το φετεινό πρόγραμμα της Λυρικής Σκηνής

    Με μια από τις πιο απολαυστικές κωμικές όπερες του Τζοακίνο Ροσσίνι, άνοιξε η αυλαία της νέας καλλιτεχνικής περιόδου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το διάσημο παραμύθι της Σταχτοπούτας μεταφέρεται σε ένα off Broadway θέατρο της Νέας Υόρκης στην εποχή της "Μεγάλης Ύφεσης", ενώ αντί για γοβάκι την λύση δίνει ένα ακριβό βραχιόλι. Στο κέντρο της υπόθεσης βρίσκεται η Αντζελίνα, θετή κόρη του Ντον Μανίφικο, την οποία η οικογένειά της φωνάζει Σταχτοπούτα.

    Η Σταχτοπούτα θα παρουσιάζεται έως τις 13 Νοεμβρίου στο θέατρο Ολύμπια της ΕΛΣ.

    [04] "Έφυγε" ο Λου Ριντ, μια εμβληματική μορφή της ροκ μουσικής

    Ο Λου Ριντ, το μουσικό συγκρότημα του οποίου, οι Velvet Underground, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα της ροκ, αναμιγνύοντας διάφορες μορφές της τέχνης με την μουσική χάρη στη συνεργασία του με τον Άντι Γουόρχολ στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1960, πέθανε σήμερα σε ηλικία 71 ετών, όπως έγραψε το περιοδικό Rolling Stone.

    Το περιοδικό δεν δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις αιτίες του θανάτου του και οι εκπρόσωποι του Ριντ δεν ήταν διαθέσιμοι για να επιβεβαιώσουν την είδηση αμέσως. Ωστόσο ήδη εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου τιμούν την μνήμη του εκλιπόντος. Ο ατζέντης του φέρεται ότι επιβεβαίωσε το θάνατό του σε μια δήλωση που επικαλέστηκε η βρετανική εφημερίδα Guardian.

    [05] Με νίκη συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός

    Με νίκη συνέχισε για την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του ΟΦΗ στο «Στάδιο Καραϊσκάκη» με 5-1 σε αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Μήτρογλου (4΄, 52΄), Χολέμπας (58΄), Μανιάτης (85΄) και Γιαταμπαρέ (86΄) ενώ ο ΟΦΗ προηγήθηκε με τον Λαμπρόπουλο στο πρώτο λεπτό.

    Την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε ο Πλατανιάς, που επικράτησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» του Άρη με 2-1.

    Εξάλλου, χωρίς βαθμολογικές απώλειες πέρασε ο ΠΑΟΚ από την Κομοτηνή. Η ομάδα του Στέφενς επικράτησε 3-0 του Πανθρακικού και προσωρινά «έπιασε» τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας.

    Με πρωταγωνιστή και σκόρερ το νεαρό διεθνή Δημήτρη Κολοβό, ο Πανιώνιος νίκησε με ανατροπή τον Απόλλωνα Σμύρνης 2-1 και βελτίωσε αισθητά τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προηγήθηκε στο 21ο λεπτό, αλλά στο τέλος δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την έκτη ήττα της στο πρωτάθλημα.

    Ισόπαλος 2-2 έληξε ο αγώνας της Βέροιας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Βέροιας παρέμεινε στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα με μόλις έξι βαθμούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 October 2013 - 20:30:23 UTC