Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αστυνομική επιχείρηση με οκτώ συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου
  • [02] Ανοιχτά σήμερα το 90% των καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
  • [03] Πεζόδρομος η λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Ιω. Βρούτσης: «Θα βάλουμε τέλος στο πάρτι της εισφοροδιαφυγής»
  • [05] Ενίσχυση της ασφάλειας στο Μαλί ανακοίνωσε ο Φαμπιούς, μετά τη δολοφονία δημοσιογράφων
  • [06] Πρώτη επίσκεψη του Τζ. Κέρι στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι

  • [01] Αστυνομική επιχείρηση με οκτώ συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου

    Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, του 'Αργους και του Κρανιδίου Αργολίδας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν έλεγχοι σε 229 άτομα και σε 245 οχήματα.

    Προσήχθησαν συνολικά 28 άτομα και συνελήφθησαν τελικά 8, οι τρεις εκ των οποίων είναι Ρομά, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις και οι υπόλοιποι πέντε είναι αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

    Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν 66 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 3 παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και 5 παραβάσεις του νόμου περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

    [02] Ανοιχτά σήμερα το 90% των καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

    'Ανοιξαν στις 11 το πρωί τα περισσότερα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και θα λειτουργήσουν μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ, ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία της 'Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων κατά της κυριακάτικης λειτουργίας τους.

    «Τα καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άνοιξαν σε ποσοστό 90% και η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη από την αρχή, λόγω και του καλού καιρού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πόλης Κωστής Χαντζαρίδης. Οπως είπε ανοιχτά είναι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και άλλες κατηγορίες καταστημάτων, ενώ σε αυτά που παραμένουν κλειστά περιλαμβάνονται κοσμηματοπωλεία και καταστήματα οπτικών.

    Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους με Τσιμισκή και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων και την 24ωρη απεργία στηρίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

    [03] Πεζόδρομος η λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη

    Ως πεζόδρομος θα λειτουργήσει για 8 ώρες σήμερα η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, ύστερα από σχετική απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο κέντρο της πόλης.

    Στο πλαίσιο αυτό, η Τροχαία Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επί της λεωφόρου Νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου μέχρι τον Λευκό Πύργο, τις ώρες 12 το μεσημέρι με 8 το βράδυ.

    [04] Ιω. Βρούτσης: «Θα βάλουμε τέλος στο πάρτι της εισφοροδιαφυγής»

    «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι υπάρχει κράτος και οι νόμοι λειτουργούν. Εμείς θα βάλουμε τέλος στο πάρτυ της εισφοροδιαφυγής» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην εφημερίδα Realnews. Προειδοποιεί ότι οι κατασχέσεις για όσους δεν πληρώνουν θα αφορούν και «ακίνητα και κατασχέσεις εις χείρα τρίτων, που σημαίνει ότι αν τους χρωστά το κράτος, θα γίνεται κατάσχεση για την αποπληρωμή των οφειλών» και προσθέτει ότι «στους οφειλέτες που δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν την οφειλή τους οι φορείς υποχρεούνται να επιδιώξουν την αναγκαστική είσπραξή της με τη λήψη των μέτρων που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)».

    Σε ερώτηση αν μπορεί να παρακρατούνται και οι αγροτικές επιδοτήσεις, ο κ. Βρούτσης απαντά: «Ο ΟΓΑ είναι ένα μεγάλο ασφαλιστικό ταμείο που δαπανά μεν περισσότερα από 4 δισ. ετησίως σε συντάξεις, αλλά εισπράττει λιγότερα από 300 εκατ. ευρώ από εισφορές. Περισσότερο από το 40% των αγροτών δεν πληρώνει εισφορές... Από κει και πέρα όμως η πρόταση για συμψηφισμό των διαφόρων κρατικών επιδοτήσεων με τις ασφαλιστικές οφειλές και υποχρεώσεις δεν αφορά αποκλειστικά τους αγρότες. Δεν στοχοποιούμε τους αγρότες, αλλά τους ασυνεπείς, σε όποια επαγγελματική ομάδα και αν ανήκουν».

    Αναφερόμενος, ο υπουργός Εργασίας, στις πρόωρες συντάξεις, σημειώνει ότι «για πολλά χρόνια, αποτελούσαν πρόωρη πολυτέλεια», τονίζει, όμως, ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία νέα παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό χιλιάδων συμπολιτών μας που θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης».

    Σχετικά με τα εφάπαξ σημειώνει ότι «σε καμιά περίπτωση δεν θα υπάρξει αναδρομική προσαρμογή των εφάπαξ» ενώ σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις επισημαίνει ότι «εκείνο που σίγουρα θα κόψουμε είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα καταβολής συντάξεων "με το ζύγι και με το μάτι", αλλά και τις αδράνειες κάποιων ταμείων που δεν ελέγχουν εάν και πόσες εισφορές τούς έχουν καταβληθεί. Από τα μέσα του 2014 θα εφαρμοστεί ο μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό των επικουρικών, ο οποίος, όπως και στην περίπτωση των παροχών του εφάπαξ, στοχεύει ώστε κάθε συνταξιούχος να λαμβάνει επικουρική σύνταξη ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει κατά τη διάρκεια της εργασιακής ζωής του».

    Τέλος, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις».

    [05] Ενίσχυση της ασφάλειας στο Μαλί ανακοίνωσε ο Φαμπιούς, μετά τη δολοφονία δημοσιογράφων

    Οι δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι του Radio France Internationale, που είχαν απαχθεί χθες στο Κιντάλ, στο βόρειο Μαλί, «δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ» με σφαίρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος πρόσθεσε επίσης πως η περιφρούρηση της ασφάλειας στην περιοχή αυτή θα αυξηθεί σημαντικά.

    Οι δύο δημοσιογράφοι «δολοφονήθηκαν ψυχρά. Ο ένας με δύο, ο άλλος με τρεις σφαίρες», δήλωσε ο Φαμπιούς έπειτα από την έκτακτη συνάντηση που είχε λόγω της επείγουσας αυτής περίστασης με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

    «Η ασφάλεια στην περιοχή και στις γειτονικές περιοχές θα ενισχυθεί, ιδίως για τους Γάλλους υπηκόους», πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

    Κατά τον Γάλλο υπουργό, πίσω από την «ειδεχθή και βδελυρή» αυτή επίθεση κρύβονται «τρομοκράτες».

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [06] Πρώτη επίσκεψη του Τζ. Κέρι στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφτασε σήμερα στο Κάιρο όπου θα συναντηθεί με αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης της χώρας, στην πρώτη του επίσκεψη στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή από τον στρατό στις 3 Ιουλίου του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

    Ο Κέρι αναμένεται να συναντηθεί με τον ομόλογό του Νάμπιλ Φάχμι, τον υπηρεσιακό πρόεδρο Άντλι Μάνσουρ και τον νέο ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου, τον επικεφαλής του στρατού στρατηγό Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή και τις χώρες του Κόλπου. Στις συναντήσεις του με τους Αιγύπτιους αξιωματούχους, ο Αμερικανός υπουργός θα αναφερθεί κυρίως στην πολιτική μετάβαση στη χώρα, στην οποία έχουν δεσμευθεί ότι θα προχωρήσουν οι νέες αρχές βάσει ενός οδικού χάρτη.

    Η Ουάσινγκτον αποφάσισε στις 10 Οκτωβρίου να «επανεξετάσει» τη βοήθεια που προσφέρει στο Κάιρο η οποία ανέρχεται σε 1,5 δισ.δολάρια το χρόνο, από τα οποία το 1,3 δισ.είναι στρατιωτική βοήθεια.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 November 2013 - 11:30:25 UTC