Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο
  • [02] Συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι στο Κάιρο
  • [03] Η κοινή δήλωση, προϋπόθεση για έναρξη διαπραγματεύσεων επιμένει ο πρόεδρος Αναστασιάδης
  • [04] 'Εφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Καλαμίτσης
  • [05] Καλλονή-Πανιώνιος 3-2

  • [01] Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο

    Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στην Ελλάδα σε ότι αφορά το πρόγραμμα διάσωσης, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ επαναλαμβάνει ότι ανάπτυξη με χρέη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη.

    «Ιρλανδία και Ισπανία θα ολοκληρώσουν προσεχώς με επιτυχία το πρόγραμμά τους. Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και στην Ελλάδα επίσης υπάρχει σημαντική πρόοδος» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχωρεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel».

    Για μία ακόμη φορά πάντως τονίζει ότι, εκεί όπου η οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση, τα χρέη είναι χαμηλότερα. «Γι' αυτό κι εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση καλύτερα απ' ότι άλλοι» προσθέτει. Αναφερόμενος στην πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η Γερμανία στηρίζει τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και εκτιμά ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση σχετικά με την τραπεζική ένωση και την ευθύνη που θα αναλάβουν οι πολίτες, απορρίπτει το ενδεχόμενο να δοθούν χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για να διασωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες.

    Σε ερώτηση εάν οι Χριστιανοδημοκράτες θα διατηρήσουν το υπουργείο Οικονομικών, ο Γερμανός πολιτικός γελάει και σημειώνει: «σε αυτή την ερώτηση και σε όλες τις παραλλαγές της απαντώ πάντα μ' ένα φιλικό χαμόγελο».

    [02] Συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι στο Κάιρο

    Υποστηρικτές κι αντίπαλοι του ανατραπέντος από τον στρατό προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι συγκρούσθηκαν σήμερα έξω από μεγάλο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου, μία ημέρα πριν την έναρξη της δίκης του ισλαμιστή πρώην ηγέτη.

    Φίλα διακείμενοι στον Μόρσι φοιτητές διαδήλωναν κατά της δίκης του στο Πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, όταν η πομπή τους συναντήθηκε με άλλη διαδήλωση φοιτητών που στήριζαν τους στρατιωτικούς, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

    Τα δύο στρατόπεδα συγκρούσθηκαν προτού επέμβουν οι δυνάμεις της τάξης και τους απωθήσουν. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

    [03] Η κοινή δήλωση, προϋπόθεση για έναρξη διαπραγματεύσεων επιμένει ο πρόεδρος Αναστασιάδης

    Η κατάληξη σε κοινή δήλωση, παραμένει προϋπόθεση για συνάντηση με τον Ντερβίς Έρογλου, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι αν παραστεί ανάγκη θα αποστείλει γραπτή επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

    Για τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, σημείωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει κάτι σε σχέση με τις ενέργειες και τη στάση του. Αυτά θα τα πούμε, αν μας δοθεί η ευκαιρία αυτές τις ημέρες που θα είναι στην Κύπρο, είπε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «πολλά είναι εκείνα, τα οποία θα πρέπει οριστικά να ξεκαθαριστούν μια για πάντα».

    Ο Κύπριος πρόεδρος επέμεινε πως θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα ουσιαστικό και καλά προετοιμασμένο διάλογο. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, έχουμε υποβάλει εποικοδομητικότατες προτάσεις, οι οποίες, εάν και εφόσον οι εκπρόσωποι του γενικού γραμματέα ήθελαν ή θέλουν να αξιοποιήσουν, μπορούμε να επιτύχουμε μία κοινή δήλωση, η οποία να ξεκαθαρίζει κάποια θέματα αρχής, έτσι ώστε να μπορούμε το συντομότερο να μπούμε σ' ένα διάλογο για την όσο το δυνατό συντομότερη λύση του Κυπριακού με βάση τις βασικές αρχές.

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Ντερβίς Έρογλου για συνάντηση των δύο ηγετών ακόμη και χωρίς κοινή δήλωση, είπε ότι γνωρίζει ότι αυτή είναι η επιθυμία του Τουρκοκύπριου ηγέτη. Γι' αυτό, τόνισε, επιμένω διότι γνωρίζω τις θέσεις του, ακόμα και αυτές στις 29 Οκτωβρίου, που μιλούσε ξεκάθαρα για «δύο κυριαρχίες και για κυρίαρχα κράτη». Συνεπώς, πρόσθεσε, επιμένω ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν οι βασικές αρχές από την αρχή για να μη δαπανηθεί ο χρόνος απλά σε μια άγονη συνομιλία.

    [04] 'Εφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Καλαμίτσης

    Σε ηλικία 74 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή ο θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, παραγωγός του ραδιοφώνου και δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης.

    Ο Πειραιώτης Γιάννης Καλαμίτσης έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» με νεφρική ανεπάρκεια.

    Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής και Ολυμπιακός), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική. Εποχή άφησε και η στενή του συνεργασία με τον Χάρρυ Κλυν.

    Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM. Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια, σύμφωνα με την επικαιρότητα.

    Ο Γιάννης Καλαμίτσης έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ' αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κτλ). Κάποια από αυτά έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).

    [05] Καλλονή-Πανιώνιος 3-2

    Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, πέτυχε σήμερα η Καλλονή, καθώς στην αναμέτρηση που έγινε στο «Κλεανθης Βικελίδης» για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε 3-2 του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν δύο φορές με τους Γιάννου (13`) και Αραβίδη (57`), αλλά οι νησιώτες πήραν την σπουδαία νίκη με τους Μαρσέλο (24`), Λεοζίνιο (75`) και Γκαρσία (79`).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 November 2013 - 15:30:22 UTC