Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρση της πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης των ναυτικών, εισηγήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας
  • [02] Επανέρχεται από σήμερα η ελεγχόμενη στάθμευση
  • [03] Νέος έλεγχος της τρόικας στην κυπριακή οικονομία
  • [04] Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Φρ. Ολάντ
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα- Νετανιάχου
  • [06] Ο Ομπάμα ζήτησε από τις υπηρεσίες Πληροφοριών να διαχωρίσουν τις ικανότητες από τις πράξεις τους
  • [07] Στην Τότεναμ έως το 2019 ο Κάιλ Γουόκερ

  • [01] Άρση της πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης των ναυτικών, εισηγήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας

    Την άρση της πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης των ναυτικών, εισηγήθηκε, προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Σημειώνεται ότι το σύνολο των πληρωμάτων για τα Επιβατηγά, Επιβατηγά Οχηματαγωγά και Φορτηγά Οχηματαγωγά πλοία του Εμπορικού Ναυτικού είχαν υπαχθεί σε καθεστώς πολιτικής κινητοποίησης και επίταξης υπηρεσιών, από το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου 2013.«Σήμερα, υλοποιούμε ένα πάγιο αίτημά της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

    «Με αυτόν τον τρόπο επικυρώνουμε τη δημιουργική συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει μαζί της, με κοινό γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας. Στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε για να βγει η χώρα από την κρίση, ο Έλληνας ναυτικός διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρίου.

    [02] Επανέρχεται από σήμερα η ελεγχόμενη στάθμευση

    Επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας από σήμερα, Τρίτη, η ελεγχόμενη στάθμευση.

    Το έργο της δημοτικής αστυνομίας, που καταργήθηκε μετά από κυβερνητική απόφαση, αναλαμβάνουν υπάλληλοι χωρίς στολή, που ανήκουν στην νεοσυσταθείσα Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου του Δήμου Αθηναίων.

    [03] Νέος έλεγχος της τρόικας στην κυπριακή οικονομία

    Κλιμάκια της τρόικας, που βρίσκονται στην Κύπρο, αρχίζουν σήμερα σειρά ελέγχων για τον βαθμό εφαρμογής της δανειακής σύμβασης, με την κυπριακή κυβέρνηση να είναι βέβαιη, πως και αυτή τη φορά θα περάσει τις εξετάσεις.

    Οι επικεφαλής των κλιμακίων της τρόικας θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

    Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, όταν ρωτήθηκε για τη νέα επισκόπηση της προόδου υλοποίησης του μνημονίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και η δεύτερη αξιολόγηση της τρόικας θα είναι εξίσου σημαντική και ευνοϊκή για τον τρόπο με τον οποίο η Κύπρος αντιμετωπίζει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις.

    Ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέφυγε να πει ποιά θα είναι η στάση της κυβέρνησης στην εμμονή της τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις. «Θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε πού επικεντρώνεται ο διάλογος με την τρόικα και πώς προχωρούμε γενικότερα,» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

    [04] Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Φρ. Ολάντ

    Ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται ότι είναι ο πιο μη δημοφιλής Γάλλος πρόεδρος στην ιστορία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τη δημοτικότητα του ηγέτη των σοσιαλιστών να έχει σημειώσει κάθετη πτώση εξαιτίας της οργής των πολιτών που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στους φόρους, το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

    Η δημοτικότητα του Ολάντ έχει πέσει κατακόρυφα, στο 26 τοις εκατό, και είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση της εταιρείας BVA τοποθετεί ένα Γάλλο πρόεδρο κάτω από το 30 τοις εκατό. Η θετική γνώμη των πολιτών για τον Ολάντ άρχισε να πέφτει πολύ σύντομα μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, ωστόσο αυτή η έρευνα δείχνει ότι η δημοτικότητά του είναι η χαμηλότερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο, οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια των 32 ετών που η BVA διεξάγει σχετικές έρευνες.

    Αυτό υπογραμμίζει το δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Ολάντ σε μια περίοδο που η ανεργία και οι φόροι έχουν επισκιάσει τις προσπάθειες για αναζωογόνηση της οικονομίας.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα- Νετανιάχου

    Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχαν τη Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία όπου συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις με το Ιράν, τις ισραηλινο-παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις και άλλα θέματα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    «Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους σε ποικίλα θέματα ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση

    [06] Ο Ομπάμα ζήτησε από τις υπηρεσίες Πληροφοριών να διαχωρίσουν τις ικανότητες από τις πράξεις τους

    Ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τις υπηρεσίες Πληροφοριών να διαχωρίσουν τις ικανότητές τους στην παρακολούθηση από τις πράξεις τους, καθώς κορυφώνεται η κρίση εμπιστοσύνης των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν γίνει στόχος των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας.

    Σε συνέντευξή του στο νέο τηλεοπτικό δίκτυο Fusion του ομίλου ABC, ο Aμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να μιλήσει για τις κατηγορίες σχετικά με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Αγγελα Μέρκελ.

    "Τούς δίνουμε οδηγίες. Αλλά τα τελευταία χρόνια οι ικανότητές τους αναπτύχθηκαν και επεκτάθηκαν. Για τον λόγο αυτόν προχώρησα σε επανεξέταση των δραστηριοτήτων αυτών για να είμαι βέβαιος ότι αυτό που είναι ικανές να κάνουν δεν συμπίπτει με αυτό που κάνουν", είπε ο Aμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στην εθνική υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) που ειδικεύεται στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, τις δραστηριότητες της οποίας έφεραν στο φως οι αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν.

    Σύμφωνα με το Fusion, ο Μπαράκ Ομπάμα αρνήθηκε να αναφερθεί στο θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της Αγγελα Μέρκελ επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

    Μετά τις αποκαλύψεις του περιοδικού Der Spiegel, που προκάλεσαν σοκ στην γερμανική κοινή γνώμη και απαίτηση εξηγήσεων από το Βερολίνο προς την Ουάσινγκτον, ο Λευκός Οίκος επιμένει ότι οι ΗΠΑ δεν παρακολουθούν, ούτε θα παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες της γερμανίδας καγκελαρίου, σε μία διατύπωση που αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν τέτοιες δραστηριότητες να έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [07] Στην Τότεναμ έως το 2019 ο Κάιλ Γουόκερ

    Νέο συμβόλαιο με την Τότεναμ, που θα τον κρατήσει στο Λονδίνο έως το 2019, υπέγραψε ο αμυντικός των «πετεινών», Κάιλ Γουόκερ, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το σύλλογο της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Ο 23χρονος παίκτης, εννέα φορές διεθνής με την εθνική Αγγλίας, έχει μέχρι τώρα 83 συμμετοχές με την φανέλα της Τότεναμ, ενώ έχει πετύχει και 2 τέρματα. Εντάχθηκε στα «σπιρούνια» το 2009 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και στη συνέχεια παραχωρήθηκε δανεικός ξανά στη Σέφιλντ, την ΚΠΡ και την Άστον Βίλα, πριν καθιερωθεί στο δεξί άκρο της άμυνας των Λονδρέζων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 October 2013 - 6:30:22 UTC