Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Πάγκαλος: «Και εμείς παρακολουθούσαμε τον Αμερικανό πρέσβη»
  • [02] Αυξημένοι οι έλεγχοι πολιτικών για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος
  • [03] Επισκέψεις - αστραπή του Δ. Αβραμόπουλου, σε Γεωργία και Αρμενία
  • [04] Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ζητάει η Αλ. Παπαρήγα
  • [05] Για «δήμευση της περιουσίας των πολιτών» κάνει λόγο ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος απευθύνει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό
  • [06] Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ
  • [07] Σωστή, χαρακτηρίζεται η πρόταση Μ. Βαρβιτσιώτη, από την ΠΝΟ
  • [08] Spiegel: Και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, στα προγράμματα παρακολούθησης της NSA
  • [09] Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών υπερδιπλασιάστηκαν την περίοδο 2008-2012
  • [10] «Όταν γίνεται συστηματική δουλειά ...τα αποτελέσματα φαίνονται», δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης
  • [11] Δραματική η μείωση των κερδών της Deutsche Bank
  • [12] Η Ελλάδα ανέβηκε στην 72η θέση, από την 89η πέρυσι, για το επιχειρηματικό περιβάλλον
  • [13] Στους 13 οι νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας από τη βόρεια Ευρώπη
  • [14] «Μηδενικό αποτέλεσμα» για την πολιτική ευρωδιάσωσης κατά την πρώτη συνάντηση CDU-SPD
  • [15] Οι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»

  • [01] Θ. Πάγκαλος: «Και εμείς παρακολουθούσαμε τον Αμερικανό πρέσβη»

    «Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί, όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν, όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)?» δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις ότι η NSA έκανε παρακολουθήσεις και στην Αθήνα.

    Ανέφερε πως η ΕΥΠ είχε τη δυνατότητα και παρακολουθούσε τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Άγκυρα και την Αθήνα και πρόσθεσε: «προφανώς κατασκόπευαν και με τεράστια επιτυχία!

    Προφανώς και υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα σε κάθε κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Άμυνας και ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ που ενημερώνονταν», όπως είπε, «αυτό έχει γίνει προ 20ετίας και υπάρχει πλήρης παραγραφή, για όλους».

    [02] Αυξημένοι οι έλεγχοι πολιτικών για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος

    Η Ελλάδα είναι το πρώτο κράτος- μέλος, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προχώρησε στη θεσμική εξίσωση ημεδαπών και αλλοδαπών πολιτικώς εκτεθειμένων προσώπων, προκειμένου να είναι δυνατό να ελέγχονται με αυξημένα μέτρα δέουσας επιμέλειας για την πρόληψη «ξεπλύματος» βρώμικου χρήματος.

    Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφη απάντηση που απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά από ερώτηση που είχε κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών για την ανάγκη να ερευνηθούν Έλληνες πολιτικοί και συγγενείς για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

    Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα η οποία ανέφερε ότι με τον Ν. 3691/2008 «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» έχει καθοριστεί ένα αυστηρό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο οι τραπεζικοί υπάλληλοι έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν με τη δέουσα επιμέλεια κάθε ύποπτο πελάτη που εντάσσεται στις «ομάδες υψηλού κινδύνου».

    [03] Επισκέψεις - αστραπή του Δ. Αβραμόπουλου, σε Γεωργία και Αρμενία

    Επίσκεψη-αστραπή στη Γεωργία πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σήμερα βρίσκεται την Αρμενία.

    Στη συνάντηση του στην Τυφλίδα με τον Γεωργιανό ομόλογό του Rakli Alasania εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν στην προοπτική ένταξης της Γεωργίας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, επανέλαβε την υποστήριξη της χώρας μας για ένταξη της Γεωργίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σήμερα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, με τον Αρμένιο ομόλογό του Seyran Ohanyan, τον υπουργό Εξωτερικών Εdward Nalbandyan και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Serzh Sargsyan.

    Ο κ. Αβραμόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ.

    [04] Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ζητάει η Αλ. Παπαρήγα

    «Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης ενάντια στη λαϊκή οικογένεια» καταγγέλλει η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

    «Το ΚΚΕ εκφράζει κατηγορηματική αντίθεση στο σχέδιο νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και καλεί την κυβέρνηση να πάρει υπόψη τη λαϊκή απαίτηση για απόσυρση του σχεδίου νόμου» σημειώνει η κ. Παπαρήγα.

    «Το σχέδιο νόμου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στον λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο, επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη, αλλά και τα ακίνητα, σ' όλο και λιγότερα χέρια» αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση η κ. Παπαρήγα και τονίζει ότι «η συσσωρευτική επίδραση είναι δυσβάστακτη για τη λαϊκή οικογένεια, το λαϊκό εισόδημα».

    [05] Για «δήμευση της περιουσίας των πολιτών» κάνει λόγο ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος απευθύνει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

    Για μία «νέα επιχείρηση κλοπής εισοδήματος και δήμευσης της περιουσίας των πολιτών» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων.

    Ο κ. Τσίπρας στρέφει τα πυρά του στο υπουργείο Οικονομικών, καταλογίζοντάς του πως «ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία με τις προτάσεις φορολόγησης αγροτεμαχίων και χέρσων χωραφιών».

    Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρεώνει στην κυβέρνηση ότι ουδέποτε βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής της «η διαφθορά, η φορολογική ασυλία του μεγάλου πλούτου και των εξωχώριων εταιρειών, οι ενδοομιλικές συναλλαγές και η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή των εγχώριων ελίτ».Αντίθετα, όπως αναφέρει, συνεχίζεται «η λεηλασία της μεσαίας τάξης και του κόσμου της εργασίας».

    [06] Από 1η Νοεμβρίου το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

    Διαφορετικό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα εφαρμόζει από φέτος η ΔΕΗ. Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα, που είναι διακεκομμένο (δύο ώρες το μεσημέρι και έξι τη νύχτα) ισχύει όπως κάθε χρόνο από 1ης Νοεμβρίου, δηλαδή από την προσεχή Παρασκευή.

    Στην ηπειρωτική χώρα και τα διασυνδεδεμένα νησιά (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η Άνδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) το ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα θα είναι από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί.

    Στα μη διασυνδεδεμένα νησιά (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες) το ωράριο θα είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

    Το τιμολόγιο για το νυχτερινό ρεύμα είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης. Συγκριτικά το ημερήσιο τιμολόγιο της ΔΕΗ κλιμακώνεται από 0,05625 έως 0,09155 ευρώ ανά κιλοβατώρα (και στις δύο περιπτώσεις χωρίς τις χρεώσεις για τα δίκτυα μεταφοράς - διανομής, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, κλπ.)

    [07] Σωστή, χαρακτηρίζεται η πρόταση Μ. Βαρβιτσιώτη, από την ΠΝΟ

    Τα σοβαρότερα προβλήματα αυτή τη στιγμή για την ύπαρξη του Έλληνα ναυτικού, είναι η ανεργία, οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, το ασφαλιστικό και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, ο οποίος σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να εισηγηθεί προς τον πρωθυπουργό την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτικών, τη χαρακτηρίζει ως σωστή κίνηση.

    «Το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης το έχουμε ξεπεράσει και δεν είναι αυτό που θα σταματήσει μια κινητοποίηση» αναφέρει ο Γιάννης Χαλάς προσθέτοντας ότι «τέτοιου είδους κινήσεις, με την έννοια ότι είμαστε σε ένα ελεύθερο κράτος δεν θα έπρεπε να γίνονται».

    Χαρακτηρίζει επίσης ως τα πιο σοβαρά προβλήματα αυτή τη στιγμή για τους Έλληνες ναυτικούς, ότι στη φορτηγό ναυτιλία δεν έχουν υπογραφεί συλλογικές συμβάσεις, σε πολλά πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας οφείλονται δεδουλευμένα, ενώ έχουν γίνει μειώσεις μισθών που φθάνουν περίπου το 20% και δεν πληρώνεται ο πραγματικός αριθμός των υπερωριών εργασίας.

    [08] Spiegel: Και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, στα προγράμματα παρακολούθησης της NSA

    Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα περιλαμβάνεται σε σχεδιάγραμμα στο οποίο καταγράφονται τα παραρτήματα της ειδικής μονάδας συλλογής πληροφοριών SCS (Special Collection Services) σε αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά τον κόσμο από το 2010.

    Το σχεδιάγραμμα δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" και περιγράφεται ως «άκρως απόρρητο».

    Το Spiegel, στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιέρωματός του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, παραπέμπει στην ιστοσελίδα του Βρετανού δημοσιογράφου-ερευνητή Ντάνκαν Κάμπελ, ο οποίος εργάστηκε ως σύμβουλος του περιοδικού για το θέμα.

    Ο κ. Κάμπελ στην ιστοσελίδα του (http://www.duncancampbell.org/content/investigative-journalist-and-forensic-expert) αναφέρει ότι συστήματα παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών, προστατευμένα από τη διπλωματική ασυλία, χρησιμοποιούνται προκειμένου να διεξάγονται μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. «Ένα βρίσκεται στο Βερολίνο.

    Αλλα είναι τοποθετημένα στις ταράτσες των πρεσβειών των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από την Στοκχόλμη ως την Αθήνα» σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

    [09] Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών υπερδιπλασιάστηκαν την περίοδο 2008-2012

    Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών υπερδιπλασιάστηκαν την 4ετία από το 2008 έως το 2012 και έφθασαν σχεδόν τα 1,2 τρισ. ευρώ, ενώ αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας PwC, στην οποία αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Η έκθεση της PwC, η οποία συντάχθηκε με βάση τους ισολογισμούς των τραπεζών, διαπίστωσε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν από 514 δισ. ευρώ το 2008 σε 1,187 τρισ. ευρώ το 2012, με τις αυξήσεις στο τελευταίο έτος να προκαλούνται από την επιδείνωση των συνθηκών στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Η έκθεση προβλέπει περαιτέρω αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τα επόμενα χρόνια, λόγω του «αβέβαιου οικονομικού κλίματος».

    Ο εταίρος της PwC Ρίτσαρντ Τόμπσον δήλωσε ότι η αναμόρφωση των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών θα διαρκέσει αρκετά χρόνια ακόμη. Ο ίδιος εκτιμά ότι τα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα έχουν δάνεια ύψους 2,4 τρις. ευρώ, τα οποία σχεδιάζουν να διαγράψουν ή να πουλήσουν. Τα στοιχεία της PwC έρχονται στη δημοσιότητα μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι θα προχωρήσει σε μία συνολική αξιολόγηση της ευρωστίας του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης, εν όψει της ανάληψης από την ίδια της εποπτείας του πριν από το τέλος του 2014.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της PwC, το μεγαλύτερο ύψος μη εξυπηρετούμενων δανείων είχαν οι γερμανικές τράπεζες - 179 δις. ευρώ το 2012, αμετάβλητο σε σχέση με το 2011. Οι ισπανικές τράπεζες είχαν 167 δις. ευρώ τέτοιων δανείων, ποσό που αυξήθηκε σημαντικά από τα 136 δις. ευρώ του 2011. Για τις βρετανικές τράπεζες, η κατάσταση βελτιώθηκε πέρυσι, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν σε 164 δις. ευρώ από 172 δις. ευρώ το 2011.

    Ο κ. Τόμπσεν δήλωσε ότι βλέπει αυξημένο αριθμό ξένων επενδυτών να εξετάζουν αγορές χαρτοφυλακίων δανείων, με ποιο ενεργητικά τα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από επενδυτές της 'Απω Ανατολής και κρατικά επενδυτικά ταμεία. «Γνωρίζουμε πάνω από 150 διαφορετικές ομάδες επενδυτών που ενδιαφέρονται στενά για την αγορά αυτή», δήλωσε.

    [10] «Όταν γίνεται συστηματική δουλειά ...τα αποτελέσματα φαίνονται», δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης

    Σε δηλώσεις του με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης «Doing Business» ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει τα εξής:

    «Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας πιστοποιεί τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους τομείς όπου ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή και κυρίως στον τομέα της διευκόλυνσης ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, της προστασίας των επενδυτών και στις εξαγωγές. Όταν γίνεται συστηματική δουλειά με σχέδιο και συγκεκριμένη στόχευση τα αποτελέσματα φαίνονται. Με την κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης των δικηγόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων, που έχει θεσπιστεί αλλά δεν καταγράφηκε στη φετινή έκθεση, γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη και με τις παρεμβάσεις που αναμένονται τους επόμενους μήνες από τα συναρμόδια Υπουργεία για την άρση διοικητικών εμποδίων, η κατάταξη της χώρας μας στην έκθεση Doing Business αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

    Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι ένα από τα κλειδιά για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επομένως, ακόμη και αν απαιτείται το "ξεβόλεμα" ορισμένων, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν. Γιατί αυτό που έχει σημασία δεν είναι να κερδίσει ο καθένας τη μικρή του μάχη αλλά να κερδίσουμε όλοι μαζί τον πόλεμο».

    [11] Δραματική η μείωση των κερδών της Deutsche Bank

    Κατά 94% μειώθηκαν τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, της Deutsche Bank, εξαιτίας δικαστικών εξόδων και μείωσης της απόδοσης του τμήματος επενδύσεων, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις.

    Όπως αναφέρει η ίδια η τράπεζα, το καθαρό κέρδος της μειώθηκε στα 41 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, κατά πολύ κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών της.

    Η DT ελέγχεται εδώ και καιρό για κατηγορίες που θέλουν υπαλλήλους της να εμπλέκονται σε υπόθεση νόθευσης των επιτοκίων Libor και Euribor. Επιπλέον, κορυφαία στελέχη της τράπεζας θεωρούνται ύποπτα για ανάμιξη σε σχέδιο φοροδιαφυγής στο εμπόριο πιστοποιητικών εκπομπής καυσαερίων.

    Το κόστος των δικαστικών εξόδων της τράπεζας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013 ανέρχεται σε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

    [12] Η Ελλάδα ανέβηκε στην 72η θέση, από την 89η πέρυσι, για το επιχειρηματικό περιβάλλον

    Η Ελλάδα ανέβηκε στην 72η από την 89η θέση πέρυσι στην κατάταξη 189 χωρών από την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) με βάση το επιχειρηματικό κλίμα.

    Όπως σημειώνει η έκθεση «Doing Business 2014» της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κατάταξη των χωρών έγινε με βάση 10 δείκτες που καταγράφουν τον αριθμό των διαδικασιών, τον χρόνο και το κόστος για τη σύσταση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

    Ειδικότερα, οι δείκτες αφορούν στην έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων, τη λήψη κατασκευαστικών αδειών, την προμήθεια ηλεκτρισμού, την καταγραφή της περιουσίας, την πρόσβαση σε δανεισμό, την προστασία των επενδυτών, την πληρωμή φόρων, το διασυνοριακό εμπόριο, την ισχύ των συμβολαίων και την εκκαθάριση πτωχευμένων επιχειρήσεων.

    Την υψηλότερη θέση έχει η Ελλάδα όσον αφορά στο κριτήριο της έναρξης επιχειρήσεων (36η θέση) και στο διασυνοριακό εμπόριο (52η). Αναλυτικά, η θέση της Ελλάδας σε σχέση με τα άλλα κριτήρια είναι η εξής: Πληρωμή φόρων (53η), πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργειας (61η), λήψη κατασκευαστικών αδειών (66η), προστασία των επενδυτών (80η), πρόσβαση σε πιστώσεις (86η), εκκαθάριση (87η), ισχύς των συμβάσεων (98η) και καταγραφή περιουσίας (161η).

    [13] Στους 13 οι νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας από τη βόρεια Ευρώπη

    Στους 13 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την βορειοδυτική Ευρώπη, οι έξι εκ των οποίων στη Γερμανία. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους καταπλακώθηκε από δέντρο στο Γκελσενκίρκεν της δυτικής Γερμανίας, ενώ δύο παιδιά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν.

    Στη Βρετάνη της δυτικής Γαλλίας μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα, ενώ στην Ολλανδία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι άνεμοι στη βόρεια Γαλλία και την Ολλανδία έπνεαν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στη Βόρεια Θάλασσα η ταχύτητά τους έφθασε τα 191 χιλιόμετρα την ώρα. Πολλά δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν στο Λονδίνο και στα περίχωρά του, καθώς και στη βορειοδυτική Γερμανία, ενώ τουλάχιστον 50 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ της ολλανδικής πρωτεύουσας και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σημαντικές καθυστερήσεις σημειώθηκαν στα αεροδρόμια του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ.

    Στη Γερμανία, ένας ψαράς κι ένας ναύτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά ναυτικά ατυχήματα. Περιλαμβανομένου του δυστυχήματος στο Γκελσενκίρκεν, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Γερμανία από την πτώση δέντρων πάνω στα αυτοκίνητά τους, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [14] «Μηδενικό αποτέλεσμα» για την πολιτική ευρωδιάσωσης κατά την πρώτη συνάντηση CDU-SPD

    Στην εισαγωγή φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών φέρονται να συμφώνησαν αργά χθες το βράδυ Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ενώ διάσταση απόψεων διαπιστώθηκε στα περισσότερα θέματα που αφορούν την δημοσιονομική και την ευρωπαϊκή πολιτική του Βερολίνου. Η νέα συνάντηση προγραμματίστηκε για αύριο.

    «Η συμφωνία των δύο πλευρών αποτελεί σαφές δείγμα ότι θέλουμε να συνεννοηθούμε», δήλωσε για λογαριασμό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ο Μάρκους Φέρμπερ, ενώ, αναφερόμενος στα θέματα φορολογίας ο αρμόδιος του SPD για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ έκανε λόγο για «μηδενικό αποτέλεσμα».

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ, η σημαντικότερη διάσταση απόψεων εντοπίζεται στο Ταμείο Απόσβεσης Χρέους για την Ευρωζώνη, το οποίο προτείνει το SPD, στην ρύθμιση των χρηματοοικονομικών αγορών και στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους πλούσιους Γερμανούς, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση των Σοσιαλδημοκρατών.

    Σε ό,τι αφορά την πολιτική «ευρωδιάσωσης», το ζήτημα των ευρωομολόγων δεν τέθηκε καν στην χθεσινή συζήτηση, καθώς, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του SPD στην υπο-ομάδα εργασίας για τα ευρωπαϊκά, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, δεν είναι συμβατό με το γερμανικό Σύνταγμα.

    Οι διαπραγματεύσεις για τον «μεγάλο» συνασπισμό συνεχίζονται σήμερα με τα θέματα Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών.

    [15] Οι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»

    Ποιος θα είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013; Η FIFA και το γαλλικό περιοδικό, «France Football», έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των 23 υποψηφίων για τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, που θα απονεμηθεί στο γκαλά της Ζυρίχης στις 13 Ιανουαρίου.

    Οι νικητές θα αναδειχθούν μετά από ψηφοφορία, στην οποία θα μετάσχουν οι αρχηγοί και οι προπονητές των εθνικών ομάδων των ανδρών, καθώς και εκπρόσωποι από διεθνή ΜΜΕ, τους οποίους θα επιλέξει το «France Football».

    Η Μπάγερν που έκανε το τρεμπλ έχει έξι υποψηφίους στη λίστα, ενώ στη λίστα είναι φυσικά οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Φαβορί φέρεται να είναι φέτος ο Γάλλος σταρ της Μπάγερν Μονάχου, Φρανκ Ριμπερί.

    Οι 23 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα της FIFA για το 2013 είναι οι εξής:

    Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία-Τότεναμ/Ρεάλ Μαδρίτης)

    Έντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη-Νάπολι/Παρί Σεν Ζερμέν)

    Ρανταμέλ Φαλκάο (Κολομβία-Ατλέτικο Μαδρίτης/Μονακό)

    Εντέν Αζάρ (Βέλγιο-Τσέλσι)

    Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Γαλλία-Παρί Σεν Ζερμέν)

    Αντρές Ινιέστα (Ισπανία-Μπαρτσελόνα)

    Φίλιπ Λαμ (Γερμανία-Μπάγερν Μονάχου)

    Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία-Ντόρτμουντ)

    Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή-Μπαρτσελόνα)

    Τόμας Μίλερ (Γερμανία-Μπάγερν Μονάχου)

    Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία-Μπάγερν Μονάχου)

    Νεϊμάρ (Βραζιλία-Σάντος/Μπαρτσελόνα)

    Μεσούτ Εζίλ (Γερμανία-Ρεάλ Μαδρίτης/Άρσεναλ)

    Αντρέα Πίρλο (Ιταλία-Γιουβέντους)

    Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία-Μπάγερν Μονάχου)

    Άριεν Ρόμπεν (Ολλανδία-Μπάγερν Μονάχου)

    Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία-Ρεάλ Μαδρίτης)

    Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία, Μπάγερν Μονάχου)

    Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη-Λίβερπουλ)

    Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία-Παρί Σεν Ζερμέν)

    Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού-Μάντσεστερ Σίτι)

    Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Ολλανδία-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

    Τσάβι (Ισπανία-Μπαρτσελόνα)

    Οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου προπονητή είναι οι: Κάρλο Αντσελότι, Ράφα Μπενίτεθ, Αντόνιο Κόντε, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γιουπ Χάινκες, Γιούργκεν Κλοπ, Ζοσέ Μουρίνιο, Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Αρσέν Βενγκέρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 October 2013 - 10:30:23 UTC