Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: «Καθήκον της πολιτείας η αποκατάσταση της νομιμότητας»
  • [02] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη»
  • [03] «Με την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ ολοκληρώνεται η πραξικοπηματική ενέργεια σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας»
  • [04] Την κατηγορηματική διαφωνία της εκφράζει η ΔΗΜΑΡ, για την επέμβαση στην ΕΡΤ
  • [05] Μεγάλες φθορές προκάλεσε η κακοκαιρία, σε θερμοκήπια στη δυτική Μεσσηνία
  • [06] Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κατηγορεί την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης
  • [07] Μείωση πωλήσεων και κερδών εμφάνισε η Coca Cola HBC AG
  • [08] Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον συμψηφισμό επιστροφών ΦΠΑ με οφειλές εισφορών στο ΙΚΑ
  • [09] Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν οι Ελβετοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν εξετάσεις στο λείψανο του Αραφάτ
  • [10] Ο Κέρι παραδέχεται ότι υπάρχουν «εντάσεις» ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο
  • [11] Εντός ζώνης απόλυτης προστασίας ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα
  • [12] Ανακαλύφθηκε ένας αρχαιότερος αιμοβόρος «ξάδελφος» του τρομερού Τυραννόσαυρου
  • [13] Τέλος καριέρας για τον Αλεσάντρο Νέστα

  • [01] ΠΑΣΟΚ: «Καθήκον της πολιτείας η αποκατάσταση της νομιμότητας»

    «Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

    Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμα ότι «η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων που, αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά, δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά, κατά της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κατά της προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

    Υποστηρίζει δε ότι «οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων» και πως «κανείς σήμερα δεν μπορεί στο όνομα του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού να σταματήσει την αναβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

    [02] ΚΚΕ: Η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη»

    Την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καταγγέλει το ΚΚΕ, για την εισβολή τωνΜΑΤστο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

    «Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος "νόμος και τάξη", αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής» τονίζει το ΚΚΕ και επαναλαμβάνει ότι «η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».

    [03] «Με την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ ολοκληρώνεται η πραξικοπηματική ενέργεια σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας»

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει «μια απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου».

    «Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του «με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

    Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο, σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει ότι ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της.

    [04] Την κατηγορηματική διαφωνία της εκφράζει η ΔΗΜΑΡ, για την επέμβαση στην ΕΡΤ

    Την κατηγορηματική διαφωνία της εκφράζει η ΔΗΜΑΡ «με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

    Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής. Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της ΕΡΤ» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.

    [05] Μεγάλες φθορές προκάλεσε η κακοκαιρία, σε θερμοκήπια στη δυτική Μεσσηνία

    Ιδιαίτερα μεγάλες ζημιές, μέχρι και ολοσχερή καταστροφή, υπέστησαν σύγχρονα θερμοκήπια σε έκταση περίπου 22 στρεμμάτων, στη δυτική Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Φιλιατρών, από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή χθες τα ξημερώματα. Επίσης, υπέστησαν ζημιές υλικά κάλυψης θερμοκηπίων σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων και σε όλη την υπόλοιπη Μεσσηνία.

    Κλιμάκια γεωπόνων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και κατέγραψαν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις, ενώ διαπίστωσαν και μικρή καρπόπτωση στους ελαιώνες της περιοχής των Φιλιατρών.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, με βάση τα στοιχεία των ελέγχων, επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Τρίπολης και σήμερα κλιμάκιο γεωπόνων βρίσκεται στην πληγείσα από τον ανεμοστρόβιλο περιοχή, για άμεση εκτίμηση της κατάστασης.

    [06] Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κατηγορεί την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης

    Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

    Η κυβέρνηση επέλεξε την αστυνομική επέμβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή "για να θολώσουν τα νερά με την τρόικα και τα μέτρα" δήλωσε.

    Επισήμανε ότι το κτίριο βρέθηκε σε άριστη κατάσταση και επέρριψε στον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη την ευθύνη για τη μη απογραφή ως τώρα του υλικού που υπάρχει στις εγκαταστάσεις, την οποία, όπως είπε, είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι με εξώδικο από τα μέσα Ιουλίου.

    Τέλος, ο κ. Καλφαγιάννης δήλωσε ότι ο αγώνας δεν σταματάει και ανακοίνωσε ότι στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων.

    [07] Μείωση πωλήσεων και κερδών εμφάνισε η Coca Cola HBC AG

    Μείωση 3% εμφάνισαν τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις της Coca Cola HBC AG στο εννεάμηνο του 2013 καθώς διαμορφώθηκαν στα 5,299 δισ. ευρώ από 5,440 δισ. ευρώ, στο εννεάμηνο του 2012. Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις ανά κιβώτιο, σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, αυξήθηκαν κατά 1,2%.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι πρωτοβουλίες αύξησης των εσόδων, παρόλο που υπεραντιστάθμισαν, σε απόλυτους όρους, τις συνολικές αυξήσεις στο κόστος πρώτων υλών, δεν ήταν αρκετό να αποτρέψουν την πτώση του μεικτού περιθωρίου κέρδους. Επιπλέον, οι δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες και ο χαμηλότερος όγκος πωλήσεων, αντισταθμίστηκαν μόνο εν μέρει από τα χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα, τα οποία ως ποσοστό επί των καθαρών εσόδων από πωλήσεις υποχώρησαν κατά 30 μοναδες βάσης.

    Τα παραπάνω οδήγησαν σε 3% μείωση των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών τα οποία διαμορφώθηκαν στα 386 εκατ. ευρώ από 398 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2012.

    Επίσης τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 259 εκατ. ευρώ από 263 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 2%. Το περιθώριο των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

    Ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 2%, με τις αναδυόμενες αγορές να καταγράφουν αύξηση 1%, η οποία αντισταθμίστηκε από πτώση 3% και 5% στις αναπτυσσόμενες και αναπτυγμένες αγορές αντίστοιχα.

    [08] Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον συμψηφισμό επιστροφών ΦΠΑ με οφειλές εισφορών στο ΙΚΑ

    Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για τον εντοπισμό επιχειρήσεων που ενώ χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ έχουν κάνει αίτηση επιστροφής ΦΠΑ έχει ξεκινήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

    Ήδη εντοπίστηκαν οι πρώτες 120 επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση επιστροφής ΦΠΑ 2,5 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα είχαν οφειλές προς το ΙΚΑ από εισφορές που δεν είχαν καταβάλει, ύψους 10 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε συμψηφισμό των 2,5 εκατ. ευρώ με το αντίστοιχο μέρος των οφειλών τους και τις επόμενες μέρες πρόκειται να καταβάλει τα χρήματα αυτά στο ΙΚΑ.

    Ο συμψηφισμός οφειλών από εισφορές και επιστροφών φόρων που προβλέπονταν από τη νομοθεσία κατέστη εφικτός μετά το πρόγραμμα διασταυρώσεων που ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τις επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ.

    Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι το μέτρο σε συνδυασμό με τις νέες ρυθμίσεις για την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων προς το ΙΚΑ θα συμβάλει στη συμμόρφωση των επιχειρήσεων όσον αφορά την καταβολή των εισφορών που οφείλουν και στην αύξηση των εσόδων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

    [09] Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν οι Ελβετοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν εξετάσεις στο λείψανο του Αραφάτ

    Συνέντευξη Τύπου στις 14:45 (ώρα Ελλάδος) σχετικά με τα ευρήματά τους θα παραχωρήσουν αργότερα σήμερα οι Ελβετοί επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν εξετάσεις σε δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο του εκλιπόντος ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, η χήρα του οποίου Σούχα υποστηρίζει ότι δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο.

    Οι καθηγητές Πατρίς Μανζέν, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης και ο Φρανσουά Μποσίντ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Νοσοκομείου θα "απαντήσουν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την έκθεσή τους, η οποία παραδόθηκε την Τρίτη σε εκπροσώπους της κυρίας Σούχα Αραφάτ και στην Παλαιστινιακή Αρχή", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

    Ομάδα εμπειρογνωμόνων, περιλαμβανομένων επιστημόνων του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης, άνοιξαν τον τάφο του Αραφάτ στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης τον περασμένο Νοέμβριο κι έλαβαν δείγματα από το λείψανό του αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξουν την θεωρία της δηλητηρίασης.

    [10] Ο Κέρι παραδέχεται ότι υπάρχουν «εντάσεις» ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild, παραδέχεται ότι υπάρχουν «εντάσεις» στις σχέσεις με τη Γερμανία, το μεγαλύτερο εταίρο των ΗΠΑ, εξαιτίας των κατηγοριών για κατασκοπεία, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι οι δυο σύμμαχοι θα διατηρήσουν μια «ισχυρή σχέση».

    Υπό την πίεση βουλευτών, η γερμανική κυβέρνηση μελετά τώρα την πιθανότητα να καταθέσει στη Μόσχα για την υπόθεση αυτή ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών 'Εντουαρντ Σνόουντεν.

    Ο Σνόουντεν αποκάλυψε στον Τύπο έγγραφα σύμφωνα με τα οποία οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ.

    «Χωρίς αμφιβολία η κατάσταση αυτή οδήγησε σε ένταση με τη Γερμανία και τους Γερμανούς», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

    «Ωστόσο, η σχέση μας είναι ισχυρή και θα παραμείνει ισχυρή. Στις δύσκολες στιγμές, οι φίλοι συνεργάζονται με ειλικρίνεια και αμοιβαίο σεβασμό και η Γερμανία είναι από τους μεγαλύτερους φίλους των ΗΠΑ και από τους πιο σημαντικούς συμμάχους μας», δήλωσε ο Τζον Κέρι.

    [11] Εντός ζώνης απόλυτης προστασίας ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα

    Το «πράσινο φως» στον καθορισμό ζωνών απόλυτης προστασίας (Ζώνες Α) στον αρχαιολογικό χώρο της Βουλιαγμένης, που οριοθετήθηκε μόλις τον περασμένο μήνα με ΦΕΚ, έδωσε χτες ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κατόπιν αυτοψίας που διενήργησαν μέλη του ΚΑΣ. Πρόκειται για περιοχές ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας, όπως ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, καθώς και άλλα μνημεία, κάποια από τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστήρ Παλλάς».

    Συγκεκριμένα, την απόλυτη προστασία της πολιτείας αποκτούν -εκτός από τον δωρικό ναό που χτίστηκε τον 6ο αι. πΧ σε ιδανική θέση ώστε να είναι ορατός και από τους δύο κόλπους (δυτικό και ανατολικό)- τα παρακείμενα μνημεία του Βωμού της Αρτέμιδος, της αρχαίας δεξαμενής και της Ιερατικής Οικίας, όπου διέμεναν οι ιερείς του περίφημου ιερού. Με Ζώνες Α προστασίας περιβάλλονται επίσης οι θέσεις με τα κατάλοιπα των οικισμών της πρωτοελλαδικής και της ελληνιστικής εποχής, που εντοπίστηκαν στο ύψωμα νοτιανατολικά του Λαιμού, καθώς και ο λεγόμενος βορειοδυτικός πύργος, στον λόφο του ορφανοτροφείου.

    «Χρειάστηκαν σχεδόν 60 χρόνια για να πραγματοποιηθεί μια σωστή κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου της Βουλιαγμένης, που αν είχε γίνει την εποχή των προηγούμενων κηρύξεων, ο χώρος του ναού θα μπορούσε να έχει απαλλοτριωθεί. Ωστόσο, σήμερα, το ακίνητο στο οποίο βρίσκεται ο ναός παραμένει περιουσία του Δημοσίου και εξαιρείται από οποιαδήποτε αγοραπωλησία ή συνδιαλλαγή, όπως ορίζει ο αρχαιολογικός νόμος», δήλωσε η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λ. Μενδώνη, κάνοντας λόγο για ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλές φορές τον Τύπο, κατοίκους της περιοχής και όχι μόνον, λόγω της θέσης του μνημείου εντός του συγκροτήματος.

    [12] Ανακαλύφθηκε ένας αρχαιότερος αιμοβόρος «ξάδελφος» του τρομερού Τυραννόσαυρου

    Η αιματηρή προϊστορία της οικογένειας του Τυραννόσαυρου πρέπει να ξαναγραφτεί και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο στα βάθη του χρόνου, καθώς Αμερικανοί παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στην έρημο της Γιούτα των ΗΠΑ το απολίθωμα ενός γιγάντιου «ξαδέλφου» του, ο οποίος ζούσε πριν από 80 εκατ. χρόνια, γύρω στα δέκα εκατ. χρόνια νωρίτερα από τον ίδιο τον τρομερό «βασιλιά» Τυραννόσαυρο (Tyrannosaurus rex).

    Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο "Lythronax argestes" (όπως ονομάστηκε επιστημονικά) είναι πλέον το αρχαιότερο γνωστό μέλος των Τυραννοσαυριδών, οι οποίοι αποτελούσαν το κυρίαρχο είδος αρπακτικών κατά την Ιουρασική και Κρητιδική Περίοδο.

    Πρόκειται για ένα μεγάλο δίποδο σαρκοβόρο δεινόσαυρο με μικρά χέρια, μήκος οκτώ έως εννέα μέτρων και βάρος γύρω στους 2,5 τόνους, ο οποίος ήταν κάπως μικρότερος από τον κατοπινό Τυραννόσαυρο Ρεξ (περίπου τα δύο τρίτα του τελευταίου). Ο Lythronax είχε τεράστια κοφτερά δόντια, μυτερή μουσούδα και πεταχτά μάτια με στερεοσκοπική όραση, πολύ χρήσιμη για ένα μανιώδες αρπακτικό όπως αυτός.

    Ο πρόγονος του «βασιλιά» Τυρανόσαυρου ζούσε σε μια νησιωτική βαλτώδη υποτροπική περιοχή, που ονομάζεται Λαραμιδία και εκτεινόταν από το σημερινό Μεξικό ως την Αλάσκα.

    [13] Τέλος καριέρας για τον Αλεσάντρο Νέστα

    Τίτλοι τέλους για μια σπουδαία καριέρα...

    Ο Αλεσάντρο Νέστα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποσυρθεί από τα γήπεδα.

    Ο 37χρονος Ιταλός σταρ δήλωσε ότι «το σώμα μου δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις αγωνιστικές απαιτήσεις και είναι λογικό να αποσυρθώ».

    Ο Νέστα τον τελευταίο χρόνο αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών και συγκεκριμένα στους Μόντρεαλ Ιμπακτ. Ενας από τους καλύτερους στόπερ του διεθνούς ποδοσφαίρου, ο βετεράνος άσος έκανε σπουδαία καριέρα για δέκα χρόνια (από το 2002 όταν και μεταγράφηκε από τη Λάτσιο) με τη Μίλαν και την εθνική Ιταλίας.

    Κατέκτησε δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ, ισάριθμες το Καμπιονάτο, ενώ ήταν μέλος της «σκουάντρα ατζούρα» στον Μουντιάλ του 2006, όπου οι Ιταλοί κατέκτησαν το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι, επί της Γαλλίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 7 November 2013 - 9:30:24 UTC