Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
  • [02] Αντ. Μπέζας: Να ανακαλέσουν την επίσχεση εργασίας οι ιδιωτικές κλινικές
  • [03] Σε ανοικτό δημόσιο διάλογο η διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ
  • [04] ΟΑΕΔ: Προσωρινά αποτελέσματα για τις 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας
  • [05] «Έφυγε» ο Νίκος Φώσκολος
  • [06] Στους «16» Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Αιγινιακός, Αστέρας Μαγούλας, Νίκη Βόλου και Απόλλωνας

  • [01] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, που πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας.

    [02] Αντ. Μπέζας: Να ανακαλέσουν την επίσχεση εργασίας οι ιδιωτικές κλινικές

    Την προειδοποίηση προς τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών ότι «αν δεν ανακαλέσει το μέτρο της επίσχεσης εργασίας και δεν προσέλθει σε διάλογο, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο ΕΟΠΥΥ θα λάβουν άλλα μέτρα» έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

    Ο κ. Μπέζας χαρακτήρισε προσχηματική την επίσχεση εργασίας, σημειώνοντας ότι «αφορά μεγάλες και όχι μικρές ιδιωτικές κλινικές και λειτουργεί σε βάρος των ασθενών», και τις κάλεσε να την ανακαλέσουν και να δουν το θέμα με ψυχραιμία, ώστε μέσα από διάλογο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που φθάνουν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.

    Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπέζας διαβεβαίωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν τα νοσοκομεία πρωτοβάθμιας υγείας» και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ.

    [03] Σε ανοικτό δημόσιο διάλογο η διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ

    Κάλεσμα στους πολίτες που χρηματοδοτούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δια του ανταποδοτικού τέλους, να γίνουν συνδιαμορφωτές του χαρακτήρα και των σκοπών της, κάνει η «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ» (ΝΕΡΙΤ ΑΕ) μέσα από ανοιχτή διαβούλευση για την εξειδίκευση των σκοπών και των προτεραιοτήτων της.

    Από την ιστοσελίδα www.opengov.gr οι Έλληνες πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν σε έναν ανοικτό δημόσιο διάλογο για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της ΝΕΡΙΤ.

    Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «απώτερος στόχος της διαβούλευσης είναι η διατύπωση υψηλής αξίας προτάσεων και ιδεών που θα αξιοποιηθούν στην εξειδίκευση των προτεραιοτήτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεδομένου ότι οι σκοποί που θα διαμορφωθούν θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα οργανωθεί και θα αξιολογείται διαρκώς η λειτουργία της».

    [04] ΟΑΕΔ: Προσωρινά αποτελέσματα για τις 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

    Στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας κατάταξης στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας», ο οποίος αφορά 10.000 ωφελούμενους ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης γενικών καθηκόντων, οι οποίοι θα εργαστούν για 5 μήνες σε Περιφέρειες και δήμους (δημόσια πρόσκληση 4/2013 του διοικητή του ΟΑΕΔ).

    Στον ίδιο ιστότοπο και, συγκεκριμένα, στην ενότητα e-υπηρεσίες / πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει αναρτηθεί και ο πίνακας αποκλειόμενων για το ίδιο πρόγραμμα.

    Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, ο οριστικός πίνακας κατάταξης ωφελουμένων, όπως και ο πίνακας αποκλειομένων, θα καταρτιστούν άμεσα, μετά την εξέταση τυχόν ενστάσεων.

    Μετά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα, θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες προς τους επιβλέποντες φορείς και προς τους ωφελούμενους ανέργους.

    [05] «Έφυγε» ο Νίκος Φώσκολος

    Έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 87 του χρόνια, ο Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νίκος Φώσκολος.

    Η κηδεία του θα τελεστεί την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, στις 14.30 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

    «Η υπολοχαγός Νατάσσα» (1970) του Νίκου Φώσκολου, κατέχει το ρεκόρ της πιο εμπορικής ταινίας του ελληνικού σινεμά. Δεν ήταν η μόνη πρωτιά στην πολύχρονη καλλιτεχνική διαδρομή του. Ο «Άγνωστος πόλεμος», σε δικό του σενάριο, ήταν η ασπρόμαυρη τηλεοπτική σειρά που καθήλωνε τους θεατές καθημερινά στους δέκτες τους από το 1971 έως το 1974 στην ΥΕΝΕΔ, σημειώνοντας ιλιγγιώδη ποσοστά θεαματικότητας. Μεγάλη επιτυχία έκανε και χρόνια αργότερα, στην ιδιωτική τηλεόραση με τη σειρά «Λάμψη», της οποίας η διάρκεια κράτησε 14 χρόνια (1991-2005) με 3.457 επεισόδια.

    Ο Νίκος Φώσκολος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χωρίς να πάρει πτυχίο. Αρχικά δούλεψε ως δημοσιογράφος (στη δεκαετία 1950-1960) στις εφημερίδες «Εμπρός» και «Ανεξάρτητος Τύπος» κάνοντας ελεύθερο και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και γράφοντας κινηματογραφική κριτική. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη συγγραφή αστυνομικού μυθιστορήματος. H ραδιοφωνική εκπομπή «Αστυνομικές ιστορίες του Νίκου Φώσκολου» αποτέλεσε το πρώτο του ραδιοφωνικό σίριαλ που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και όταν εκδόθηκε ήταν το μπεστ-σέλερ της εποχής.

    Στη δεκαετία του 1960 ξεκίνησε ως θεατρικός συγγραφέας και κριτικός συγγράφοντας περισσότερα από 10 θεατρικά έργα και πολλά ραδιοφωνικά. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στον κινηματογράφο όπου και έγραψε το σενάριο για περισσότερες από 70 ταινίες, κυρίως με τη Φίνος Φιλμ.

    Μετά το σίριαλ «Άγνωστος πόλεμος» ακολούθησαν διάφορα ιστορικά και κοινωνικά δράματα, όπως τα «Εν Τούτω Νίκα», «Κραυγή των λύκων», «Ρωμανός Διογένης» κ.ά.

    Μετά τη «Λάμψη» έγραψε το 1993 τη δεύτερη τηλεοπτική σειρά του, το «Καλημέρα Ζωή», της οποίας η προβολή κράτησε 13 χρόνια (1993 - 2006) κάνοντας 3.179 επεισόδια στο σύνολο.

    Ο Νίκος Φώσκολος ήταν τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Αθηναϊκού Τύπου, καθώς και της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Έχει λάβει τρία βραβεία και ένα κρατικό Βραβείο Σεναρίου για την ταινία «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1968). Από τις ταινίες του έχουν βραβευθεί επίσης: «Οι αδίστακτοι», «Πυρετός στην άσφαλτο» και «Κοινωνία ώρα μηδέν», ενώ η ταινία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη, της οποίας έγραψε το σενάριο, προτάθηκε για Όσκαρ (1965). Επίσης, έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας (2007), από την Ιερά Σύνοδο για την ταινία «Εν Τούτω Νίκα», από την ΕΡΤ, από την οργάνωση Λάιονς, από διάφορους δήμους και καλλιτεχνικές λέσχες.

    [06] Στους «16» Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Αιγινιακός, Αστέρας Μαγούλας, Νίκη Βόλου και Απόλλωνας

    Πραγματοποιούνται σήμερα οι επαναληπτικοί αγώνες για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

    Με δύο νίκες προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός στους "16". Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο "Παγκρήτιο" και σε συνδυασμό με το 2-1 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πήρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα, έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη αποκλείστηκε από τη γ` φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τον Αιγινιακό, κι ενώ το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

    Στους «16» του κυπέλλου προκρίθηκε ο Πανιώνιος, που αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά, σε αναμέτρηση για τη Β΄ φάση. Το πρώτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη είχε λήξει 3-1 υπέρ του Πανιωνίου.

    Με «χρυσό» σκόρερ τον τερματοφύλακα Αλέξη Κασμερίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αστέρας Μαγούλας πήρε σπουδαία πρόκριση στους «16», σε βάρος του Λεβαδειακού. Το συγκρότημα του Νίκου Καραγεωργίου επικράτησε 3-2 στον αγώνα ρεβάνς της Β΄ φάσης, αλλά ήταν η ομάδα της Β΄ Εθνικής που πήρε την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ, αφού στο πρώτο ματς είχε νικήσει 2-1.

    Η Νίκη Βόλου προκρίθηκε επίσης στους «16», αφού νίκησε 4-1 στα πέναλτι τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, στον αγώνα ρεβάνς για τη Β΄ φάση της διοργάνωσης. Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης είχε λήξει με τους «πράσινους» νικητές με 2-1, σκορ με το οποίο η Νίκη είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι στο Βόλο.

    O Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στο «Γεώργιος Καμάρας», στον αγώνα ρεβάνς για τη Β΄ φάση του Κυπέλλου, και πήρε την πρόκριση, αφού στην πρώτη αναμέτρηση οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μίνγκας, που άνοιξε το σκορ για την «ελαφρά ταξιαρχία» στο 50΄, ενώ στο 69΄ έδωσε την ασίστ στον Τσιλιγκίρη για το 2-0. Για τον Πλατανιά μείωσε ο Στόλερ στο 85΄.

    Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη είναι ο αγώνας Εργοτέλης-Παναθηναϊκός.Στις 20:30, ξεκινούν οι αναμετρήσεις: Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΟΚ και Φωκικός-Ολυμπιακός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 October 2013 - 18:30:23 UTC