Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης από τη «σκληρή διαπραγμάτευση»
  • [02] ΣτΕ: Νόμιμο το άνοιγμα του οδοντιατρικού επαγγέλματος
  • [03] Β. Κορκίδης: Αυξημένη κίνηση μόνο στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Γλυφάδας
  • [04] Αισιόδοξος ο Κέρι για τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Παλαιστινίων
  • [05] Γεμάτες αίθουσες στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
  • [06] Πρώτη νίκη για τον ΟΦΗ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης από τη «σκληρή διαπραγμάτευση»

    «Έχουμε χάσει το μέτρημα στο πόσες φορές η κυβέρνηση θα υπαναχωρήσει από την πολιτική της "σκληρής διαπραγμάτευσης" στον "ρεαλισμό" του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    «Το μόνο σίγουρο» επισημαίνει «είναι ότι όπως και να βαφτίζει επικοινωνιακά κάθε φορά τη στρατηγική τής υποτέλειας απέναντι στους δανειστές, αυτή παραμένει στην ουσία η ίδια, με τα αποτελέσματά της στην ελληνική κοινωνία και οικονομία να γίνονται, όμως, ολοένα και πιο καταστροφικά».

    [02] ΣτΕ: Νόμιμο το άνοιγμα του οδοντιατρικού επαγγέλματος

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τρεις αποφάσεις της νομιμοποιεί το άνοιγμα του οδοντιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα.

    Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ζητούσαν, μεταξύ των άλλων, να ακυρωθεί η άρνηση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών να εκδώσουν Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο να εξαιρεί το επάγγελμα του οδοντίατρου από το άνοιγμα των επαγγελμάτων που προβλέπει ο νόμος 3919/2011 και παράλληλα να διατηρούνται σε ισχύ οι περιορισμοί που ισχύουν για την άσκησή του.

    Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν, κατ΄ αρχάς, ότι ο νόμος 3919/2011 παρέχει μεν τη δυνατότητα στην Πολιτεία να προβεί στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο ορισμένο επάγγελμα μπορεί να εξαιρεθεί από τους γενικούς κανόνες απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι οπωσδήποτε πρέπει να εξαιρεθεί αυτό από το πεδίο εφαρμογής του νόμου.

    Εξάλλου, τονίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ (αποφάσεις 3747-3749), η υποχρέωση να διατηρηθούν περιορισμοί στην άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος που προβλεπόταν από το προϊσχύσαν του νόμου 3919/2011 νομοθετικό καθεστώς, δεν απορρέει από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, το Διεθνές Σύμφωνο Οικονομικών, Κοινωνικών και Μορφωτικών Δικαιωμάτων και τη Σύμβαση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Αξιοπρέπειας του Ανθρώπου, σε σχέση με εφαρμογές της βιολογίας και της ιατρικής.

    Κατόπιν αυτών, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι δεν στοιχειοθετείται «παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας από την άρνηση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών να προτείνουν την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί εξαιρέσεως του επαγγέλματος του οδοντιάτρου από τις διατάξεις του νόμου 3919/2011».

    [03] Β. Κορκίδης: Αυξημένη κίνηση μόνο στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Γλυφάδας

    «Από τη πληροφόρηση που έχω για την προαιρετική λειτουργία της πρώτης Κυριακής, η εμπορική κίνηση των καταστημάτων ήταν αυξημένη μόνο στο κέντρο της Αθήνας της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά και της Γλυφάδας» δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης.

    «Σε γενικές πάντως γραμμές τα κυριακάτικα αποτελέσματα δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των καταστηματαρχών, σε αντίθεση με το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, που η κίνηση ήταν αυξημένη κατά περίπου 30% σε σύγκριση με την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των "μίνι" φθινοπωρινών εκπτώσεων»πρόσθεσε οκ.. Κορκίδης.

    [04] Αισιόδοξος ο Κέρι για τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ-Παλαιστινίων

    Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα πως είναι «αισιόδοξος» για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Παλαιστινίων και του Ισραήλ, δηλώνοντας πως αναμένει «προόδους εντός των προσεχών μηνών».

    Κατά την έναρξη της περιοδείας του στην περιοχή, μιλώντας από το Κάιρο, ο Κέρι δήλωσε: «παραμένω αισιόδοξος κι εμείς, οι ΗΠΑ, θα καταβάλουμε κάθε αναγκαία προσπάθεια για να δώσουμε ώθηση στη διαδικασία κατά τρόπο ισόνομο, ισορροπημένο, που θα αντανακλά την πολυπλοκότητα των θεμάτων».

    [05] Γεμάτες αίθουσες στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

    Μετά την «υστερία» που προκάλεσε στο νεαρότερο κυρίως κοινό η παρουσία (τη βραδιά των εγκαινίων και χθες) στη Θεσσαλονίκη του Αμερικανού ανεξάρτητου σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους, το φεστιβάλ «μπήκε» από σήμερα στους κανονικούς του ρυθμούς.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσεγγίζουν οι σινεφίλ τους νέους Έλληνες κινηματογραφιστές (η αποψινή αλλά και η αυριανή προβολή της ήδη βραβευμένης ταινίας του Αλέξανδρου Αβρανά «Miss Violence» ειναι ήδη sold-out) ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αντιμετωπίζονται και οι προβολές των Νέων Οριζόντων και του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια.

    [06] Πρώτη νίκη για τον ΟΦΗ

    Επρεπε να φτάσει η 10η αγωνιστική για να πετύχει ο ΟΦΗ την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας κι αυτή μέσα στο Ηράκλειο με 2-0 επί του Άρη, που από το 2ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ελσνερ. Ο Κουτσιανικούλης στο 53' και ο Ιμπεχ με αυτογκόλ στο 71' πέτυχαν τα τέρματα της κρητικής ομάδας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 3 November 2013 - 19:30:22 UTC