Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι κλινικές αναστέλλουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ
  • [02] Δύο νεκροί και ένας τραυματίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο
  • [03] Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζητά η ΚΕΔΕ
  • [04] Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

  • [01] Οι κλινικές αναστέλλουν την επίσχεση στον ΕΟΠΥΥ

    Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, αναστέλλει την επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ, έπειτα από τη δέσμευση του υπουργού Υγείας για την "ικανοποίηση βασικών απαιτήσεών μας". Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, ανακοινώνει την αναστολή της πράξης επίσχεσης παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ, που είχε ξεκινήσει από 29-10-2013.

    Τα μέλη του Συνδέσμου σε συνέχεια των συζητήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με το υπουργείο Υγείας, εξέθεσαν στον υπουργό κατά τη συνάντησή τους, το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τη σχέση συνεργασίας του ΣΕΚ με τον ΕΟΠΥΥ.

    [02] Δύο νεκροί και ένας τραυματίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο

    Δύο νεαροί, οι οποίοι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα και με δηλώσεις βουλευτών του κόμματος, είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο.

    Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα προσέγγισαν τα θύματα, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

    Ο συνεπιβάτης τους "γάζωσε", πιθανότατα με καλάσνικοφ και οι δυο σκοτώθηκαν επιτόπου ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο γενικό κρατικό "Γ.Γεννηματάς". Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη της ααφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.

    [03] Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζητά η ΚΕΔΕ

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης, προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020), όπου οι δήμοι καλούνται να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

    Σε επιστολή, που επίσης κοινοποιείται στους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, η ΚΕΔΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα των δήμων ενόψει των νέων περικοπών στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και στη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ).

    [04] Πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

    Το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) εκκενώθηκε σήμερα, μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε έναν τερματικό σταθμό και είχαν αποτέλεσμανα τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφάλειας των αερομεταφορών και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Τα τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες από το αεροδρόμιο, στις οποίες διακρίνονται επιβάτες να τρέχουν από τους Τερματικούς Σταθμούς 2 και 3, μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, τοπική ώρα.

    Το τοπικό κανάλι CBS μετέδωσε ότι τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και ο ένας από αυτούς φέρει τραύμα από σφαίρα στο πόδι. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ένας άνδρας οπλισμένος με τουφέκι κατάφερε να περάσει από τα μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου και να ανοίξει πυρ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 November 2013 - 18:30:22 UTC