Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες συσκέψεις για ναυπηγεία και ΕΣΠΑ
  • [02] Την εξάρτηση της Γερμανίας από τις εξαγωγές της, επέκριναν οι ΗΠΑ
  • [03] Δεν είχε στόχο το Βατικανό, λέει η NSA
  • [04] Συνεχίζεται η αποκατάσταση του Ιερού του Θερμίου Απόλλωνα
  • [05] Nέο είδος δελφινιού ανακάλυψαν οι επιστήμονες

  • [01] Νέες συσκέψεις για ναυπηγεία και ΕΣΠΑ

    Δύο συσκέψεις, αναφορικά με τα ναυπηγεία και το ΕΣΠΑ αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών , Ευ. Βενιζέλος.

    Υπενθυμίζεται πως ηεπίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σ. Λαβρόφ, και η προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης της τρόικας τέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής σύσκεψης Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου.

    Ερωτηθείς σχετικά με τον φόρο ακινήτων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «οι βελτιώσεις θα είναι συνεχείς» και αυτό, όπως πρόσθεσε, όχι μόνο υπό την πίεση των βουλευτών, αλλά διότι, όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση των δυσκολιών της κοινωνίας.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πλαίσιο της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα είναι διαμορφωμένο και τόνισε πως το «όχι» σε νέα δημοσιονομικά μέτρα αποτυπώνεται και στην προγραμματική συμφωνία.

    Ερωτηθείς σχετικά με τις απολύσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι πρέπει να ξαναγίνει η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης και «να δούμε όλη την ατζέντα».

    [02] Την εξάρτηση της Γερμανίας από τις εξαγωγές της, επέκριναν οι ΗΠΑ

    Οι ΗΠΑ επέπληξαν χθες, Τετάρτη, τη Γερμανία λέγοντας πως οι εξαγωγές της εμποδίζουν την οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη και πλήττουν την παγκόσμια οικονομία.Η κυβέρνηση Ομπάμα καλεί εδώ και καιρό τις χώρες με εμπορικά πλεονάσματα, όπως η Γερμανία και η Κίνα, να κάνουν περισσότερα για να τονώσουν την εγχώρια ζήτηση.

    Ωστόσο σε μια εξαμηνιαία έκθεση προς το Κογκρέσο σχετικά με τη διεθνή οικονομική πολιτική, οι επικρίσεις σε βάρος της Γερμανίας ξεχωρίζουν για τις αυστηρές διατυπώσεις και την εξέχουσα θέση τους."Ο αναιμικός ρυθμός της αύξησης της εγχώριας ζήτησης στη Γερμανία και η εξάρτηση από τις εξαγωγές έχουν εμποδίσει" τις προσπάθειες να καταστεί σταθερότερη η οικονομία της ευρωζώνης, αναφέρει στην έκθεσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών."Το αποτέλεσμα είναι μια αποπληθωριστική τάση για την περιοχή του ευρώ, καθώς και για την παγκόσμια οικονομία".Ο αποπληθωρισμός είναι μια επίμονη μείωση των μισθών και των τιμών και μπορεί να δημιουργήσει έναν αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο οικονομικής εξασθένησης.

    Οι επικρίσεις αυτές διατυπώνονται σε μια δύσκολη συγκυρία στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Βερολίνο. Γερμανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν χθες, Τετάρτη, στην Ουάσινγκτον με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου έπειτα από πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [03] Δεν είχε στόχο το Βατικανό, λέει η NSA

    Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν είχε στόχο το Βατικανό και χαρακτήρισε "αναληθή" την πληροφορία αυτή ενός ιταλικού μέσου ενημέρωσης.

    "Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας δεν έχει στόχο το Βατικανό. Οι ισχυρισμοί ότι η NSA είχε στόχο το Βατικανό που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Panorama της Ιταλίας είναι αναληθείς", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Βάνι Βάινς.

    Το ιταλικό περιοδικό Panorama έγραφεχθες ότι η NSA είχε υποκλέψει τηλεφωνικές κλήσεις του Βατικανού. Η Αγία Έδρα ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει για οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου

    [04] Συνεχίζεται η αποκατάσταση του Ιερού του Θερμίου Απόλλωνα

    Υπήρξε κέντρο θρησκευτικό και πολιτικό της Αιτωλικής Συμπολιτείας και μοναδικό μνημείο ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Ελλάδας, του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

    Γι' αυτό και η αποκατάσταση του Ιερού του Θέρμιου Απόλλωνα, έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2011, έχει ιδιαίτερη σημασία. Μέχρι στιγμής έχουν συντηρηθεί και καθαριστεί αρκετά τμήματα του ναού, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται με τις συγκολλήσεις δύο θραυσμένων θρανίων.

    Το Ιερό του Θέρμιου Απόλλωνα, που χρονολογείται στον 7ο αι. π. Χ., χτίστηκε πάνω σε κτίριο της Πρώιμης Εποχής του Σιδήρου (Μέγαρο Β), ενώ τμήμα του καλύπτει το Μέγαρο Α, όπως ονομάζεται το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο κτίριο του προϊστορικού οικισμού, που καταστράφηκε περί τα 1200 π. Χ. Η σημασία του αρχαιολογικού χώρου του Θέρμου, στα ανατολικά του Αγρινίου, έγκειται τόσο στον πλούτο των μνημείων και των κινητών ευρημάτων, όσο και στο γεγονός ότι κατοικήθηκε αδιάλειπτα από τη 2η χιλιετία έως τον 2ο αι. π.Χ.

    [05] Nέο είδος δελφινιού ανακάλυψαν οι επιστήμονες

    Ένα νέο είδος δελφινιού ανακαλύφθηκε στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Αυστραλίας, ανακοίνωσε μια διεθνής ομάδα επιστημόνων.

    Το νέο αυτό είδος δελφινιών του Ατλαντικού ανήκει στην κατηγορία των δελφινιών που έχουν μια χαρακτηριστική «καμπούρα» κάτω από το ραχιαία τους πτερύγιο, ωστόσο υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σε αυτή την οικογένεια θαλάσσιων θηλαστικών. Η οικογένεια αυτή των δελφινιών (Humpback Dolphins) είναι ήδη γνωστή στους επιστήμονες, ωστόσο το νέο αυτό είδος δεν είχε καταγραφεί έως τώρα, ανέφερε η ερευνητική ομάδα.

    Οι ερευνητές ανέλυσαν την εξελικτική ιστορία της οικογένειας των δελφινιών «καμπούρης», χρησιμοποιώντας τόσο τα φυσικά χαρακτηριστικά όσο και τα γενετικά δεδομένα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας Διατήρησης της Άγριας Ζωής.

    Επιμέλεια: Φ. Καμπάση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 October 2013 - 8:30:22 UTC