Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με διαμαρτυρίες το πρώτο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων
  • [02] Ένας 26χρονος τραυματίστηκε από πυρκαγιά σε σκάφος αναψυχής στον Πόρο
  • [03] «Η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει» επαναλαμβάνει ο Κ. Χατζηδάκης
  • [04] Ένταση μεταξύ οπαδών της Δόξας Βύρωνα και του Ιωνικού
  • [05] Ο Σκόμινα θα «σφυρίξει» στον αγώνα Ολυμπιακός - Μπενφίκα

  • [01] Με διαμαρτυρίες το πρώτο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

    «Πολύς κόσμος κάνει βόλτα στην αγορά σήμερα με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που κάνουν αγορές» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης με αφορμή την πρεμιέρα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. «Η ίδια η αγορά είναι αυτή που θα δείξει σε ποιες περιοχές και ποιες Κυριακές θα ωφελήσει, να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα» πρόσθεσε.

    Στην έναρξη του ωραρίου υπήρξαν συγκεντρώσεις και μικροεντάσεις έξω από πολυκαταστήματα στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, από μέλη εμπορικών συλλόγων αλλά και εμποροϋπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για το προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο.

    Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει κηρύξει απεργία στον κλάδο του εμπορίου αλλά τα καταστήματα λειτούργησαν τελικά, ενώ η γενική εικόνα από την αγορά μέχρι τώρα, είναι ότι οι καταναλωτές «τίμησαν» τα καταστήματα. Γεμάτος κόσμο είναι από το πρωί ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Αθήνας, αλλά και του Πειραιά με σημαντικό αριθμό καταστημάτων να έχει ανοίξει και να λειτουργεί κανονικά, αλλά είναι λιγότεροι αυτοί που κρατούν τσάντες με ψώνια, σε σχέση με αυτούς που κάνουν βόλτα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοιχτά σήμερα το 90% των καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

    [02] Ένας 26χρονος τραυματίστηκε από πυρκαγιά σε σκάφος αναψυχής στον Πόρο

    Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε σκάφος αναψυχής, στην Καλλονή Τροιζηνίας, με αποτέλεσμα ένας 26χρονος που επέβαινε σε αυτό, να υποστεί ελαφρά εγκαύματα.

    Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας του Πόρου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο του 'Αργους. Την πυρκαγιά στο σκάφος, που καταστράφηκε ολοσχερώς, έσβησε δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    [03] «Η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει» επαναλαμβάνει ο Κ. Χατζηδάκης

    « Η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει» επαναλαμβάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς.

    «Δεν θα αλλάξει ο νόμος 3869, ο νόμος Κατσέλη. Δεν θα αλλάξει ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος δεν έχει να φοβάται» τονίζει ο κ. Χατζηδάκης, σημείωνοντας ότι αυτό έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές. Επισημαίνει, ακόμη, ότι «αυτοί οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις όποιες ρυθμίσεις είναι όσοι απλώς δεν έχουν σπίτι, αλλά περισσότερα σπίτια και, καλυπτόμενοι πίσω από τις διατάξεις αυτές, στην πραγματικότητα κερδίζουν ενώ δεν θα έπρεπε».

    Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτιμά ότι αυτή η εβδομάδα θα αξιοποιηθεί ώστε να ενσωματωθούν όλες οι θετικές προτάσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι γραμμένο σε πέτρα».

    Σχετικά με τις επαγγελματικές μισθώσεις ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι η τρόικα έχει ζητήσει πλήρη απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων και προσθέτει ότι «σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει κατάληξη στο θέμα». Πάντως, συμπληρώνει ο υπουργός Ανάπτυξης, «η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη στάση σε σχέση με τις υφιστάμενες μισθώσεις. Δεν θέλει να υπάρξει καμία έξωση. Και από εκεί και πέρα, στην παρούσα φάση, για εμάς τουλάχιστον η όλη συζήτηση επικεντρώνεται στο τι θα γίνει σε σχέση με τις νέες. Και εκεί το θέμα είναι ανοιχτό».

    Τέλος μιλώντας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «θα επιμείνουμε σε αυτή την αλλαγή», διότι, όπως λέει, είναι «θέμα κοινής λογικής», «δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν όλες οι χώρες της Μεσογείου που μας ανταγωνίζονται στον τουρισμό».

    [04] Ένταση μεταξύ οπαδών της Δόξας Βύρωνα και του Ιωνικού

    Ένταση σημειώθηκε στην Κατεχάκη μεταξύ οπαδών της Δόξας Βύρωνα και του Ιωνικού που πήγαιναν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μεταξύ των ομάδων τους, ο οποίος διεξάγεται αυτή την ώρα στο γήπεδο του Βύρωνα.

    Οι οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν κοντά στην έξοδο της Αττικής Οδού, στο ύψος της Καισαριανής και σύμφωνα με την αστυνομία έγινε και ρίψη μολότοφ.

    Στην περιοχή όπου διεξάγεται ο αγώνας έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

    [05] Ο Σκόμινα θα «σφυρίξει» στον αγώνα Ολυμπιακός - Μπενφίκα

    Ο Νταμίρ Σκόμινα ορίστηκε να διευθύνει τη μεθαυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Ο Σλοβένος ρέφερι θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Ματέι Ζούνιτς και Μπόγιαν Ουλ, επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Σλοβένοι Ρομπέρτο Πόνις και Ντράγκοσλαβ Πέριτς, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο συμπατριώτης τους, Πρίμοζ Άρχαρ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σκόμινα θα «σφυρίξει» για τρίτη φορά σε αγώνα ελληνικού συλλόγου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και για πρώτη σε παιχνίδι του Ολυμπιακού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 November 2013 - 13:30:23 UTC