Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση ενός έτους για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών
  • [02] Έκκληση του υπουργού Παιδείας να ανοίξουν τα πανεπιστήμια
  • [03] Έπαιρναν παράνομα σύνταξη χηρείας
  • [04] Σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
  • [05] Την προσεχή Τρίτη η συνάντηση του Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα
  • [06] ΥΠΟΙΚ: «Όχι» στην παράταση του ειδικού τέλους ακινήτων
  • [07] Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί τα μέλη της να μη χρησιμοποιούν Google και Yahoo!

  • [01] Παράταση ενός έτους για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών

    Η 31η Δεκεμβρίου του 2014 τίθεται ως νέα προθεσμία, μέσα στην οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, ύστερα από τροποποίηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το Ν. 4024/2011 «βάσει του αποτελέσματος της αξιολόγησης και το αργότερο έως 31.12.2013 ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, συντάσσονται νέα οργανογράμματα, καταργούνται υπηρεσιακές μονάδες περιορισμένου αντικειμένου ή αρμοδιοτήτων, μετακινείται ή μετατίθεται το προσωπικό αυτών και καταργούνται οργανικές θέσεις που πλεονάζουν». Μετά την τροποποίηση, που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η προθεσμία αυτή παρατείνεται έως την 31 Δεκεμβρίου 2014.

    Η εν λόγω τροποποίηση κατατέθηκε κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης». Στο νομοσχέδιο αυτό, όπως αρχικά είχε κατατεθεί στη Βουλή, είχε περιληφθεί διάταξη (άρθρο 10) που όριζε ότι οι προθεσμίες της παραγράφου του 4 του άρθρου 35 του Ν. 4024/2011 παρατείνονται μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της αναδιάρθρωσης των δημοσίων υπηρεσιών. Κατά την επεξεργασία όμως του νομοσχεδίου στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή, οι βουλευτές είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να ορίσει καταληκτική ημερομηνία για την αξιολόγηση και την αναδιάρθρωση στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    [02] Έκκληση του υπουργού Παιδείας να ανοίξουν τα πανεπιστήμια

    Να «εκπληρώσουν το καθήκον» τους και να ανοίξουν άμεσα τα Ιδρύματα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, κάλεσε τις πρυτανικές αρχές και τα συμβούλια του πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.

    «Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος, που νωρίτερα είχε συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνη, και τον πρύτανη του ΕΜΠ, Σ. Σιμόπουλο.

    Σημειώνεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ θα αποφασίσουν αύριο εάν θα συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενώ οι συνάδελφοί τους στο ΕΚΠΑ κήρυξαν χθες νέα πενθήμερη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες απώλειας του εξαμήνου.

    [03] Έπαιρναν παράνομα σύνταξη χηρείας

    Εβδομήντα περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων, λόγω θανάτου, σε «δικαιούχους» που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει εκ νέου γάμο, χωρίς να το δηλώσουν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, βρέθηκαν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.

    Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, προέβη στην αποκάλυψη αυτή, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία προκύπτει, ότι «συνελήφθη 63χρονη συνταξιούχος ημεδαπή, η οποία λάμβανε παράνομα από το Ι.Κ.Α. σύνταξη χηρείας τα τελευταία 30 χρόνια και αποκόμισε το ποσό των 105.000 ευρώ τουλάχιστον».

    Έτσι γνωστοποιούνται τα εξής: Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επιδιώκει τη διακοπή καταβολής των συντάξεων και την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ενώ προχωρεί στη σύνταξη μηνυτήριων αναφορών.

    Τέλος, η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι οι έλεγχοι για τυχόν εύρεση και άλλων περιπτώσεων παράνομων συντάξεων αυτής της κατηγορίας θα συνεχιστούν με στόχο την εξάλειψη των παραβατικών φαινομένων.

    [04] Σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

    «Μάχη εθνικής σημασίας» χαρακτηρίζει την προσπάθεια καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο σημείωμά του με το οποίο εισήγαγε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων είμαστε αποφασισμένοι να θωρακίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από παραβατικές συμπεριφορές» αναφέρει ο κ. Βρούτσης και τονίζει ότι «το νομοσχέδιο εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ και ολοκληρώνει τον κύκλο "νοικοκυρέματος" του Ασφαλιστικού», επισημαίνοντας «ότι εάν τηρηθούν αυτά, δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη».

    [05] Την προσεχή Τρίτη η συνάντηση του Ιω. Στουρνάρα με την τρόικα

    Δεν έχει αλλάξει ο έως τώρα προγραμματισμός και την προσεχή Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επανέρχονται στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας.

    Αυτό επισήμαναν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuter's, για ενδεχόμενο αναβολής της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα.

    [06] ΥΠΟΙΚ: «Όχι» στην παράταση του ειδικού τέλους ακινήτων

    Αρνητικό είναι, σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους, το υπουργείο Οικονομικών στο ενδεχόμενο παράτασης για ακόμη ένα έτος του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων, αντί της εφαρμογής του ενιαίου φόρου ακινήτων.

    Αρμόδιες πηγές αναφερόμενες στην πρόταση που υποβλήθηκε από ορισμένους βουλευτές της ΝΔ στη χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, για παράταση της εφαρμογής του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων έως ότου γίνουν οι διορθώσεις στον ενιαίο φόρο, εξηγούσαν ότι κάτι τέτοιο θα είχε ενδεχομένως προβλήματα συνταγματικότητας, δεδομένου του έκτακτου χαρακτήρα του ειδικού τέλους.

    Επίσης, όπως προσθέτουν, κάτι τέτοιο θα έπληττε τη ΔΕΗ, μέσω της οποίας εισπράττεται το ειδικό τέλος και είναι η αιτία πολλών απλήρωτων λογαριασμών, που έχει η εταιρεία.

    [07] Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καλεί τα μέλη της να μη χρησιμοποιούν Google και Yahoo!

    Το συνδικαλιστικό όργανο των Γερμανών δημοσιογράφων συμβούλευσε σήμερα τα μέλη του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης Google και Yahoo!, με αφορμή τις καταγγελίες περί παρακολούθησής τους από τις βρετανικές και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

    "Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων συνιστά στους δημοσιογράφους να αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας τη χρήση των μηχανών αναζήτησης και των προγραμμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Google και του Yahoo! για τις έρευνές τους και την ψηφιακή επικοινωνία τους" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Η Ομοσπονδία επικαλείται ως αιτία τις "σκανδαλώδεις" αναφορές για τις παρακολουθήσεις που έκαναν στους δύο ιστότοπους η βρετανική GCHQ και η αμερικανική NSA.

    "Οι αναζητήσεις των δημοσιογράφων είναι εξίσου εμπιστευτικές με τα δεδομένα των πηγών τους και το περιεχόμενο των μεταξύ τους επικοινωνιών", δήλωσε ο Μίχαελ Κόνκεν, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί περίπου 38.000 δημοσιογράφους. Σημείωσε ότι υπάρχουν ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, τόσο για τις αναζητήσεις όσο και για την ηλεκτρονική αλληλογραφία.

    Η εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ έγραψε την Τετάρτη ότι η NSA παρακολουθούσε απευθείας τα προγράμματα επικοινωνίας των μηχανών αναζήτησης Google και Yahoo!, σε συνεργασία με τη βρετανική GCHQ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 October 2013 - 18:30:22 UTC