Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας, ζητά το ΠΑΣΟΚ
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή δολοφονία πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα
  • [04] Π. Καμμένος: Δεν θα αφήσουμε να παρασύρουν τη χώρα σε εμφύλιο
  • [05] Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο
  • [06] Ν. Δένδιας: Δεν θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών
  • [07] Βρέθηκε κλεμμένη μοτοσικλέτα κοντά τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο
  • [08] «Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες»
  • [09] Ξεκίνησε το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

  • [01] Ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας, ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Αποτρόπαια χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, τη δολοφονία νέων ανθρώπων και ζητά την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας.

    Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

    «Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας .

    »Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού.

    »Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών.

    »Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή δολοφονία πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης

    «Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την ένοπλη επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και σημειώνει ότι «η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα».

    [03] Σ. Κεδίκογλου: Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα

    Οι δολοφόνοι, όποιοι και να είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ενωμένη ελληνική κοινωνία, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για την ένοπλη επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

    Και υπογράμμισε «ας το γνωρίζουν οι πάντες».

    [04] Π. Καμμένος: Δεν θα αφήσουμε να παρασύρουν τη χώρα σε εμφύλιο

    Σε ομοψυχία καλεί τους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος και σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι «κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο».

    «Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία, και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    [05] Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο

    Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί».

    [06] Ν. Δένδιας: Δεν θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών

    «Δεν θα επιτρέψω να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών» υπογράμμισε σε δήλωση του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, για την δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε:

    «Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων.

    Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

    [07] Βρέθηκε κλεμμένη μοτοσικλέτα κοντά τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο

    Μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, που εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Νέο Ηράκλειο, βρέθηκε πριν από λίγο σε μικρή απόσταση από τον τόπο της εκτέλεσης, στην οδό Αυξεντίου.

    Πρόκειται για μία μοτοσικλέτα μάρκας Γιαμάχα που εξετάζεται ήδη και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για εξονυχιστική έρευνα .

    [08] «Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες»

    Ένας πράκτορας της Υπηρεσίας Ασφαλείας των Μεταφορών (TSA) σκοτώθηκε από τον ένοπλο που άνοιξε πυρ μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX), ανέφερε η εφημερίδα Λος Άντζελες Τάιμς επικαλούμενη πληροφορίες από έναν αξιωματούχο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

    Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ένας αξιωματικός της TSA σκοτώθηκε σε ένα σταθμό ελέγχου των επιβατών. "Άλλοι τρεις ή τέσσερις υπάλληλοι της TSA τραυματίστηκαν από τα πυρά" σημείωσε η εφημερίδα.

    Η πληροφορία για το θάνατο του πράκτορα μεταδόθηκε και από το τηλεοπτικό κανάλι ABC News το οποίο έκανε λόγο για δύο τραυματίες. Ωστόσο το Ιατρικό Κέντρο Ρόναλντ Ρέιγκαν του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες ανέφερε από την πλευρά του ότι έχουν μεταφερθεί εκεί τρεις τραυματίες. Η κατάσταση του ενός θεωρείται κρίσιμη και των άλλων δύο σταθερή. Οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει επισήμως μέχρι στιγμής τον θάνατο του πράκτορα.

    Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Άντι Σμιθ, είπε ότι ο ύποπτος που έχει συλληφθεί από τις αρχές τραυματίστηκε από πυρά των πρακτόρων. Σύμφωνα με τον Σμιθ, ο δράστης είχε μαζί του ένα επιθετικό τουφέκι.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης έδρασε μόνος του.

    [09] Ξεκίνησε το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του «Ολύμπιον» στην αποψινή εγκαίνια βραδια της 54ης διοργάνωσης του Φεστιβαλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

    «Σταρ» της βραδιάς και αιτία για την κοσμοσυρροή ηταν ο αμερικανός «ανεξάρτητος» κινηματογραφιστής Τζέιμς Τζάρμους που παρέστη στα εγκαίνια καθώς της τελετής ακολουθεί η προβολή της τελευταίας ταινίας του με τίτλο "Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί / Only Lovers Left Alive" .

    Ο Τζάρμους ("πνευματικό παιδί του Βίμ Βέντερς αλλά και πολλών ευρωπαίων κινηματογραφιστών) που θεωρείται εκπρόσωπος του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου,

    αποδεικνύεται -αν και επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα- ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό . Είναι χαρακτηριστικό πως η αυριανή επανάληψη προβολής της ταινίας του είναι ήδη «σολντ άουτ»

    Τα εγκαίνια κήρυξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης- πρόεδρος παράλληλα του Δ.Σ του φεστιβαλ ο οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε «σινεμαδάκιας» και παραλλήλισε το Φεστιβαλ με ...τους αγώνες φόρμουλας . «απο εκεί προκύπτουν όλες οι νέες ιδέες και τάσεις» ειπε χαρακτηριστικά..

    Είχε προηγηθεί ολιγόλεπτος χαιρετισμός του υφυπουργού αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού ο οποίος επαναβεβαίωσε τη στήριξη της κυβέρνησης στην κινηματογραφική παραγωγή και τους δημιουργούς της που «ανατέμνουν την κοινωνική πραγματικότητα» όπως είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 November 2013 - 20:30:25 UTC