Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέμβαση στην ΕΡΤ για την αποδέσμευση του Ραδιομεγάρου
  • [02] Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο συνάντησης Κ. Χατζηδάκη - τρόικας

  • [01] Επέμβαση στην ΕΡΤ για την αποδέσμευση του Ραδιομεγάρου

    Η επιχείρηση ξεκίνησε από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν και περιορισμένη χρήση χημικών, στο προαύλιο του Ραδιομέγαρου, για να απομακρύνουν τον κόσμο. Από τον χώρο έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

    Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία τηςΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια.

    Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

    Τέλος, ένταση επικράτησε πριν λίγο έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ , καθώς ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εργαζόμενους και τον κόσμο που βρισκόταν στη λεωφόρο Μεσογείων.Έξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ τα ΜΑΤ έχουν οδηγήσει τον κόσμο προς την Αγ. Ιωάννου.

    Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές, ενώ η επέμβαση της αστυνομίας στο κτίριο έγινε από την πλαϊνή είσοδο, επί της οδού Δημητσάνας.

    Κλειστά παραμένουν και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων.

    [02] Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο συνάντησης Κ. Χατζηδάκη - τρόικας

    H απελευθέρωση των πλειστηριασμών, η καλή λειτουργία του ανταγωνισμού, η διαμόρφωση των τιμών για βασικά αγαθά και η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης αποτελούν τη βάση της συζήτησης που θα έχει σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την τρόικα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς θα υποστηρίξει την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας για όσους αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι επανειλημμένως έχει δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκης, ότι δεν θα αλλάξει ο «νόμος Κατσέλη» ούτε ο μεταγενέστερος «νόμος 4161» για τους ενήμερους δανειολήπτες μέσω των οποίων προστατεύονται οι δανειολήπτες που έχουν χαμηλά ή ανύπαρκτα εισοδήματα.

    Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που δεν μπορούν και σε αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, και παράγοντες του υπουργείου σημειώνουν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει το κράτος να παρέχει προστασία σε κακοπληρωτές που μπορούν αλλά δεν πληρώνουν.

    Οπότε η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, όπως εκτιμά το υπουργείο, θα πρέπει να αφορά εκείνους που έχουν και δεν πληρώνουν.

    Στο μεταξύ, από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχει λάβει η τρόικα και το σχέδιο του υπουργείου για τους δανειολήπτες, μέσω του οποίου επιδιώκεται να μην υπάρξει ένα νέο κύμα «κόκκινων» δανείων. Πρόκειται για ένα κείμενο αρχών με το οποίο καθορίζονται δύο βασικοί όροι στην καταναλωτική πίστη, οι «αποδεκτές δαπάνες διαβίωσης», αλλά και ο «συνεργάσιμος δανειολήπτης». Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το πλέγμα αυτών των δράσεων, οι οποίες δεν θα είναι υποχρεωτικές για κανένα από τα μέρη (τράπεζες, δανειολήπτες), θα αποτελέσουν ένα εργαλείο διαπραγμάτευσης μεταξύ του δανειολήπτη και της τράπεζας για μια νέα συμφωνία αναχρηματοδότησης.

    Εκτός από τους πλειστηριασμούς και την καταναλωτική πίστη, οι επαγγελματικές μισθώσεις είναι ένα ακόμη θέμα διαπραγμάτευσης. Σημειώνεται ότι έχει τεθεί υπόψη της τρόικας πρόταση η οποία προβλέπει τη διατήρηση του χρόνου μίσθωσης στις παλιές συμβάσεις έως τη λήξη τους και τριετή περίοδο συμβολαίων για τις νέες, με την τρόικα πάντως να επιμένει σε πλήρη απελευθέρωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 November 2013 - 5:30:20 UTC